Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Cum sa dai o forma frumoasa sprancenelor?

Cosmetica
Cum sa dai o forma frumoasa sprancenelor?

Sprancenele ocupa un loc extrem de important in sublinierea trasaturilor fetei. Frumusetea lor atrage dupa sine frumusetea fetei. Clientele care, in urma cu douazeci de ani, aveau tendinta sa-si epileze prea mult sprancenele au inteles acum ca, la acest nivel, este necesara o metoda de corectie si de ameliorare, si nu doar una de simpla epilare. Dar o astfel de abordare foarte tehnica necesita sfaturi practice si pedagogice, venite din partea unui profesionist. Dumneavoastra, ca esteticiana, aveti tot interesul sa va pregatiti in arta ameliorarii formei sprancenelor, pentru a deveni un veritabil specialist in domeniul infrumusetarii sprancenelor.
Epilarea sprancenelor, o prestatie pentru infrumusetare Astazi, toti specialistii din domeniul infrumusetarii si reintineririi constientizeaza importanta sprancenei, care este direct legata de expresia fetei. In functie de pozitia sprancenei, este posibila detectarea unor sentimente precum: furia, deceptia, uimirea, bucuria etc. Asadar, ingrijirea sprancenelor nu se limiteaza doar la eliminarea 939b15j firelor de par considerate a fi in exces. Daca acestea sunt eliminate inadecvat si spranceana devine prea subtire sau prea rotunjita, expresia fetei se poate schimba. Deci, epilarea sprancenelor nu reprezinta o prestatie oarecare, precum epilarea picioarelor sau a axilelor. Ea este o veritabila metoda de infrumusetare. Pentru a pretinde ca oferiti o epilare a sprancenelor dupa toate regulile artei, este indispensabil sa stapaniti foarte bine tehnicile de corectie. "Arhitectura" sprancenelor a cunoscut diverse modificari de-a lungul timpului. De la sprancenele atent lucrate ale actritei Marilyn Monroe la cele foarte subtiri si, mai degraba, departate de arcade, care marcau moda anilor 70, moda ajuns sa impuna astazi sprancenele cu un desen cat mai natural si de grosime rezonabila. Femeia celui de-al treilea mileniu este activa, are caracter puternic, este preocupata de cariera, iar chipul ei trebuie sa corespunda cu toate responsabilitatile pe care si le asuma. Sprancenele bine desenate ii vor oferi expresia care i se potriveste si, in plus, ii vor accentua frumusetea si profunzimea privirii.

Desenarea sprancenii - o tehnica pentru specialisti In timpul cursurilor de machiaj profesionist,"arhitectura" sprancenei este deseori omisa. In machiajul sprancenei, primeaza linia data acesteia. De altfel, tocmai despre aceste notiuni legate de linii si de volum clientele stiu prea putine lucruri. Este dificil ca ele sa-si redeseneze singure o linie pe care o vad zilnic in oglinda. Aceasta abordare foarte tehnica necesita consilierea unei specialiste, care va lua in considerare proportiile fetei, dimensiunea ochilor, a gurii... De exemplu, in timp ce ochii de dimensiuni mari vor fi conturati cu sprancene "vizibile", altii, mici, nu vor beneficia de sprancene prea groase, ci dimpotriva. Tehnica desenarii sprancenei nu se improvizeaza, ci raspunde unor reguli logice, de bun simt.

Spranceana: o problema legata de linii Spranceana si tineretea: asa cum vedeti in fotografia alaturata, spranceana are o linie ascendenta. Toate liniile ascendente ale fetei "trag" trasaturile in sus si, deci, intineresc chipul. Sprancenele trebuie sa-si pastreze aceasta linie ascendenta pe parcursul anilor. O spranceana ascendanta si tanara ajunge, cu timpul, sa capete o pozitionare orizontala, pentru ca, in jurul varstei de 50 de ani, aceasta sa devina descendenta. Una dintre cele mai bune metode de reintinerire se afla la indemana esteticienei. Epilarea unei sprancene sub linia ei si redesenarea deasupra acesteia poate conduce la intinerirea privirii cu 10 ani: un adevarat potential de tinerete! Spranceana nu arata la fel la tinerete si la o varsta mai inaintata, si aceasta si din cauza pilozitatii. Atunci cand clienta este tanara, firele de par ale sprancenei sunt mai fine si mai regulat repartizate. Odata cu trecerea anilor, aceasta repartizare devine mai putin regulata si, in unele zone, apar fire de par in exces, in timp ce in altele, acestea se raresc. De asemenea, firele au tendinta sa se alungeasca, sa se ingroase si sa se albeasca. Va fi necesar, deci, sa se elimine firele in exces, pentru a reda textura sprancenei si a-i oferi acesteia un aspect tanar. Desigur, trebuie sa se pastreze, pe cat posibil, linia naturala a sprancenei, dar sa se amelioreze forma ei.

Proportiile ideale ale sprancenei Aceasta fotografie reprezinta proportiile spre care ar trebui sa tinda o spranceana perfecta, fara a-si pierde, totusi, personalitatea.

Liniile Linia AB este o linie orizontala imaginara. Linia AC este cea numita "linia sprancenei"; ea incepe de la capatul dinspre nas al sprancenei si se incheie la coada acesteia - care trebuie sa fie plasata putin mai sus. In ansamblul ei, spranceana trebuie sa aiba extremitatea usor mai ridicata decat capatul de inceput, astfel incat linia ei sa fie ascendenta. Spranceana este impartita in trei segmente: AD, DE si EB. Urmarind aceasta linie, se observa ca spranceana este ascendenta la nivelul primelor doua segmente (linia AF care reprezinta corpului sprancenei), in timp ce linia FC (coada sprancenei) indica zona descendenta. Se remarca faptul ca zona JH este mai groasa pe segmentul ascendent decat pe cel descendent. O linie din corpul sprancenei trebuie sa fie ascendenta, dar si rectilinie. E preferabil sa se evite desenele prea rotunjite. O linie ascendenta rectilinie reprezinta cel mai bun mijloc de a obtine un efect "lifting". Adevarata arta a unui desen perfect al sprancenei consta in obtinerea echilibrului intre segmentul ascendent si cel descendent, cu o foarte usoara rotunjire la mijlocul sprancenei.

Curbele Exista doua curbe la nivelul sprancenei: curba AJFC, dedesubtul sprancenei si curba GIHC, deasupra sprancenei. Cele doua curbe trebuie sa fie paralele si incadrate intr-un desen comun, pentru o corectie mai buna.Tehnica de corectie a sprancenei spranceana naturala Acest tip de spranceana, cu o forma obisnuita, a fost epilata mai mult "la intamplare". Corpul sprancenei, care ar trebui sa fie frumos, dens, rectiliniu, ascendent, este rarit, epilat si prezinta o demarcatie prea vizibila in raport cu pielea. Contrastul dintre firele de par inchise la culoare si pielea alba marcheaza aceasta miscare rotunjita, diminuand profunzimea si expresia privirii.

zonele de corectie Zonele albe hasurate sunt cele in care firele trebuie epilate. Pe zona hasurata inchisa la culoare, spranceana are nevoie de remachiere. Optimizarea liniei se obtine, pe de-o parte, prin "inaltarea" firelor si, pe de alta parte, prin "umplerea" sprancenei cu ajutorul unei pudre speciale si a unui creion de sprancene, care vor permite nuantarea pielii asemeni celei a sprancenelor. Pentru a corija forma unei sprancene, este inutil sa se machieze zonele cu par. Trebuie redesenata zona in care firele de par lipsesc. Acesta este trucul potrivit! Firele vor creste, eventual, dupa cateva luni, poate chiar dupa cativa ani.

spranceana corijata Spranceana este retusata. Culoarea si densitatea firelor sunt uniforme pe toata linia. Desenul de deasupra si cel de dedesubt sunt curate. Se observa, de asemenea, corpul ascendent pe lungimea primelor doua segmente, coada mult mai scurta si liniile relativ rectilinii. Diferenta intre firele adevarate ale sprancenei si machiaj pare foarte naturala. Sprancene NR.1 Inainte Sprancenele acestei tinere sunt foarte stufoase si nu au fost niciodata epilate. Nu au nici desen si nici arhitectura precise si, din aceasta cauza, privirea este lipsita de expresie.

Dupa Sprancenelesunt mai disciplinate. Au fost epilate si, astfel, privirea a capatat o expresie mai vie. .

NR.2 Inainte Aceasta tanara are sprancenele stufoase si rotunjite natural. Ele trebuie restructurate, prin suprimarea liniei rotunjite, cu atat mai mult cu cat modelul are ochii rotunzi. .

Dupa Operatiunea de restructurare a sprancenei consta in crearea unui desen mai precis, mai curat, mai bine definit, mai degraba cu linii rectilinii decat rotunjite, pentru a conferi forta si caracter privirii. .

NR.3 Inainte Linia sprancenei acestei tinere este relativ bine epilata. .

Dupa Linia rotunjita a fost diminuata pentru a se obtine o forma mai rectilinie si putin mai intensa raportata la marimea ochilor, a arcadelor si a pleoapelor. .

NR. 4 Inainte Aceasta femeie de aproximativ 40 de ani si-a epilat prea mult sprancenele, astfel incat acestea au ajuns sa fie prea subtiri si prea drepte. Din aceasta cauza si pentru ca exista si o ptoza a pleoapelor, privirea pare obosita. Dupa In acest caz, este necesara o cvasidublare a latimii sprancenei. Linia obtinuta este mai groasa si usor ascendenta, pentru a trage trasaturile in sus. NR.5 Inainte Acest model este epilat inegal (o spranceana mai groasa decat cealalta), ceea ce ofera chipului un aspect asimetric. Dupa Tehnica de ameliorare vizeaza restabilirea echilibrului intre cele doua sprancene, prin redarea preciziei desenului. NR.6 Inainte Aceasta femeie are aproape 60 de ani. Sprancenele ei s-au rarit si decolorat. Ptoza pleoapei este marcata. Dupa Corectia are drept obiectiv intinerirea privirii si a expresiei acesteia, printr-un desen mai precis. Linia este neta, spranceana urca usor: s-a obtinut un efect lifting. Atentie: la clientele mai mature, sprancenele nu trebuie sa fie prea inchise la culoare, pentru a nu inaspri privirea. NR.7 Inainte Spranceana a fost epilata mereu in aceeasi zona si rotunjita, prin marcarea capatului, care a fost lasat mai gros. In plus, o spranceana este mai inalta decat cealalta. Dupa Sprancenele sunt mai subtiri, cu o linie bine desenata, cu o forma mai precisa si mai frumoasa.

Factori ce trebuie luati in considerare Pentru a executa o epilare corecta a sprancenelor, care sa confere acestora un aspect cat mai armonios, trebuie sa tineti seama de urmatorii factori:

Varsta O clienta tanara isi poate permite sprancene mai inalte, mai epilate, mai marcate. Sprancenele unei cliente mai in varsta, vor fi mai "cuminti", cu un aspect mai natural si o culoare mai putin evidenta. Odata cu trecerea anilor, pleoapele si muschii se relaxeaza, antrenand si sprancenele in miscarea lor descendenta. Machiajul sprancenei poate deveni, astfel, o adevarata arta de intinerire a privirii si a zonei superioare a fetei.Coafura Atunci cand parul este tras spre spate, sprancenele sunt puse mai mult in evidenta. Dimpotriva, atunci cand parul este lasat liber si acopera fata partial, sprancenele sunt mai mult ascunse. Culoarea parului are si ea o influenta importanta. Sprancenele unei cliente care are parul saten deschis, blond sau carunt vor fi epilate delicat, pentru un efect mai bland. Sprancenele unei cliente brunete suporta o culoare mai intensa.

Culoarea ochilor In cazul unei cliente care are ochii foarte inchisi la culoare, sprancenele trebuie sa fie mai evidente decat in cazul unei cliente cu ochii de culoare deschisa. Aceasta din urma isi poate permite o linie mai delicata.

Sprancene, epilare si comunicare Epilarea sprancenelor nu poate fi clasata in aceeasi categorie cu celelalte epilari (picioare, axila etc.) Aceasta prestatie necesita mult mai multe explicatii oferite clientei. Epilarea sprancenelor nu poate fi realizata decat in cadrul unui tratament estetic. In acest context, este mai potrivit sa ne referim mai degraba la o "reimprospatare" a liniei decat la o prestatie creativa destinata infrumusetarii. Epilarea sprancenelor executata dupa toate regulile artei ia in calcul dimensiuni precum: infrumusetarea, intinerirea. Este o prestatie care dureaza aproximativ 40 de minute. Clienta este instalata comod si, eventual, poate rasfoi un catalog cu exemple. I se ofera demonstratii si explicatii despre importanta sprancenei in ansamblul fetei. De asemenea, in paralel cu faza de executie, ii sunt prezentate instrumentele de lucru si actiunea acestora. Reconstructia sprancenii este o veritabila prestatie, a carei importanta este la fel de mare ca si cea a unui tratament; ea poate antrena vanzarea produselor specifice (creion, perie, penseta) si, totodata, consolida imaginea dumneavoastra de profesionista. In acest articol sunt prezentate numeroase modele de sprancene, impreuna cu o scurta legenda. Puteti gasi printre ele modelul cel mai apropiat de cel al clientei dumneavoastra. In centrul "tabloului" este prezentata o forma ideala, dupa care va puteti orienta atunci cand corectati sprancenele clientei dumneavoastra.

INSTRUMENTELE:

Penseta In primul rand, trebuie sa fie una de calitate. Incepeti prin a o dezinfecta (in fata clientei), la fel si intreaga zona ce va fi epilata. Intindeti bine pielea intre degete, pentru a putea apuca firele de la radacina. Smulgeti cate un fir in sensul de crestere, cat mai aproape de piele, pentru a nu se rupe.

Creionul de sprancene Un creion de calitate trebuie sa fie ascutit, sa aiba mina dura si uscata, nu moale, asa cum este textura celui destinat machiajului ochilor. Culoarea are si ea ceva specific: nu trebuie sa fie bine definita. Nici negru, nici maro, nici galbui, nici rosiatic, ci un amestec din toate aceste nuante. Dar cea mai importanta caracteristica a creionului pentru sprancene este duritatea minei, care permite trasarea unei urme de "umbra". Aceasta culoare nedefinita este numita "culoare murdara" in limbajul profesionistilor in machiaj. Alegerea culorii creionului se realizeaza in raport cu cea a sprancenelor si nu cu cea a parului. In cazul clientelor blonde, fie veti respecta culoarea sprancenelor, considerandu-se ca acestea sunt destul de intens colorate, fie veti intensifica putin nuanta acestora, daca dvs. credeti ca nuanta naturala este, totusi, prea stearsa. Utilizarea creionului pentru sprancene nu este obligatorie.

Periuta pentru sprancene Este destinata perierii sprancenelor in timpul epilarii, pentru reperarea firelor care trebuie sau nu inlaturate ca si pentru ordonarea formei.

Pensula pentru sprancene Puteti alege o pudra pentru sprancene, a carei textura se potriveste cu cea a fardului de pleoape, doar ca este putin mai uscata si deloc sidefata. Culorile: negru, gri, "blond". Avantajul pudrei pentru sprancene consta in puterea acesteia de difuzie imediat dupa aplicare. Se utilizeaza o pensula subtire, de tipul celei pentru buze, pentru nuantarea si intensificarea lejera a culorii pielii. Alt avantaj, in raport cu creionul pentru sprancene: calitatea urmei trasate, aceasta fiind mult mai putin evidenta si oferind un efect mult mai precis.

Eye-liner-ul Eye-liner-ul pentru sprancene se poate utiliza dupa creionul sau pudra speciale, ca tusa finala. Principiul de utilizare a eye-liner-ului consta in redesenarea pe piele a firelor foarte subtiri, unul cate unul. Este o tehnica relativ profesionala.

Pentru a pune in valoare machiajul sprancenelor in salon, primul lucru care trebuie facut este sa nu se mai ofere epilari flash in cadrul unei sedinte de infrumusetare, decat daca este vorba despre degajarea spatiului de deasupra nasului la o clienta ale carei sprancene sunt deja corect desenate.

Epilarea sprancenelor cu ceara nu este recomandata, pentru ca nu permite obtinerea unei forme precise. Se poate utiliza acest procedeu numai pentru degajarea unei zone nu prea apropiata de linia sprancenei. Finisarea se efectueaza, intotdeauna, cu penseta.Linia sprancenelor modifica foarte rapid expresia privirii.

Machiajul sprancenelor - inainte sau dupa cel al ochilor? Daca este necesar, se poate machia si pozitiona linia sprancenelor inainte de a se realiza machiajul ochilor. Daca sprancenele nu necesita decat o retusare usoara, machiajul acestora se poate efectua si dupa cel al ochilor. In orice caz, epilarea sprancenelor se realizeaza pe fata demachiata.

Se poate epila partea de sus a sprancenelor? Desi, in general, nu se recomanda epilarea acestei zone, "interdictia" trebuie putin nuantata. Epilarea partii superioare a unei sprancene, reduce din grosimea acesteia, are un efect de marire a fruntii si diminueaza spatiul dintre linia sprancenii si ochi. Totusi, in anumite cazuri ca, de exemplu, atunci cand apare necesitatea de a reduce volumul firelor de par, epilarea se poate dovedi utila pentru ameliorarea formei sprancenei.

Pas cu pas Asa cum se intampla in multe domenii, regula "pas cu pas" este valabila si in cazul sprancenelor. Atunci cand linia sprancenelor necesita o corectie importanta, in primul rand trebuie sa comunicati cu clienta dumneavoastra, sa ii explicati, sa ii propuneti un anume tip de corectie, dar, mai ales, sa procedati la corectarea etapa cu etapa, pentru a ajunge la rezultatul final dorit. Clienta va avea astfel timp sa se acomodeze cu noua linie a sprancenelor, fara a fi socata de o schimbare prea brusca.

Epilarea sprancenelor nu reprezinta sursa unei cifre de afaceri consecvente la nivelul vanzarilor in salon. Probabil ca acesta este si motivul pentru care nu este prea mult luata in calcul. De altfel, clientele pot gasi oriunde o penseta de buna calitate, o perie sau un creion de sprancene. In schimb, este foarte dificil sa intalnesti o specialista in acest domeniu. Asadar, prestatia respectiva poate genera o cifra de afaceri, cu conditia sa fie realizata cu un real talent.

Proportii inversate: capat subtire si extremitate groasa Spranceana joasa, dreapta, foarte stufoasa Linie rotunjita, desen marcat Spranceana bine proportionata, desen frumos, linie rectilinie Spranceana scurta, deformata, capat dens Spranceana orizontala, ascendenta, linie inferioara bogata Linie subtire, frumoasa, ascendenta Spranceana stufoasa, linie inferioara joasa Forma frumoasa, ascendenta Spranceana joasa, foarte stufoasa Linie ascendenta, desen intens Parte ascendenta fina, parte descendenta groasa Spranceana epilata subtire, desen inalt Spranceana usor redesenata Spranceana groasa, foarte bogata Spranceana bine proportionata, ascendenta, desen marcat, linie rectilinie Spranceana foarte joasa, orizontala, usor rotunjita, groasa Linie dura, capat coborat, curbe inversate Epilare ascendenta, extremitate scurta Spranceana bine proportionata, forma naturala Spranceana scurta, foarte rotunjita Capat coborat, curbe inversate Spranceana scurta, fara desen Spranceana groasa, joasa, orizontala, capat ascendent Spranceana epilata, cu desen subtire, foarte usor rotunjit Spranceana foarte groasa, orizontala, joasa Linie foate coborata, grosimi inversate Forma frumoasa, inaltata, ascendenta, alungita Linie foarte joasa, aspect dur, desen intens Spranceana naturala, stufoasa, linie ascendenta Capat coborat, desen drept Spranceana bine proportionata, desen rectiliniu, ascendent, paralel

SPRANCEANA MODEL

Spranceana naturala, foarte deschisa la culoare Spranceana scurta, subtire Spranceana foarte epilata, ascendenta, rotunjita, linie redesenata subtire Desen intens, curbe sparte Spranceana groasa, inchisa la culoare, linie inferioara, extremitate coborata Spranceana naturala, linie orizontala Capat gros, desen ascendent spart Desen intens, orizontal, foarte jos Spranceana naturala, groasa, orizontala Spranceana naturala, linie usor ascendenta Spranceana groasa, scurta Spranceana foarte epilata, "corp" foarte subtire Capat gros, coada subtire Capat coborat, scurt, desen foarte ascendent Spranceana naturala, in forma de spic Spranceana naturala, desen intens, orizontal, scurt Capat foarte coborat, desen ascendent, rotunjit Spranceana epilata, subtire, dreapta si usor rotunjita, coada descendenta Spranceana naturala, forma neregulata Desen intens, linie foarte bine conturata, ascendenta, colturoasa Spranceana foarte neagra, curbe inversate Forma frumoasa, naturala, ascendenta Desen frumos, ascendent Spranceana naturala, cu forma usor inspicata Desen marcat, inchis la culoare, rectiliniu, ascendent Desen marcat, ascendent, extremitate lunga Spranceana stufoasa, linie orizontala Linie naturala, alungita Ptoza, linie plata, joasa Desen marcat, ascendent, extremitate lunga Spranceana joasa, dreapta, groasa, orizontala Spranceana stufoasa, orizontala, culoare intensa Spranceana rarefiata, redesenata, ascendenta, curbe inversate Spranceana groasa, scurta Spranceana rectilinie, dreapta, extremitate scurta.


Document Info


Accesari: 7320
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )