Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Preotul din Mentu

istorie


Preotul din Mentu

Definitia cuvântului Montauk ne-a ajutat sa întelegem ca avem de-a face cu o intersectie de autostrazi prin care circula informatiile interdimensionale si particulele sub-cuantice. Aceasta este autostrada în care încearca sa patrunda magicienii atunci când îsi realizeaza ritualurile lor magice. Scopul lor este de regula acela de a accesa portalul, de a manifesta o intentie si de a îi deschide acesteia calea catre lumea fizica. În celebra sa cariera, Aleister Crowley a realizat numeroase asemenea ritualuri magice, cu intentia declarata de a contacta cât mai multe entitati si portaluri posibile. Unul din titlurile pe care si le-a asumat în aceasta activitate a fost si acela de Preot al lui Mentu (sau Preotul din Montauk).Legatura lui Crowley cu Montauk-ul este indisolubil asociata cu principala sa lucrare magica: Cartea legii. Cartea este pe cât de scurta, pe atât de concentrata, fiind interpretata în fel si chip de diferiti magicieni si savanti, întrucât se considera ca ar contine principala cheie a magiei. S 19219q1624t -au facut foarte multe cercetari pentru a afla aceasta cheie. În capitolul urmator ne vom ocupa mai îndeaproape de ea.

Pentru a întelege mai bine conexiunea care exista între Crowley si Montauk, trebuie sa începem prin a arata cum a ajuns Crowley sa scrie Cartea legii. Totul a început cu casatoria sa cu Rose Kelly la data de 12 august 1903. Rose nu era interesata de magie sau ezoterism, fiind o sotie cât se poate de normala. Cu toate acestea, fara ea, Cartea legii nu ar fi fost scrisa niciodata. De aceea, data casatoriei lor este celebrata în fiecare an de lojile Ordo Templi Orientis.

Dupa casatorie, cei doi soti Crowley au facut o lunga calatorie în Orient. La întoarcere, s-au gândit sa se fereasca o vreme de raceala vremii din Anglia, specifica lunii februarie, asa ca, în ultimul moment, s-au decis sa ramâna o vreme în orasul lui Marte: Cairo, capitala Egiptului. La scurt timp, au vizitat Marea Piramida, ramânând peste noapte în Camera Regelui. si asa a început totul, cu doi tineri casatoriti în sediul lui Tahuti, pazitorul pragului.

Experienta a marcat-o profund pe Rose. Când cei doi soti s-au întors în apartamentul lor din Cairo, ea a intrat într-o stare modificata de constiinta, lucru foarte ciudat, caci pâna atunci nu fusese deloc preocupata de ocultism. Aflata în transa, ea a repetat de nenumarate ori ca Aleister l-a ofensat pe Horus, zeul egiptean. Crowley a ramas uimit, caci Rose nu stia absolut nimic despre mitologia egipteana. Ea a continuat, spunându-i cum trebuie sa-l invoce pe Horus, dupa care l-a târât dupa ea la Muzeul Boulak. Aici, uimirea sa s-a transformat într-o stare de soc. Rose i-a aratat imaginea lui Horus în ipostaza cunoscuta sub numele de Ra-Hoor-Khuit. Imaginea acestuia era sculptata într-o piatra numita Stela din Ankh-af-nakhonsu, cunoscuta si sub numele de Preotul lui Montu. Numarul exponatului era "666", adica exact numarul cu care se identifica Aleister Crowley. Experienta nu numai ca i-a schimbat pentru totdeauna viata lui Crowley, dar se pare ca l-a si initiat în secretele magice ale acestei yuga, inclusiv în Lucrarea Babalon (despre care Jack Parsons crede ca reprezinta cel de-a patrulea volum al Cartii legii - desi Crowley a scris numai trei volume).

La miezul noptii de 19 martie[1], Crowley a declarat ca a început Echinoctiul Zeilor si o noua era în istoria umanitatii. Pe 8, 9 si 10 aprilie 1904, el a scris sub dictare un mesaj de la Aiwass, despre care a afirmat ca este îngerul sau pazitor. Aiwass avea rolul de a stabili o punte de legatura între fortele spirituale solare si umanitate. Mesajul a devenit cunoscut sub numele de Cartea legii, constând în esenta dintr-un cod simplu de conduita, care spunea: "Legea suprema este: fa ceea ce doresti. Legea este iubirea, iubirea guvernata de vointa. Nu exista nici o alta lege în afara de: fa ceea ce doresti". Legea nu însemna ca omul poate face orice îi trece prin minte. Ea se referea la împlinirea adevaratei sale meniri, în conformitate cu circumstantele stabilite de univers pentru individul respectiv, dar si pentru întreaga creatie. Este uluitor cât de gresite au fost interpretarile date ulterior Cartii legii[2].

Pâna la aparitia lui Crowley, Stela de la Ankh-af-nakhonsu fusese cunoscuta sub numele de "Stela 666". El este cel care i-a spus "Stela Revelatiei", nume sub care este cunoscuta astazi de majoritatea ocultistilor. Prin Revelatie se înteleg informatiile primite de Crowley si redate în scris în Cartea legii. Citirea cartii si contemplarea stelei demonstreaza ca între cele doua exista o corespondenta. Într-un fel, s-ar putea spune despre Cartea legii ca reprezinta o traducere a imaginii de pe stela, desi mai corect ar fi sa spunem ca este o expunere a unor principii.

Revelatia este legata de zeul cu cap de acvila Horus, echivalentul egiptean al zeului roman Marte. Panteonul egiptean era mult mai flexibil si mai multi-personalizat decât cel grec sau cel roman, multi dintre zeii sai având aspecte subtile si complexe. Horus însusi se manifesta în multe din divinitatile prezentate în Cartea legii. Aiwass, fiinta care i-a dictat cartea lui Crowley, reprezinta un aspect al lui Horus care s-a prezentat ca "antevorbitorul inspirat al lui Mentu". Mentu este o alta ipostaza a lui Horus, legata de planeta Marte. Ankh-af-na-khonsu este o ipostaza a lui Horus legata de luna.

Cartea legii îl numeste pe Crowley Profet sau Preot al lui Mentu. Daca ne aducem aminte de diferitele etimologii despre care am vorbit în aceasta carte, ne putem da seama ca Aleister Crowley poate fi considerat un profet al lui Marte, dar si ca preotul din Montauk.

În cartea sa, Horus se considera un luptator si un zeu al razboiului. El spune:

"3. Mai întâi de toate, trebuie înteles faptul ca eu sunt un zeu al razboiului si al razbunarii. De aceea, voi fi dur cu ei. 4. Alege-ti o insula! 5. Fortific-o! 6. Înarmeaza-te cu tehnologie de razboi! 7. Eu îti voi da o arma. 8. Cu ajutorul ei îi vei putea controla pe oameni, si nimeni nu ti se va putea opune".

La început, Crowley a interpretat acest pasaj considerând ca se refera la o chakra a sistemului spiritual uman. Mai târziu, si-a dat seama ca insula se refera la Marea Britanie si ca textul implica un secret militar. Ulterior, a afirmat ca arma lui Horus reprezenta probabil un avertisment cu privire la Marele Razboi care urma sa fie declansat si în care Horus avea sa triumfe asupra oamenilor.

Daca tinem cont de faptul ca Montauk reprezinta din punct de vedere geologic o insula, fiind cunoscut în trecut ca atare, implicatiile fragmentului de mai sus ni se par evidente, cu atât mai mult cu cât se stie ca societatile secrete germane (Thule si Vril) aveau contacte intime cu OTO si cu cât este probabil sa fi cunoscut Cartea legii si alte documente secrete de acelasi gen care nu au iesit înca la lumina. Aceasta viziune ar explica cel putin partial fascinatia incredibila a germanilor fata de Montauk, pe care îl considerau un loc strategic.

O alta corespondenta are de-a face cu numele de Aleister, ales chiar de Crowley (parintii sai l-au numit Edward Alexander) si care deriva de la cuvântul grecesc pentru zeul razbunarii. El si-a ales acest nume cu mult timp înainte de a scrie Cartea legii, inclusiv fraza: "Eu sunt zeul razboiului si al razbunarii".

Dupa revelatia referitoare la alegerea insulei, Aiwass (care îi reprezinta deopotriva pe Horus si pe Crowley) spune: "Eu sunt Domnul razboinic al celor 40: cei 80 se pleaca în fata mea, dar sunt nimiciti. Îti voi aduce victoria si bucuria; ma voi afla în mijlocul armelor în lupta si tu te vei bucura sa ucizi. Succesul este dovada ta; curajul este armura ta; mergi înainte, purtat de puterea mea, si nu vei fi nevoit sa-ti întorci niciodata spatele în fata cuiva!"

Referinta la anii 40 si 80 este indiscutabila. Anii 40 au deschis o poarta în continuumul temporal prin Experimentul Philadelphia. Cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost numit uneori si razboiul timpului. Aparent, victoria si bucuria se refera efectiv la victoria repurtata la sfârsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar interpretarea este gresita. Anii 80 au fost "nimiciti", daca ne raportam la dezastrul de la Montauk, care a atins apogeul în 1983, dar victoria si bucuria vor urma pe o scara mai larga, daca ne gândim la era iluminarii care va urma.

Crowley interpreteaza diferit acest pasaj, dupa care spune: "Sunt tentat sa cred ca textul are o semnificatie mai simpla si mai profunda decât cea care mi-a fost dezvaluita pâna acum".

Exista într-adevar o semnificatie mai profunda, care ni se reveleaza odata cu recunoasterea implicarii lui Crowley în serviciile secrete si militare, despre care am vorbit partial în celelalte lucrari ale mele. Influenta sa magica este evidenta daca ne gândim ca numele sau conspirativ în cadrul OTO era Phoenix. Numele de cod al Proiectului Montauk si al altor experimente similare a fost Phoenix. Aproape toate proiectele secrete în care au fost implicati militarii au fost denumite Phoenix.

În mitologia egipteana, phoenixul era o pasare mare, care renastea din propria ei cenusa la fiecare 666 de ani (sau 500, în functie de referinta), regenerându-se complet. Era ilustrat printr-un soim, vehiculul zeului Horus, al carui mesager, Aiwass, i-a transmis lui Crowley Cartea legii. Numele zeului Horus mai prezinta o corespondenta, daca ne gândim ca din el deriva cuvântul "erou" (n.n. hero). Nu întâmplator, unitatea militara de la Montauk este numita Camp Hero. Horus reprezinta si radacina cuvântului "orologie" (n.n. horology), definit ca arta masurarii timpului sau a confectionarii de ceasuri. Din aceasta perspectiva, Camp Hero s-ar traduce prin "Unitatea Militara de Masurare a Timpului".

Nu se cunoaste cu precizie ce a facut "Phoenix" la Montauk, dar Amado Crowley ne furnizeaza câteva indicii. Din relatarile sale rezulta ca Aleister s-a dus acolo cu o intentie bine precizata. În nici un caz nu tatona noi experimente sau ritualuri secrete din categoria celor pe care le ascund cu atâta mândrie societatile secrete. Se pare ca dorea sa instaleze un anumit tip de "receptor". Asemenea receptoare au fost instalate si în alte puncte strategice ale planetei. Ritualul de la Men-an-Tol din data de 12 august 1943 era de fapt o "emisie". Tatal sau i-a explicat ca un anumit tip de "energie" poate activa reteaua alcatuita din puncte similare pentru o anumita perioada de timp. Desi la vremea respectiva nu fusese înca emisa teoria placilor tectonice, Amado sustine ca aceasta retea de puncte energetice coincidea perfect cu faliile geologice din crusta pamântului (o asemenea falie principala trece prin Montauk Point si a fost popularizata într-un roman de fictiune semnat de Robert Mitgang si intitulat chiar Falia din Montauk).

Când Amado l-a întrebat pe tatal sau daca dorea sa declanseze un cutremur de pamânt sau sa activeze un vulcan, acesta i-a raspuns: "Nu îmi propun sa fac ceva atât de simplu!"

Altfel spus, scopul sau era o operatiune complexa. Fiind foarte tânar, Amado credea ca se lupta cu fortele raului, încercând sa contracareze planurile unui alt grup. Daca operatiunea era într-adevar atât de complexa, este posibil ca ea sa se fi desfasurat de mai multa vreme, ceea ce implica o serie de aplicatii practice pentru influentarea retelei morfogenetice cu ajutorul aparaturii tehnologice. Concluzia lui Amado a fost ca Aleister Crowley spiona un alt grup, dar simultan executa si o anumita activitate oculta.

Din cine era însa alcatuit celalalt grup? Nimeni nu pare sa stie la ora actuala. Este posibil sa fi fost vorba de germani, dar si de extraterestri. Ne vom ocupa imediat de acest subiect, dar mai întâi ne propunem sa vorbim de cheia care explica lucrarea lui Crowley, Cartea legii.
18 martie este considerata data de nastere traditionala a lui Iisus Christos, potrivit traditiei ezoterice. Este data la care soarele iese din constelatia Pestilor (guvernata de Neptun, care reprezinta iluzia) si intra în cea a Berbecului (guvernata de Marte, care reprezinta, printre altele, realitatea si focul razboiului).

Celor interesati sa citeasca Cartea legii le recomand sa înceapa cu o alta lucrare a lui Crowley, Legea este pentru toti, în care se ofera textul original al legii si doua interpretari date de autor în doua momente diferite.


Document Info


Accesari: 3440
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )