Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Viermele de carne (viermusi, musita)

medicina


Viermele de carne (viermusi, musita).

Colectarea lor nu este prea plăcută, totusi pescarul nu renuntă la ei, deoarece viermele de carne este una dintre cele mai ademenitoare momeli pentru aproape toti pestii nerăpitori.

Viermusul nu este altceva decât larva alburie a mustei mari, albăstruie, 828r1711i care se asază vara pe carne, depunând o multime de ouă albe. Deoarece la pescuit avem nevoie de o cantitate mai mare de viermusi, pe care nu-i găsim la întâmplare, va trebui să-i prăsim.Iată cum procedăm: vara, când este arsită, punem într-o găleată stricată sau într-o lădită de lemn cu fundul găurit, resturi de carne sau un cap de berbec, pe care le expunem la soare. În curând se vor aduna mustele, care vor depune sumedenie de ouă. Dupa 48 de ore, viermii vor misuna pe capul de berbec rămas la caldură.

Sub vasul cu fundul perforat asezăm un alt vas, în care am aruncat câtiva pumni de rumegus de lemn sau tărâte. Viermii vor cădea în lădita de jos. Stând în rumegus sau în tărâte, ei îsi pierd curând mirosul greu. Cei care nu au căzut, vor fi scuturati.

Deoarece, spre toamnă, mustele de carne dispar, trebuie să ne facem o provizie de viermi, care să ne ajungă până la sfârsitul sezonului. Adunati în felul arătat mai sus sunt vărsati apoi într-un vas, pe fundul căruia am pus un strat gros de pământ umed, lutos. Ei se vor retrage în pământ, unde vor rămâne amortiti. De aici vom lua, treptat, câti avem nevoie.

Dacă îi punem câteva minute în apă caldută, îsi recapătă vioiciunea. Pe cârlig se însiră fie câte unul singur, întepând în partea lui mai groasă, fie făcând din ei o salbă de patru-cinci.

Viermele de tărâte de făină este, de asemenea, o momeală la care trag multi pesti.

Folosind găletusa cu trei etaje din magazinele de profil, putem produce usor viermii astfel:


1) punem în sertarul de sus resturi de peste, intestine sau ficat

2) în al doilea sertar punem rumegus sau talas

3) în sertarul de jos punem mălai

4) suprapunem sertarele

5) lăsăm orificiile superioare deschise pentru a lăsa mustele să depuna ouale. Putem lăsa "instalatia" fără acest capac, în plin soare, o zi întreagă, apoi o închidem cu capacul

6) După 2-3 zile, în sertarul al doilea avem deja viermii buni de pescuit. Cei care cad în ultimul sertar se vor hrăni cu mălaiul din cutie. Dacă tinem cutia la răcoare, avem viermi proaspeti timp de 7-10 zile. Viermii transformati în larve sunt buni de nadă dar si de momeală.Document Info


Accesari: 26341
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )