Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
MANAMAGENUNTUL STRATEGIC AL HOTELULUI ,,FULTON"

management


MANAMAGENUNTUL STRATEGIC AL HOTELULUI ,,FULTON"
Īn cele ce urmeaza vom prezenta activitatea Hotelului ,,Fulton" si implicatiile economice ce trebuie analizate pentru buna functionare si competivitate pe piata turismului.

Turismul joaca un rol foarte important īn economie, atragānd fonduri din afara tarii prin punerea īn valoare a resurselor naturale de care dispune fiecare tara, precum si prin faptul ca genereaza multe locuri de munca, avānd implicit si un rol major īn atenuarea fenomenului de somaj.STUDIUL PIETEIMEDIUL EXTERN


Orice unitate comerciala functioneaza īn conditiile concrete pe care le ofera mediul sau extern. Acest mediu este format din mai multi factori de natura sociala, economica, politica, culturala, juridica, demografica, etc.

Mediul extern al unei unitati economice se prezinta sub doua forme:

Macromediul

Micromediul  Macromediul


Macromediul cuprinde factorii ce actiomeaza pe o arie mare atāt ca spatiu cāt si ca timp.

Factorii macromediului actioneaza asupra unitatii economice fara ca unitatea economica sa-i poata influenta.

  Asa cum mentionam mai sus, factorii ce ar putea actiona asupra unitatii economice sunt mediul economic, social, demografic, cultural, politic, natural, tehnologic.

  Mediul economic este format din ansamblul elementelor, ce compun viata economica si se reflecta īn gradul de ocupare a fortei de munca, situatia financiara si valutara.

Turismul se va dezvolta īn perioadele de īn care va exista o crestere economica si implicit populatia va avea astfel mai multe fonduri destinate petrecerii timpului liber. Īn functie de cuantumul cresterii ecomonice populatia poate sa opteze chiar la deplasari pe distante mai mari decāt o facusera anterior.

Īn perioadele de recesiune agentiile de turism trebuie sa gaseasca metode de reducere a costurilor, pentru a putea avea īn contiunare clienti.

Modificarile īn ratele de schimb valutar exercita o influenta primara asupra costului unei calatorii īn strainatate. Īn perspectiva viitorilor ani nu vor exista fluctuatii sensibile īn ratele de schimb valutar ale valutelor convertibile īn consecinta utilizarii monedei unice Euro īn spatiul Uniunii Europene.

Mediul demografic este dat de numarul populatiei, structura pe vārste si sexe, numar de familii si dimensionarea lor, rata natalitatii, precum si repartizarea pe medii (urban, rural). Pentru industria turismului grupa de vārsta medie (30-55 ani), beneficiaza de un venit destul de ridicat, cu suficiente disponibilitati pentru a putea cheltui cāt mai multi bani. Aceasta categorie de vārsta este constituita din consumatori pretentiosi, si ceea ce este cel mai important este faptul ca īn Romānia este īn continua crestere.Astfel acesti consumatori vor solicita tot mai multe servicii turistice noi si variate.

Mediul tehnologic. Progresul aplicarii tehnologiei informatizate precum si al sistemelor de rezervari computerizate, adaptate la sectorul calatoriilor si turismului va provoca o schimbare radicala a relatiilor dintre vānzatorii si consumatorii prodeuselor turistice.

Mediul politic este format din clasele sociale, fortele politice si aportul dinte ele.Conteaza foarte mult implicarea statului īn economie si gradul de stabilitate a climatului politic intern.

Mediul cultural este dat de obiceiuri, traditii, credinte si de normele privind statutul oamenilor īn societate.

Mediul institutional este dat de cadrul legal īn care se poate desfasura o anumita activitate economica.

Mediul natural contine relieful, clima, distribuirea īn spatiu a activitatilor economice.Cadrul natural este foarte variat si complex,avand o structura peisagistica deosebit de armonioasa.Peisajul ofera turistilor un loc frunos si variat,unde se poate vizita munti, rāuri, lacuri, sate cu specialitatiile lor, pesteri, saline, cetati, biserici, muzee si monumente de arta. In arealul dealurilor si podisurilor predomina lacurile cu apa sarata ce poate fi utilizata īn statiunile balneare.Se poate observa complexitatea potentialului turistic, ca si gradul sau de atractivitate care este īn strānsa legatura cu treapta de relief si creste progresiv de la cāmpie īnspre munti.

Cele de mai sus constiuie elemente necesare unui turism īn ascensiune, oferind turistilor petrecerea timului īntr-un mod placut si cāt mai variat.
Micromediul


  Micromediul este alcatuit din prestatori de servicii, furnizori, clienti, concurenti si organisme publice. Furnizorii sunt firme sau persoane particulare care livreaza materiile prime(masini, utilaje, mobilier, produse alimentare). Unitatea economica, pentru a face fata concurentei e necesar sa cunoasca foarte bine ofertele furnizorilor, climatul intern, preturile, politicile comerciale.

  Prestatorii de servicii sunt de aseamenea firme sau persoane particulare care pun la dispozitia unitatilor economice diverse mijloace de transport.

Clientii sunt consumatorii, utilizatorii, īntreprinderi comerciale.

Organismele publice sunt o componenta a micromediului care poate influenta īn mod decisive atingerea obiectivelor de catre unitatile economice prin puterea de decizie pe care o au. Furnizorii fortei de munca sunt unitatile de īnvatamānt, somerii si clientii care alcatuiesc cercul firmelor si institutiilor beneficiare.

Īn cele din urma, concurentii sunt alcatuiti din firmele si persoanele care īsi disputa aceasta categorie de clienti.

Furnizorii


Responsabilitatea comenzilor transmise furnizorilor revine serviciului de aprovizionare. Aprovizionarea reprezinta un ansamblu de operatii ce permit inteprinderii sa dispuna īn permanenta de bunurile si serviciile ce provin din mediul comercial.In hotelurile mici,aprovizionarea este asigurata de directia respectiva.Cu cat dimensiunile hotelului cresc,sarcinile legate de aprovizionaredevin mai complexe.In aceasta situatie directorul va delega activitateaunui responsabil de aprovizionare.Serviciul de aprovizionare va centraliza toate comenzile diferitelor servicii ale hotelului,astfel incat nici un serviciu sa nu transmita comenzile direct furnizorilor.seful serviciului(o persoana cu foarte bune abilitati de comunicare si negociere) va asigura urmarirea comenzilor pana la livrare.Selectia furnizorilor se face dupa seriozitatea pe care o pot oferi.


Clientii


O conditie sine qva non pentru o afacere de succes este prospectarea pietei ,luandu-se in considerare faptul ca traim intr-o lume in plina schimbare fare insa a se pierde din vedere specificul fiecarei culturi,a fiecarei regiuni.Analiza trebuie sa contina informatii privind tara de origine a clientilor,tipul clientelei,motivele voiajului,mijlocul de transport utilizat,precum si sursa de informare cu privire la existenta hotelului.

Culegerea informatiilor se va face prin completarea de catre fiecare client a fisei de anuntare a sosirii si plecariituristilor, in conformitate cu Normele cu privire la accesul,evidenta si asigurarea securitatii turistilor in structurile de primire turistice,precum si printr-un chestionar de satisfactie(folosit pentru a se testa opinia turistului cu privire la serviciile ce I-au fost oferite) pus la dispozitie in camera.


Concurentii


Concurenta este reprezentata de alte hoteluri de aceeasi categorie(de aceea e nevoie de o elaborare a unor strategii de atragere de noi clienti precum si de a pastra clientii obisnuiti prin imbunatatirea permananta a serviciilor oferite)si de pensiuni,care de obicei practica o politica de preturi foarte buna.
MEDIUL INTERN


Societatea comerciala" Fulton Hotels" S.A.este o societate pe actiuni cu capital privat.Societatea isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia romana ,dobandind personalitate juridical de la data inregistrarii la Registrul Comertului.

Capitalul social a fost fixat la suma de 1milion euro ,fiind impartit in 1000 parti sociale indivizibile si nominative, fiecare cu o valoare de 100 euro.Societatea are 10 asociati, toti de cetatenie romana fiecare cu o participare egala de 10%.

Fiecare asociat raspunde pentru datoriile societatii in limitele aportului sau, subscris la capitalul social al acesteia.fiecare parte sociala subscrisa si varsata de asociati da dreptul la vot in Aunarea Generala,dreptul de a allege si de a fi ales in organelle de conducere.Detinerea de parti sociale implica adeziunea la statut,iar drepturile si obligatiile legate de partea sociala urmeaza partea sociala in cazul trecerii acesteia in proprietatea altei persoane.Doar Adunarea Generala poate decide cesiunea partilor intre asociati sau catre terti.

CONDUCEREA SI PERSONALUL HOTELULUIAdunarea Generala a Asociatilor este organul suprem de conducere a societatii,care decide asupra activitatii acesteia si asupra politicii ei economice,sociale si comerciale.Adunarea Generala se convoca cel putin o data pe an sau ori de cate ori e necesar.Convocarea Adunarii Generale se poate face oricare din asociati prin comunicari scrise ,ce cuprind date propuse pentru organizarea adunarii si proiectul ordinii de zi.De asemenea Adunarea Generalapoate numi administratori asociati sau neasociati pe perioada limitata.Administrarea hotelului este asigurata de cei 10 asociati impreuna ,in conditiile prevazute in contractul de societate si statut,cu respectarea conditiilor legale privind administrarea societatii.

Personalul hotelului este asigurat de 30 persoane(20 barbati si 10 femei), toti cu pregatire in domeniul hotelier. Deasemenea, salariatii sunt persoane tinere, dinamice, profesioniste si dornice de afirmare.Personalul de conducere are studii superioare, iar restul personalului ( receptioner, barman, ospatar, bucatar ) are numeroase cursuri de perfectionare de specialitate.OBIECTIVELECriteriile de segmentare utilizate de hotelul ,,Fulton" sunt vārsta, venitul, ocupatia, nationalitatea, tara de origine, stilul de viata, etc.

Oferta hotelului este adresata la trei segmente de consumatori: oamnei de afaceri, turisti si locuitorii orasului. Cunoasterea clientelei, asa cum am precizat mai sus este o conditie obligatorie premergatoare tuturor celorlalte elemente ale propiectului de investitie. Rezulta asadar doua mari segmente de clientela: de afaceri si de agrement.

Clientela de afaceri este concentrata īn sejururi īn interes de serviciu si participanti la seminarii, tārguri, afaceri. Acest segment de clienti este sensibil la confort sporit astfel dotarile hotelului trebuie sa fie pe masura cerintelor ( sala de conferinte cu echipamente tehnice, telefon si internet īn fiecare camera, room sercice ). Oamneii de afaceri au pondere īn clientela hotelului, datorita seriozitatii conducerii investitiilor facute.

Hotelul ofera turistilor servicii de cazare, bar, restaurant, centru de agrement si programe si activitati culturale. De asemenea hotelul ofera organizarea de vacante, programe de divertisment si desfasurarea unor activitati recreative.

Principalele obiective sunt urmatoarele: asigurarea rentabilitatii produselor si serviciilor, cresterea cifrei de afaceri, o stabilitate ridicata si o flexibilitate mare.


Servicii oferite


Receptia functioneaza 24 h cu personal cunoscator de cel putin doua limbi straine, dispune de schimb valutar, īnchirieri de carti, filme, telefon, fax, xerox, internet si pastrare de bunuri si valori non-stop. Hotelul dispune de parcare pazita si sevicii de spalatorie.

Centru de agrement : sauna, sala de fitness, solar, masaj, la care clientii hotelului au acces direct.

Hotelul dispune de doua sali de conferinta una de 20 de locuri si una de 30 de locuri. Salile sunt dotate cu televizor , video, retroproiector si amplificator.

Restaurantul hotelului: are 100 de locuri si aici pot fi gasite māncaruri traditionare si diferite specialitati traditionale. Clientii hotelului sunt asteptati cu mic dejun de tip bufet suedez, barul de zi cu o capacitate de 50 de locuri este foarte bine aprovizionat avānd o gama larga de bauturi alcoolice sucuri si ape minerale.

Rezervarea unui loc la hotel se poate efectua prin telefon, fax, internet si personal la receptie.


Strategia


Serviciile oferite de hotel au īn vedere trei segmente tinta: 1.oamenii de afaceri din strainatate sau Romānia, 2.turistii din strainatate 3.locuitorii orasului. Īn functie de nivelul calitativ al produselor firma aplica strategia de aplicare a produsului.

Problemele privind produsul sau produsele oferite joaca un rol important īn luarea decizilor strategice pe termen scurt sau lung, deoarece orice modificare a produsului necesita investitii

Īn ansamblul de decizii care vizeaza produsul turistic cel mai important element este adaptarea produsului la o piata tinta. De asemenea, pozitionarea produsului pe piata este īn acelasi timp o stare de fapt si un obiectiv. Orice produs cunoscut are o anumita pozitionare, adica el ocupa un loc determinat de caracteristicile sale. Daca un produs nu este cunoscut el nu are o pozitie clara pe piata si ca urmare clientii au dificultati īn evaluarea lui īn comparatie cu concurenta.


BUGETUL


Preturile reprezinta cel mai important factor al consumului. Īn activitatea de turism intern sau international politica de preturi se prezinta sub o serie de forme particulare determinate de specificul acestei activitati, de modul cum se manifesta oferta si cererea turistica. Īn formularea strategiei de pret se porneste de la obiectivele pe care doreste sa le atinga: atingerea unui profit cāt mai mare prin atragerea unui numar cāt mai mare de consumatori si ca urmare utilizarea capacitatii hotelului la maxim. Orientarea pretului trebuie facuta atāt īn functie de costuri ( maximizarea veniturilor prin acoperirea cheltuielilor si obtinerea unui profit cāt mai mare ) cāt si īn functie de concurenta.

Mijloacele de plata sunt cele folosite īn toate domeniile vietii ( chash, carti de credit, cecuri).


CONCLUZII


Succesul unei afaceri depinde de multi factori. Principalii factori sunt : calitatea personalului ( respectiv acesta sa fie bine pregatit pentru deservirea ireprosabila a clientilor ), baza materiala a hotelului ( lucrarile de īntretinere a hotelului sa se faca la timp, sa se aiba īn vedere modernizarea continua a hotelului raportata la evloutia tehnologiilor de comunicare, de design, precum si īn alte aspecte ce vizeaza dotarea cladirii hotelului cu diverse achizitii ce contribuie la confortul si siguranta acestuia).Document Info


Accesari: 3124
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )