Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
TULBURARI DE FOND ALE GANDIRII - TULBURARI TOXICE

medicina
In discutia cu pacientii apar idei logice, si de cele mai multe ori sunt dominante, desi nu mai corespund cu situatia reala a momentului. Pacientii cu tulburari de fond sunt deseori preocupati de idei morbide îndreptate spre functionarea organelor proprii. Majoritatea pacientilor sunt nevrotici, psihopati, encefalopati post-traumatici sau epileptici. Ideile obsesive apar împotriva vointei individului si au un caracter parazitar. Sta 919h76j rile obsesive pot fi de mai multe tipuri: amintiri obsedante, actiuni obsedante si fobii . Aceste stari apar deseori si în cazurile schizofreniei. Ideile delirante formeaza o categorie de tulburari ale gândirii si pot fi considerate o reflectare gresita a realitatii care domina constiinta pacientului.
Tulburarile de vorbire pot aparea în acelasi timp cu defectele psihice: logoreea - reprezinta un flux de cuvinte exprimate rapid si incoerent; strigatele - sunt semne ale agitatiei (manie, confuzie, schizofrenie, dementa). Autismul la unii bolnavi psihici duce la suspendarea comunicarii verbale.

Tulburarile de scris se întâlnesc la schizofrenici sau în cazuri de deliratii cronice exprimate prin alterari ale grafismului.

Tulburarile de constienta apar atunci când câmpul constiintei se îngusteaza si apare "stupoarea" - o stare mai accentuata de tulburare a constiintei.

Tulburarea de activitate: se exprima prin executarea dinamica a unui plan anterior stabilit cu un scop util.

Emotiile sunt stari afective de scurta durata, care traduc un specific al relatiilor umane (cu un subiect sau o situatie). Acestea sunt declansate de o stare reala sau de una imaginara, au o intensitate vaga, medie, foarte mare (emotie-soc) si se caracterizeaza prin intensitatea lor deosebita, exteriorizarea lor puternica, expresii emotionale, modificari fiziologice si reactii slab controlate.


Exemple de emotii:

Furia - cand ne credem ofensati;

Frica si teroarea - aparitia brusca a unui mare pericol;

Disperarea - moartea neasteptata a unei persoane;

Bucuria exploziva - aflarea unui eveniment fericit.


Afecte dinamice

Sentimentele sunt structuri ample cu tendinte si aspiratii relativ stabile, au acelasi rol cu instinctele la animale si declanseaza, organizeaza, orienteaza si regleaza conduita.

In functie de sentimente, omul actioneaza dupa interese, afecte si idealuri ce corespund sentimentelor sale.

Sentimentele inferioare sunt trebuinte de ordin biologic, familial si social si se caracterizeaza prin instabilitate, durata scurta, satisfactii limitate si produc pierderi, suferinte si limitari.


Afecte statice sunt stari afective element cu o intensitate slaba si un termen scurt:

durerea senzoriala care poate fi mecanica, chimica sau fizica;

placerea senzoriala;

agreabilitatea care poate fi agreabil sau dezagreabil;

Dispozitiile sunt stari afective cu o intensitate slaba si o un termen lung:


CAUZE INTERNE

CAUZE EXTERNE

PROASTA DISPOZITIE

- nu are chef de lucru

- traieste emotii negative

- vede aspecte neplacuta

- oboseala

- proasta functionare a unor organe

- conflictepersonale, familiare, sociale

- stari de frustrare

- aparitia unor pericole


BUNA DISPOZITIE

- are spor, glumeste- traieste emotii pozitive

- vede in culori luminoase

- vitalitate

- resurse energetice din plin

- buna functionare a organelor

- sanatate infloritoare

- aprecieri pozitive

- perspective atragatoare


Hiperbulia este o actiune multipla neconconcordanta, nedusa la bun sfârsit, fara randament. Se întâlneste în excitatia maniacala.

Abulia reprezinta lipsa oricarei activitati, ca în dementa si oligofrenii grave.

Negativismul este refuzul de a îndeplini solicitari impuse, în cazul schizofreniei.

Impulsurile : piromania (necesitatea de a face rau, întâlnita la psihoastenie), cleptomania (necesitatea de a-si însusi lucruri straine), mitomania (necesitatea de a spune minciuni).

Psihozele toxice sunt maladii psihice cu etiologie toxica: intoxicatii alimentare, efecte euforizante analgezice si hipnotice, care duc la dependenta fata de bauturi alcoolice sau de substante psihodipleptice.

Alcoolismul acut - betia simpla, care provoaca simptome de tulburari psihice stapânite de organism, atunci când alcoolul nu are o concentratie mai mare de 1% în sânge. O concentratie mai mare de 3% a alcoolului în sânge provoaca exaltari sau depresii, pierzându-se coordonarea miscarii corpului, iar vorbirea devine neclara. Crescând impregnanta alcoolica apar tulburari de constiinta cu denubilare progresiva, care duce la somnolenta sau coma.

Betia patologica este o forma acuta de intoxicatie. Apare o turbulenta mai pronuntata, pacientul poate comite crime. Apar halucinatii si se poate chiar sinucide.

Alcoolismul cronic totalizeaza tulburarile psihice cu tulburarile organelor interne. Apar halucinatii: animale periculoase, serpi, câini care se reped la pacient. Devine febril, cu temperaturi de 39-40 °C, are tremuraturi, puls accelerat, transpiratii, oligourie. Apar tulburari de somn, indispozitie generala care poate sa se termine letal în 3-4 zile.

La pacientii cu alcoolism cronic apar idei delirante pe teme de gelozie, persecutie, autoacuzare, halucinatii. Dementa alcoolica este stadiul final al alcoolismului cronic.

ca si alcoolismul sunt cele mai periculoase pentru sanatatea fiintei umane. Foarte multi indivizi capabili, apti de a rezolva multe probleme dificile sunt supusi pieirii din cauza alcoolismului si toxicomaniei. Aceste vicii umane au aparut pentru a deregla anumite procese psihologice ale omului care îngreuneaza functionarea logica a societatii si sunt foarte periculoase pentru existenta omenirii.

Astfel, numai structura sistemului nervos central poate fi comparat cu un « microcosmos ».

Omul a fost creeat undeva în Univers, apoi plantat pe « Terra » în corpul unei fiinte umane. Asa se explica faptul ca o fiinta umana (Isus Christos) s-a nascut într-o iesle, în Betleem si era protejat de atacurile altor fiinte care existau atunci. În Biblie se scrie despre existenta unei stele, care era o corabie cosmica ce-l supraveghea pe Isus Christos pe Pamant, pentru a corecta genomul fiintei umane, care degrada si mergea într-o directie gresita.


Religia a existat si în timpul celor mai dure regimuri, care au încercat la un moment dat sa o distruga, dar ea a rezistat, si odata cu ea, fiinta umana. Religia este neînvinsa, deoarece actioneaza dupa legi nepercepute în totalitate de catre fiintele terestre. Pe Pamânt, totul este stabilit într-o anumita ordine, într-o armonie, o biocenoza, unde, fiecare fiinta are legile ei de dezvoltare. Aceasta armonie trebuie respectata si orice abatere duce la un dezechilibru în dezvoltarea acestui sistem natural.

Fiinta umana este cel mai dezvoltat organism viu si are rolul de a dirija procesele naturale. Cu cât omul va reusi sa conserve mai mult natura, asa cum a fost creeata la începuturi, cu atât va putea exista mai mult pe Terra. Din pacate, însa, omul dezvolta tot mai mult sistemul tehnico-stiintific, distrugând natura. Poate ca este necesara o noua interventie a unor forte din Univers pentru salvarea omenirii.

Ratiunea fiintei umane are anumite limite, care nu-i permit sa afle toate tainele vietii.

Scopul principal al omului este pastrarea functiei normale a tuturor organelor vitale si longevitatea - existenta cât mai îndelungata a organismului viu.

La începutul mileniului III longevitatea fiintei umane este de aproximativ 65-70 de ani. Multi indivizi mor din cauza afectiunilor sistemului cardio-vascular, precum si din cauza altor infectii. În medie, aproximativ 75% din infectii sunt provocate de virusuri, celelalte de bacterii, fungi, protozoare si altele. Tumorile cancerigene ocupa locul doi, dupa cele cardio-vasculare, în provocarea deceselor fiintei umane. Mai putin de 1% din oameni mor de batrânete, neaflându-se înca, taina longevitatii, care depinde de anumite legi necunoscute înca fiintei umane.

Daca un om s-ar hrani cu cea mai buna mâncare, ar respira cel mai curat aer si ar munci putin, longevitatea nu ar depasi viata unui om, care în decursul vietii a muncit din greu si s-a alimentat necorespunzator. Este o taina necunoscuta de catre fiinta umana.

Existenta fiecarui individ este bine programata, dupa legi necunoscute înca. Acum, dupa 2.000 de ani de crestinism se pare ca umanitatea necesita o schimbare a genomului uman, deoarece se simte o dezvoltare a fiintei umane, care duce rapid la catastrofa. Ajungem la o globalizare a dezvoltarii tuturor proceselor, tuturor legilor societatii, disparând diversitatea dezvoltarii biocenozelor.


Dezechilibrul în natura duce la catastrofe naturale cu urmari grave, înca nepercepute de ratiunea umana.
Document Info


Accesari: 1497
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )