Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
PROBIOTICELE - O CALE NATURALA

medicinaDistribuit in Romaniaprin SC Carpannon SRL

PROBIOTICELE - O CALE NATURALA


Probioticele pot fi definite ca organisme microbiene vii de supliment nutritiv ce au un efect benefic asupra animalului gazda (purtator) prin imbunatatirea (mentinerea) balantei microbiene din intestin si a starii de sanatate in general.

La majoritatea animalelor, 1014 (incercati sa va imaginati o suta de miliane de milioane) bacterii formeaza microflora complexa, care pe langa faptul ca au o mare importanta pentru purtator, in capacitatea de digerare si de absorbtie a nutrimentelor, in plus creaza si o bariera impotriva microoorganismelor patogene.

Mod de actionare

Dupa administrarea orala a preparatului probiotic tractul gastrointestinal al gazdei este rapid colonizat de microorganismele lactice fermentate - Enterococcus faecium M74 - care prin mecanismele lor competitive duc la blocarea dezvoltarii parazitilor nedoriti si a microorganismelor patogene (enterotoxice, bacterii enteropatogene, clostridia, etc.). Previne simbioza din microflora intestinala eliminand microbii endogeni, intareste sistemul imunitar si creste rezistenta organismului la infectii in conditii de stres. Adaugarea de vitamine are o influenta favorabila nu doar asupra compon 656f55g entului lactobacilic al produsului dar creste suficient functiile metabolice ale organismului.

Indicatii

Inocularea in tractul gastrointestinal la noi-nascuti duce dupa administrare la crearea unei simbioze cu microflora fiziologica, simbioza care se mentine pe toata durata de dezvoltare a organismului.

Dupa tratamente cu antibiotice si chimioterapeutice.

Dupa interventii chirurgicale si boli infectioase pentru scurtarea perioadei de convalescenta.

In cazuri de efort intens (curse, concursuri), situatii de stres (mutare, lactatie, lotizare, vaccinare).KOLOSTRAN PASTA

Preparat cu colastru destinat imbunatatirii sistemului imunitar la vitei si preveniti infectiilor infectiilor virale si bacteriene

Compozitie

Lapte praf de bovina (colastru), microorganisme pentru fermentatia lactica - cum ar fi Enterococcus faecium (NCIMB 11181), oligozaharide, vitamine (A, D3, E, B1, B2, B12, C, acid nicotinic) si microelemente asociate cu substante organice (Fe, Zn, Mn, Se). Laptele de bovina (colastru) este colectat imediat dupa fatare, atunci cand nivelul de anticorpi (imunoglobuline IgG1, IgG2, IgA, IgM) este cel mai ridicat.

Utilizare

Kolostran pasta se utilizeaza pentru viteii nou-nascuti. Calitatea si cantitatea de colastru primit de vitei in prima zi dupa nastere sunt in general insuficiente pentru asigurarea protectiei impotriva microorganismelor patogene din mediul inconjurator. In felul acesta viteii sunt expusi la boli infectioase. Kolostran pasta creste imunitatea viteilor. Daca se administreaza imediat dupa parturitie produsul asigura patrunderea antricorpilor in sistemul circulator conducand astfel la o imbunatatire de durata a sistemului imunitar la vitei.

Dozaj

Dozajul de baza este 15 ml/vital. Se administreaza imediat dupa nastere fie ca doza singulara sau cu repetare dupa un interval de 6-12 ore. Se administreaza cu ajutorul aplicatorului de plastic.

Ambalare

 


Aplicatoare din plastic pentru doze singulare de 15ml.

O cutie carton contine 12 aplicatoare.Seria de produse KOLOSTRAN este continuata de suplimentul nutritional IMUGUARD ce contine anticorpi specifici impotriva agentilor patogeni ce cauzeaza bolile diareice.


IMUNO PASTE

Supliment nutritiv pentru purcei, continand anticorpi, probiotice si vitamine.  

Imuno paste este un supliment nutritiv pentru purceii nou-nascuti cu efecte stimulative pentru sistemul imunitar si metabolism.

Compozitie:

O doza aplicata de Imuno paste contine cel putin 0.25g de colostru uscat la rece, 3 miliarde de microorganisme Enterococcus faecium formate de acidul lactic probiotic, M74 (NCIMB 11181) si 1000 I.U. de vitamina A, 50 I.U. vitamina D3, 10mg vitamina E, 2 mg vitamina B1, 0.03 mg vitamina B12, 25 mg C si 2 mg niacin.

Folosirea si principiul de eficienta:

Imuno paste este folosit pentru purceii nou-nascuti si sugari sensibili la diverse infectii. Principalele componente active sunt anticorpii colostrali IgG, IgA, IgM si bacteria probiotica Enterococcus faecium M74. Imunoglobinele administrate purceilor la 48 de ore dupa nastere sunt absorbite direct in sange si intaresc rezistenta la infectii generale si locale.Cand este administrat mai tarziu, Imuno paste este eficient la cresterea rezistentei la infectiile ce apar in intestine. Microorganismele probiotice Enterococcus faecium M74 suplimenteaza efectul anticorpilor, intareste functiile defensive ale intestinului si stabilizeaza compozitia microflorei naturale din intestine.

Aplicarea:

Imuno paste se aplica in cavitatea bucala utilizand aplicatoarele din plastic. La folosirea aplicatorului de 32 ml, o doza este de 1 ml si corespunde miscarii cu o pozitie a cursorului pe scala pistonului. La folosirea aplicatorului de 80 ml, o doza este de 1,5 ml si cerespunde apasarii (o data) a butonului de aplicare. O doza aplicata, indiferent de dozatorul folosit, contine aceeasi cantitate de substanta eficienta.

Dozarea:

Imuno paste se aplica in cavitatea bucala   a purcelului nou-nascut, cat mai curand dupa nastere si pe tot parcursul primei zile de viata 1-3 ori/zi.

Produsul este folosit si pentru purceii mai mari, 1-2 ori/zi sau se inlocuieste cu IMUGUARD PASTE sau IMUGUARD.
Mod de ambalare:

  Aplicatorul mic de plastic contine 32 ml de Imuno paste.

Aplicatorul mare de plastic contine 80 ml de Imuno paste si trebuie folosit impreuna cu aplicatorul de dozaj (pistol de strans).

O cutie contine 24 aplicatoare mici (32 ml) sau 20 aplicatoare mari(80 ml) din plastic.

Mod de pastrare: IMUNO PASTE poate fi pastrat in locuri uscate si reci (de preferat in frigider) la o tempertura de pana la +15 C°.

Perioada de garantie este de 12 luni de la data productiei in functie de modul de pastrare.
REHYMED

Aditiv de hrana pentru rehidratare la vitei.


Rehymed este un aditiv de hrana menit sa compenseze pierderile de lichide din organismul viteilor pe timpul diareei, conduce la cresterea capacitatii de aparare a organismului si tine sub control dezvoltarea infectiilor enterice.

Compozitie

Rehymed contine glucoza, clorura de sodium, clorura de potasiu, clorura de magneziu, bicarbonate de sodium, samanta de in, oligozaharide, vitamina C, lapte praf de bovina (colostru), pudra pe baza de oua cu anticorpi impotriva celor mai intalniti agenti patogeni cauzatori de infectii enterice la vitei (rotavirus, coronavirus, E. coli) si microorganisme de acid lactic Enterococcus faecium (NCIMB 11181).

Mod de actiune

Rehymed este destinat viteilor suferinzi de diaree. Acest produs inlocuieste lichidele pierdute de organism ca urmare a diareei, controleaza procesul de deshidratare a organismului, substituie ionii pierduti, asigura echilibrul dintre acid si baza si este o sursa de energie pentru organism. Microorganismele probiotice impreuna cu alte componente dietetice imbunatatesc functiile digestive si inlatura consecintele bolilor diareice. Anticorpii specifici prezenti in colostru si in pudra de oua neutralizeaza cei mai multi dintre agentii patogeni cauzatori de boli enterice si controleaza raspandirea acestora.

Mod de folosire si dozaj

Aditivul de hrana pentru vitei Rehymed se aplica sub forma de bautura. Acesta se prepara prin dilutia a 75g (1 pachet) in 2 litri de apa de baut. Se administreaza in loc de lapte (sau inlocuitorul acestuia) viteilor suferinzi de diaree, cat mai repede posibil dupa detectarea sindromului de diaree timp de 1-2 zile, dar nu mai mult de 4 zile. Doza zilnica totala depinde de nevoile fiziologice ale viteilor si mu este limitata cantitativ. In mod obisnuit nu se depasete cantitatea de 6-8 litri. In momentul in care se revine la vechea forma de hranire se recomanda utilizarea produsului Rehymed inca timp de 2 zile administrat sub forma de dilutie in lapte sau inlocuitorul acestuia.

Nu pastrati preparatul Rehymed diluat in apa. Rehymed se utilizeaza cat ma repede posibil dupa diluare. A se amesteca inainte de administrare.

Ambalare


 Rehymed este furnizat in saculeti inveliti in folie de aluminiu cu un continut de 75g. O cutie de carton contine 10 saculeti.


Pastrare

Adirivul de hrana Rehymed se va pastra in incaperi uscate si reci. Termenul de valabilitate la Rehymed este de 12 luni de la data fabricarii, cu conditia ca instructiunile de mai sus sa fie respectate.


MICROSIL

Preparat probiotic polivalent ce contine specii selectate de bacterii de fermantatie lactica destinat conservarii furajului voluminous.

Caracteristici

Microsil este un produs conservant probiotic polivalent destinat pregatirii granelor insilozate si fanului utilizand carbohidrati cu continut mare de nutret verde si nutret voluminous ale caror insilozare este mai dificila. Microsil poate fi de asemenea folosit pentru conservarea cerealelor cu umiditate mare si omogenizate in silozuri inchise cu aerisire redusa (sistemele CCM si GPS). Prelucrarea furajelor de slaba calitate sau de foarte slaba calitate in vederea hranirii (fermentarea paielor sau fermentarea produselor nefolositoare din industria de prelucrare a hranei, etc.) reprezinta un alt domeniu de posibila utilizare a preparatului Microsil.

Compozitie

Microsil contine o combinatie de specii selectate de bacterii de fermentatie ce dezvolta acid lactic intr-o cantitate totala de 10 miliarde (10x109) bacterii lactice vii la 1 g de preparat.

Microsil se compune din culturi stabilizate de microoorganisme: Enterococcus faecium M74, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Pediococcus spp.

Culturile microbiene individuale ce dezvolta acid lactic sunt produse separate prin utilizarea metodei cultivarii cu puls la adancime si stabilizare. Proportia optima din produsul final a diverselor specii de bacterii se stabileste in cadrul ultimei etape a prepararii produsului. Toate celelalte componente din Microsil, ca de exemplu componentele purtatoare si cele de revitalizare corespund standardelor oficiale prescrise pentru prepararea produselor alimentare.

Mod de actiune

Aplicarea de specii selectate de microoorganisme ce dezvolta acid lactic influenteaza in mod efectiv toate fazele procesului de fermentatie in silozuri si regleaza intregul proces de conservare. Specia Enterococcus faecium M74 are cel mai important rol in faza critica initiala a procesului de fermentatie, adica in perioada in care activitatea microbiana atinge cel mai ridicat nivel. Datorita extraordinarei capacitati de adaptare si a unei mari abilitati de crestere, aceste microorganisme vor predomina rapid microflora masei insilozate si vor stopa cresterea celorlalte bacterii competitive si a altor microorganisme ce nu sunt dorite in procesul de fermentatie realizand orientarea procesului in directia fermentatie lactice. In corelatie cu dezvoltarea crescanda a cantitatii de acid lactic, gradul de acidifiere primara a materialului vegetal va spori si PH-ul va scadea in mod treptat la valoarea 5. In acest fel se creeaza toate conditiile unei cresteri lente, stabilizandu-se culturile sensibile la Lactobacillus.

Pe parcursul celei de a doua faze, speciile de homofermentatie Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei joaca rolul cel important substituind activitatea metabolica a speciilor salbatice de heterofermentatie a Lactobacillus. In concluzie procesul de fermentatie devine nu numai unul redus dar si profund calitativ; substantele nutritive importante nu se pierd ca in cazul unei fermentatii inadegvate. Producerea de acid lactic conduce rapid la atingerea unui nivel optim de conservare iar pH-ul masei vegetale din siloz scade pana la aproximativ valoarea 4. Activitatea microbiana este stopata total iar masa insilozata devine stabilizata in mod natural prin acidul lactic. Microorganismele de Pedicoccus spp. au un rol activ in cadrul procesului de fermentatie in intervalul pH 6,0-4,5 si imbunatatesc in mod substantial proprietatile organoleptice si gustul materialelor insilozate.

Modul de actiune si dozajul:

Microsil se aplica sub forma de solutie cu concentratie de 0,8-1,5% prin stropirea pulverizata a materialului vegetal fie pe durata recoltatarii (printr-un aplicator fixat pe combina) fie pulverizand direct straturile de masa insilozata (a caror grosime sa fie de maxim 10 cm). Se poate folosi orice tip de aplicator agricol cu conditia ca acesta sa fie curat si sa nu prezinte urme de substante chimice.

Continutul dorit de substanta uscata poate fi obtinut prin uscare pe o perioada de 48 de ore dupa recoltare. Daca procesul de uscare dureaza mai mult atunci continutul de carbohidrati se reduce iar calitatea finala a procesului de fermantatie precum si valoarea nutritiva a furajelor insilozate vor fi puternic afectate negativ.

Stabilitate si stocare

Datorita naturii sale biologice preparatul trebuie manipulat si stocat cu mare atentie. Mcrosil trebuie pastrat intr-un loc intunecat si rece fara variatii mari de temperatura. In cazul pastrarii la temperatura sub +15°C Microsil este stabil timp de 6 luni de la data fabricarii. Aceste reguli de conservare si manipulare a Microsilului raman valabile si in cazul folosirii acestui preparat in fermele agricole.


Dozajul de Microsil pentru diferite tipuri de nutret conservat in silozuri


Tipul masei insilozate

Doza de Microsil(g)

Cantitatea de apa folosita la prepararea solutiei

(litri)

Cantitatea de masa tratata

(tone)

Porumb verde pentru insilozare

(substanta uscata 20-25%)

(substanta uscata 25-35%)

Cereale macinate sau legume
Produse separate de cereale recoltate
Iarba si trifoi - amestecuri de iarba

(substanta uscata 26-30%)

(substanta uscata 30-45%)
LACTIFERM L-50

Preparat probiotic concentrat si solubil in apa destinat animalelor, cu administrare in apa de baut sau in sistemele automate de alimentare cu apa.

Compozitie

Lactiferm L-50 contine 50 de miliarde de componente de acid lactic viu formatoare de bacterii Enterococcus faecium M74 (50x109 CFU/g) in 1g de substanta uscata. Purtatorii utilizati asigura o solubilitate perfecta a preparatului in apa si o revitalizare optima a culturii; acestia corespund normativelor pentru uz alimentar.

Indicatii

Prevenirea bolilor diareice determinate de speciile enterotoxice si enteropatogene de E. coli, Salmonela, Shigella si Clostridium.

Prevenirea infectiilor tractului intestinal cu specii zoonotice de Salmonella.

Inocularea, cu efecte pozitive, in tractul gastro-intestinal al animalelor imature a microflorei formatoare de acid lactic simbiotic, la scurt timp dupa nastere sau pe o anume perioada dupa nastere.

Prevenirea slabirii organismului pe perioada de suprasolicitare si stres (intarcare, transport, lactatie, etc.)

Reinoirea biocenozei microbiene din intestine dupa diverse tratamente chemoterapeutice si cu antibiotice.

Stimularea cresterii, eficienta in rationalizarea consumului de nutret, stimularea reproducerii si ingrasarii.

Dozajul si modul de utilizare:

Lactiferm L-50 se administreaza oral, dizolvat in apa de baut, prin intermediul sistemelor de alimentare cu apa (individuale sau automate). In vederea utilizarii produsului prin intermediul unui sistem automat de alimentare cu apa va fi nevoie de un recipient suplimentar amplasat inaintea sistemului automat. Se va utiliza un dispozitiv pentru dozarea preparatului sau o pompa absorbanta care sa efectueze dilutia corespunzatoare. Inainte de aplicarea Lactifermului L-50 intregul sistem de alimentare cu apa si recipientele implicate trebuie bine spalate si curatate.

La inceput solutia de Lactiferm L-50 se prepara prin dizolvarea dozei necesare intr-un volum mic de apa de baut la temperature camerei. La pasul urmator doza finala se prepara in recipientul aditional mai sus amintit, volumul de apa trebuind sa corespunda cantitatii pe care animalele o consuma pe o perioada de 2-3 ore. Doza zilnica recomandata de Lactiferm L-50 concentrat se va imparti in doua: pentru adaparea de dimineata si cea de amiaza.

Animalele imature vor consuma solutie de concentrate Lactiferm la cel mai mic interval cu putinta dupa nastere sau dupa transportul acestora la unitatile de crestere sau ingrasare. Volumul de apa de baut necesar prepararii solutiei pentru animalele adulte depinde de numarul de animale din unitate, de tipul sistemului automat de adapare sau de alti multi factori. Intr-o etapa urmatoare doza de Lactiferm L-50 este de preferat a se da in grame pe numarul de animale si nu in unitati de volum pe apa dizolvata (al carui consum este foarte instabil).

Doza zilnica de Lactiferm L-50 pentru 10 vitei (in grame)


Tipul/categoria


Doza zilnica de Lactiferment L-50 in grame

pentru 10 vitei

Doza stimulatoare

Doza profilactica

Vitei in perioada de alaptare

6,0 - 8,0 g/zi

9,0 g/zi

Vitei in perioada de nutritie cu cereale

5,0 - 6,0 g/zi

7,0 g/zi


Mentiune

Lactiferm L-50 nu contine nici o substanta daunatoare, este un produs ecologic sigur si nu este necesara vreo anume perioada de neadministrare īnainte de sacrificare.

Stabilitate si pastrare

Stabilitatea Lactifermului L-50 depinde de conditiile de depozitare. In cazul depozitarii in frigider la temperature de (+4°C) preparatul este stabil pe o perioada de 1 an. Pastrat la temperatura camerei (sub 20°C) preparatul este stabil timp de 6 luni de la data fabricatiei.

Pastrati preparatul intr-un loc uscat si rece, protejat de schimbari bruste de temperatura. A nu se depozita impreuna cu alte substante chimice.RUMENAL

Restabilirea rapida a functiilor psihologice la vacile de lapte in perioda dinaintea fatarii.

Mentine energia metabolica la vacile de lapte

Stabilizeaza balanta chimica in rumen

Evita dezhidratarea

Previne deplasarea abomasumului

Creste pofta de mancare in perioada dinaintea fatarii

Microorganismele vii combinate cu un complex de vitamine si substante active ajuta la restabilirea mediului optim de crestere a microflorei in rumen; regularizeaza functiile motoare, trateaza dereglerile energetice ale organismului, evita dezhidratarea si asigura restabilirea functiilor metabolice la vacile de lapte.

Compozitia:

Bacteria probiotica E. faecium M74, lactobacillus plantarum, Ltb. casei, Bacillus spp. , celuloza clorura de sodiu si potasiu, calciu propionat, drojdie, yucca schidigera, seminte de in, acid ascorbic, niacina, carnitina si altele.

Folosirea:

Consumul de hrana(solida) scade semnificativ cateva zile inaintea fatarii. In ziua fatarii consumul de hrana este de 20-30%. Drept urmare, vaca de lapte va avea un dezechilibru energetic. Productia de colostru si fatarea in sine duce la dezhidratare, inducand hipocalcemia, hipofosforemia, hipocalemia si dereglarea balantei acizi-baze. Contractiile muschilor fini ai rumenului si uterului sunt limitate. Lipsa poftei de mancare duce la scaderea in greutate iar productia de lapte nu este adecvata. Un spatiu mare se creaza in cavitatea abdominala inaintea fatarii si dupa eliminarea placentei. Are loc o crestere a riscului de deplasare a abomasumului catre partea stanga.

Administrarea din timp a solutiei bogate in energie(liquor),   RUMENAL va evita sau chiar va rezolva o mare parte din problemele de acest fel. Componentele minerale ale produsului va restabili balanta acizi-baze in timp ce glucoza si zerul vor servi ca surse de energie pentru animale.

Organismele probiotice prezente in produs ajuta la crearea mediului optim ce permite cresterea naturala a microflorei dar si digestia nutrimentelor(hranei) in rumen. Drojdia, enzimele, microelementele si vitaminele impreuna cu semintele de in vor mentine procesele biochimice in rumen crescand pofta de mancare a vacilor. Apa cu continut de minerale va impiedica dezhidratarea. In plus, volumul de solutie (liquor) administrat scade rumenul si-l extinde, prevenind astfel deplasarea abomasumului.

Dozarea: Amestecati o punga de produs(500 g) cu aproximativ 10 litri de apa calduta. Daca animalul refuza sa bea solutia o puteti administra in rumen cu ajutorul sonde cu pompita.

Ambalajul: Fiecare punga contine 500g produs(10 pungi / cutie).

Depozitare: la loc racoros si uscat, ferit de socuri termice

Valabilitate: vezi ambalaj

Producator: Medipharm Cz, s.r.o. 693 01 Hustopece u Brna - Starovice 215

Importator: sc Carpannon srl, Brasov, Str. 13 Decembrie, nr.84/3,   fax: 0268/270405

Document Info


Accesari: 3741
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )