Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
LUMEA CELORLALŢI COPII

Copii
ALTE DOCUMENTE

COPILUL sI VIOLENŢA
SENSIBILITATEA LA STIMULAREA INTELECTUALĂ
CE CREDE MAMA DESPRE CURĂŢENIA COPILULUI
DISCIPLINA
TRACTORUL
NU VĂ FIE TEAMĂ SĂ RĂSFĂŢAŢI COPILUL
ALFABETUL NAZDRAVAN de Vinciu Gafita
CINE SUNT/SUNTEM ?
CONCLUZII VIS-Ŕ-VIS DE PRIMA VÂRSTĂ
LUMEA CELORLALŢI COPII

Copilul de vârsta prescolara este pe cale de a învata relatiile de "a da" si "a lua" cu altii, adica cu un grup de copii de aceeasi vârsta. Lumea relatiilor de la egal la egal este extrem 12512x232m de diferita de atmosfera din familie. De exemplu: un copil la gradinita voia sa se joace cu un camion, jucarie care tocmai se gasea în mâinile altui copil.Da-mi camionul! zice el.

Tocmai ma joc cu el, replica celalalt.

Da-mi camionul! insista copilul.

Nu! zice celalalt.

Ma doare inima, da-mi camionul!

Celalalt nu raspunde. Observând aceasta scena, am putea aproape sa vedem cum functioneaza spiritul primului copil: "Chestia cu inima merge la sigur cu mama, îmi cedeaza întotdeauna. De ce n-ar merge si cu baietelul acesta?"În acest fel, la bucurie si la tristete, în mod penibil sau dulce, copilul învata ca lumea relatiilor cu egalii sai este foarte diferita, ca are alt ansamblu de reguli si exigente. În prima sa experienta de grup, este confruntat dintr-o data cu punctele sale tari si slabe. Este fericit daca este acceptat si sufera daca este respins. Învata sa dea si sa primeasca.

În mijlocul celor egali cu el, un copil capata deprinderi sociale. Trebuie sa învete sa împarta, sa-si astepte rândul, sa ceara ceva altuia, sa-si exprime sentimentele în cuvinte. Învata sa se bata pentru a-si apara drepturile, a spune ceea ce gândeste, a participa si a observa, sa-si dezvolte încrederea în sine. Nici un copil nu se naste având aceste aptitudini pe plan social si afectiv.

Copilul dumneavoastra va avea nevoie sa se joace cu alti copii si sa capete aptitudini sociale la trei, patru si cinci ani. Gradinita este locul ideal pentru a le deprinde, deoarece aceasta învatare este supravegheata de personal calificat. În jocurile cu copiii vecinilor, învata sa loveasca, sa suporte si sa însele. Nu exista nimeni care sa ajute un copil timid sa se integreze grupului, sa-si construiasca ncrederea si sa-si piarda timiditatea.


Document Info


Accesari: 1696
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )