Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Statiunea Baile Felix

Turism


Statiunea Baile FelixDaca în latina Felix înseamna fericit, atunci cu siguranta în româna Baile Felix reprezinta paradisul apelor termale. Într-un loc fascinant în care elementele primordiale ale naturii, apa, aerul si pamântul se regasesc în cea mai pura forma, tot ce-ti poti dori venind aici este o vacanta în care relaxarea se îmbina perfect cu descoperirea unor locuri binecuvântate, cu un farmec aparte. Renumita atât în tara cât si peste hotare, Statiunea Baile Felix este localizata în partea de Nord-Vest a României, la 9 km de municipiul Oradea si la 20 km de granita cu Ungaria (de punctul de frontiera Bors). Situata în Câmpia Crisurilor, într-o zona colinara cu paduri de fag si de stejar, la o altitudine de 140 m, Baile Felix concentreaza toate atributele unei adevarate statiuni balneo-climaterice.

Clima este conditionata de asezarea geografica la adapostul Muntilor Apuseni, care se opun patrunderii de aer si eterogenitatea maselor subadiacente. În cursul anului, în zona este frecvent aerul temperat maritim.  Cel mai important factor de cura este apa minerala termala, slab mineralizata si cu un grad usor de radioactivitate (1,15 u.m. pe litru). Temperatura apei variaza între 32ș si 49 șC.

 Isto 717i83h ric

In 1221, apare cea mai veche marturie a Bailor Felix într-o Diploma a Vaticanului fiind mentionate apele termale de lânga Cetatea Oradiei ca Termae Varadienses sau Baile Oradiei. Efectul tamaduitor al bailor termale îsi pune amprenta pe scrierile marelui umanist Nicolaus Olahus, care le aduce un omagiu în 1536. Mai târziu, între 1700 - 1721, Felix Heldres descopera si utilizeaza izvorul Felix, a carui denumire s-a generalizat cu timpul pentru toata statiunea. În 1731 se face prima analiza a apelor termale si ale proprietatii lor curative, unice, asa cum le cunoastem pâna astazi. Simbolul statiunii, "nufarul termal" sau "floarea de lotus" (Nymphaea Lotus var. Termalis), a fost descoperit în anul 1789 de botanistul P. Kitaibel si denumit în 1908 de catre J. Tuzson, care face asemanarea cu nufarul de Nil. În 1931, planta a fost declarata monument al naturii.  La expozitia mondiala din 1896, apelor din aceasta statiune li s-a acordat medalia de Aur si Diploma de onoare.

Cai de acces

Rutiere: 
      - Drumul European E 60, care face legatura între Europa de  Vest-Oradea-Bucuresti; 
      - DN 76 Oradea-Deva;       Timisoara-Arad-Oradea

- DN 69+DN 79; 
      - DN 19 Satu Mare-Oradea 


     Accesul în statiune mai este asigurat si de autobuzele care circula între Oradea si Baile Felix.

Feroviare: 
    - Bucuresti-Oradea; 
    - Timisoara-Arad-Oradea; 
    - Satu Mare-Oradea

Aeriene: 

- Curse regulate Bucuresti-Oradea, precum si curse internationale. În apropiere sunt situate aeroporturile internationale Timisoara (180Km) si Budapesta (250 Km).

CAZARE LA BAILE FELIX

Cazare la Pensiuni si moteluri

  • Pensiunea CONNYLAND - Baile Felix

Pensiunea   "C O N N Y L A N D " este situata in  statiunea balneoclimaterica Baile Felix,in imediata apropiere a centrului localitatii, la distanta de nici 5 minute de strandurile termale, bazele de tratament si cu avantajul locatiei la marginea padurii de stejari Felix,izvoare minerale,rezervatia de nuferi,spitalul de recuperari reumatismale,scoala de calarie,complex cu terenuri de tenis de camp,restaurante,magazine non-stop,discoteca,terase de vara si la o ora de formatiunea vulcanica calcaroasa,dealul Somleu,cu superba sculpura naturala in calcar,anvenul "Hudra Brady". Pensiunea se compune din trei vile: Vila Cornelia Vila Cerbul si Vila Monica. Pe langa aceste vile pensiunea dispune de parcare proprie, minibaza sportiva, amenajare piscicola, gradina cu bucatarie de vara si sala de mese unde se organizeaza serate rustice, cu meniuri " la ceaun " (specialitatea casei) si foc de tabara cu " tarie de Bihor " de cea mai buna calitate.

Servicii:

Cazare 2 si 3 stele in camere de 2 si 3 persoane cu pat matrimonial sau paturi separate - Masa de seara si micul dejun - Parcare auto in incinta pensiunii - Acces la gradina de vara, gratar,bucatarie,sala de mese - Pescuit de agrement, tir sportiv cu aer comprimat, badminton, tenis de masa, jocuri de club - Ciclism, recreere in padurea de stejari Felix - In apropiere: bai termale, kinetoterapie ,tratament ambulator boli reumatismale calarie,tenis, - excursii : Rezervatia naturala cu nuferi , cariera de calcar Betfia, Pestera Ursilor, Pestera Vintului,pesterile Meziad si Moneasa ,Stina de Vale,muzee,restaurante cu specific pescaresc,unguresc sau bihorean.

Tarife de cazare la "CONNYLAND"

Camera 2**
2 persoane =100 Lei/zi
Dotari:pat matrimonial sau, duble, incalzire centrala, balcon,Tv-cablu, parcare auto, acces aragaz,frigider

Camera 2** 3 persoane =125 Lei/zi
Dotari:3 paturi,baie proprie,Tv.cablu,incalzire centrala,etaj superior, parcare auto

Camera 3*** 2 persoane =150 LEI/zi Dotari:paturi duble,Tv-cablu, parcare auto, situat la etaj, incalzire centrala, cu acces la bucatarie

Camera 3*** 3 persoane =200 LEI/zi Dotari:baie,Tv-cablu, parcare auto, acces aragaz,frigider si celelalte facilitati incalzire centrala, acces la bucatarie.

Pensiunea SEBASTIAN

Pensiunea Sebastian are 3 margarete si este situata in centrul statiunii Baile Felix (langa lacul cu nuferi). Dispune de 7 camere, 1 cu 2 paturi separate, 3 cu 2 paturi apropiate si 3 cu pat matrimonial. Fiecare camera are baie proprie, TV cablu, frigider. Pensiunea are un salon (foto) dotat cu o bucatarie utilata la dispozitia clientilor.

Tarife de la 80 RON extrasezon (depinde de nr. de persoane).

PENSIUNEA DIANA

In mijlocul acestei oaze de verdeata si de liniste, se gaseste PENSIUNEA DIANA.  Punctul forte si marele avantaj al acestei pensiuni il constituie locatia unde se afla: la poalele unui deal, beneficiind de un spatiu extrem de larg unde vara se pot practica sporturi specifice anotimpului (fotbal, volei, mountainbike etc) iar iarna se ofera o excelenta partie naturala pentru sanius. In tot acest decor de vis se pot petrece concedii placute si odihnitoare, dar se pot organiza si peteceri cu ocazia diferitelor evenimente.

Pensiunea Diana va ofera urmatoarele facilitati:

-8 camere dotate cu pat matrimonial, baie proprie, televizor color si cablu TV - pret: 100 RON/noapte sau echivalentul in EURO.
In cazul in care camerele dotate cu pat matrimonial (dublu) sunt inchiriate in regim de single tariful este de pret: 80 RON/noapte sau echivalentul in EURO

-1 apartament cu 3 camere
dotat cu baie proprie, televizor color si cablu TV - pret: 240 RON/noapte sau echivalentul in EURO.In pretul camerei nu este inclus micul dejun.

PENSIUNEA CARMENA

Pensiunea este situata in statiunea Baile Felix, foarte aproape de centru,  de cele 5 stranduri termale si de lacul cu nuferi, in mijlocul unei oaze de verdeata si de liniste, este locul ideal pentru petrecerea unor concedii placute si odihnitoare, dar si pentru organizarea de peteceri cu ocazia diferitelor evenimente.

Pensiunea este compusa din:

         - 4 casute cu camere duble cu pat matrimonial + pat simplu;

-5 camere in vila cu pensiune completa.


Dotari si facilitati:

- 24 locuri in apartamente, camere single, camere duble, camere triple, camere cu mai mult de 3 paturi;

- restaurant, bar de zi, bar de noapte, terasa, parcare, sala de conferinte, teren de sport, discoteca, bai cu wc, dus, cada, incalzire centrala, tv, frigider.

      - se accepta animale de casa

Tarife: 60 RON /zi/ casuta

80 RON /zi/ pensiune

Cazare la hotel

Hotel Felix *

Ofera 291 locuri de cazare în camere single si duble cu balcon, baie, TV prin cablu, bar de zi, acces la Policlinica Felix.

Tarife cazare: Single - 82 RON
         Duble 130 RON
             Twin - 130 RON

HOTEL " Lotus * * "

Ofera cazare in 162 de camere duble, 40 de camere single si 8 aparatamente. Fiecare camera contine WC, cada, cablu TV, telefon si balcon. Hotelul are la baza de tratament modernizata integral in 2005, restaurant cu 530 de locuri, bar de zi.

Tarife cazare: 01.05-30.06.2006 - 1 persoana-80RON, 2 persoane-111 RON          01.07-31.08.2006 - 1 persoana-101RON, 2persoane-137RON 01.09-15.10.2006 - 1 persoana-80RON, 2 persoane-111 RON
         16.10-27.12.2006 - 1 persoana-69RON, 2 persoane-97RON

HOTEL " Somes * * "

Dispune de 137 camere duble, 34 single, 10 camere triple si 3 aparatamente. Camerele au bai proprii cu cada, cablu TV, telefon si balcon. Hotelul are restaurant cu 300 de locuri si bar zi. O sala de bowling si piscine de la Hotelul Mures ii asteapta pe toti cei care doresc sa-si petreaca vacanta la Hotel Somes. Baza de tratament este comuna la Hotelul Unirea.

Tarife cazare: 01.05-30.06.2006 - 1 persoana-91RON, 2 persoane-125 RON
         01.07-31.08.2006 - 1 persoana-101RON, 2persoane-137RON
01.09-15.10.2006 - 1 persoana-91RON, 2 persoane-125 RON
16.10-27.12.2006 - 1 persoana-69RON, 2 persoane-97RON

HOTEL " Mures * * "

Ridicat pe 9 etaje isi primeste oaspetii in cele 290 de camere duble si 70 single, restaurant cu 520 de locuri, bar de zi, terasa, baza de tratament proprie. Camerele sunt prevazute cu WC si cada sau dus, cablu TV, telefon si balcon. Cei care aleg acest hotel se pot relaxa in piscine exterioara cu apa termala. 

Tarife cazare: Single - 109 RON Duble 163 RON Twin   - 163 RON

HOTEL " Unirea * * "

Are 129 de camere duble, 30 de camere single si 2 apartamente dispuse pe cele 5 nivele deservite de 2 lifturi. Fiecare camera este dotata cu baie WC, cablu TV, telefon si balcon. Hotelul are restaurant cu 250 de locuri si baza de tratament proprie.

Tarife cazare: Single - 109 RON
         Duble
163 RON
             Twin
- 163 RON

HOTEL " Poienita * * "

Este prevazut cu 140 de camere duble, 14 camere single si 4 apartamente, restaurant cu o capacitate de 300 de locuri, bar de zi, baza de tratament proprie, sauna. Fiecare camera are WC, cada, cablu TV, telefon si balcon.

Tarife cazare: Single - 97,00 RON / persoana           Duble - 67,00 RON / persoana

HOTEL " Termal * * * "

  Situat intr-o zona de basm, la liziera padurii din Baile felix, Complexul Termal, renovat complet in 2003, are toate dotarile unui hotel modern de trei stele: restaurant, bar de zi si terasa de vara, gelaterie, club, internet, trei ascensoare, magazine, schimb valutar, cosmetica, manichiura, pedichiura, doua piscine, interioara si exterioara, deschise tot timpul anului, parcare pazita.  Complex modern, cu toate facilitatile in domeniu, Hotel Termal este alegerea ideala pentru petrecerea unei vacante de neuitat. Capacitatea de cazare este de 300 de locuri, in 114 camere duble, 58 camere single si 6 apartamente. Toate camerele dispun de baie/dus cu uscator de par balcon, cablu TV, telefon, incalzire centrala, minibar.

Restaurant:  -restaurant categoria trei stele; -doua sali cu 300 locuri in total; -micul dejun este in system bufet; -bar de zi , terasa de vara.

Special:  -baza de tratament proprie ,

-centru de wellness , -spatii pentru conferinte - trei Sali cu 120 , 100 , respective

Tarife cazare: Single - 189 RON
         Duble 265 RON

HOTEL " Nufarul * * * "

Cochet si intim, proaspat renovat, plasat intr-un cadru natural extreme de ofertant, la liziera padurii, Hotel Nufarul este, putem spune, una din bijuteriile statiunii Baile Felix. Complexul Nufarul, renovat complet in 2004, are toate dotarile la standardele celor trei stele pe care le poarta. Baza de tratament, Centrul de Wellness si piscinele cu apa termala sunt comune cu cele ale Hotelului Termal. Hotelul Nufarul dispune de o capacitate de cazare de 70 de camere duble, 6 camere single si 2 apartamente. Camerele sunt dotate cu minibar, cablu TV, telefon , balcon(partial), baile au cada, iar in cadrul hotelului puteti gasi un birou de schimb valutar si un mic magazine unde va puteti face cumparaturile de stricta necesitate. Parcarea este pazita. Nu in ultimul rand, personalul hotelului este specializat in a va face sejurul cat mai conforatabil, oricand gata sa raspunda solicitarilor dumneavoastra.

Restaurant: -restaurant categoria trei stele; -120 de locuri; -bar de zi, terasa de vara.

Special: -spatii pentru conferinte - 20 de locuri.

Tarife cazare: 01.05-30.06.2006 - 1 persoana-146RON, 2 persoane-196 RON
         01.07-31.08.2006 - 1 persoana-160RON, 2persoane-209RON
01.09-15.10.2006 - 1 persoana-146RON, 2 persoane-196 RON
         16.10-27.12.2006 - 1 persoana-135RON, 2 persoane-182RON

Cura balneara

Legendele vorbesc despre secretele acestor locuri fara de seaman, unde natura s-a întrecut pe ea însasi, unde obiceiurile au capatat mister si unde trecatorul e prins de vraja tamaduitoare a apelor înzestrate cu puteri nebanuite. E locul pe unde multi au trecut si aproape toti s-au reîntors.  Renumite pentru programele de tratament ce combina în mod ideal metodele moderne cu cele traditionale, hotelurile societatii Turism Felix SA pot fi considerate adevarate temple ale relaxarii. Astfel, în cadrul bazelor de tratament ale hotelurilor Termal, International, Poienita, Unirea, Mures si Lotus puteti beneficia de proprietatile curative de exceptie ale apelor termale. Echipamentele de tratament de ultima generatie se completeaza perfect cu profesionalismul personalului medical, pentru a va reda tonusul si pofta de viata. Factorii naturali de cura specifici acestei zone favorizeaza tratamentul cu ape termo-minerale care au temperaturi cuprinse între 20-49 grade Celsius. Elementele active din ape au un efect benefic asupra întregului organism, creând reactii lente, placut suportabile. Din punct de vedere chimic, apa termala este calcica, bicarbonata, sodica, sulfata, oligometalica si silicioasa, concentratia în saruri fiind redusa (aproximativ 1g/litru), si cu un grad usor de radioactivitate (1,15 u.m. pe litru) 

Indicatii terapeutice

-Afectiuni reumatice inflamatorii   -Afectiuni reumatice degenerative -Afectiuni reumatice abarticulare -Afectiuni post traumatice

-Afectiuni ale sistemului nervos central si periferic -Boli asociate  

Instalatii si proceduri de tratament

-Hidroterapie: bai cu apa termala în bazine si vani, bai de plante, dus subacval, dus scotian, jacuzzi, afuziuni, baie drenolimfatica  -Kinetoterapie în bazine cu apa termala si vani -Elongatii - subacvale si pe masa -Electroterapie: Stanger, bai galvanice, diadinamice, ultrasunete, laser, curenti interferentiali, unde scurte, TENS, magnetodiaflux -Inhalatii aerosoli cu ape termale si medicamente -Termoterapie: împachetari cu parafina -Aromoterapie: bai cu arome, gimnastica relaxanta, masaj cu uleiuri -Masoterapie: masaj general ai partial, relaxant si tonifiant -Kinetoterapie individuala si în grup

Baza medicala a societatii include de asemenea un laborator unde se efectueaza investigatii medicale complexe cu aparatura moderna si personal medical specializat. Dotate cu baze de tratament unice, multe dintre hoteluri beneficiaza de adevarate centre de sanatate ce cuprind cabinete de cosmetica medicala unice, unde se folosesc produse originale românesti ca "Gerovital" si "Aslavital", renumite în întreaga lume.  


Document Info


Accesari: 6594
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )