Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ERGOTERAPIA SI BOLILE PSIHICE, DEFICIENTII FIZICI SI MINTALI

Psihiatrie
ERGOTERAPIA SI BOLILE PSIHICE, DEFICIENTII FIZICI SI MINTALI

Una din cele mai importante si dificile probleme ale ergoterapiei cu privire la bolnavii psihici este de a determina la acestia un impuls spre o activitate folos 939h72j itoare, de a-l mentine si dezvolta pana la limita devenirii utile.Boala psihica pune in dicutie, cu precadere un grad de incapacitati fizice, si incapacitatea autoconducerii privind integrarea utila in mediul social si in procesul muncii.

Includerea psihoticilor si psihopatilor in procesul ergoterapeutic normalizeaza relatiile dintre bolnavi, stimuleaza pe cei inactivi, impiedica dezvoltarea starii agresive sau de vegetatie pasiva, duce la coordonarea, cat de cat, a gesturilor, reflexelor, ideaticii, vorbirii, echilibreaza afectivitatea, stimuleaza memoria, vointa, activitatea. Se urmareste formarea la handicapatii psihic a unor abilitati psihice si profesionale in limita capacitatilor sale functionale restante si o proportionala ameliorare si reeducare psihica.

Bolnavul psihic lasat in stare pasiva, lasat la discretia unei mentalitati de neincredere in posibilitatile de redresare umana prin folosirea capacitatilor sale de energie restanta, se degredeaza fizic si spiritual, ramane condamnat la orizontalizarea pe patul sau de suferinta.

Scopul principal este resocializarea bolnavului; munca in colectiv si folosirea meseriilor sunt elemente indispensabile.

Caracterul colectiv al muncii permite:

-confruntarea rezultatelor individuale intre bolnavi

-cultiva sentimente si comportamente de reintegrare sociala

-determina aprecierea celor ce se disting in munca are caracter stimulator.Constituirea unui program de lucru- este conditionata de starea bolnavului si de o atitudine care sa nu lase impresia ca i se impune ceva.

Alegerea activitatilor -trebuie sa i se ofere satisfactia reusitei; se recomanda cultura plantelor, floricultura, gradinarit, la bolnavii psihic acuti terapia prin munca se face la nivelul salonului.

P.Brinzei, in prefata cartii "Ergoterapia" de Al. Popescu, scrie ca pentru bolnavii cu psihoze cu evolutie prelungita -bolnavi cronici trebuie sa se tina seama de:

a.      - optimizarea tehnico-administrativa si economico-financiara, pe care-l ofera psihiatria cu profil ergoterapeutic.

b.     - criteriul medico-psihologic, efectul unei activitati in spatiu descis asupra unui bolnav psihic este foarte puternic, care intrece orice alt efect al vreunei medicament psihotrop.

Bolnavul nu are voie sa lucreze intr-un mediu periculos.

Dupa o anumita perioada de ergoterapie, bolnavii pot fi indrumati spre: ateliere protejate sau de munca la domiciliu, stationarul de zi.

Document Info


Accesari: 3299
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )