Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Acordarea dreptului de implantare

medicina


Acordarea dreptului de implantare


Un moment crucial in care guvernele pot interveni este implantarea unei STN, mai ales cand e vorba de proiecte de investitii la scara larga in ramuri cu poluare intensiva. Studiile arata ca unele tari sunt dispuse sa reduca cerintele cu privire la mediu sa 15215l1122p u ezita sa le faca mai stricte pentru a atrage ISD. Insa acesta nu este un motiv suficient pentru a atrage ISD, practica dovedind ca exista o multime de alti factori mult mai importanti pentru localizarea fluxului investitional.Guvernele tarilor gazda au recurs la monitorizare ca mecanism pentru evaluarea contributiei ISD la dezvoltarea economiei, insa aceasta nu s-a dovedit a fi atat de eficienta. De obicei, guvernul se ocupa mai putin de monitorizare si mai mult de elaborarea unor facilitati pentru atragerea investitorilor. Totusi, o pârghie importanta pentru cresterea performantelor firmelor cu privire la mediu, indiferent de nationalitate este obligarea firmelor de a cere monitorizare in implementarea proiectelor. Deoarece aceasta cere abilitati speciale, guvernele pot cere ca, mai ales la proiectele de amploare, STN-urile sa puna la dispozitie politicile proprii si sa raporteze cu regularitate performantele atinse in domeniul protectiei mediului.

In plus, agentiile de asigurare a ISD -urilor din tarile mama cer elaborarea de studii cu privire la strategia de protejare a mediului înainte de a acorda polita de asigurare.

Overseas Private Investment Corporation din Statele Unite, care asigura investitiile facute de firmele americane clasifica propunerile de investitii pe 5 categorii, in functie de gradul de protejare a mediului inconjurator prevazut.


Implantarea propriu- zisa


Odata ce filiala a fost implantata, STN trebuie sa-si urmeze strategia de mediu propusa, aceasta incluzand si stimulente de marketing care sa permita productia si consumul produselor ecologice ("environmentally friendly"). Aceasta poate include:

politici de pret care sa reflecte respectul acordat de societate resurselor naturale;

stimulente de marketing;

dezvoltarea unui plan strategic cu privire la mediul inconjurator care sa cuprinda un intreg sector, nu doar un proiect;

consultarea si cooperarea cu grupuri influente de actionari;

refacerea cadrului national cu finantari multinationale;

cererea ca fiecare investitie sa aiba atasat un plan.


Cum STN - urile pot urma fie o strategie de management centralizat, fie descentralizat, tarile gazda le pot incuraja sa aplice aceleasi standarde de mediu pe care le aplica in tara de origine si sa le extinda subcontractantilor nationali si furnizorilor straini.

Pentru a mari performantele cu privire la mediu ale firmelor straine si in special pentru a incuraja STN -urile, dar si firmele nationale sa reduca impactul negativ asupra mediului, guvernul poate opta pentru:

subventionarea costurilor sau cresterea deducerilor fiscale pentru cheltuielile cu cercetarea - dezvoltarea in domeniul tehnologiilor nepoluante, cu pregatirea managerilor orientati spre protectia mediului si cu tehnologia informationala;

incurajarea pregatirii personalului si numirea unei persoane care sa fie responsabila cu problemele de mediu;

reducerea restriciilor la acordarea vizelor pentru persoanele care se ocupa cu tehnologia nepoluanta si ofera cursuri de management orientat spre protectia mediului;

constrangerea firmelor sa foloseasca cea mai nepoluanta tehnologie de care dispun;

sa permita folosirea amortizarii accelerate pentru tehnologiile nepoluante;

sa monitorizeze impactul productiei asupra mediului;

sa ceara rapoarte anuale cu privire la performantele atinse in domeniul protectiei mediului;

sa incurajeze companiile sa adopte sisteme de management orientate spre protectia mediului, cum ar fi certificarea ISO;

sa incurajeze firmele straine sa colaboreze cu furnizorii si clientii pentru atingerea obiectivelor propuse;

sa inlature barierele si sa incurajeze STN - urile sa investeasca in ramuri industriale in care este necesara protectia mediului;

sa incurajeze STN - urile sa puna la punct o infrastructura adecvata pentru protejarea mediului.


In concluzie, noul context economic cere ca atat firmele, cat si guvernele sa -si revizuiasca abordarea relatiei dintre dezvoltarea economiei si mediul inconjurator si sa-si ajusteze politicile corespunzator. Si aceasta trebuie facuta intr-un mod care sa recunoasca rolul jucat de STN -uri, acestea avand capacitatea sa asiste tarile in dezvoltare sa-si coreleze dezvoltarea economica cu protectia mediului in cel mai eficient mod posibil.


Document Info


Accesari: 1897
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )