Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Sistemul de termografie – date tehnice
SISTEMUL DE TERMOGRAFIE – date tehnice


Asadar, medicina dispune in prezent de aparatul pentru inregistrarea repartizarii temperaturii pe suprafata corpului uman, care functioneaza in timp real. Totul a devenit destul de simplu si clar! Medicul obtine ”imaginea termica” a pacientului, analizeaza portiunile cu temperatura anormala, si in baza lor deduce inflamarea sau dereglarea functiilor organelor si tesuturilor respective.
In spatele acestei simplitati se ascunde munca enorma si de durata a fizicienilor, inginerilor, medicilor si programatorilor, care au creat pentru un sistem de lucru comod si sigur, ce satisface cerintele dvs. Complexul computerizat propus – MMS med2000 este un aparat modern de o tehnologie inalta, corespunde standardelor inalte privind aparatura de masura si control, simplu si comod in utilizare. Volumul mic permite folosirea aparatului in diferite locuri: in clinica , in teren, langa masa de operatii, aparatul necesita numai retea de alimentare
Sistemul MMS med 2000 de termografie digitala in infrarosu este constituit dintr-o unitate de scanare, un sistem de transformare a impulsurilor electrice in imagine video si un computer.

Unitatea de scanare, la randul ei, este alcatuita dintr-un sistem optic ce capteaza energia termica radianta si un detector ; detectorul transforma radiatia infrarosie captata in semnal electric ce va fi procesat si transformat in imagine video pe monitorul computerului.
Programul computerizat creat pentru MMS med 2000 este construit conform principiului interactiv, ceea ce permite reglarea usoara a parametrilor. Baza de date a pacientilor nu limiteaza numarul de inregistrari.

Sistemul de cautare dezvoltat, permite gasirea usoara a datelor pacientului dupa diferiti indici.
Principala prioritate a programului este sistemul de prelucrare matematica a termogramelor. Sistemul permite operarea cu marimile imaginii, modificarea gamei de culori, depistarea portiunilor ascunse a termoanomaliilor si crearea diferitor grafice de repartizare a temperaturii pe portiunile alese ale termogramei.
Sistemul de analiza statistica va permite sa efectuam analiza atat a datelor pacientului, cat si a termogramei, depistarea noilor semne termografice a bolilor cat si analiza celor existente.

Figura 1.- Aparatul de termografie MMS med2000


Aparatul ce functioneaza in Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti in cadrul Clinicii de Chirurgie este amplasat intr-o camera de examinare lipsita de curenti de aer, iar temperatura ambientului variaza in jurul valorii de 21 C ( 20 – 23 ) .Subiectele ce urmeaza a fi examinate necesita o perioada de acomodare cu temperatura din camera de examinare de aproximativ 15- 20 de minute ( timpul acordat acomodarii este mai mare in sezoanele reci si mai mic in sezoanele calde ).

De asemenea la animalele cu roba bogata se recomanda tunderea acesteia in zona ce urmeaza a fi examinata cu 2-3 zile inainte de examinare.

In zona ce urmeaza a fi examinata nu trebuie aplicate ungvente, solutii, geluri, pudre ; nu trebuie rasa , de asemenea nu se recomanda ca subiectul sa fie tranchilizat sau anesteziat.

Animalul este pozitionat pe masa de examinare in fata sistemului optic, la aproximativ 1m distanta de acesta ( pentru o examinare de ansamblu ), sau 0,5 m pentru o examinare in detaliu.

In momentul inregistarii imaginii ( 20 sec ) animalul trebuie sa ramana nemiscat pentru a obtine o imagine optima.

Imaginea obtinuta pe ecranul monitorului este reprezentata de o gama de culori in functie de temperatura inregistrata ; astfel negrul indica cea mai scazuta temperatura, este urmat de albastru, verde, rosu galben si alb ce reprezinta cea mai ridicata temperatura.

Ulterior termograma poate fi analizata pe zone de temperatura, stocata in memoria computerului si ulterior comparata cu alte termograme ale aceluiasi subiect.

Fiind o metoda absolut inofensiva pntru pacient examinarea termografica se poate repeta ori de cate ori este nevoie, in orice moment al zilei, indiferent de starea generala a animalului.Document Info


Accesari: 299
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )