Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Studiu de caz management

management


Accesul în aceasta organizatie bazata pe voluntariat este deschis oricarui student, pe baza unei selectii prealabile, efectuata de catre departamentul de Resurse Umane. Studentii au ocazia sa lucreze la numeroase proiecte complexe împreuna cu colegi de-ai lor de la alte facultati, având astfel sa-si însuseasca cunostinte si abilitati din alte domenii decât propria lor specializare.

Proiectele realizate în cadrul "Team Work" sunt de doua feluri: interne sau externe. Proiectele externe pot fi contractate fie cu "Universitatea", fie cu diferite firme de pe piata muncii. La sfârsitul fiecarul proiect, studentii participanti primesc fiecare câte o diploma, semnatî de rectorul "Universitatii Bucuresti"si de catre directorul companiei în cazul proiectelor cu firme, instrument extrem de util în îmbogatire unui CV.


Având în vedere faptul ca organizatia "Team Work" se bazaza pe ideea de voluntariat, modelul rational-economic este, practic, inaplicabil. Teoretic, am putea include în aceasta categorie diplomele primite la sfârsitul proiectelor, dar acestea au un efect indirect asupra starii economice a individului (abia în viitor, daca reuseste sa obtina un job mai bun datorita bogatiei CV-ului).Se poate însa vorbi de modelul social. Managerul poate motiva, studentii spunându-le fapul ca întâlnirile saptamânale si participarea la diferite proiecte faciliteaza cunoasterea studentilor de la alte facultati si stabilirea de relatii cu ei. Miza nefiind una financiara, relatiile de colegialitate sunt mult mai apropiate, mai relaxate, mai calde. În plus, participarea la proiecte întareste sentimentul de acceptare si apartenenta la grup.

Secretul "Team Work"-ului consta însa în buna aplicare a modelului autoîmplinirii. Oamenii prefera, în primul rând, mecanismele de automotivare si autocontrol.

Activarea în cadrul "Team Work" este aproape exclusiv de natura automotivationala. Studentii realizeaza ca la sfârsitul facultatii vor avea un CV gol (exceptie fac studentii care lucreaza în timpul facultatii, dar neglijeaza consistent studiile); drept urmare, considera ca merita sa investeasca câteva ore pe saptamâna în activitatile "Team Work", lucru de le garanteaza în schimb atât o experienta propriu-zisa, cât si o dovada a acestei experiente acumulate, fara riscul de a-si neglija studiile.

Asadar, în aceasta consta succesul acestei organizatii ce nu-si remunereaza oamenii: motiveaza studentii sa-si încadreze de buna voie propriile lor teluri între cele organizationale, spre beneficiul ambelor parti.
Document Info


Accesari: 6160
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )