Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Predeal-Clabucet-Forban-Predeal

Turism


Predeal-Clabucet-Forban-Predeal

(Timp necesar: 4-5 ore; marcaj albastru vertical pe fond alb; pe harta No. 16).Īn dreptul fostei scoale Normale, prindem la stānga poteca de vara ca 747b16h re urca prin padurea Clabucetului, lasānd īn dreapta traseul pe v. Leuca si v. Iadului.

Dupa un urcus obositor, iesim la gol pe spinarea Clabucetului ; (cota 1438 m.), facem un unghiu catre dreapta, urcam pe vārful Clabucetului (1441 m.) si coborīm usor catre Casa Diham, unde īntālnim si traseul de pe v. Iadului.

De aci, ocolind prin stānga vf. La Cleste si Forbanul, dupa ce lasam īn stānga v. Curmatura Baiului, coborīm la Casa Forban, (particulara), facem un mic ocol la stānga si apoi la dreapta, intram din nou īn padurea pe care o strabatem pe un larg drum de exploatare īn panta repede si atingem soseaua de pe v. Rāsnoavei, putin mai jos de Pasul Rāsnov, pe unde se trece catre Pārāul Rece-Rāsnov.

Pe sosea, lasānd fosta granita la stānga catre Fetifoiul - coborīm īn permanenta, pāna la scoala Normala si īncheiem circuitul trecānd pe la celebrul restaurant "Cracanel" (Pichetul Rāsnovului), apoi, prin fata Sanatoriului T. B. C. "Bucegi" si prin fata Cimitirului Eroilor din razboiul 1916-1918.

Circuit de ski; poate fi prescurtat pe varianta Casa Forban - Muchea Bradetului - Sanatoriul Bucegi (marcaj proiectat - cruce rosie pe fond alb).


Document Info


Accesari: 2126
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )