Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload




























Probleme cu protezele dentare

medicina




Probleme cu protezele dentare

13 idei pentru un z mbet garantat




Dintii falsi au fost inventati de etrusci, locuitorii din centrul actualei Italii, în urma cu aproximativ 3 000 de ani. Ei îsi confectionau proteze din dinti de bovine, pe care îi tineau laolalta cu ajutorul unor benzi vizibile, facute din aur. Pentru etrusci, purtatul protezelor nu era ceva rusinos, ci un simbol al statutului social.

De atunci, dintii fal& 858n1324i #351;i au strabatut o cale lunga. Azi exista numeroase op­tiuni pentru articolele dentare, între care protezele partiale sau totale, cele care pot fi scoase si cele care sunt implantate în os, la fel ca dintii adevarati.

Toate protezele necesita un timp de acomodare, explica George Murrell, dentist specializat în ajustarea dintilor falsi. El si alti specialisti va ofera câ­teva sugestii.

Priviti-va în oglinda. Zâmbiti, încrantati-va. Fiti fericit. Fiti trist. Fiti se­rios. Faceti miscari cu dintii si buzele atunci când sunteti singur, astfel în­cât sa aveti mai multa încredere când va aflati în fata altora, va sfatuieste dr. Murrell.

Faceti exercitii de dictie. Purtatul unei proteze dentare este întrucâtva asemanator cu situatia de a avea un membru artificial, spune stomatologul Jerry Taintor. Trebuie sa purtati proteza daca vreti sa o folositi eficient. Pro­nuntati vocale si consoane. Cititi cu glas tare. Ascultati-va pronuntia si dic-tia si corectati tot ce vi se pare ca nu suna corect.

Faceti o înregistrare video a propriei fete. O înregistrare video va poa­te ajuta în mai multe moduri. Privind-o, veti vedea cu alti ochi felul cum aratati. Iar daca stomatologul dvs. urmareste si el înregistrarea, ar putea gasi imaginile folositoare pentru descifrarea problemelor privind muschii falcii si miscarile buzelor.

Feriti-va de scobitori. Aceste mici tepuse din lemn sunt periculoase pen­tru purtatorii de proteze, spune dr. Taintor. "Daca purtati proteza, simtul tactil se reduce considerabil, asa ca puteti ajunge în situatia sa muscati cu


Probleme    cu protezele dentare

usurinta dintr-o scobitoare fara sa va dati seama si tepusa sa se înfiga în fa-ringe."



Folositi un adeziv. Daca dintii cei noi nu vi se potrivesc perfect, este ab­solut normal sa folositi un adeziv pentru proteze pe perioada acomodarii, spune dr. Taintor. Dar daca simtiti nevoia sa folositi adezivul tot timpul, în­seamna ca proteza trebuie reajustata. Adezivul - un tip de pasta moale care creeaza vid între gingii si proteza - se vinde fara reteta la orice farmacie.

Faceti masajul gingiilor. Prindeti gingiile între degetul mare si aratator (aratatorul în partea exterioara) si masati-le, recomanda stomatologul Ri-chard Shepard. Acest masaj îmbunatateste circulatia sângelui în gingii si le pastreaza sanatoase si tari.

începeti usurel, cu hrana moale. Nu, nicidecum nu sunteti condamnat toata viata la hrana pentru sugari, dar începeti cu hrana moale, va sfatuies­te dr. Trainor. Daca veti creste treptat consistenta si duritatea hranei, atunci gingiile se vor acomoda mai usor cu proteza si o veti folosi tot mai bine.

si acesti dinti noi trebuie curatati. Daca aveti implanturi dentare, tre­buie sa va formati obiceiul de a le spala de 2 ori pe zi, ca si cum v-ati îngriji dintii naturali, spune dr. Murrell. "Putem face arta, dar ea nu va dura fara îngrijire."

Spalati-i cu apa si sapun. Când ati terminat de mâncat, scoateti-va prote­za si spalati-o cu sapun obisnuit si apa calda.

îngrijiti-va gura. "Copiii se nasc cu placa dentara în gura", spune stoma­tologul Eric Shapira. "Chiar daca nu aveti nici un dinte, este nevoie sa va spalati gingiile pentru a îndeparta placa dentara." Folositi o periuta moale si periati-va delicat gingiile, nu frecati prea tare, pentru a nu va rani gura. O spalare buna diminueaza probabilitatea respiratiei urât mirositoare si înde­parteaza excesul de saliva.

Clatiti-va gura cu apa sarata. Pentru a ajuta la curatirea gingiilor, cla-titi-va gura în fiecare zi cu l pahar de apa calda în care ati dizolvat l lingu­rita de sare de bucatarie, va recomanda dr. Taintor.

Lasati gingiile sa se odihneasca. Ori de câte ori circumstantele va permit, scoateti-va proteza si lasati gingiile sa faca o pauza, spune dr. Taintor.











Document Info


Accesari: 4903
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )