Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


EDUCATIA SEXUALA A ADOLESCENTELOR DIN INSTITUTII

Asistenta sociala


EDUCAŢIA SEXUALĂ A ADOLESCENTELOR DIN INSTITUŢII

Fetele crescute într-un orfelinat sau de catre altc persoane decât parintii lor manifesta adesea o agresivitate sexuala nestapânita.

Unele fete exagereaz& 252l1122c #259; în felul în care merg, în care se îmbraca sau în care vorbesc.Cel mai probabil este ca o astfel de persoana tânjeste dupa atentia masculina pe care nu a primit-o niciodata acasa. Tatal ei era prea ocupat sau poate nu si-a cunoscut niciodata tatal adevarat, datorita divortului sau abandonului. Acum ea a devenit o tânara cocheta, dornica sa flirteze. Sondajele efectuate printre adolescente fara tata au aratat ca acestea au un comportament diferit atunci când se afla în preajma baietilor decât cele care au dobândit deprinderi sociale de la tatii lor.

Cu alte cuvinte fetele învata de la tatii lor cum sa se poarte în prezenta baietilor si cum sa se raporteze la ei.

Fetele ai caror parinti divortasera s-au dovedit a fii putin cam prea insistente în relatiile lor cu baietii. Ele aveau tendinta de a se stradui sa fie seducatoare si de a se complacea în promiscuitate sexuala. Studiile au condus la concluzia ca acest comportament era rezultatul relatiilor tensionate pe care aceste fete le avusesera cu sexul opus.(N.L.Van Pelt, 2002, pag.139)

Fetele lipsite de scrupule îi vor împinge pe baieti în situatii delicate doar pentru a vedea cât de departe pot merge în aceasta privinta. Astfel de femei nu iubesc si nici nu pot sa iubeasca pe barbatii cu care ies. De fapt la nivel subconstient ele chiar îi urasc pe barbati, probabil pentru ca tatii lor le-au neglijat în timpul copilariei lor. .(N.L.Van Pelt, 2002, pag.148)

Billy Graham în cartea sa - " Pacea cu Dumnezeu: sexualitatea" spune: Acest act prin care viata se transmite pe acest pamânt trebuie sa fie cea mai minunata si mai semnificativa dintre experientele omenesti.(L.Palau, 1996, pag.28)

Când adolescentul doreste sa se logodeasca, el cauta ce este mai bun. Dragostea adevarata este sentimentul cel mai maret care exista, dar nu toata lumea face experienta lui. Cautarea dragostei începe din copilarie. Dumnezeu ne-a creat ca sa iubim si sa fim iubiti. Începem sa gustam o dragoste reala în relatia cu parintii nostri, apoi cu fratii si suroriile noastre si apoi cu prietenii nostri din copilarie. Ce sansa au copii si tinerii care au gasit în familia lor afectiune, tandrete si caldura solidaritatii, dragoste familiala. .(L.Palau, 1996, pag.84)

Aceia care intentioneaza sa se casatoreasca trebuie sa ia în considerare care va fii caracterul si influenta caminului pe care îl întemeiaza. Când ei devin parinti, li se încredinteza o raspundere sfânta. De ei depinde într-o mare masura bunastarea copiilor lor în aceasta lume. Ei determina în mare parte caracterul fizic si moral pe care îl vor avea micutii lor si de conditia în care se afla caminul depinde starea generala a societatii iar influenta fiecarei familii va milita pentru coborârea sau ridicarea standardului valoric al acesteia.

Alegerea unui tovaras de viata trebuie sa fie astfel facuta încât sa asigure cel mai înalt grad, bunastarea fizica, mintala, atât a parintiilor cât si a copiilor lor, asa încât parintii si copii deopotriva sa poata sa fie o binecuvântare pentru semeni si sa faca cinste creatorului lor.(E.G.White, 1996, pag.11)

Se pare ca întrebarea favorita a lui Sigmund Freud era: Ce a facut mama ta de ai ajuns sa te comporti astfel ? Aceata presupune ca mama ta sau tatal tau te-au facut sa fii asa cum esti astazi.

Pentru educatia sexuala a tinerelor e nevoie de foarte mult tact. La aceasta vârsta de multe ori sunt stinghere si împastasesc greu probleme pe care le au.desi de multe ori se tin întalniri care au ca scop educatia sexuala trebiue vut în vedere si un alt aspect:tânara având experienta nefacta de a creste într-un centru de plasament nu a avut bucuria de a observa modul de relationare înte un barbat si o femeie.

Teoretic, personalul institutiaei poate sa ajute la rezolvarea celor mai mari probleme: locul de munca si spatiul de locuit, dar nu pot sa le ofere un partener care sa la faca fericite, un camin în care sa fie împlinite. Trecând peste deficientta institutiei care nu le poate oferi un model, sarcina de a privii viata an familie cu un ochi pozitiv cade pe umerii personalului centrului.


Document Info


Accesari: 83187
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )