Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


MODEL Pentru intocmirea unui Plan de Afaceri - elemente constituitive

Marketing


PLANUL DE AFACERI

Planul de afaceri este un document scris ce concentreaza studiul analitic si exhaustiv al tuturor aspectelor legate de o afacere: ce resurse si ce strategii se vor folosi si care sunt rezultatele asteptate intr-un interval de timp.

Acest document se prezinta sub un aspect relativ concentrat - marimea general acceptata este de 20-50 de pagini fara anexe. Nu exista insa un standard in privinta aceasta, asa cum nu exista un standard in ceea ce priveste continutul acestuia, planul de afaceri fiind un document flexibil. Aceasta flexibilitate in prezentarea afacerii, avind drept scop in primul rind convingerea 646r1723g cititorului in ceea ce priveste caracterul original al proiectului, al avantajelor pe care acesta le are si a capacitatii de a se impune concurentei, face din planul de afaceri un instrument deosebit de important in luarea deciziei de finantare.MODEL

Pentru intocmirea unui Plan de Afaceri - elemente constituitive

I.          REZUMATUL 

este intotdeauna prima parte a planului de afaceri, dar este ultimul capitol intocmit de intreprinzator, dupa celelalte capitole ale planului de afaceri. El trebuie sa contina elementele cele mai importante si mai interesante ale planului de afaceri. Acest rezumat nu trebuie sa contina mai mult de 2-3 pagini.

II. DATELE DE IDENTIFICARE ALE FIRMEI

n   nume;

n   forma de organizare legala;

n   numarul de inregistrare la registrul comertului;

n   adresa, telefon, fax;

n   capital social;

n   date despre principalii actionari

III. PRODUSUL

n   descrierea produsului;

n   descrierea functiilor acestuia;

n   date tehnice complementare: scheme, schite (non-tehnice), fotografii, descriere amanuntita, prototip sau esantion.

IV. PIATA

n   Descrierea pietii: ce segment de piata - precizari de ordin geografic si demografic; venitul mediu si obiceiurile clientilor vizati;

n   Dinamica pietii: ce schimbari se prevad in ceea ce priveste piata vizata pentru produs sau serviciu si cum se vor modifica acestea, cat si strategiile de marketing pentru a se adapta la schimbarea pietii;

n   Piete secundare: trebuie cautate piete noi si de asemenea planificarea penetrarii acestor piete;

n   Testarea pietii: intreprinzatorul trebuie sa arate in plan faptul ca a cercetat piata pentru a vedea ce doresc clientii; se stabilesc esantioane de clienti, se intocmesc chestionare si se prelucreaza raspunsurile.

V. CONCURENTA

n   Descrierea fiecarui concurent important. Concurentii principali trebuie descrisi si clasificati in functie de cifra de afaceri, de active sau de capital propriu. Trebuie aratate in plan caracteristicile produselor concurentei, ce diferentiaza aceste produse de altele similare si de cele pe care intreprinzatorul si le priopune sa le produca.n   Punctele slabe si tari ale concurentei: cum sta fiecare concurent din punct de vedere al: puterii financiare; numar de localuri; numar de ani de existenta etc.

n   Avantajele concurentilor. Dupa stabilirea punctelor slabe si tari ale concurentilor, trebuie precizate avantajele pe care le are afacerea prezentata si modul in care acestea vor fi percepute de clienti;

n   Modificari previzionate ale situatiei concurentei.

VI. VANZAREA PRODUSELOR

n   Modalitati de vanzare. Dupa ce a fost identificata piata, s-a creat produsul (serviciul), s-a analizat concurenta, trebuie descris modul in care vor fi anuntati potentialii clienti ce li se ofera, cum se vor vinde produsele (prin retea proprie de magazine; folosind agenti de vanzari; prin sistemul de vanzari prin posta)

n   Reclama, promovarea, relatiile cu publicul: trasaturile produsului ce vor fi pune in lumina, suma ce va fi folosita in activitatea de marketing, metodele de monitorizare ale rezultatelor diferitelor metode de marketing?

VII. FABRICAREA PRODUSULUI

n   Furnizorii. In aceasta sectiune vor fi descrisi furnizorii la care se va apela si motivele pentru care s-au facut aceste alegeri.

n   Spatiile si echipamentele. In planul de afaceri trebuie descris spatiul de lucru unde se va desfasura activitatea. Trebuie descrise avantajele acestui spatiu, eventual chiria platita, planul de organizare a spatiului respectiv.

n   Personalul. *numarul de angajati si pregatirea lor; *nivelul salariului acestor categorii de angajati pentru dimensionarea cheltuielilor cu personalul.

n   Depozitarea.* in special pentru activitatile productive; descrierea spatiului de depozitare, amplasament, utilitati etc.;

n   Controlul calitatii si garantiile oferite pentru produs sau serviciu. Planul de afaceri trebuie sa arate ca intreprinzatorul pune pe primul plan satisfactia clientilor:

* stabilirea unui pret corect pentru respectivul produs;

*respectarea cu strictete a standardelor de calitate;

* aducerea produsului la indemina consumatorului.

VIII. PLANUL FINANCIAR

n   Definirea clara a sumei necesare, a surselor de finantare avute in vedere si modului in care vor fi utilizate fondurile.

n   Prezentarea estimarilor financiare. Se vor prezenta proiectiile bilantului, a situatiei patrimoniului si a fluxului de numerar pe urmatorii ani.

Document Info


Accesari: 17995
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )