Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
STATIUNI BALNEOCLIMATERICE

Turism


Statiunea Eforie-SudDescriere:

    Clima marina cu veri fierbinti (temperatura medie in luna iulie depaseste 22C), si ierni blande, cu strat subtire de zapada (temperatura medie in ianuarie este de 0C).

Precipitatii scazute (cca 400 mm anual). Vara, nebulozitatea fiind minima, soarele straluceste 10-12 ore pe zi. Factorii de cura naturala sunt clima marina excitanta, apa marii 20220j911u care este clorata, sulfatata, sodica, magnesiana, hipotonica (mineralizare medie: 15 gr).

    Tarmul Marii Negre beneficiaza de plaje intinse cu nisip fin, ideale pentru aerohelioterapie si talasoterapie, in vreme ce pe malul Lacului Techirghiol functioneaza o baza de tratament in aer liber unde se pot face impachetari cu namol rece, provenit din lac, si bai in lac.

Statiunea Eforie Sud este indicata atat pentru petrecerea vacantei cat si pentru tratamentul unor afectiuni cum ar fi dureri reumatismale, anumite forme de dermatoza, hipotiroidie, limfatism, anemie secundara, rahitism, decalcifiere, slabiciune fizica, stari de dupa fracturi ale oaselor membrelor inferioare, hipoovarism pubertal etc.

     Aici exista un sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice, cu regim permanent, care trateaza indeosebi slabiciunea fizica si rahitismul. In 1992, statiunea si-a recapatat vechiul nume - Carmen Sylva.

    Deoarece  statiunea Eforie Sud este situata intre lacul Techirghiol si Marea Neagra. Acest lucru face posibila atat cura heliomarina cat si cea cu namol.Baile cu namol sunt recomandate in afectiuni reumatologice ale sistemului osos,dermatologice. Statiunea Eforie Sud dispune de numeroase unitati de cazare si recreere.

Localizare:

  Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, in Judetul Constanta, pe fasia de 1 Martie cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, 6-20 m peste nivelul marii, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta.

Plaja:

Plaja este cea mai ingusta dintre toate statiunile litoralului romanesc din cauza eroziunilor accentuate care au avut loc de-alungul timpului. Faleza este foarte inalta , accesul pe plaja facandu-se pe scari . O zona foarte buna de plaja se gaseste pe o distanta de 2km in partea de nord a statiunii.

Obiective turistice

Atractia principala a statiunii o reprezinta "Baile Reci" cu namol, complet modernizate. In Eforie Sud exista si un Sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice cu regim permanent, care trateaza in principal slabiciunea fizica si rahitismul. Statiunea se mai distinge printr-un promontoriu de calcar si prin faleza de la a carei inaltime se deschide o splendida panorama. Teatru in aer liber, bazele de agrement si posibilitatile de practicare a sporturilor nautice.

Cazare:

Deoarece statiunea Eforie-Sud ,  nu este asa intinsa precum alte statiunea , putem spune ca , cazarea este limitata , exista hoteluri intre 2* - 4* , unde iti poti petrece vacanta intrun mod linistit si relaxant. Preturile fiind accesibile pentru orice categorie de varsta.

In aceasta prezentare a proiectului , voi realiza cercetarea descriptiva deoarece urmaresc satisfacerea clientilor in statiunea Eforie-Sud. Voi obtine datele primare pe baza chestionarului cu ajutorul acestei achete.


Document Info


Accesari: 4073
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )