Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
CUM ESTE CONSTRUIT ORGANISMUL UMAN

medicina
CUM ESTE CONSTRUIT ORGANISMUL UMAN


Am socotit necesar sa-mi exprim punctul de vedere privind structura si functia organismului uman, în limitele infor­matiilor cunoscute pâna acum. În lumina noilor cunostinte obtinute de catre cercetarile contemporane, ne putem da seama ca organismul uman poate fi comparat cu un univers infinit, unde procesele vitale au o continuitate neper­ceputa înca de ratiunea umana. 757i88h
Corectarea unor procese vitale este posibila numai într-o anumita masura, deoarece de multe ori pot aparea complicatii inimaginabile, materialul din care este construit corpul uman nefiind înca descifrat pe deplin.

Se stie ca la baza vietii stau proteinele si acizii nucleinici, care se gasesc în continua interactiune, nestiindu-se când apare functia unui organism viu. Un exemplu clar poate fi structura virusurilor simple, construite din doua elemente: proteine si un singur acid nucleic. Ramâne de aflat când si cum interactioneaza aceste elemente atât de simple si care sunt relatiile între ele astfel încât apare viata - functia.

La prima vedere pare foarte simplu, dar în esenta este foarte complicat si practic imposibil de înteles. La aceste doua structuri se adauga si alte elemente precum carbohidratii sau sarurile minerale, care formeaza organisme superior organizate. Organismele unicelulare de acum pot fi comparate cu uzinele cele mai sofisticate, fara sa mai luam în calcul organismul uman, al animalelor sau al plantelor, care au o constructie mult mai complicata, în componenta carora sunt incluse aproape toate elementele chimice cunoscute pâna acum.

Teoriile expuse pâna acum despre originea vietii în lumina noilor informatii nu pot explica îndeajuns multe aspecte si par a fi naive. În special dupa descifrarea codului genetic uman ( Fig. 1) si al altor fiinte vii, s-a dovedit ca harta fizica a genomului uman difera foarte mult de cel al maimutelor, ceea ce indica ca aceste organisme sunt diferite si nu sunt înrudite cum se credea pâna nu demult. Organismul porcului si al oii este mult mai asemanator cu cel al omului, motiv pentru care aceste organisme sunt clonate acum de catre fiinta umana.

Omul practica clonarea din dorinta de a-si prelungi existenta, având posibilitatea de a utiliza organele animalelor clonate pentru a-si repara sau înlocui unele organe afectate. Când aceasta dorinta se va realiza atunci fiinta umana va putea exista un timp mult mai îndelungat.

La ora actuala, pentru a ajunge la o vârsta minima, pe care o consideram de 65-75 de ani, când o generatie poate sa-si asigure cresterea copiilor si a nepotilor sai, este necesar ca fiecare organism sa se îngrijeasca, astfel încat sa nu apara dificultati majore.

Iata de ce aceasta lucrare are scopul de a explica în linii generale, pe intelesul unui om simplu, care este constructia organismului uman. Aceste cunostinte îi vor ajuta pe oamenii simpli sa comunice medicului cu exactitate simptomele pe care le prezinta, pentru a determina afectiunele de care sufera. Astfel, si medicilor le va fi mai usor sa înteleaga fenomenele aparute în organismul pacientului. Dialogul între medic si pacient poate avea loc atunci când si pacientul poate utiliza unii termeni medicali din cei mai simpli. Este regretabil ca omul în cursul studiilor în scoala generala primeste informatii prea putine despre structura organismului uman în timpul lectiilor de anatomie a omului, care nu permit posedarea termenilor necesari pentru a explica unele fenomene ale afectiunilor sanatatii fiintei umane.În ultimul timp în toata lumea sunt recomandate preparate naturiste, în majoritatea lor bazate pe utilizarea produselor vegetale. Sunt descrise multe retete si este recomandata utilizarea hranei vegetale, de parca omul ar fi un animal ierbivor. Constructia organismului uman este facuta ca el sa consume atât hrana vegetala cât si animala. Raportul dintre aceste produse depinde de fiecare individ. Cu toate ca în majoritatea cazurilor omul are tendinta de a consuma cât mai mult si cât mai bun, este foarte greu sa fie impus un anumit regim alimentar, mai ales un regim alimentar lipsit de produse energetice. Multe din regimurile alimentare ce recomanda numai produse vegetale duc la complicatii foarte grave, apar distrofii si chiar decese. De asemenea nu toti oamenii pot tine post în aceeasi masura, din acest motiv în aceasta perioada trebuie consultat medicul.

Corpul uman are forma ovala cu cinci prelungiri: doua membre superioare, doua inferioare si capul. În interiorul corpului se afla tubul digestiv (ocupând cea mai mare parte a organismului), aparatul respirator (localizat în partea superioara a trupului), aparatul circulator (pompeaza sîngele în toate tesuturile organismului). În partea inferioara a corpului se afla aparatul de excretie - rinichii cu toate atributele lor, si aparatul sexual, care asigura înmultirea organismului uman. În interiorul capului este localizat creierul - organul central de dirijare a tuturor proceselor vitale si al comportamentului organismului uman.

Organismul uman este o constructie foarte complicata, care probabil a fost creata undeva în univers dupa un anumit chip si plasata pe TERRA în anumite regiuni. Fiintele umane plasate pe TERRA se deosebesc dupa culoarea pielii si dupa credinta de neînvins, pe care o au în Dumnezeu.

Imaginea biblica a fiintei umane este reprezentata pe fig. 3, care exprima omul bio-energo-info reprezentat in lucrarile biblice interfata fig. 4.

Credinta tine societatea umana într-o anumita ordine, respectând anumite legi, pentru ca indivizii sa traiasca în armonie. Aparitia unor conflicte între indivizi duce la neîntelegeri, provocând razboaie între oameni si alte dezastre, ce pot duce la sfârsitul omenirii. Odata cu globalizarea conflictele devin tot mai periculoase pentru continuarea existentei civilizatiei.Document Info


Accesari: 1516
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )