Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Incluziunea inseamnǎ sǎ faci lucrurile in mod diferit pentru a rǎspunde nevoilor individului

sociologie
Incluziunea înseamn s faci lucrurile în mod diferit pentru a r spunde nevoilor individului

CE ESTE EDUCAŢIA INCLUZIVĂ


Educatia incluzivǎ a apǎrut din nevoia de schimbare a atitudinilor si mentalitǎtilor, dar si a politicilor si practicilor de marginalizare. Incluziunea se constituie tot mai mult ca fiind cea mai potrivitǎ abordare pentru întelegerea si satisfacerea nevoilor de învǎtare a tuturor copiilor în scolile publice, cât mai aproape de casa fiecǎruia, de grupul din care face parte.Înseamna ca scolile trebuie sǎ fie ale tuturor copiilor.   

Cresterea participǎrii scolare si a frecventei elevilor din comunitatea localǎ, îmbunǎtǎtirea rezultatelor scolare ale tuturor elevilor si reducerea repetentiei si a altor forme de excludere de la posibilitatea de a învǎta sunt câteva obiective care trebuie sǎ fie prioritare fiecǎrei scoli.

Pe lânga sistemele de sprijin pe care scoala le poate dezvolta si utiliza, este nevoie de un sistem de sprijin care sa functioneze dincolo de scoala. Pentru început, acesta poate fi format dintr-un profesor itinerant care sa asigure sprijinul. Exista chiar o strategie a creerii echipelor de specialisti, care se deplaseaza dintr-o scoala în alta pentru a oferi consultanta sau sa desfasoare diferite activitati. Acestea pot functiona la nivel local - într-un cartier, comunitate sau grup de scoli.

Toate acestea reprezinta doar o teorie daca nu se acorda fiecarui copil atentia care i se cuvine în conformitate cu drepturile pe care le are. Adesea se invoca lipsa fondurilor, conditiile precare sau alte motive. Uneori, incluziunea este numita utopie.

Personal, consider ca se poate trece peste orice obstacol daca exista întelegere, bunavointa si interes asupra copiilor cu cerinte educative speciale.Intrebari

Indicatori de bune practici

Da

Cat de bine reuseste scoala dvs. sa previna segregarea ?

Elevii cu cerinte educative speciale sunt repartizati in mod egal la toate clasele si la toate nivelurile.
In salile de clasa cu dispunere liniara, asezarea elevilor in banci se schimba regulat , asftel ca nici un grup de copii sa nu fie asezat permanent in spatele clasei .Mediatorul scolar si cadrele didactice colaboreaza cu familiile pentru a incuraja inscrierea elevilor la timp.


Mediatorul scolar semnaleaza scolii posibilele cazuri de inscriere intarziata.


Scoala are un plan de actiune in cazul potentialelor inscrieri intarziate pentru a evita segregarea.


Intrebari


Cat de bine reuseste scoala dvs. sa previna segregarea ? Exista dosare detaliate cu informatii privind numarul de copii cu CES / rromi din fiecare clasa si de la fiecare nivel.


Toti profesorii se asteapta sa predea la clase diferite atat din punct de vedere cultural si etnic dar si al competentelor.Toti parintii sunt constienti ca scoala are obligatia legala de a asigura un mediu in care toti copiii invata impreuna.


Intregul personal didactic precum si parintii copiilor care invata la aceasta scoala sunt informati cu privire la Notificarea Ministerului Educatiei si Cercetarii asupra segregarii scolare.
Clasa incluziva:

primitoare

Lucrurile pe care le puteti face în scoala dumneavoastra pentru a creste rata incluziunii:

Activitati care ajuta parteneriatul scoala - familie - comunitate:

Program de sprijin elevi cu ces

Meditatii: Program de educatie remediala asigura cresterea performantelor scolare pentru elevii cu rezultate scolare slabe. Acestea vin în completarea activitatilor curriculare desfasurate de elevi în scoala si se materializeaza prin ajutorul pe care elevii îl primesc pentru realizarea temelor, în însusirea curriculei scolare.

Am reusit atunci cand:

Elevii simt ca apartin scolii, se simt bine si sunt multumiti de realizarile lor, sunt capabili sa participe la si sa învete din toate activitatile desfasurate la clasa.Document Info


Accesari: 2439
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )