Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Braul Pietrei Arse

Turism


Brâul Pietrei Arse

(Traseu nemarcat; timp necesar: 5-6 orc).

Se foloseste traseul A. I. 2 sau A. I. 3 pe Piatra Arsa pâna în punctul "La Varsanufie" (alt. 1650 m., inscriptie), circa o ora 131h77b mai sus de Poiana Vacariei; de aci, un hatas destul de vizibil ne conduce pe Brâul Pietrei Arse, dirijându-se spre Nord (dreapta) pe lânga un fost bordei traversând începuturile vaii Piatra Arsa.Iesim pe creasta dintre v. Piatra Arsa si v. Babei (splendida vedere panoramica) si schimbam directia spre stânga vest) pe una din fetele dinspre v. Babei, luptând cu desimea padurii; hatasul coboara mult în fundul vaii Babei si urca apoi o mare diferenta de nivel pe malul opus, pentru a prinde din nou brâul pe care l-a parasit din cauza terenului nefavorabil.

Suntem pe Brâul Jepilor mari, iar coama spre care urcam desparte v. Babei de v. Urlatoarea mare; pe coama avem punctul cel mai înalt de pe parcurs (superba vedere panoramica).

Hatasul se strecoara pe sub stâncile înalte ale Jepilor mari (2.075 m. alt.) si începe sa coboare spre vasta incinta a Urlatoarei mari, situata sub buza platoului si strabatuta de linia funicularului aerian al fabricii de hârtie Busteni; pe fundul acestei incinte întâlnim serpentinele largi ale drumului de cai care coboara dela Cantonul Jepi (vizibil în stânga, pe platou) spre Busteni.

Traseul sfârseste pe Coama Urlatorilor situata între cele doua Urlatori, în dreptul punctului "La Spannbock" de pe linia funicularului; de aci începe coborîrea spre Busteni, pe larga potecii a Urlatorilor.

Fractiunea finala a brâului, pâna în v. Jepilor (Brâul lui Raducu) o vom descrie în cadrul drumurilor din Busteni.


Document Info


Accesari: 3232
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )