Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload


MODALITATI DE ABORDARE TERAPEUTICA - Abordarea biomecanica, Abordarea senzoriomotorie, Abordarea reabilitanta


MODALITATI DE ABORDARE TERAPEUTICA - Abordarea biomecanica, Abordarea senzoriomotorie, Abordarea reabilitanta


1. Abordarea biomecanica are la baza cunoasterea antomiei functionale, a kinesiologiei si fiziologiei. Metodele terapeutice utilizeaza principiile fizice kinetice si kinematice legate de forte, parghii, tensiuni. Evaluarea se face pe baza bilantului articular si muscular, iar terapia utilizeaza activitati practice, exercitii fizice si ortezare, metode ce au la baza miscari gradate, repetate, specifice, care mentin si imbunatatesc performanta

Obiectivele terapeutice sunt: refacerea amplitudinii de miscare, a fortei si rezistentei musculare, reducerea deformarilor.Este abordarea cea mai adecvata pentru pacientii cu sistem nervos central (SNC) intact care prezinta leziuni la nivelul efectorului mioartrokinetic. Se foloseste in afectiuni reumatismale inflamatorii si degenerative, traumatisme fracturi, amputatii, arsuri, traumatisme ale mainii, leziuni neurologice periferice patologie de placa motorie, leziuni de nervi periferici, sindrom Guillan Barrre, traumatisme vertebro-medulare.

2. Abordarea senzoriomotorie foloseste mecanisme neurofiziologice pentru a normaliza tonusul muscular si a reface controlul motor. Se adreseaza pacientilor cu afectiuni ale SNC.

Metodele terapeutice folosesc secventialitatea dezvoltarii ontogenetice si mecanismele reflexe. Se folosesc tehnici de facilitare neuroproprioceptiva -Kabat, Knott si Voss, metode de terapie prin miscare metoda Rood, metoda Brunnstrom, tratamentul neuroevolutiv dupa metoda Bobath, metoda Affolter. De subliniat ca aceasta abordare tine de terapia ocupationala numai cand se aplica in activitatile practice.

Terapia neuroevolutiva vizeaza cresterea gradului de constientizare asupra partii paralizate, ameliorarea stimularii senzoriale pe partea hemiplegica, optimizarea integrarii ambelor parti ale corpului

3. Abordarea reabilitanta aplica masuri care ajuta pacientul sa-si compenseze disfunctiile fizice si sa obtina maximul de independenta pentru a-si desfasura activitatea. Evaluarea se refera la activitatile pe care pacientul le desfasoara. Metodele de tratament presupun antrenarea unor abilitati de autoingrijire, de activitati casnice si lucrative, antrenarea pentru folosirea dispozitivelor de asistare, a protezelor, a scaunului rulant si adaptarile mediului habitual.

TO asociaza frecvent metodele aferente acestor modalitati de abordare pentru tratamentul unui bolnav.
Document Info


Accesari: 841
Apreciat: hand

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )