Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Termodiagnosticul – o metoda reala de diagnostic precoce si de monitorizare a sanatatii populatiei
TERMODIAGNOSTICUL – O METODA REALA DE DIAGNOSTIC PRECOCE  SI DE MONITORIZARE A SANATATII POPULATIEI


Medicul chirurg  N.I.Pirogov a mentionat ca “viitorul apartine medicinei preventive”.Prevenirea bolilor include un sir de masuri cu caracter medico-social, unul dintre care este depistarea precoce. Pentru a putea fi aplicata in scopuri profilactice, metoda trebuie sa corespunda urmatoarelor criterii:

siguranta sanatatii pacientului si medicului-operator,

eficienta,

pretul relativ scazut,

simplitatea in exploatare.
Prin eficienta intelegem un grup intreg de parametri, principalii fiind veridicitatea si posibilitaea depistarii a mai multor grupuri de boli. Controlul clinic este inofensiv si simplu, insa poseda o parte subiectiva si mari cheltuieli de timp pentru un examen calitativ, ce necesita si un pret mai inalt. Metoda roentgen este ieftina si informativa numai pentru un grup limitat de boli si mai poseda defectul de iradiere asupra pacientului. Examenul ecografic poate sa depisteze, de asemenea, un cerc restrans de afectiuni. Probabil, numai diagnosticul termografic poate satisface toate criteriile de monitorizare a sanatatii populatiei, care sunt urmatoarele :

1.       Siguranta. Diagnosticul termografic nu poate avea efecte secundare asupra pacientului, deoarece termograful numai receptioneaza iradierea termica de pe suprafata corpului, neatingandu-se de el. Ultimul factor este important din punct de vedere economic si al igienei (nu este nevoie de a prelucra instrumentarul). Medicul nu are nici o influenta negativa de la aparat.

2.       Veridicitatea diagnosticului termografic in depistarea unui numar mare de boli de diverse tipuri – de la rinita pana la cancer, de la traumatismul obstetrical pana la boala ischemica a inimii. In total se pot diagnostica peste 150 boli. Nici o metoda de diagnostic existenta in prezent nu poseda un asemenea spectru larg la diagnosticare. Veridicitatea diagnosticului termografic la unele boli se apropie de 100%, iar in total constituie aproximativ 80% in cazul examinarilor primare.3.       Examenul termografic total dureaza aproximativ 15 min, examenul anumitor portiuni ale corpului – si mai putin timp. Aceasta si este motivarea termografiei de a avea un pret redus.

4.       Diagnosticul termografic este o metoda vizuala. Ea permite obtinerea informatiei in forma simpla si obisnuita ochiului. Termograma este interpretata de sistemul matematic al computerului

Particularitatile metodei termografice indica clar locul termografiei in sistemul general de sanatate – diagnosticarea primara si urmarirea bolilor in dinamica.Document Info


Accesari: 244
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )