Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Incluziunea inseamnǎ sǎ faci lucrurile in mod diferit pentru a rǎspunde nevoilor individului

sociologie


Incluziunea īnseamn s faci lucrurile īn mod diferit pentru a r spunde nevoilor individului

CE ESTE EDUCAŢIA INCLUZIVĂ


Educatia incluzivǎ a apǎrut din nevoia de schimbare a atitudinilor si mentalitǎtilor, dar si a politicilor si practicilor de marginalizare. Incluziunea se constituie tot mai mult ca fiind cea mai potrivitǎ abordare pentru īntelegerea si satisfacerea nevoilor de īnvǎtare a tuturor copiilor īn scolile publice, cāt mai aproape de casa fiecǎruia, de grupul din care face parte.Īnseamna ca scolile trebuie sǎ fie ale tuturor copiilor.   

Cresterea participǎrii scolare si a frecventei elevilor din comunitatea localǎ, īmbunǎtǎtirea rezultatelor scolare ale tuturor elevilor si reducerea repetentiei si a altor forme de excludere de la posibilitatea de a īnvǎta sunt cāteva obiective care trebuie sǎ fie prioritare fiecǎrei scoli.

Pe lānga sistemele de sprijin pe care scoala le poate dezvolta si utiliza, este nevoie de un sistem de sprijin care sa functioneze dincolo de scoala. Pentru īnceput, acesta poate fi format dintr-un profesor itinerant care sa asigure sprijinul. Exista chiar o strategie a creerii echipelor de specialisti, care se deplaseaza dintr-o scoala īn alta pentru a oferi consultanta sau sa desfasoare diferite activitati. Acestea pot functiona la nivel local - īntr-un cartier, comunitate sau grup de scoli.

Toate acestea reprezinta doar o teorie daca nu se acorda fiecarui copil atentia care i se cuvine īn conformitate cu drepturile pe care le are. Adesea se invoca lipsa fondurilor, conditiile precare sau alte motive. Uneori, incluziunea este numita utopie.

Personal, consider ca se poate trece peste orice obstacol daca exista īntelegere, bunavointa si interes asupra copiilor cu cerinte educative speciale.Intrebari

Indicatori de bune practici

Da

Cat de bine reuseste scoala dvs. sa previna segregarea ?

Elevii cu cerinte educative speciale sunt repartizati in mod egal la toate clasele si la toate nivelurile.


In salile de clasa cu dispunere liniara, asezarea elevilor in banci se schimba regulat , asftel ca nici un grup de copii sa nu fie asezat permanent in spatele clasei .Mediatorul scolar si cadrele didactice colaboreaza cu familiile pentru a incuraja inscrierea elevilor la timp.


Mediatorul scolar semnaleaza scolii posibilele cazuri de inscriere intarziata.


Scoala are un plan de actiune in cazul potentialelor inscrieri intarziate pentru a evita segregarea.


Intrebari


Cat de bine reuseste scoala dvs. sa previna segregarea ? Exista dosare detaliate cu informatii privind numarul de copii cu CES / rromi din fiecare clasa si de la fiecare nivel.


Toti profesorii se asteapta sa predea la clase diferite atat din punct de vedere cultural si etnic dar si al competentelor.Toti parintii sunt constienti ca scoala are obligatia legala de a asigura un mediu in care toti copiii invata impreuna.


Intregul personal didactic precum si parintii copiilor care invata la aceasta scoala sunt informati cu privire la Notificarea Ministerului Educatiei si Cercetarii asupra segregarii scolare.
Clasa incluziva:

primitoare

Lucrurile pe care le puteti face īn scoala dumneavoastra pentru a creste rata incluziunii:

Activitati care ajuta parteneriatul scoala - familie - comunitate:

Program de sprijin elevi cu ces

Meditatii: Program de educatie remediala asigura cresterea performantelor scolare pentru elevii cu rezultate scolare slabe. Acestea vin īn completarea activitatilor curriculare desfasurate de elevi īn scoala si se materializeaza prin ajutorul pe care elevii īl primesc pentru realizarea temelor, īn īnsusirea curriculei scolare.

Am reusit atunci cand:

Elevii simt ca apartin scolii, se simt bine si sunt multumiti de realizarile lor, sunt capabili sa participe la si sa īnvete din toate activitatile desfasurate la clasa.Document Info


Accesari: 2801
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )