Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Registrul bancar

Finante


Registrul bancar

Dupa modelul registrului comertului, Banca Nationala a României va înmatricula într-un registru, numit "registrul bancar", bancile, persoane juridice române si 313k1012d sucursalele bancilor straine care au fost autorizate sa functioneze pe teritoriul României. Aceasta evidenta cu caracter special fata de cea tinuta de oficiul registrului comertului, va fi permanent accesibila publicului, la sediul central al Bancii Nationale a României si la sucursalele acesteia. B.N.R. a elaborat Normele nr.1/1999 privind registrul bancar 1. Introducerea si actualizarea datelor din registrul bancar se realizeaza de catre Directia generala de autorizare, reglementare si supraveghere prudentiala a societatilor bancare.[1]

Registrul bancar cuprinde urmatoarele rubrici: numarul si data înmatricularii în registrul bancar denumirea bancii, însotita de forma juridica sau, dupa caz, de mentiunea sucursala; adresa sediului social; numarul si data înmatricularii în registrul comertului; data autorizarii functionarii bancii de catre B.N.R. ; seria, numarul si data autorizatiei emise de B.N.R. ; data radierii înregistrarii; observatii (situatiile de retragere a autorizatiei, reorganizare, lichidare, faliment, fuziune, schimbarea denumirii si alte situatii similare).

Înmatricularea bancilor în registrul bancar se va face în ordinea cronologica a autorizarii acestora de catre B.N.R.Normele nr.1/1999 au fost publicate in Monitorul Oficial nr.12 din 19 ianuarie 1999, abrogându-se Normele nr.4/1992 privind registrul societatilor bancare, publicate în Monitorul Oficial al României nr.60/7 aprilie 1992.

În cazul Bancii Comerciale Române-S.A., Bancii Române de Comert Exterior-S.A., Bancii Agricole-S.A. si al Bancii Române pentru Dezvoltare-S.A., se va înscrie data de înfiintare prevazuta în hotarârea Guvernului pe baza careia s-a constituit.


Document Info


Accesari: 3815
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )