Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Consultanta in management si dezvoltarea afacerii

management
Master: Consultanta in management si dezvoltarea afacerii

Masterand: Alina IonciuProiect de dizertatie


Domeniul consultantei in management in care se incadreaza tema:

Strategia si dezvoltarea firmelor si organizatiilor


Sudomeniu: Consultanta antreprenoriala


Denumirea temei:

Consultanta strategica pentru un IMM care produce si co 15415b14p mercializeaza produse de patiserie - cofetarieDate de identificare ale IMM-ului:

S.C. Magic Alina Impex S.R.L.

J04/548

CUI: 15448089

Sediul social: Str. Tudor Vladimirescu, bloc B13, ap.1, Moinesti, BacauManagementul intreprinderilor mici si mijlocii, Ovidiu Nicolescu, Ed. Economica, 2001

Manualul consultantului in management, George Plesoianu, Milan Kubr, AMCOR, 1992

Fundamentele managementului organizational, Ovidiu Nicolescu, Ioan Verboncu - biblioteca digitala ASE

Cuprinsul proiectului (varianta preliminara). Principalele etape si capitole ale proeictului - scurta descriere.Etapa 1. Argumentarea alegerii temei/domeniului


Influenta majora a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) asupra economiei oricarei tari, concomitent cu nevoia lor crescuta de consultanta ne-a determinat sa alegem desfasurarea misiunii de consultanta intr-un IMM. Afirmatia se bazeaza pe o serie de informatii relevante si, de asemenea, necesare argumentarii:

Etapa 2. Baze metodologice

Vom avea in vedere o sinteza documentara in baza unei bibliografii complete si actualizate.


Etapa 3. Analiza situatiei existente


Cap. 1. Analiza mediului intreprenorial in care activeaza firma. Caracteristicile mediului real si perceput si influenta asupra afacerii. Oportunitatile si riscurile evidentiate de analiza externa.

Calitatea mediului intreprenorial este unul din factorii de care depind numarul, functionalitatea si performantele IMM-urilor. In Romania exista un mediu intreprenorial permisiv care se traduce prin existenta posibilitatii de a infiinta IMM-uri prin asigurarea unor conditii strict necesare infiintarii si functionarii lor, concomitent cu existenta unor elemente de natura juridica, financiara si comerciala care ingreuneaza atat infiintarea, cat mai ales dezvoltarea si cresterea firmelor.

IMM-ul in cauza isi desfasoara activitatea pe o piata concurentiala, in care avantajul competitiv trebuie mentinut in permanenta din cauza trendului ascendent urmat de concurenti, care sunt din ce in ce mai multi si mai puternici.


Cap.2. Caracteristici ale intreprinzatorului. Tipul si caracteristicile intreprinzatorului care va fi beneficiarul misiunii de consultanta.

Din primele observatii effectuate, intreprinzatorul cazului de fata se incadreaza in categoria: intreprinzator expert, cu o pregatire temeinica in domeniu, cu spirit inovativ si cu un potential intelectual apreciabil.


Cap.3. Analiza diagnostic pe ansamblu care va evidentia punctele tari si punctele slabe ale firmei.

Unul dintre principalele puncte forte este reprezentat de cunostintele solide in domeniu, dar ca puncte slabe se consemneaza lipsa unei pregatiri teoretice in ceea ce priveste managerierea afacerii, precum si forta de munca necalificata.
Cap.4. Identificarea surselor de finantare si alegerea celor mai potrivite.

Un avantaj al IMM-ului in discutie il reprezinta resursele proprii de finantare, chiar daca nu sunt considerabile, existenta unor echipamente tehnice proprii si inexistenta creditelor catre banci.


Cap.5. Planul de afaceri - instrument major pentru finantarea dezvoltarii afacerii

Extinderea afacerii prin deschiderea unui nou punct de lucru si de desfacere si largirea gamei de produse impun conceperea si elaborarea unui plan de afaceri coerent, echilibrat si complet, care sa se focalizeze pe obiective.


Cap.6. Elaborarea studiului de fezabilitate in vederea dezvoltarii firmei.

Studiul de fezabilitate, analiza a viabilitatii ideii, va ajuta la construirea unei imagini de ansamblu asupra aspectelor principale ale afacerii si la identificarea problemelor care ar putea impiedica succesul.


Cap.7. Strategia firmei pentru dezvoltare. Se vor avea in vedere obiectivele, optiunile startegice pentru dezvoltare, resursele financiare, materiale, umane disponibile si necesare si termenele de realizare. Se va elabora avantajul competitiv al firmei.Etapa 4. Proiectarea solutiilor de dezvoltare

In urma analizelor efectuate si a corelarii tuturor elementelor componente se vor proiecta solutiile de dezvoltare.Etapa 5. Program de actiuni strategice

Programul vizeaza recomandari, concluzii, masuri, actiuni, activitati prin care se ajunge la rezultatul scontat.


Bibliografie - alte lucrari avute in vedere:

  1. Consultanta pentru strategii manageriale de firma, Ionut Popa
  2. site-uri web si portaluri specializate
  3. Ghid national de bune practice. Produse de patiserie si cofetarie, autor colectiv, coord. Viorel Marin, Ed.Uranus, 2005
  4. Managementul sigurantei alimentelor in industria de panificatie, coord. Viorel Marin, Ed.Uranus, 2005

Document Info


Accesari: 3669
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )