Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Homeopatia

medicina


Homeopatia

Homeopatia e o forma de terapie complementara, care ia in considerarea pe tot omul si nu doar simtome in parte.

Aceasta terapie se bazeasa pe principiul corp, spirit si suflet sunt o unitate si problemele fizice nu pot fi bagate de seama fara a se lua    in considerare si constitutia si semnele personale individuale daca se doreste ca tratamentul sa aibe succes.



In contradictie cu medicina scoli (medicina alopatica), unde 24324q1615y pacientii cu aceasi boala primesc acelas medicament, in homeopatie medicamentatia depinde de multe factori, ca de exemplu de natrua omului, starea de spirit si stilul de trai a fiecaruia. Aici importanta consta in a avea capacitatea de a intelege si interpreta simtomele din inainte de a lua substanta ca disarmonie interioara. Sa se tina aceasta intr-un echilibru curgator in relatia existenta ii da posibilitatea homeopatului, sa gaseasca cauzele provocarii a tulburarilor, mai ales cind acestea se tot repeta.

Aplicarea terapiei homeopatice corespunde cu legea cea mai de sus a interventiei medicale: Ea nu produce nici o dauna. Multe tulburi de toate zilele se lasa autoterapate cu aceasta terapie, cu succes si fara pericol, insa la o inrautatire a simtomelor ar trebui totus consultat un medic. Citeva inbolnaviri cronice se pot ameliora cu homeopatica, dar aici ar trebui de la inceput sa fie consultat un homeopat bun.

Stâlpii de rezistentă ai edificiului homeoterapic se concretizează din punct de vedere conceptual în trei mari principii fundamentale:

  • principiul similitudinii ("Similia similibus curantur") - prin care se întelege tratarea bolnavului printr-un agent terapeutic capabil de a produce într-un organism sănătos o simptomatologie asemănătoare bolii sale
  • principiul dilutiei remediilor si a dozelor infinitezimale - administrarea se face în cantităti mici, infinitezimale
  • principiul individualizării în terapie - este o disciplină individualizată, adresată bolnavului, nu bolii în sine

Medicamentele sunt simple, dulci si fara efecte secundare.



tei menstruatiei si implicit a bunei functionari a organismului.

tia?

Durerile provocate de menstruatie se situeaza în general în josul abdomenului, si se manifesta sub forma unor crampe violente, care iradiaza pâna la rinichi si în lungul coapselor. Ele sunt însotite adesea de greturi, putând ajunge pâna la vome, de dureri de cap si uneori chiar de pierderea cunostintei (lesinuri).

Aceasta dereglare nu afecteaza una sau doua menstruatii. Daca are loc, de obicei devine caracteristica principala pentru întreaga viata menstruala. Durerea poate fi moderata si poate dura pentru câteva ore. În aceste cazuri, durerea este de obicei ameliorata de unele scurgeri. În alte cazuri durerea poate fi puternica si poate lua forma unor colici menstruale pentru mai multe zile. Atunci scurgerea este foarte redusa.


Menoragia:

Menoragia este o afectiune a uterului, manifestata prin pierderea unei cantitati excesive de sânge în timpul menstruatiei, o scurgere mai abundenta, exagerata

Tipuri de menoragie:

1. Menoragie functionala: scurgerea poate fi mai abundenta si/sau mai frecventa.

2. Menoragie    organica: în acest caz, scurgerea este consecinta unor dereglari ale aparatului sexual.

3. Menoragie prin simpatie: scurgerea apare ca o consecinta a starii generale de boala.




Menopauza


Menstruatia se opreste definitiv între 40-50 de ani, în special în jurul vârstei de 45 de ani. Dar ca si în cazul primei menstruatii si aparitia menopauzei variaza de la femeie la femeie. Depinde de temperament, constitutia fizica, climatul si obisnuintele fiecareia.

Când aceasta schimbare este pe cale sa aiba loc, apar diferite dereglari în starea generala de sanatate. Sistemul nervos are multe dereglari, cum ar fi: dureri de cap, ameteli, bufeuri, dificultati la urinare, durere de spate extinsa în jos spre coapse, caldura în partea de jos a abdomenului, umflarea ocazionala a extremitatilor, mâncarimi în zonele intime, stare de iritare, neliniste, sincope etc. Acestea sfârsesc uneori în dereglari nervoase, mai ales în cazurile femeilor cu temperament clar nervos.




Document Info


Accesari: 2650
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )