Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Sisteme ozonare

geografie

Sisteme ozonare


DOMENIUL DE UTILIZARE :
       Sistemele de ozonare sunt proiectate pentru tratarea si dezinfectarea apei sau a aerului

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE :
       Ozonul este produs din oxigenul din aer cu ajutorul descarcarilor electrice. Sursa de tensiune este un transformator de inalta tensiune.
        Pentru a produce o cantitate mica de ozon, este mult mai eficienta financiar folosi 717d37h rea aerului ca sursa de oxigen.
Aerul folosit pentru productia de ozon este aspirat prin uscatorul de aer, care retine umiditatea. Aspiratia este realizata cu ajutorul injectorului de aer. Aerul aspirat trece prin filtrul de praf, prin rotametru si apoi intra in generatorul de ozon. 
       Ozonul produs se introduce in apa de tratat cu ajutorul injectorului.

USCATORUL DE AER :
        Aerul aspirat in uscator intra intr-un cilindru umplut cu o sita moleculara anorganica. Umiditatea aerului este absorbita de umplutura cilindrului si temperatura de iesire a aerului este de 40C. Sita moleculara este un material ceramic inert pe baza de silicat .
       Daca nu este stricata de calitatea nepotrivita a aerului (in special umiditate mare), sau nu este distrusa mecanic, sau prin inghetare, durata de viata a materialului este aproape nelimitata. Uscatorul este echipat cu doi cilindrii care functioneaza alternativ cate 12 ore.
      Incarcatura cilindrilor este regenerata prin incalzirea acestora la 250C. Pentru a evita supraincalzirea in cursul regenerarii, temperatura acestora este monitorizata si in cazul depasirii unei valori limita, incalzirea este intrerupta.        Vaporii de apa eliberati sunt evacuati din cilindrii cu ajutorul aerului produs de catre o pompa cu diafragma. Interiorul uscatorului este racit prin ventilatie.

FUNCTIONAREA GENERATORULUI DE OZON :
        Aerul uscat intra in celula de descarcare electrica a generatorului. Acolo , o parte a oxigenului din aer este transformat in ozon prin descarcari electrice, cu ajutorul unui transformator de inalta tensiune. Generatorul de ozon este racit cu aer. Ozonul este un agent de oxidare si dezinfectie foarte eficient.

        Molecula de ozon este foarte instabila si revine inapoi la oxigen dupa 10-20 minute, in functie de temperatura, prezenta substantelor oxidabile si a altor conditii. Daca apa nu este filtrata corespunzator, poluarea organica este excesiva si parametrii chimici ai apei nu sunt mentinuti in limite acceptate, eficienta ozonarii scade.
Pentru a evita patrunderea apei in generator, sistemul este protejat de catre o electrovalva. Apa care poate patrunde prin valva de aerisire in distructorul de ozon, este captata in capcana de apa si eliminata prin furtunul de drenaj.
       Din motive de siguranta (scapari de ozon), capcana de apa se va umple in permanenta cu apa ! Generatorul trbuie sa porneasca in acelasi timp cu pompa. Functionarea corecta a generatorului este indicatade catre LED-ul verde situat langa potentiometrul care regleaza productia de ozon. Intensitatea lui luminoasa creste cu crestereaproductiei de ozon.     
       Daca LED-ul nu lumineaza indica nefunctionarea. In acest caz verificati si/sau inlocuiti siguranta aflata langa potentiometrul de reglaj.
Daca dupa schimbarea sigurantei si pornirea sistemului nu lumineaza contactati service-ul autorizat.

RACIREA :
      Sistemul are protectie termica ; incazul supraincalzirii generatorului de ozon (de exemplu in cazul defectarii ventilatorului) capacitatea ozonatorului este redusa la 10% din valoarea maxima. Protectia termica este activata cand temperatura tubului ajunge la 60C.Dupa racirea tubului la aprox. 45C, se reia functionarea normala.

UNITATEA DE CONTROL ORP :
       Sistemul automat de control PLC a productiei de ozon, asigura optimizarea productiei de ozon in functie valoarea masurata a potentialului redox. Potentialul redox este masurat de catre sonda redox.
       Unitatea de control controleaza si AOM si in cazul in care concentratia de ozon din atmosfera depaseste limitele admise, opreste generatorul de ozon si activeaza semnalizarea audio-vizuala. In modul automat, unitatea de control “citeste” valoarea voltajului masurat de catre sonda redox si o compara cu limita setata. In functie de diferenta dintre valoarea setata si valoarea masurata, unitatea ORP regleaza productia generatorului, prin intermediul unui semnal 4-20 mA. Sonda redox este situata in celula de masurare prin care curge apa ozonata.

MONITOR DE OZON IN ATMOSFERA(AOM) :
       AOM este un detector electronic de ozon echipat cu senzor cu 3 electrozi.
Concentratia de ozon in atmosfera este indicata cu 4 diode LED. In cazul in care concentratia de ozon in atmosfera depaseste limitele, generatorul este oprit. AOM poate fi conectat la dispozitive de semnalizare optice sau acustice sau la un ventilator care va porni la semnalul AOM


Document Info


Accesari: 2642
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )