Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Unghii de la picior incarnate

medicina
Unghii de la picior ncarnate7 modalitati pentru a avea grija de picioarele dvs.

Durerea unei unghii de la picior încarnate poate face un monstru chiar si di cea mai pasnica persoana. O unghie de la picior - de cele mai multe oi este vorba de una dintre unghiile degetului mare - se încarneaza de obice când creste sau este împ 15115p159p insa în tesutul moale, delicat de lânga ea. Oameni ale caror unghii de la picior sunt pronuntat curbate sunt mai predispusi, da oricine poate fi afectat de aceasta neplacere. Rezultatul sunt degete rosii, du reroase, sensibilizate. Scopul pe termen lung este sa se evite unghiile încai nate, dar scopul imediat pentru majoritatea este stoparea durerii. Iata cur sa le faceti pe ambele.

încercati un produs care se vinde fara reteta. Exista câteva produse car se vând fara reteta si care pot muia unghia degetului de la picior si pielea în

PROTEJA I-V DEGETELE DE ACCIDENTE

Unghiile de la picior ncarnate sunt de obicei cauzate de taierea lor necores­punzatoare, dar pot rezulta si din accidente, spune dr. Frederick Hass. Lovi­rea degetului este o cauza. Scaparea unui obiect greu pe picior este alta cauza Purtati ncaltaminte robusta, dar confortabila pentru activitatile casnice, spune el. si daca slujba dvs. implica manipularea de obiecte grele, atunci cumparati pantofi speciali, cu bombeu din otel. Ei va vor proteja degetele de la picioare n aproape toate accidentele grave.


Unghii de la picior incarnate


Daca degetul de la picior ncepe sa se infecteze, prezentati-va fara nt rzie­re la medic, avertizeaza dr. Levine. Printre semnele infectiei se numara in-flarnatia, roseata si durerea sau caldura la atingere. De asemenea, pot aprea basici cu puroi.

Daca lasati o unghie ncarnata sa se infecteze de-a binelea, puteti sa ajungeti la necazuri mari", avertizeaza ea. Daca aveti circulatie proasta, ris­cati o gangrena."Daca aveti diabet sau circulatie arteriala proasta la picioare, cereti medi­cului sa va recomande un pedichiurist experimentat care sa va instruiasca cum sa va taiati unghiile si cum sa va ngrijiti picioarele. Daca aveti probleme cu taierea propriilor unghii din cauza vederii slabe, a unghiilor ngrosate sau a unui handicap oarecare, pedichiuristul vi le poate ngriji regulat. Daca sun­teti imobilizat n casa, solicitati vizita acestuia la domiciliu.

conjuratoare, calmând astfel durerea, spune pedichiurista Suzanne Levine, dar | nu apelati la ele daca suferiti de diabet sau aveti o circulatie proasta.

O bucata de vata rasucita. Vreti sa ajutati unghia de la picior încarnata sa creasca peste cuta de piele adiacenta? începeti prin a va cufunda piciorul în apa calda pentru a muia unghia, recomanda medicul de familie Frederick | Hass. stergeti-1 cu grija, apoi împingeti usor o bucatica de vata sterila, ra­sucita, sub marginea ascunsa a unghiei. Vata va ridica putin unghia, asa în­cât ea va creste peste tesutul în care sapa. stergeti bine împrejur cu un anti­septic, ca protectie împotriva infectiei. Schimbati vata în fiecare zi, pâna j când unghia a depasit locul cu necazul.

Nu taiati un V. Nu încercati vechiul leac al gospodinelor de a taia o pana în forma de V spre centrul unghiei de la picior, avertizeaza pedichiuristul Glenn Copeland. Acest truc nu va face marginile sa creasca spre centru, departe de marginea încarnata: unghiile de la picioare cresc numai de la pielita în sus.

Lasati picioarele sa respire. Pantofii care nu se potrivesc pot fi si ei cau­za unei unghii de la picior încarnate, în special daca unghiile tind în mod natural sa se curbeze. Evitati pantofii ascutiti sau strâmti care apasa unghi­ile, avertizeaza dr. Levine. Purtati în schimb sandale sau pantofi cu botul lat. si evitati ciorapii si colantii prea strâmti.

Taiati unghiile drept. Nu va taiati niciodata unghiile de la picioare pre; scurt, spune dr. Hass. Muiati-le întâi în apa calda pentru a evita o posibil crapare, apoi taiati-le drept, cu un clestisor special. Nu taiati niciodata o un ghie de la picior în forma ovala, încât marginile sa se curbeze catre piele Lasati întotdeauna marginile exterioare paralele cu pielea. si nu taiati o un ghie de la picior mai scurt decât vârful degetului; unghia trebuie sa fie des tul de lunga pentru a proteja degetul de presiunea si frecarea cu pantoful.

Reparati greselile. Daca accidental va taiati sau va rupeti prea scurt o un ghie de la picior, neteziti-o cu grija la margini cu o spatula cu smirghel sai cu o pila de unghii, atât încât sa nu mai ramâna colturi care sa penetreze pie lea, spune dr. Hass.
Document Info


Accesari: 3969
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )