Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...CAIET DE PRACTICA DESFASURAREA ACTIVITATII DE MARKETING IN CADRUL SC WEDDING STORE SRL

Marketing
UNIVERSITATEA OVIDIUS

FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE
CAIET DE PRACTICA

DESFASURAREA ACTIVITATII DE MARKETING IN CADRUL 

SC WEDDING STORE SRL

I.           ACTIVITATEA AGENTULUI ECONOMIC

Prezentarea generala a agentului economic

SC. WEDDING STORE SRL este o firma in plina dezvoltare care are ca obiect de activitate comercializare articolelor pentru nunti. Ea a fost infiintata in martie 2007, cu capital   100% privat romanesc.

Firma SC. WEDDING STORE SRL este reprezentant pe Dobrogea a SC. WHITE LADY SA., producatoare de rochii de mireasa, accesorii si tinute de ocazie pentru doamne, a SC. EUROCONF DISTRIBUTION GROUP SRL, producatoare articole barbatesti marca PAOLO ROSSI, in special tinute de ocazie pentru nunta, dar si tinute casual, SC EMILLE GILL STYLE SRL, producatoare articole barbatesti, exclusiv tinute de ocazie, SC DINATEX SRL, producatoare camasi elegante si casual, SC CONFECTII BARLAD SRL, producatoare camasi elegante, SC UNIQUE STYLE SA, producatoare tinute de ocazie de dama, SC CASA DE MIRO SRL, distribuitoare accesorii mirese(voaluri,saculeti, gentute, coronite, diademe, ace de par) si SC CARLA BRILLANTI SRL, producatoare aceesorii cu cristale Swarovski.

Obiectul de activitate al societatii

Societatea comerciala WEDDING STORE SRL are ca domeniu principal de activitate comertul cu amanuntul a tinutelor si accesoriilor de ocazie, atat de dama cat si barbatesti, produse exclusiv romanesti, de calitate superioara.

Scopul firmei WEDDING STORE este:

WEDDING STORE SRL este un magazin care se adreseaza in primul rand cuplurilor care s-au hotarat sa porneasca impreuna pe un nou drum. Societatea incearca pe cat posibil sa satisfaca cerintele tuturor clientilor, oferind noi solutii uneori impreuna cu reduceri semnificative, clientii beneficiind de toata atentia din partea personalului.

Oferta firmei WEDDING STORE este:

Clientii pot alege din gama larga de produse care se adreseaza tuturor categoriilor, preturile fiind si mici si mari, in functie de materialele folosite in producerea articolelor. Produsele provin din firme romanesti care in general lucreaza pentru export, materialele sunt de calitate superioara, in ceea ce priveste articolele de vestimentatie, materialele folosite sunt: pentru costume in mare parte lana sau combinatii de lana cu matase, dar si lana cu polyeste 646f53g r, aceste combinatii depind de firma producatoare; pentru camasi sse foloseste bumbacul, foarte rar combinat. Rochiile de mireasa sunt confectionate sin organza, tafta, tafta creponata, tul, matase, dantela, iar broderia este lucrata manual,fiecarei rochite i se asorteaza un saculet din acelasi material si cu acceasi broderie, voalurile in general sunt importate din Anglia si Franta, si sunt brodata manual, la fel ca si rochitele.

Pe langa ofertele din magazine, la rochiile de mireasa, cat si la cele de seara se iau comenzi pe marimi si se fac modificari in functie de gusturile clientului.

Clienti

Fiind nou aparuta pe piata ca orice firma chiar si WEDDING STORE a intampinat unele dificultati in atragerea clientilor, acestia fiind reticenti avand in vedere ca pe piata exista deja concurenta intre anumite marci de renume si totusi, a reusit sa se impuna si sa atraga intr-un timp destul de scurt un numar important de clienti, care pleaca cu zambetul pe buze si revin cu prieteni sau rude.

Resurse, locatii, personal

WEDDING STORE S.R.L. dispune de doua locatii, in Centrul Comercial Casa Modei, din Constanta, unde isi are si sediul social. Personalul angajat este de 4 persoane cu studii superioare in curs.

Procesul de management in cadrul agentului economic: procese de munca, resurse umane

Organizarea procesuala

Organizarea procesuala consta în stabilirea principalelor procese de munca necesare realizarii sistemului de obiective ale firmei. Principalele procese de munca ce se desfasoara într-o organizatie sunt: functiunile, activitatile, atributiile si sarcinile.

În general într-o organizatie exista cinci functiuni principale: cercetare-dezvoltare, comerciala, productie-servicii, financiar-contabila si personal.

Functia comerciala cuprinde trei activitati: marketing, aprovizionare si vânzare.

Activitatile la rândul lor se divid în atributii, care reprezinta procese de munca ce concura la realizarea obiectivelor specifice. Spre exemplu în cadrul marketingului deosebim atributii de prospectare a pietei, reclama si publicitate.

Atributiile se divid în sarcini, care sunt procese de munca complexe sau simple ce contribuie la realizarea obiectivelor individuale si de regula se atribuie unei singure persoane.

Elementele principale ale procesului de munca sunt: subiectul (omul), mijloacele de munca, obiectele muncii si scopul.

O institutie care se doreste orientata spre client, trebuie sa fie în aceeasi masura orientata spre angajat.

II.        ACTIVITATEA CONTABILA

Documente privind evidenta operativa, intocmirea si circuitul acestoraÎn cadrul întreprinderii, activele circulante materiale (stocurile) ocazioneaza numeroase operatii, care pot fi grupate dupa continutul lor în operatiuni de aprovizionare si conservare, operatii de eliberare din depozite, inventariere.

Aceste operatiuni sunt consemnate în diferite documente si evidente operative specifice.

În vederea îndeplinirii obiectivelor prevazute în programul de aprovizionare, societatea WEDDING STORE SRL emite catre furnizori comenzi, iar pe baza acestora încheie contracte economice.

În anumite conditii, contractele economice sunt înlocuite de catre furnizori prin confirmarea de comanda.

Pentru urmarirea modului în care sunt realizate contractele de aprovizionare, serviciul aprovizionare organizeaza o evidenta operativa, care cuprinde: registrul de comenzi si fisa de urmarire a executarii comenzilor. În aceste evidente se înscriu comenzile emise catre furnizori, precum si termenele de livrare stabilite de comun acord cu acestia, prin contracte economice sau, în lipsa acestora, prin confirmarea de comanda trimisa de furnizor, data la care a fost executata comanda, se face mentiuni privind revenirile pentru urgentarea executarii comenzii, penalizarile datorate pentru neexecutarea conditiunilor contractate etc.

În cadrul executarii comenzii si a contractului de aprovizionare, WEDDING STORE SRL primeste de la furnizor avizul de însotire si / sau factura fiscala.

Avizul de însotire a marfii se emite, pe masura livrarii, de catre compartimentul vânzari si serveste ca document pentru eliberarea si scaderea depozitului, cu produsele, marfurilor sau altor valori destinate vânzarii trimise pentru prelucrare la terti, în custodie sau pastrare; este un document de însotire a bunurilor pe timpul transportului, document pentru întocmirea facturii fiscale; document de primire în gestiunea cumparatorului. Circula de la furnizor la cumparator. În gestiunea furnizorului, exemplarul 1 este preluat de delegatul unitatii care face transportul sau al clientului, pentru a însoti bunurile pe timpul transportului; iar exemplarul 2 ajunge la compartimentul vânzari, pentru înregistrarea cantitatilor în evidenta privind executarea contractelor si apoi transmis la compartimentul financiar-contabil pentru a fi atasat la factura si înregistrat.

În gestiunea cumparatorului, WEDDING STORE SRL, exemplarul 1 sta la baza operatiunii de receptie de catre comisia de receptie a bunurilor aprovizionate, dupa care este trimis compartimentului aprovizionare pentru înregistrarea cantitatilor intrate, în registrul de evidenta al aprovizionarilor si certificarea efectuarii platii catre furnizor, precum si pentru înregistrarea în contabilitate, atasat la factura fiscala.

Întreprinderile care întocmesc factura fiscala ,în momentul livrarii bunurilor, nu vor mai emite avizul de însotire decât pentru bunurile trimise pentru prelucrare la terti, în custodie sau spre prelucrare, factura fiscala realizând, pe lânga functiile avizului de însotire, si pe cele de transport pentru viza de control financiar preventiv, si, totodata, este act justificativ pentru decontarea (încasare-plata) contravalorii.

Operatiunile de luare în primire a valorilor materialelor aprovizionate se numeste receptie. La sosirea materialelor de la furnizor se executa urmatoarele operatiuni de receptionare:

receptia transportului efectuata de delegatul serviciului aprovizionarii al întreprinderii cumparatoare. Aceasta se executa în momentul preluarii transportului de la caraus si consta în verificarea starii ambalajelor. În cazul în care se constata violari ale ambalajului se procedeaza pe loc la desfacerea coletului si se inventariaza continutul. Pentru lipsurile constatate se întocmeste un proces-verbal de constatare, care se semneaza de delegatul unitatii de transport si de cel al întreprinderii destinate;

receptia cantitativa efectuata de catre persoana care preia în gestiune materialele sosite. Prin receptie se confrunta datele din comanda cu avizul de însotire sau factura fiscala primita de la furnizor si cu materialele efectiv sosite, concordanta între sortimentele si cantitatile de materiale înscrise în factura cu cele primite;

receptia  calitativa se efectueaza de catre un specialist.

Daca la receptia valorilor materiale se constata deteriorarea sau lipsa coletelor, nepotriviri calitative fata de datele indicate în documentele însotitoare, se întocmeste Nota de receptie si constatare de diferente. Prin acest document materialele necorespunzatoare calitativ sau în neconcordanta cu comanda sunt respinse la receptie, preluate în custodie si tinute la dispozitia furnizorului.

Primirea avizului de însotire si a facturii fiscale, sosirea transportului si plata facturii se înscriu, în ordine cronologica, în Registrul de comenzi si în Fisa de urmarire a executarii comenzilor.

Daca materialele se primesc în transe sau sosesc înainte de primirea facturii de la furnizor, precum si în cazul în care materialele respective au fost achitate si lasate un timp în custodia furnizorului, pentru consemnarea receptiei, se întocmeste Nota de intrare-receptie .

În cazul în care factura soseste odata cu materialele, receptia valorilor materiale se poate consemna direct pe factura fara a se mai întocmi Nota de intrare-receptie.

Bonul de predare-transfer-restituire este folosit pentru predarea la magazie a produselor, semifabricatelor si a materialelor obtinute din productia proprie, pentru tranzitarea materialelor de la un loc de depozitare la altul în cadrul aceleiasi întreprinderi, precum si pentru restituirea celor neutilizate la sfârsitul perioadei.

Documentele folosite pentru eliberarea stocurilor de active circulante cu privire la materialele pentru consum sunt: Bonul de consum si Fisa limita de consum.

Valorile materiale trimise spre prelucrare la terti se elibereaza pe baza Dispozitiei de livrare, Aviz de însotire pe care se face mentiunea "pentru prelucrare la terti". La înapoierea materialelor se controleaza daca s-a primit cantitatea preluata corespunzatoare, în raport cu normele de consum, iar pe documentele de receptie, pentru o evidenta corecta, se face mentiunea "din prelucrare".

Livrarea marfurilor si produselor finite catre terti se face pa baza facturii fiscale..

Fisa de magazie este un document de evidenta operativa a magaziei (depozitului) si se întocmeste separat pentru fiecare fel, calitate sau sortiment de stocuri materiale.

Documentele referitoare la valorile materiale intrate în unitatea patrimoniala (facturi, avize de însotire, nota de intrare-receptie etc.), dupa înregistrarea în fisele de magazie, se predau serviciului (resortului) de aprovizionare. Dupa verificare, avizare si înregistrare în evidenta tehnico-operativa a aprovizionarii, aceste documente se transmit la compartimentul de contabilitate în termenele stabilite de conducatorul compartimentului contabil-financiar.

Documentele primire de iesire a stocurilor din depozite se predau la compartimentul contabilitate.

Aspecte privind contabilitatea financiara

Contabilitatea financiara furnizeaza informatii contabile care sunt destinate utilizatorilor externi: investitorii, creditorii, guvernul sau publicul larg si este concretizata prin situatii financiare numite situatii de sinteza.În cazul firmei WEDDING STORE SRL sunt utilizate echipamente informatice, prin pachetul integrat CONTABILITATE, pentru întocmirea documentelor justificative si pentru prelucrarea si înregistrarea datelor în contabilitate, registrele si formularele privind activitatea financiara si contabila, pot fi adaptate în functie de necesitatile proprii de utilizare, în conditiile respectarii continutului de informatii ale modelelor prevazute în nomenclator.

Administratorul societatii trebuie sa intocmeasca un set de situatii financiare in forma standardizata ce contine: bilant, cont de profit si pierdere, tabloul fluxului de numerar, note explicative.

Contabilitatea se tine in limba romana si in moneda nationala

Orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ.

Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz.

Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la societatea WEDDING STORE SRL revine contabilului. Aceasta persoana au studii economice superioare si raspunde impreuna cu personalul din subordine de organizarea si conducerea contabilitatii, in conditiile legii.

Contabilitatea imobilizarilor se tine pe categorii si pe fiecare obiect de evidenta.

Contabilitatea stocurilor se tine cantitativ si valoric sau numai valoric, in conditiile stabilite de reglementarile legale.

Registrele de contabilitate obligatorii sunt: Registrul-jurnal, Registrul-inventar si Cartea mare. Intocmirea, editarea si pastrarea registrelor de contabilitate se efectueaza conform normelor elaborate de Ministerul Finantelor Publice.

Registrele de contabilitate se utilizeaza in stricta concordanta cu destinatia acestora si se prezinta in mod ordonat si astfel completate incat sa permita, in orice moment, identificarea si controlul operatiunilor contabile efectuate.

Pentru verificarea inregistrarii corecte in contabilitate a operatiunilor efectuate se intocmeste balanta de verificare.

Registrul-jurnal, Registrul-inventar si Cartea mare, precum si documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara se pastreaza in arhiva timp de 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, cu exceptia statelor de salarii, care se pastreaza timp de 50 de ani.

Situatiile financiare anuale consolidate constituie un tot unitar. Acestea cuprind bilantul consolidat, contul de profit si pierdere consolidat.

Evidenta contabila a fondurilor proprii si a fondurilor atrase (straine)

Politica de finantare a societatii WEDDING STORE SRL este finantarea din fonduri proprii (autofinantarea, cresteri de capital).

Un alt fond propriu este considerat si capitalul propriu.

WEDDING STORE SRL se dezvolta prin forte proprii, fara a apela la fonduri straine, folosind drept surse o parte a profitului obtinut in exercitiul expirat si fondul de amortizare, urmarind atat acoperirea necesarului de inlocuire a activelor imobilizate cat si cresterea activelor de exploatare.

Contabiliatatea previzionala

Mediul în care actioneaza întreprinderea se bazeaza pe ireversibilitatea timpului si pe incertitudine; "scurgerea timpului este însotita de achizitia continua de informatii care sa reduca incertitudinea".

În prezent, profesia contabila este tot mai constienta de impactul potential al schimbarilor de mediu asupra capacitatii acesteia de a raspunde, în planul informarii financiare, nevoilor de predictie, dar si de certitudine ale utilizatorilor de informatii financiare. Pentru a raspunde nevoilor utilizatorilor, un raport financiar trebuie:

- sa furnizeze mai multe informatii despre proiecte, oportunitati, riscuri si incertitudini;

- sa se concentreze mai atent asupra factorilor care creeaza valoare pe termen lung, asupra determinantilor non-financiari ai valorii: procese, inovare, resurse umane.

În ultimii ani a devenit din ce în ce mai actuala ideea de contabilizare la valoarea estimata a fluxurilor viitoare de trezorerie pe care acestea le pot aduce întreprinderii, si nu la cost istoric; altfel spus, pentru a reprezenta valoric un activ, se tinde tot mai mult spre contabilizarea veniturilor viitoare decât spre cea a cheltuielilor trecute. Confruntata cu traditionala evaluare în costuri istorice, aceasta tendinta, cel putin pentru început, are menirea sa bulverseze atât pe contabilul, cât si pe analistul financiar de formatie clasica.

Din motive de prudenta, evaluarea elementelor specifice pozitiei financiare a întreprinderii la momentul întocmirii situatiilor financiare se realizeaza la valoarea contabila neta, astfel costul istoric este ajustat cu valori rectificative, de natura amortismentelor si provizioanelor pentru depreciere.

Contabilitatea veniturilor si cheltuielilor

Structura cheltuielilor societatii WEDDING STORE SRL este:

cheltuieli cu costul marfurilor

cheltuieli cu chirii (spatiile in care functioneaza magazinul fiind inchiriate)

cheltuieli postale si de telecomunicatii (telefonie fixa, mobila, internet)

cheltuieli cu transportul marfurilor (exista contracte incheiate cu diverse firme de curierat rapid, transporturi necesare in cazul expedierilor in alte locatii atunci cand nu se efectueaza prin mijloace proprii)

cheltuieli cu salariile si asigurarile sociale

cheltuieli cu amortizarea mijloacelor fixe si cheltuieli cu obiecele de inventar.

Structura veniturilor societatii WEDDING STORE SRL este:

venituri din vanzarea marfurilor - acestea avand ponderea cea mai importanta in cifra de afaceri a firmei

III.     ACTIVITATEA DE MARKETING

Organizarea activitatii de marketing, sfera atributiilor compartimentului de marketing.

Marketingul este un proces social si managerial prin care indivizi si grupuri de indivizi obtin ceea ce le eSte necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse avand o anumita valoare. Definitia de mai sus cuprinde urmatoarele concepte de baza: nevoi, dorinte si cereri; produse; valoare, cost si satisfactie; schimb, tranzactii si relatii; piete; marketing si marketeri.

Conducerea activitatii de marketing presupune previzionarea, organizarea si coordonarea ei cu celelalte activitati ce se desfasoara in cadrul societatii, dar si antrenarea intregului personal la insusirea si adoptarea opticii de marketing, precum si controlul modului de infaptuire a politicii de marketing elaborata.

Ca proces, organizarea activitatii de marketing urmareste ordonarea actiunilor ce se desfasoara in scopul realizarii obiectivelor stabilite permitand definirea si delimitarea functiunii de marketing si a componentelor ei: activitati, atributii si sarcini. Ca structura, organizarea urmareste gruparea activitatilor, atributiilor si sarcinilor, pe baza anumtor criterii si repartizarea acestora, in scopul infaptuirii lor, pe grupe de lucru si persoane in vederea asigurarii in cele mai bune conditii a infaptuirii obiectivelor fixate.Atributiile compartimentului de marketing sunt:

studiaza nevoile si dorintele clientilor din cadrul unor segmente de piata bine definite.

Aloca efortul de marketing in functie de rentabilitatea potentiala pe termen lung a segmentelor de piata vizate.

Elaboreaza oferte atragatoare pentru fiecare segment vizat.

Evalueaza imaginea firmei si gradul de satisfacere a clientului.

Aduna si evalueaza, in mod permanent, idei privitoare la produse noi, la imbunatatirea produselor aflate in fabricatie si la serviciile destinate sa satisfaca nevoile clientilor.

Exercita influenta asupra tuturor compartimentelor si asupra tuturor angajatilor companiei, incercand sa-i determine sa puna clientul in centrul gandirii si al practicilor.

Politica de produs a agentului economic; gama sortimentala, alternative strategice in politica de produs.

Ce este un produs? Produsul este orice lucru care poate fi oferit pe o piata in scopul captarii interesului, al achizitionarii, utilizarii sau consumului si care poate satisface o dorinta sau o nevoie.

De regula, marketerii clasifica produsele in functie de caracteristicile acestora, fiecare tip de produs avand o strategie specifica.

In procesul de elaborare a strategiei de marketing pentru un produs, societatea WEDDING STORE SRL a adoptat o decizie cu privire la adoptarea marcii produsului. Marca reprezinta o componenta esentiala a strategiei de produs. O marca se identifica cu vanzatorul sau producatorul bunului.. Marca este o promisiune a vanzatorului de a oferi in permanenta cumparatorilor anumite produse, avantaje, servicii. Marcile cele mai bune garanteaza calitatea bunurilor si serviciilor.

Strategia de politica de produs se refera la:

modificarile si dimensiunile gamei de produse

nivelul calitativ al produselor

gradul de inoire al produselor

Politica de pret, strategii de preturi adoptate de agentii economici, agentul economic, logistica marfurilor, variante de strategii de distributie.

Pretul este singura cmponenta a mixului de marketing care produce venituri, celelalte componente necesitand numai cheltuieli. Pretul este de asemenea, un element foarte flexibil al mixului, putand f modificat foarte rapid, spre deosebire de caracteristicile unui produs si activitatea de distributie.

In cadrul firmei WEDDING STORE SRL conducerea este cea care stabileste obiectivele si politicile generale refertoare la preturi.

Prin stabilirea unui anumit nivel al pretului, firma realizeaza realizarea urmatoarelor obiective:

a) obiective financiare: maximizarea profitului, rentabilitate, realizarea unei cifre de afaceri sau a unui volum de vanzari maxim

b) obiective comerciale:   cota de piata, lupta impotriva concurentei, promovarea unei game de produse

Metoda adaosului este metoda de calculare a pretului adoptata de WEDDING STORE SRL. In primul rand exista o mai multa siguranta asupra costurilor decat asupra cererii. Legand pretul de cost, se complica propria munca de stabilire a pretului, fiind nevoiti sa o modifice de fiecare data cand are loc o schimbare a cererii. In al doilea rand, folosind aceasta metoda de calcul, preturile tind sa fie aceleasi. In acest fel, concurenta in sfera preturilor este mica. In al treilea rand multi sunt convinsi ca aplicarea acestei metode corespunde in mai mare masura atat nevoilor cumparatorilor, cat si vanzatorilor.

Politica promotionala; structura si modalitatile de realizare a activitatii promotionale; evaluarea acesteia.

Politica de promovare este o comunicare a intreprinderii moderne cu mediul extern, adica cu piata, care presupune o informatie a consumatorilor potentiali si a intermediarilor precum si actiuni specifice de influentare a comportamentului de cumparare si consum in scopul sprijinirii procesului de vanzare.

Politica de promovare este componenta cea mai costisitoare a strategiei de marketing.

In elaborarea programului de publicitate, WEDDING STORE SRL a inceput cu identificarea pietei-tinta si a motivelor de cumparare ale consumatorului. Apoi s-a trecut la luarea celor cinci decizii fundamentale, cunoscute sub numele de cei cinci M:

Care sunt obiectivele publicitatii? (misiunea)

Cat de multi bani pot fi cheltuiti? (bani=money - engl.)

Ce mesaj trebuie lansat? (mesajul)

Ce mijloace de comunicare trebuie folosite? (mijloacele)

Cum trebuie evaluate rezultatele? (masurare)

Principalele instrumente de promovare, adoptate de WEDDING STORE SRL sunt:

SAMPLINGUL Aceasta metoda presupune impartirea de pliante cu magazinele WEDDING STORE, produsele si marcile comercilalizate de acestea.

MIJLOACELE ELECTRONICE. Aceasta metoda presupune promovarea firmei prin intermediul internetului unde se pot analiza caracteristicile si preturile produselor disponibile, indica locul de unde pot fi cumparate.

TARGURI SI MANIFESTARI COMERCIALE. In comert se organizeaza anual targuri, la care participa majoritatea firmelor care comercializeaza branduri cunoscute. Targurile ajuta firmele sa intre in contact cu multi clienti la care nu pot ajunge prin intermediul fortelor de vanzare.

Evaluarea rezultatelor promovarii se face prin studierea schimbarilor survenite in constientizarea/cunoastere/atitudinea fata de produs. Impactul asupra vanzarilor si profitului reprezinta cel mai satisfacator indicator.

IV. CONCLUZII

Pentru a acoperi unele aspecte semnalate ca probleme critice vor trebui sa existe preocupari pe linia :

simplificarii administrative ;

managementului electronic al documentelor ;

cooperarilor intercompartimentale ;

bugetarii pe programe ;

introducerii unor instrumente de evaluare a satisfactiei cetateanulu ;

introducerii unor instrumente de standardizare, a unui « cod al calitatii » ;

generalizarii certificarii calitatii activitatii/serviciului ;

* implementarea unor metode mai eficiente de a realiza forta managementului fortei de vanzare, al reclamei comerciale, al promovarii vanzarilor si al distributiei.

* asistenta personalului angrenat in activitatea de marketing, astfel incat eficienta acestei activitati sa creasca.loading...
Document Info


Accesari: 25740
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )