Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR IN CAZ DE:

medicina
    ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR IN CAZ DE:

  • Stop cardiac: masaj cardiac constând din apasarea cu ambele mâini a cutiei toracice în zona inimii. Frecventa: aprox. 45-60 apasari pe minut. Necesita ajutor medical de urgenta.
  • Insuficienta respiratorie : 16116j914q (aceasta poate fi insotita si de alte semne exeptând absenta respiratiei: învinetirea buzelor, a unghiilor, culoarea pamântie pe care o capata pielea fetei si a extremitatilor, racirea extremitatilor si încetarea hemoragiei din plagi) se efectueaza respiratie artificiala. Frecventa este de aprox. 18-20 respiratii pe minut.
  • Hemoragii (scurgerea sângelui din vasele sanguine):
    • usoare: rana se va trata antiseptic si se va aplica un pansament compresiv care va opri hemoragia;
    • puternice (arteriale): ca masura provizorie se apasa artera cu degetul în locul unde ea trece aproape de os. Se aplica deasupra ranii un garou. Se va nota ora exacta a punerii garoului deoarece acesta poate fi mentinut maximum 2 ore, altfel pot aparea cangrene. Transportati imediat pacientul la un punct de prim ajutor (SALVAMONT, spital, etc.)
  • Raniri: se curata rana cu un tampon de tifon pentru îndepartarea corpurilor straine si se dezinfecteaza cu alcool sau tinctura de iod dupa care se pune o sulfamida (saprosan) sau în lipsa un pansament steril. Acesta trebuie schimbat zilnic pentru aerisirea ranii.

Muscaturii de vipera: se aplica imediat un garou deasupra muscaturii (2 puncte mici la 0.7 cm unul de altul) apoi plaga se spala cu alcool sau cu apa sarata care dizolva veninul. Pentru îndepartarea veninului se procedeaza la suctiunea plagii, la incizie sau chiar la ardere.ATENTIE : veninul viperei este foarte toxic, se poate muri in 5 ore daca nu se ia nici o masura. În cazul suctiunii plagii veninul nu prezinta nici un pericol pentru persoana care acorda primul ajutor daca aceasta nu are leziuni pe mucoasa bucala.

Document Info


Accesari: 4019
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )