Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


SEJUR IN SINAIA

Turism


CUPRINSARGUMENT

PREZENTARE

DESCRIEREA PROGRAMULUI TURISTIC

ARGUMENT

Cateva ganduri despre munte:

MUNTII sunt o lume deasupra lumii.( Gaston Rebuffat )

Nicaieri in natura, nu exista atata varietate pe un spatiu atat de restrans ca in MUNTE.(John Ruskin)

MUNTII sunt marile catedrale ale pamantului: ziduri de stanci, mozaic de flori, coruri de izvoare, altar de zapada, bolta de stele.(John Ruskin)

Ce cautam in MUNTE? Cautam o evadare in frumusete.(Gaston Rebuffat)

MUNTELE ne da atat de multe si nu ne cere in schimb decat respect si ocrotire.(Ion Preda)

Un om care nu merge pe MUNTE este un infirm.(Virgil Magureanu)

MUNTII nu pot fi nici cucerti, nici invinsi, ci doar urcati.(Heinrich Harrer)

Ce poate fi mai frumos iarna in MUNTI decat sa despici zapada neatinsa cu piciorul si zarile albastre cu ochiul? (Claudia Tudor)

Excursia in MUNTE : sir necontenit de bucurii : frenezia plecarii, surprizele traseului, voluptatea victoriei, nostalgia revenirii.(Virgil Ludu)

Oamenii nu pot invinge MUNTELE, pot invinge cel mult slabiciunea din ei, ridicandu-se pentru o clipa la inaltimea muntilor.(Reinhold Messner)

Campia este pacea, MUNTELE este lupta.(L. de Launay )

MUNTII sunt oasele Pamantului.(John Ruskin)

MUNTELE este o poarta spre bucurie si intelegere. Sa batem cu incredere! (Virgil Ludu)

Aceste ganduri cred ca sunt indeajuns pentru a alfa de ce am ales sa va descriu un sejur la munte ... daca nu ... va mai pot spune o poveste ... de ce Sinaia?... E o poveste de iarna cu domnite si regi: "De cate ori ajung la Sinaia, chiar imi pare bine ca traiesc in Romania. Viata mi se pare dintr-o data mai intensa si mai libera. Si cred ca oricine simte la fel. Are orasul acesta un farmec si o noblete, o combinatie aparte, ramasa neciuntita sub vremuri. Sinaia, orasul regal, cu castelele 737d314h sale rasarind ca dintr-o carte magica, intre paduri de brazi. Si peste toate, pare ca aici mai pluteste ceva: un abur de viata, de istorie traita si facuta candva chiar aici, o istorie, si grava, si vesela, cu aburul ei dulce si-amar, stapanind aerul de vesnica vacanta al orasului"

*Traseu:

-plecare Cluj-Napoca

Tg.Mures Sighisoara Sf. Gheorghe Brasov Sinaia

 

IARNA  SINAIA SKI IN SINAIA(cota 2000)PREZENTARE

Firma de turism TRANS MONTANA (Str. Bl. 21 Decembrie nr. 104) organizeaza un sejur de 4 zile la Sinaia, cu transportul asigurat de firma S.C MILENIUM TRANS S.R.L care pune la dispozitia turistilor un autocar de 34+1+1/ locuri, cu grad mare de siguranta si confort(4*) .

Schema sejurului

Prima zi : plecarea Cluj-Napoca, opriri: Tg.Mures, Sighisoara si Sinaia

Tg.Mures- se viziteaza: Cetatea Medievala, Catedrala Ortodoxa, Lupoaica

Sighisoara- se viziteaza: Ceatatea Medievala, Scara acoperita, Biserica din Deal

Sinaia- cazarea la Hotelul New Montana

A doua zi : -vizitarea orasului Brasov cu obiectivele turistice urmatoare:

Biserica Neagra

Ceatatea Brasovului

Muzeul "Casa Muresenilor"

Mica escalada pe dealul Tampa (pentru admirarea imprejurimulor)

-ski in Sinaia

A treia zi : -vizitarea obiectivelor turistice din Sinaia:

Manastirea Sinaia

Castelul Peles

-programul de ski in Sinaia

-cina festiva

A patra zi: - intoarcerea turistilor cu mica oprire la Sf. Gheorghe pentru luarea 

pranzului

Desfasurarea programului turistic

PRIMA ZI (26.ianuarie)

Plecarea se face din Cluj-Napoca in data de 26.oct.2007 la ora: 10:00 din fata Casei De Cultura a Studentilor.

Prima oprire va fi in Targul Mures.

Targu Mures (prezentare)

Judetul Mures, unul dintre cele mai mari si mai frumoase judete din tara este asezat in inima Ardealului.Cu marea sa varietate de forme, culori si bogatii, judetul atrage anual cateva sute de vizitatori.Orasul Tg-Mures care este totodata si resedinta judetului, este unul dintre cele mai frumoase orase din tara supranumit si "Orasul florilor" datorita numarului imens de culori si forme date de multitudinea florilor din acest oras. Judetul dispune de un bogat "rezervor" natural. Forme de relief de la campii si pana la muntii Carpati.Orasul Tg-Mures este vestit pentru Gradina Zoologica aflata pe Platoul Cornesti, una dintre cele mai mari si mai bogate, din punct de vedere al exemplarelor prezentate, din tara. Din punct de vedere cultural, orasul dispune de o biblioteca aflata in centrul orasului. De asemenea Palatulul Culturii din Tg-Mures este unul dintre capodoperele Romaniei. Istoric, orasul Tg-Mures, este atestat documentar inca din secolul XII, zidurile grandioasei cetati confirmand acest lucru. Ceea ce odata era adapost impotriva pericolului strain astazi este un veritabil monument, unul dintre putinele de acest gen existent in orasele Romaniei.

Obiectivele turistice vizitate sunt urmatoarele:

CETATEA MEDIEVALA

Cetatea medievala din Tg Mures, monument istoric de mare valoare a fost construita in 1492. Castelul avea scopul de a intimida eventualele încercari de nesupunere ale secuilor. De-a lungul timpului a fost distrusa in mare parte de invazia trupelor straine, lucrarile de renovare incepand cu anul 1602. Locuitorii au ajutat activ la terminarea cetatii, dintre cele sapte bastioane ale cetatii cinci fiind construite de breslele care s-au angajat sa construiasca fiecare cîte unul.

Monumentul Latinitatii - Lupoaica

Monumentul Latinitatii a fost inaugurat la 23 mai 1924 si plasat in fata primariei de atunci. Este unul dintre cele cinci copii daruite Romaniei dupa primul razboi mondial de catre Italia. In timpul celui de al doilea razboi mondial, copia "originala" a fost transferata la Turda, unde se afla si acum. Reproducerea asezata in fata prefecturii a fost dezvelita la 30 noiembrie 1991.

CATEDRALA ORTODOXA

Primele colectii in vederea contruirii catedralei ortodoxe in Targu-Mures dateaza din 1907. Constructia inceputa la 10 mai 1925, din initiativa si sprijinul consecvent al primarului Emil A. Dandea , dupa planurile arhitectului Iosif Victor Vlad, s-a incheiat la 2 decembrie 1934. Ridicata in cruce greaca, biserica adaposteste o adevarata capodopera a picturii bisericesti romane, decoratia cupolei fiind opera maestrului Aurel Ciupe. Intre 1974-1986 peretii interiori sunt acoperiti in intregime de fresce, realizate de catre un colectiv condus de maestrul Nicolae Stoica, sfintirea noii picturi oficiindu-se la 11 noiembrie 1990.

A doua oprire pentru vizitare altor obiective turistice va fi orasul Sighisoara

SIGHISOARA(prezentare)

Una din bogatiile Ardealului, Perla Transivaniei de odinioara, considerata si astazi a fi cea mai frumoasa cetate locuita din Europa, isi  inalta falnicele turnuri spre cer de pe colina care domina cel mai important defileu de pe cursul Tarnavei Mari. 

In trecut Sighisoara a trait din mestesugarie si din comert. Mestesugaria era bine organizata in bresle care aveau in afara organizarii si efectuarea meseriei si indatorirea de aparare a orasului. Fiecare bresla era responsabila pentru un turn de aparare care era intretinut si aparat de ea. 
  Obiective turistice:

CETATEA MEDIEVALA

Sighisoara, oras monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mândreste cu o cetate medievala locuita si în prezent. Pentru prima data în anul 1280 a fost ridicata aici o cetate. În secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati în bresle puternice, care au ridicat în jurul cetatii un zid de aparare din piatra, lung de 930 metri si înalt de 4 metri. În secolul al XV lea, zidul a fost supraînaltat cu 3-4 metri, iar în urmatorii 200 de ani, înaltimea zidului pe alocuri atingea si 15 metri.

Au fost ridicate 14 turnuri, care poarta numele breslelor care le-au ridicat. 9 turnuri se vad si astazi, cel al tabacarilor, al cositorarilor, al giuvaergiilor, al frângherilor, al macelarilor, al cojocarilor, al croitorilor, al cizmarilor, al fierarilor si turnul cu ceas. Numai exista turnul tesatorilor, lacatusilor, al dogarilor, al barbierilor.

Cel mai mare turn, mândria orasului, Turnul cu ceas cu înaltimea ei actuala de 64 m dateaza din secolul al XIV-lea. Zidurile ei groase de 2 m aparau depozitele de munitii, arhiva si trezoreria orasului, si se mândrea cu un mecanism de ceas de lemn, care în anul 1648 a fost înlocuit cu unul metalic. Atunci au aparut si grupurile de statuete din lemn, care simbolizeaza zilele saptamânii. Ţiglele multicolore sunt din anul 1894. Pâna în anul 1556, la primul etaj a fost sediul primariei orasului. Din anul 1899 Turnul cu ceas adaposteste muzeul de istorie al orasului

SCARA ACOPERITASituata in cetatea Sighisoarei, scara acoperita din lemn a fost construita in anul 1642 si este prevazuta cu 175 de trepte. Aceasta scara duce la cladirea vechii scoli de pe Deal.

BISERICA DIN DEAL

Biserica evanghelica din deal ce domina orasul Sighisoara prin masivitatea sa a fost construita inainte de 1345 (conform primei atestari documentare la acea data exista deja). A fost realizata initial in stil romanic si refacuta ulterior in stil gotic. Interiorul bisericii este decorata cu sculpturi in stil gotic flamboyant si picturi murale realizate intre 1483-1488 de Kendlinger Jacobus. De asemenea dispune de un altar poliptic pictat si mobilier din lemn in stilul Renasterii , opera a lui Johannes Reychmuth. Biserica este renumita datorita faptului ca aici s-a reunit in 1506 nobilimea maghiara, secuieasca si saseasca pentru a reinnoi Unio Trium Nationum care prevedea accesul in viata politica din Transilvania doar a acestor nationalitati

Dupa vizitarea acestor obiective turistice se ia masa la Restaurantul Joker care este deschis zilnic intre orele 11:00 - 23:00 care va ofera o gama larga de preparate culinare din bucataria traditionala ardeleneasca si unele specialitati din bucataria internationala.

Dupa servirea pranzului turistii vor continua traseul spre destinatia finala, Sinaia unde vor fi cazati in cel mai luxos hotel, HOTELUL New Montana.

Detalii despre hotel

in pretul cazarii poti beneficia de urmatoarele facilitati :

room service

seif

servicii de spalatorie

parcare

mic dejun

Va ofera accesul gratuit la piscina semiolimpica cu temperatura controlata, sauna, jacuzzi, fitness si optional tenis de masa, masaj profesional combinat cu terapii neconventionale-aromoterapie, cromoterapie

Restaurantul ARTEMIS jacuzzi si piscina semiolimpica

-tipul de camera este dubla pentru doua persoane

Dupa cazarea turistii pot alege sa serveasca cina in cadrul hotelului la Restaurantul Artemis.

A DOUA ZI (27.ianuarie)

Programul in cea de a doua zi a sejurului va consta in "mica excursie" in Brasov pentru vizitarea unor locuri care merita a fi vazute.

BRASOV (prezentare)

In ansamblul miscarii turistice din Romania, judetul Brasov ocupa loculII(dupa judetul Constanta), constituind cea mai importanta si frecventata zona sub aspectul turismului cu caracter montan, concentrand totodata o mare diversitate deobiective turistice. Amploarea deosebita a activitatii turistice a fost determinata aici de numerosi factori. Este vorba în primul rand de potentialul turistic natural, de o spectaculozitate si diversitate, precum si de patrimoniul cultural-istoric , alcatuit din obiective variate ce au si o certa valoare turistica. Un alt factor l-a constituit faptul ca judetul Brasov se înscrie într-un vast teritoriu de interes turistic în imediata apropiere a altor zone cu un important flux turistic: Valea Prahovei, culoarul Bran-Rucar, zona Sibiu-Valea Oltului, bazinul Oltului superior cu frecvente statiuni balneo-climaterice (Covasna, Tusnad, Malnas, etc).

BISERICA NEAGRA

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta Maria, Biserica Neagra este cel mai reprezentativ monument de arhitectura gotica din Romania.
Biserica a fost incendiata anterior anului 1384 si reconstructia acesteia a durat pana in 1477. O inscriptie descoperita in zidul bisericii il atesta ca prim ctitor pe Thomas despre care aflam ca a murit in anul 1410. Planul utilizat de catre arhitecti a fost acela de bazilica cu trei nave, egale ca inaltime inscriindu-se in tipul de biserica-hala preferate in secolele XV-XVI in spatiul german de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecti si mesteri.
Biserica Neagra este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei masurand 89 de metri lungime, 38 de metri latime, 21 metri inaltime in interior si 40 metri inaltime in exterior. In aceasta biserica incapeau circa 5000 de persoane, cam cat era populatia orasului in epoca. Grav avariata dupa incendiul din 1689 Biserica Neagra este refacuta cu ajutorul unor mesteri veniti din Gdansk, pentru ca mesteri locali nu mai stiau sa inchida bolti de dimensiuni atat mari. Noile bolti sunt executate in stil baroc nu in stil gotic.
Biserica Neagra este celebra nu doar prin dimensiunile sale ci si prin alte lucruri: astfel, in cloponita, se afla cel mai mare clopot din spatiul romanesc, un clopot din bronz care cantareste 6 tone. Biserica Neagra este cunoscuta si pentru marea sa orga (cea mai mare din Sud Estul Europei) avand peste 4000 de tuburi. Corul sustinut de contraforti exteriori decorati cu edicole care adapostesc statui de sfinti constituie unul din putinele exemple de acest tip din Transilvania. Colectia de covoare orientale a Bisericii Negre constituie cea mai bogata colectie de acest tip din Romania. Daca sunteti in Brasov nu ratati concertul saptamanal de orga sustinut aici pe cea mai mare orga din Sud Estul Europei.

CETATEA BRASOVULUI

Cetatea Brasovului inceputa in 1395 la indemnul regelui Sigismund de Luxemburg, la acea vreme era cea mai puternica cetate din Transilvania. Din ea se mai pastreaza astazi Poarta Caterinei. Pe frontispiciul portii se afla stema orasului ce reprezinta o coroana asezata pe o tulpina cu radacini stufoase si adanci. Bastionul Tesatorilor este cel mai bine pastrat dintre bastioanele cetatii , este unic in tara si in prezent adaposteste muzeul "Cetatea Brasovului".

Stema orasului  Poarta Caterine Bastionul Tesatorilor

Dupa vizitarea acestor puncte turistice, grupul va lua o pauza pentru relaxare si pentru luarea pranzului. Se vor indrepta in Piata Sfatului, la Restaurantul "Casa Hirscher".

Piata sfatului : situata in centrul Brasovului aduna imprejurul ei principalele obiective turistice ale orasului: Biserica Neagra, Casa Muresenilor, Casa Sfatului, Catedrala Ortodoxa, etc. Aici se organizeaza cele mai importante evenimente si targuri si este principalul loc de intalnire al brasovenilor si tot aici se vor bucura de o ambianta placuta si clujenii nostri unde vor putea savura diverse preparate din specificul restaurantului, care este predominant italaian. Aici vor alege felul preparatelor (fie: paste, pizza, preparate din porc, pasare) pot alege din meniul de bauturi ( vinuri romanesti, vinuri italienesti, cocktails, racoritoare, cafea etc. ).

-acuma am dori sa descriem prepararea unui produs specific acestui restaurant, care probabil ii va face pe musafirii turistilor nostrii sa ramana "uimiti" de o asemenea reteta culinara ...

Paste cu sos de smantana si somon

dupa ce au servit masa si au hotarat care vor fi urmatoarele obiective care vor mai fi vizitate au pornit cu "forte noi " spre urmatoarele destinatii... au vizitat...MUZEUL "CASA MURESENILOR"

Muzeul "Casa Muresenilor" ( adapostit de o cladire construita in secolul XVI in stil neclasic, declarata monument istoric) s-a infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresianu. Muzeul ilustreaza in special viata si activitatea poetului Andrei Muresanu, autorul imnului de stat al Romaniei. Cele patru incaperi ale muzeului cuprind exponate ce ilustreaza viata culturala a Brasovului din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. La intrarea in muzeu se afla o sculptura in bronz reprezentandu-l pe Iacob Muresianu-tatal. Colectia de arta decorativa si arta plastica cuprinde piese de mobilier Biedermayer apartinand familiei, tablouri apartinand pictoritei Elena Muresianu prima pictorita romanca din Brasov si sculpturi lucrate de Traian Muresianu.
Muzeul detine si o colectie de instrumente muzicale. In aceeasi cladire este amenajat si muzeul memorial Gheorghe Dima cuprinzand obiecte, fotografii si documente apartinand compozitorului."

dupa vizitarea muzeului turistii vor face o mica escalada pana pe Tampa pentru admirarea Brasovului si imprejurimilor apoi savurarea unui ceai cald, unde ghidul le povesteste turistilor:

"Cu siguranta cand ne gadim la iarna . ne gandim la vreme rece. zapada. dar putini se gandesc ca . odata cu venirea frigului a inceput oficial sezonul sporturilor de iarna. Fie ca alegi sporturi extreme precum snowboard-ul, ori sporturi mai linistite precum patinajul, aceste activitati iernatice sunt un bun remediu contra kilogramelor in plus acumulate in aceasta toamna; numarul de calorii pierdute* intr-o ora de sport de iarna:

Patinaj artistic ................ 441
Patinaj de viteza ............. 945
Ski fond ......................... 504
Ski (moderat) ................. 378
Ski (viguros) ................... 504
Dat cu sania .................... 441
Dat cu snowmobilul .......... 221
Mers prin zapada inalta ..... 404"

Impresionati, turistii au pornit spre Sinaia unde zapada si distractiile ii asteapta; unii poate au fost chiar nerabdatori dupa ce au aflat acesta mica curiozitate.

SINAIA ii va astepta pe turistii nostrii... dupa ce acestia au aflat lucruri interesante de la ghidul turistic, despre imprejurimile Sinaei acestia vor avea in program in fiecare dupaamiaza si seara cateva ore de ski, sa nu uitam ca acesta este defapt motivul pentru care acestia au ales acest sejur.

Sinaia este una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, se prezinta vizitatorului, cu un bogat trecut cultural si social.

A TREIA ZI (28 ianuarie)

Turistii vor lua micul dejun in cadrul Hotelului New Montana dupa care vor vizita:

MANASTIREA SINAIA

Biserica mare a Mânastirii Sinaia a fost construita într-o prima forma, mai modesta decât cea de astazi, în perioada anilor 1842 - 1846, in timpul staretilor Ioasaf si Paisie, din fondurile mânastirii. Una dintre piesele remarcabile ale mânastirii este epitaful executat de Ana Roth. Acesta este brodat în matase si fir de aur pe o tesatura de bumbac. Realizarea acestuia a durat trei ani (1897 - 1900). Cele doua icoane rusesti "Sfântul Serghei" si "Sfântul Nicolae" reprezinta darul tarului Nicolae al II-lea al Rusiei oferit în 1903 staretului din vremea aceea, Nifon Arhimandritul, cu ocazia botezului printului Nicolae, fiul lui Ferdinand întregitorul (1914 - 1927).

CASTELUL PELES

Castelul Peles, fosta resedinta regala, transformata azi în muzeu, este punctul de atractie nr.1 al Sinaiei si unul din valoroasele monumente de arhitectura din Romania. Construit intre 1875-1883, imbina diverse stiluri arhitecturale, predominand elementele Renasterii germane si ale stilului gotic. Arhitectii au folosit totul pentru a imprima splendoare si maretie constructiei, decoratia din lemn abundand in exterior si interior. Situat într-un frumos parc Pelesul are 160 de camere si sali in care pot fi vazute diferite obiecte ornamentale, covoare orientale, sculpturi fine din fildes, tapiserii, mobilier, colectii de arme (sec. XV-XIX), tablouri. Printre cele mai impresionante sali sunt: marea sala de arme (cu obiecte din India, Persia, Turcia, Arabia), sala de consiliu (vitralii elvetiene, sec. XVI-XVII), sala de muzica, sala florentina, sala oglinzilor, sala maura (cu o colectie inspirata de Palatul Alhambra din Spania), salonul turcesc, sala de teatru.

 

Dupa vizitarea acestor obiective turistice de mare valoare din Sinaia, turistii vor lua pranzul la Cabana Schiorilor, aflanduse in vecinatatea Castelului Peles (350 m ), care pune la dispozitie un restaurant cu capacitatea de 80 locuri(bucataria foloseste numai produse naturale, pregatite atent de mari maiestrii bucatari capabili sa satisfaca si cele mai rafinate gusturi).

Odata servita masa de pranz turistii vor merge asa cum a fost facut programul la orele de ski, acestia putand alege partii cu grade de dificultate diferite, depinzand de pregatirea fiecarui turist.

Despre partiile din Sinaia si ce facilitati ofera Sinaia ca si statiune mintana: iarna Sinaia ofera cel mai bun ski la altitudine din Romania. Datorita crestelor de peste 2000 de m, sezonul de ski incepe in decembrie si poate dura pana in mai.

Partii pentru incepatori

  • Schiorii incepatori au la dispozitie partia din Poiana Florilor cu un grad de dificultate usoara cu lungime de 250 m si o diferenta de nivel de 50 m;
  • Schiorii cu o pregatire medie au la dispozitie partiile "Vanturis" (care face legatura intre Varful cu Dor si Cota 1400 cu o lungime a partiei de 2350 m, o diferenta de nivel de 560 m si panta medie de 24,5%);
  • Partia "Piramida" (face legatura intre Varful cu Dor si cabana Varful cu Dor cu diferenta de nivel de 100 m, o lungime a partiei de 450 m si o panta medie de 25,8%);
  • Partia "Dorului" (face legatura intre Varful cu Dor si cabana Valea Dorului cu o lungime a partiei de 600 m, o diferenta de nivel de 150 m si o panta medie de 25,8%);
  • Partia "Fata Dorului" (face legatura intre Furnica si Valea Dorului cu o lungime de 1180 m, o diferenta de nivel de 210 m si o panta medie de 25,8%).

Partii Pentru Avansati
Schiorii avansati au la dispozitie si partii dificile:

  • Partia "Carp" - face legatura intre Varful Furnica si Cota 1400, are o lungime de 2500 m, o diferenta de nivel de 585 m si o panta medie de 24%;
  • Partia "Papagal" - are o lungime de 450 m, o diferenta de nivel de 150m si o panta medie de 35,3%;
  • Partia "1500" - are o lungime de 450 m, o diferenta de nivel de 125 m si panta medie de 28,9%;
  • Partia "Turistica" - face legatura intre Cota 1400 si Sinaia, are o lungime de 2800 m, o diferenta de nivel de 450m si panta medie de 16,6%.

Pentru a ajunge la aceste partii turistii pot beneficia de transport pe cablu: telecabine si telescaun. Performantele tehnice ale instalatiilor de transport pe cablu sunt de 3345 persoane/ora, iar lungimea totala a traseului este de 9827 m.

In ultima seara a acestui sejur, conducerea hotelului New Montana, datorita numarului mare de tristi care au ales servicile sale, a hotarat sa organizeze o cina festiva unde servirea va fi "ca la mama acasa" iar muzica si distractia va fi pe primul loc.

Meniul

aperitiv rece

frigarui cu pui si portocale

desert (tiramisu)

bauturi alcoolice, racoritoare

 

A PATRA ZI (29.ianuarie)

Dupa servirea micului dejun, turistii sunt asteptati in fata hotelului pentru a se intoarce la destinatie.

In drumul spre Cluj se face o mica oprire la Sf. Gheorghe pentru a lua masa la Restaurantul "Sugás" ce ofera preparate din bucataria secuiasca si internationala.

SF.Gheorghe

Municipiul Sf. Gheorghe este resedinta judetului Covasna dar si resedinta fostului comitat Trei Scaune. Astazi municipiul Sf. Gheorghe este centrul administrativ, industrial, cultural si turistic al judetului Covasna.
Dintre obiective turistice merita de vizitat Muzeul National Secuiesc cu sectii de istorie, etnografie si stiintele naturii.

Odata ajunsi la locul de destinatie, Cluj-Napoca, turistii sunt lasati in acelasi loc al plecarii, in fata Casei de Cultura a Studentilor.

Document Info


Accesari: 4885
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )