Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...Studiu de caz: Amenajarea in scopuri turistice a Euro Parcului de pe autostrada Bucuresti - Pitesti

Turism
Studiu de caz: Amenajarea in scopuri turistice a Euro Parcului de pe autostrada Bucuresti - Pitesti

Cap. I Optiunea pentru tipul de amenajare

v     motivatia alegerii zonei respective
Orasul Bucuresti constituie cea mai mare aglomerare urbana din Romania fiind principalul centru politic, administrativ, economic si comercial al tarii, un important nod rutier, feroviar si aerian. De aceea, este normal ca si Bucurestiul sa poata beneficia de un parc de distractii in adevaratul sens al cuvantului, care sa fie situat pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Amplasarea parcului in aceasta zona este potrivita si indicata deoarece acest de amenajari necesita suprafete foarte mari de teren atat pentru parcul in sine cat si pentru parcari. Avand in vedere faptul ca Bucurestiul nu ofera astfel de distractii in nici unul dintre parcurile sale si fiind considerat chiar si acum, de multi locuitori ai tarii, din zone indepartate de capitala, o mare atractie (sunt multi copii care asteapta cu nerabdare sa mearga la Bucuresti ca sa se plimbe cu metroul), o astfel de amenajare ar reprezenta un loc de distractie si deconectare atat pentru bucuresteni, cat si pentru locuitorii din zonele invecinate dar si din intreaga tara. Facand o analogie cu proverbul "toate drumurile duc la Londra", si romanii, in marea lor majoritate gandesc ca "toate drumurile duc la Bucuresti, astfel ca vor exista sigur vizitatori dornici sa incerce montagne russe-ul de langa capitala, sau persoane care, fiind in tranzit in drum spre litoral, isi vor intrerupe calatoria pentru a vizita Euro Parcul.

v     tipul de amenajare

Tinand cont de cele trei criterii care stau la baza clasificarii amenajarilor turistice, se poate spune ca din punctul de vedere al resurselor este o amenajare echivoca ce utilizeaza suprafete mari de teritoriu, fara ca resursele sa aiba o anumita specificitate, dupa natura spatiului geografic, se inscrie in tipul de amenajare periurbana, iar din punctul de vedere al resurselor turistice si al modului de distributie al acestora in teritoriu este o amenajare punctiforma.

Cap. II Selectia zonei

2.1. Localizarea zonei; Cai de acces

Bucurestiul se afla situat in partea centrala a Campiei Romane la o distanta aproximativ egala fata de Dunare si aria dealurilor subcarpatice.

Euro Parcul va fi amplasat aproximativ la 50 de km de Bucuresti, caile de acces fiind cele rutiere (autostrada Bucuresti-Pitesti), feroviare (magistrala Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Sibiu-Deva-Arad), si aeriene (aeroportul Baneasa pentru curse interne si aeroportul Otopeni pentru curse internationale).

2.2. Potentialul turistic al zonei

2.2.1. Resursele naturale

- relief. Orasul se intinde pe un intravilan de circa 160 km2 si masoara aproximativ 22 de km intre extremitatea nordica si cea sudica si aproape 20 km intre extremitatea vestica si cea estica. Altitudinea minima (60 m) se inregistreaza in partea de SE, pe valea Dambovitei, in timp ce altitudinea maxima se atinge in partea opusa, in apropierea Arcului de Triumf (91 m). Printre inaltimile de pe teritoriul orasului se impune: la SE Dealul Botul Malului (75 m), iar la sud Dealul Piscului (83 m), iar in zona centrala, Dealul Mitropoliei (80 m).

- clima este temperat-continentala, cu medii anuale de 2,5º C in ianuarie si 22,5 ºC in iulie.

- flora. In nordul orasului (Baneasa, Herastrau, Floreasca, Tei si Complexul Lebada) se afla oaze de verdeata. De asemenea, in parcul Cismigiu creat in anul 1850 pot fi admirate magnolii, platani, stejari si alti arbori ocrotiti. In parcul Libertatii (creat in anul 1906) si Gradina Botanica pot fi admirate specii rare de plante si arbori.

- fauna. In Bucuresti exista 252i83c o Gradina Zoologica ce adaposteste specii rare de animale.

- hidrografia. Orasul este strabatut de raurile Dambovita si Colentina. Aceasta din urma formeaza o salba de lacuri: Baneasa, Herastrau, Floreasca, Tei. De asemenea, se mai poate vorbi de lacurile din Parcul Cismigiu, Libertatii si Tineretului.

- rezervatiile. Exista in parcurile din Bucuresti si in Gradina Botanica multe plante si arbori ocrotiti.

- protectia mediului. Exista in Bucuresti multe surse de poluare, fiind vorba atat de autoturismele personale, de mijloacele de transport in comun dar si de intreprinderi cu diferite profile.

2.2.2. Resursele antropice

Bucurestiul este orasul cu cele mai multe biserici din Romania. In anul 1739 aici erau conservate 300 de biserici, in 1739 erau 360 iar in prezent sunt 230 de biserici din care 74 sunt declarate monumente istorice, marea majoritate fiind in stil bizantin. Cele mai importante biserici ale capitalei sunt: Ansamblul arhitectonic Antim (sec. XVIII), Ansamblul arhitectonic al Patriarhiei Romane (sec. XVII), Radu Voda (sec. XVI), Biserica lui Bucur (sec. XVIII), Ansamblul Arhitectonic Curtea Veche etc.

De asemenea trebuie mentionate numeroasele palate si muzee, printre care: Casa Banului Ghica (sec. XIX), Palatul Cantacuzino - Muzeul Enescu, Casa Lahovari, Casa Melik, Palatul Regal (in prezent Muzeul de Arta al Romaniei), Palatul de Justitie, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Antipa, Muzeul de Arta Populara Mina Minovici etc.

Se intalnesc si multe monumente: Arcul de Triumf, Monumentul Aviatorilor, Lupoaica Romei, statuia lui Mihail Kogalniceanu etc.

2.2.3. Cadrul socio-economic

In Bucuresti se concentreaza peste 9 % din populatia tarii (2 011 305 locuitori) din care 942 803 barbati (49 %) si 1 068 502 femei (51 %), 13 % din numarul total al personalului muncitor, 51 % din industria poligrafica, 18 % din constructiile de masini, 17 % din industria sticlei, portelanului si faiantei, 17 % din industria textila, 14 % din industria chimica, 11,5 % din industria alimentara, 10,8 % din cea a confectiilor.

2.2.4. Infrastructura

Exista autostrada Bucuresti-Pitesti -115 km.

In Bucuresti sunt 5 400 de strazi insumand aproximativ 2 000 de km: 500 km trasee de tramvaie, 900 km trasee de autobuze, 300 km trasee de troleibuze si 60 km retea de metrou, 6 gari, 7 autogari, 2 aeroporturi.

Reteaua comerciala este dezvoltata atat in oras cat si la periferia acestuia, la iesirea din Bucuresti aflandu-se diverse complexe engros (Metro), iar pe autostrada se afla Carrefour.

Exista o retea de alimentare cu energie electrica, apa si gaze bine dezvoltata.

In zona aleasa pentru amenajare va trebui construita o retea de canalizare speciala pentru parcul de distractii, retea de alimentare cu apa si gaze. Investitiile necesare alimentarii cu curent electri c vor fi mai mici deoarece exista deja in apropiere stalpi de energie electrica.

2.2.5. Echipamentul de cultura si odihna

v     unitatile de cazare

In Bucuresti sunt multiple posibilitati de cazare in hoteluri. Dintre acestea, cele mai importante sunt:

- de 5 stele: Athénée Palace Hilton (272 locuri), Marriot;

- 4 stele: Bucuresti (446 locuri), Continental (53), Crowne Plaza Flora (164), Intercontinental (423), Sofitel (203), Lebada (127), Lido (119), Majestic (74);

- 3 stele: Ambasador (214 locuri), Bulevard (89), Capitol (80), Erbas (70), Helvetia (29), Minerva (83);

- 2 stele: Astoria (163 locuri), Central (62), Triumf (100);

- o stea: Bucegi (57 locuri), Carpati (77), Dambovita (41), Dunarea (80) etc.

v     unitatile de alimentatie

Acestea sunt foarte multe avand specific romanesc, international, frantuzesc, grecesc, italienesc, spaniol, mexican, chinezesc, arab, turcesc, indian, japonez etc. Pot fi mentionate: Boema, Bolta Rece, Capsa, Caru cu Bere, Casa Alba, Doi Cocosi, Hanul lui Manuc, Herastrau, Pescarus, Casa Romana, Casa Doina, Casa Vernescu, Club Elite, Mon Jardin, La Premiera, Select, La Bastille, Die Deutsche Kneipe, Basilicum, Capriccio Italiano, La Dolce Vita, Hong Kong Garden, Nan Jing, Sahib etc.

v     instalatiile si echipamentele de agrement

Bucurestiul este un important centru turistic al Europei, el dispunand de multiple posibilitati de a petrece timpul liber intr-un mod agreabil. Este vorba de discoteci, cluburi, cazinouri, teatre, cinematografe, parcuri (plimbari cu barca pe lac) etc.

2.2.6. Legislatia in vigoare si protectia zonei

Zona nu este protejata, nu intra sub incidenta Ordonantei de Urgenta nr. 236/200 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitaturilor naturale, a florei si faunei salbatice si nici sub incidenta Legii 137/1995 privind protectia mediului.

In privinta proprietatii asupra terenului, suprafata agricola care apartine statului va fi usor de obtinut, iar suprafetele care apartin locuitorilor din zona vor fi cumparate de la acestia.

Cap. III Determinarea indicelui de atractivitate al zonei

Componentele ofertei turistice

Pondere

(qi)

Nivel calitativ

(ci)

Indice de atractivitate

(I)

I Resurse naturale

- clima

-retea

hidrografica

- lacuri

- vegetatie de interes turistic

II Resurse

antropice- cladiri civile urbane (primarii, teatre)

- ansambluri urbane (centre istorice ale oraselor)

- muzee

- case memoriale

- muzee etnografice in aer liber

- biserici si ansambluri manastiresti

- arhitectura industriala; amenajari ale cailor de comunicatie

III Poluarea mediului

IV Accesul

- rutier

- feroviar

- aerian

V Distanta fata de:

- capitala

- alte centre emitente

VI Forme de turism practicate- picnic

- sporturi de vara

- plimbari in parc

- distractii in spatii acoperite

TOTAL

Se observa ca indicele de atractivitate este de 3,45, aproape de 4 care este valoarea maxima, de unde se poate trage concluzia ca zona este foarte atractiva din punct de vedere turistic, fiind indicata pentru o asemenea amenajare. De asemenea, se constata ca ponderea cea mai mare o au obiectivele culturale, iar constructia unui parc de distractii ar fi binevenita intr-o zona care este si o aglomerare urbana asa de mare.

Cap. IV Determinarea ariei de atractie

Piata potentiala a zonei amenajate va fi formata din turistii ce vin din Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Targoviste, Curtea de Arges, Gaesti, Titu, din comunele si satele invecinate, din turistii romani si straini ce vor veni aici prin programe turistice organizate de diverse agentii de turism, vizitarea parcului fiind o distractie in completare la oferta turistica a capitalei, stiut fiind faptul ca Bucurestiul este deficitar la serviciile de agrement.

Cap. V Determinarea capacitatii optime de primire si a necesarului de construit

Forme de turism practicate

Suprafata zonei (S)

(ha)

Coeficient de corectie (k)

Suprafata normata pentru consum turistic (N)

Capacitatea optima de primire

(Co )

Picnic

1/50 pers./ha

10x1/1/50 = 250

Sporturi de vara

1/200 pers./ha

10 x 1,25/1/200 = 2 500

Plimbari in parc

1/100 pers./ha

5 x 0,25/1/100= 125

Distractii in spatii acoperite

1/150 vizitatori/ha

20 x 1,25/1/150 = 4166

TOTAL

Din totalul de 7041 de persoane, 3000 sunt in tranzit prin Bucuresti, 3000 se vor caza in unitatile de cazare din Bucuresti sau Pitesti, 541 de persoane stau la rude, prieteni, cunostinte, restul de 500 de persoane se cazeaza in parcul de distractii a carui capacitate este de 205 camere insumand 500 de locuri de cazare.

Cap. VI Conceptia de amenajare a zonei

6.1. Amenajarea echipamentelor de cazare si de alimentatie

Unitatile de cazare din parcul de distractii vor fi reprezentate de un hotel de trei stele, Europa cu 165 de camere si de un han de doua stele, Olandez cu 40 de camere.

Hotelul Europa va fi o constructie clasica din caramida rosie cu o curte interioara, cu multa vegetatie si ghivece cu flori, o mica fantana arteziana si un bazin in care vor fi pestisori, o piscina, stalpi de lumina cu felinare, mese si scaune in culori viu colorate. Tematica hotelului va fi: pictori celebri. Camerele vor avea peretii zugraviti cu modele din diferite tablouri ale lui Picasso, Dali, Cezane, Van Gogh, Miro etc. Mobila va fi din lemn vopsit in functie de tematica camerei. De exemplu, o camera din perioada Picasso cubista va avea paturile, noptierele, sifonierul, masa, scaunele si fotoliile in acest stil vopsite in maro, rosu, galben sau albastru. Peretii unei camere Picasso vor fi in tonuri galbene, cu diferite figuri si modele din operele pictorului. Asternuturile, paturile, covoarele si perdelele vor fi, de asemenea, in acelasi stil cu imprimeuri inspirate din opera pictorului respectiv. Baile vor avea faianta si gresia in culori deschise cum ar fi galben, roz, bleu. In functie de pictor, lampile vor fi fie spoturi cu halogen, fie lampi de cristal, fie lampi metalice. In fiecare camera vor exista plante decorative naturale, televizor, radio, telefon, minibar. Clientii vor dispune si de aer conditionat.

Restaurantul hotelului (160 de locuri) va avea peretii zugraviti in galben deschis si portocaliu (culoare ce sporeste pofta de mancare), pe pereti vor fi tablouri cu cόpii ale unor picturi celebre, mesele si scaunele vor fi din lemn vopsit in albastru, tapitate cu stofe imprimate in galben, negru, alb, portocaliu, bleu iar perdelele vor fi bleu. Vor exista pe marginile salii niste nise unde vor fi figurine din lemn ce reprezinta diverse personaje ale pictorilor respectivi. Lampile vor fi metalice si vor avea diferite forme si culori. Fetele de masa vor fi albe, iar farfuriile vor fi galbene cu flori bleu si portocalii. In colturile salii se vor afla ghivece cu flori decorative naturale, iar intr-un colt va trona un mare pian cu coada pictat cu motive florale in stil Matisse. Chelnerii vor avea pantaloni albastri, camasi albe si veste bleu cu galben, roz, portocaliu.

Cofetaria (40 de locuri) va fi amenajata in stil renascentist, zugravita in alb si bleu. Gresia ce va acoperi podeaua va imita marmura de Cararra. Mesele si scaunele vor fi din lemn vopsit in negru, tapiteria scaunelor va fi visinie iar fetele de masa vor fi albe cu margini visinii. In pereti vor exista nise unde vor fi cόpii ale unor sculpturi celebre dupa Michelangelo. Pe fiecare masa vor fi vaze cu buchetele de flori. Lampile vor fi metalice aurii, iar perdelele vor fi din dantela alba. In fata ferestrelor vor exista, de asemenea, plante decorative naturale. Frigiderele cu prajituri vor fi aurii, iar prajiturile vor purta nume ale celebrelor opere ale artistului.Barul de noapte (30 de locuri) va avea tavanul si peretii pictati in genul Capelei Sixtine. In centru se va afla barul construit din sticla si aluminiu, vitrinele frigorifice vor fi argintii si impreuna cu rafturile de pahare vor fi construite din oglinzi astfel incat sa reflecte si sa straluceasca seara in lumina indreptata catre ele. Pentru luminatia barului vor fi utilizate spoturi cu halogen. Mesele si scaunele vor fi metalice de culoare argintie, iar scaunele vor fi tapitate cu rosu. Lampile vor fi negre cu argintiu si rosu, vor avea forma unui clopot si vor atarna deasupra fiecarei mese. Podeaua va fi acoperita cu gresie maro deschis cu rosu si negru. Barmanii vor fi imbracati cu pantaloni negri si camasi albe.

Holul de la intrare si receptia hotelului vor avea peretii pictati in diverse motive florale. Un perete intreg va fi consacrat florii soarelui de Van Gogh. Receptia va fi din lemn acoperit cu furnir din lemn de cires. Desk-ul va fi destul de inalt astfel incat sa nu se observe computerele, telefonul si faxul, cheile, iar pe el se va afla un aranjament floral. In spatele desk-ului se va afla o minibiblioteca decorata cu motive florale specifice lui Matisse. Covoarele care vor acoperi holul vor avea motive vegetale in special frunze in toate nuantele de verde. Masutele si fotoliile vor fi din lemn acoperit cu furnir de cires, tapitate cu stofe in culori pastelate. Pe masute vor exista mici buchete de flori, ziare, reviste, scrumiere. Langa fiecare masuta va exista cate un lampadar. Geamurile vor fi foarte mari si acoperite cu perdele bleu. In hol vor fi diverse plante decorative: palmieri, portocali, ficusi si cateva colivii albe cu papagali si canari. Receptionerii vor avea pantaloni negrii, camasi albe, veste bleu cu portocaliu, galben si papioane in culoarea vestei. Langa receptie va exista un panou cu fotografiile si numele echipei hotelului.

Hanul Olandez va avea forma unei mori. Camerele vor fi zugravite in culori deschise: crem cu galben, cu mobilier din lemn de brad, podea din lemn, asternuturi galbui, paturi maro, perdele albe, lampi albe, covoare crem. Baile vor fi mici cu faianta si gresie in culorile crem si alb. Pe noptiere si masa vor fi aranjamente florale formate din lalele artificiale. La parter se vor afla receptia si o mica sala de mese (40 de locuri). Receptia va consta dintr-un raft ce va expune diferite papusi imbracate in port olandez, o colectie de saboti din lemn, un desk unde se vor afla computerul, telefonul si vasele cu lalele. Sala de mese va fi amenajata in stil rustic: mese si scaune din lemn vopsite in alb si maro deschis, podeaua va fi din lemn si acoperita cu covoare lucrate manual, fete de masa albe, perdele crem si lampi sub forma de clopot care vor atarna deasupra fiecarei mese. Pe marginile salii vor fi recipienti pentru lapte, mese rudimentare din lemn pe care vor fi puse bucati de cascaval. Chelneritele vor fi imbracate in costum popular olandez.

Casa dobrogeana (80 de locuri) va fi construita in stilul mentionat si va fi decorata cu farfurii din ceramica, vase, stergare, stuf, trestii. Mesele si scaunele vor fi din lemn de nuc, podeaua va fi acoperita cu covoare specifice zonei. Fetele de masa vor fi lucrate cu motive populare, iar vasele si canile vor fi din ceramica. Ferestrele vor avea perdele din bumbac alb brodat cu motive populare iar de ele vor atarna felinare. Tavanul va fi realizat din grinzi de lemn peste care va atarna o plasa pescareasca cu pesti si undite. La intrarea in restaurant vor fi sprijinite de zid lotci pescaresti, vasle, plase pescaresti, butoaie. Personalul va fi imbracat in costume populare traditionale. Aici vor putea fi servite specialitati din peste, ciorbe, saramura etc.

Pizzeria Alberto (120 de locuri) va fi o cladire in stil toscan, zugravita in alb si galben deschis, cu mese si scaune din lemn vopsit maro spre rosu, podea placata cu gresie de culoare maro. Pe un perete va domina uriasul cuptor unde se coace pizza, dulapul cu farfurii speciale si masa unde bucatarii vor prepara pizza chiar in fata clientilor. In incapere va mai exista un dulap din lemn cu diferite condimente si sticle de vin. Pe pereti vor atarna farfurii din ceramica toscana, tablouri din Napoli, orasul de origine al pizzei, si diverse aranjamente florale artificiale. In fata ferestrelor vor fi ghivece cu maslini. Bucatarii vor fi imbracati in alb iar chelnerii in pantaloni negrii si camasi albe.

Cafeneaua Chez Marianne (60 de locuri) va fi o cladire in stil baroc francez, al carei interior va fi placat cu lemn si oglinzi si unde vor atarna tablouri cu teme ale lui Toulouse Lautrec. Podeaua va fi placata cu gresie alba, neagra si rosie. Mesele si scaunele vor fi metalice de culoare aurie iar tapiteria rosie. Barul va fi din lemn placat cu furnir de nuc cu incrustatii metalice aurii.

Casa lui Tom si Jerry (40 de locuri) va face parte din constructiile destinate agrementului dar va avea si un mic restaurant pentru copii unde acestia vor putea lua micul dejun si dejunul in compania lui Tom si Jerry, vor putea alerga cu acestia pentru a alege mancarurile din frigidere uriase. Sala de mese va fi amenajata precum locuinta lui Jerry, cu mese si scaune de mici dimensiuni.

Restaurantul Disney (120 de locuri) va fi destinat in special copiilor dar meniurile vor fi atat pentru ei cat si pentru parintii lor. Aici, intr-un decor de desene animate, cu mese si scaune colorate, cu pereti desenati cu celebrele personaje, cu jucarii uriase din plus: Simba Regele Leu, Donald, Mickey Mouse, Minnie, Pluto, Chip si Dale, Frumoasa si Bestia etc., copii vor putea servi masa in compania personajului favorit.

6.2. Amenajarea echipamentelor de agrement

Tematica parcului este Europa astfel ca va exista cate un element specific fiecarei tari europene (un element de agrement, un hotel, un restaurant, un magazin, o strada, un lac, personaje de poveste). Vor fi prezente indragitele personaje de desene animate care vor defila sambata si duminica pe strazile parcului la "Parada personajelor de desene animate". In cursul saptamanii, acestea se vor plimba prin parc vorbind si

fotografiindu-se cu copii (Woody, Popey Marinarul, Olive, Goofy, Pantera Roz, Cenusareasa, Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici. In parc vor fi amenajate mici lacuri artificiale si un canal care va simboliza Dunarea, pe care vor circula barci si hidrobiciclete, mici vaporase. Un lac mai mare va simboliza Marea Neagra in care vor fi amenajate fantani arteziene iar spre mal va fi amenajata o mica gradina zoologica cu pasari din Delta Dunarii, stuf, salcii, casute plutitoare, broaste testoase. In apropierea lacului se va afla Casa Dobrogeana. Peste drum vor fi amenajate niste casute din lemn special pentru cei care vor sa manance proviziile aduse de acasa.

Intrarea in parc se va face printr-o poarta uriasa asemanatoare Portii Brandemburg din Berlin. Aici se va afla casa de bilete dar si o fantana arteziana. In fata intrarii va incepe bulevardul de bun venit unde vor fi cladiri construite in stil englezesc, rusesc, german si frantuzesc care vor fi de fapt mici magazine cu suveniruri, carti postale, pliante, harti, carti pentru copii, jucarii.

Prin parc vor circula un mini-car si un trenulet pe sina care va avea o impozanta gara principala si mai multe statii precum si un trenulet suspendat pe perna de aer care va face ocolul intregului parc, a carui gara va face turistii sa se simta ca intr-un film stiintifico-fantastic.

In apropierea intrarii va fi amplasata si o sala de conferinte ce va avea o capacitate de 500 de locuri si care va fi decorata cu steagurile tuturor tarilor din Europa. Langa ea se va afla cinematograful cu o capacitate de 100 de locuri.

In parc va mai exista un circ unde se vor prezenta dresuri de catei, cai si acrobatii, un patinoar care va oferi spectacole de balet pe gheata. Va fi amplasat si un lift urias cu o cabina din sticla din varful caruia se va putea cuprinde cu vederea tot parcul.

Alte atractii ale parcului vor fi:

Casa Groazei unde vor exista podele miscatoare, lifturi ce se rup in doua, scheleti care cad peste vizitatori, fantome care te prind de mana, voci care te ademenesc sa intri in camere interzise pline de sobolani si gandaci;

Milka Land unde va exista un canal cu apa pe care vor naviga barcute pentru copii. Vor mai fi clopote de sticla in care se vor gasi papusi actionate mecanic ce vor reprezenta o scena

dintr-o poveste, teatrul de papusi, dealuri ce vor reprezenta pajisti elvetiene si vacute Milka din plus, casa lui Heidi si chioscuri cu produse Milka;

Lego Land va pune la dispozitia copiilor posibilitatea de a construi cu piese Lego si a se juca in casutele din lemn suspendate cu podele

din lemn si sfoara, gropi cu nisip;

Gondola Uriasa ce va fi un leagan urias cu o capacitate de 60 de persoane. Langa ea va fi amenajat canalul fiordurilor pe care se va face rafting in niste cauciucuri uriase de cate patru locuri.Va mai fi construit si un pod din butoaie miscatoare;

Bobul elvetian va fi un fel de montagne russe dar nu pe sine ci pe o partie de bob, iar in locul masinutelor vor fi boburi. Sub acesta se va intinde satul elvetian cu cabane din barne din lemn in care vor functiona diverse magazine;

Lumea lui Harap Alb va da posibilitatea copiilor sa se intalneasca in padure cu Spanul, Ochila, PasariLatiLungila, sa vada cum acestia trec prin diverse incercari;

Calatorie spre centrul Pamantului va incepe la suprafata si va continua asemeni povestii lui Jules Verne spre centrul pamantului;

Lumea Povestii fara Sfarsit va fi destinata fanilor acestui film, copii putandu-se intalni cu personajele preferate ale acestui film si lua parte la diferite intamplari;

Calatoria in spatiu va conduce turistii in spatiu, prin intermediul unei bile uriase, cu un montagne russe, unde vor fi simulate diferite evenimente cosmice intr-un spectacol laser;

Vechiul Carusel

Lumea Diamantelor va fi amplasata intr-o cladire sub forma unui diamant urias din sticla si oglinzi in interiorul caruia se vor putea urmari toate etapele de extragere a diamantelor, prelucrarea lor, vor exista spectacole de lumina si sunet care vor pune in evidenta diferite scene din povesti. Va exista si o gradina a diamantelor in care se vor afla copaci, flori si casute din sticla luminate savant dand senzatia unor adevarate pietre pretioase;

Caruselul cestilor de cafea. Cesti uriase de cafea ce inconjoara un ceainic urias se vor invarti intr-un ritm ametitor;

Lumea lui Mos Craciun. Aici se va face un popas in Finlanda. Casa mosului va fi deschisa tot timpul anului copii putandu-i comunica direct dorintele lor. Copii se vor putea fotografia cu Rudolph, renul cu nasul rosu care merge in fruntea saniei lui Mos Craciun pentru a-i lumina drumul. Tot aici va functiona si un trenulet care va face o calatorie in interiorul pamantului, in lumea spiridusilor care fac dulciuri, jucarii si canta atat de frumos;

Fanta Madness vor fi niste uriase antene satelit, asemanatoare unui carusel dar care vor misca si arunca turistii in toate partile, iar din cand in cand vor aparea si mici extraterestrii care ii vor saluta pe turisti;

Palatul Contelui Dracula va introduce vizitatorii in lumea tenebroasa a vampirilor, a contesei Elisabeta Batori care se va imbaia in sange de fecioara. Alaturi de acesta va fi si casa familiei Addams;

Satul Epoca de Piatra;

Lumea celor 101 dalmatieni;

Casa Piticilor si a Albei ca Zapada;

Padurea lui Hansel si Gretel si casa de turta dulce a vrajitoarei;

Copacul urias umblator

Gura Uriasa care se deschide si te inghite coborand in acest fel pe un tobogan lung si intortocheat;

Sala de bowling si jocuri mecanice

Carting.

6.3. Infrastructura

Pentru buna desfasurare a activitatii se vor face bransamentele necesare la reteaua de gaze, apa, energie electrica, canalizare.

Drumurile de acces spre parc vor fi semnalizate corespunzator astfel incat conducatorii auto sa se poata inscrie corect. Inca de la intrarea pe autostrada, pe ambele sensuri vor exista harti care sa localizeze parcul. La intrarea in parc va fi amplasata o uriasa harta care va functiona pe baza unui sistem electronic astfel incat turistii sa poata vedea si alege locul de cazare sau amenajarile dorite.

Aleile si drumurile din interiorul parcului vor fi asfaltate si luminate de felinare si stalpi de electricitate.

In privinta spatiului verde, acesta va reprezenta circa 10 % din suprafata parcului: pomi, arbusti, plante ornamentale. In afara acestuia vor mai exista canale si lacuri artificiale ce vor reprezenta 20 % din suprafata parcului, deoarece vara, in zona de campie din sudul Romaniei este foarte cald.

Pentru pastrarea curateniei de catre turisti, vor exista cosuri de gunoi cu pungi de plastic in interior si cu capac pentru ca in zilele calduroase de vara sa nu se degaje mirosuri urate. De asemenea, unitatile de primire vor dispune de locuri special amenajate pentru depozitarea gunoaielor, iar ridicarea lor se va face zilnic la ora 5:00.

In incinta parcului vor fi amplasate si cabine telefonice, banci, toalete publice ecologice si mici chioscuri in care turistii vor putea lua masa sau se vor putea odihni.

6.4. Alte dotari si servicii oferite

Va exista si un centru de informare turistica care va oferi gratuit turistilor harta parcului si pliante cu zonele inconjuratoare, va furniza informatii privind mijloacele de transport, tarife si un serviciu special gratuit de pastrare a obiectelor si bagajelor turistilor in niste cusete speciale, pana la plecarea acestora.

Se vor pune la dispozitia turistilor din Bucuresti, Pitesti si zonele inconjuratoare autobuze speciale spre si dinspre Euro Parc.

In parc va fi amenajat un punct de prim ajutor si un cabinet medical.

Spatiul de parcare pus la dispozitia turistilor va fi gratuit.

La cerere se vor putea inchiria diferite obiective pentru sarbatorirea zilelor de nastere, se vor putea furniza servicii la domiciliu (personaje din desene animate, basme si spectacole).

*

*Vlasceanu Gheorghe, Ianos Ioan, op. cit., pag. 9loading...
Document Info


Accesari: 2833
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )