Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ACOPERISURI PLANTATE

Arhitectura constructii
Acoperisuri plantate

Acoperisul - cea de-a cincea fatada - joaca un important, dar totusi deseori neglijat, rol, in intretinerea energiei unei cladiri. In multe cazuri tine cont de intreaga zona de exterior a unei cladiri si deasupra acesteia, acoperisul este partea care este cea mai expusa spre soare. O tehnica mult utilizata in constructia ecologica este aplicarea unui acoperis plantat. Alaturi de caracteristicile tehnice se pare ca 24224t195y in acesta alegere, caracterul "natural" joaca un rol. De cand este o modalitate mai buna de a integra cladirea in natura prin permiterea acesteia de a creste?Cresterea exagerata a muschiului si plantelor

Nu un dig - un acoperis!

Un acoperis din iarba

Un acoperis plantat consta in principal din urmatoarele componente:

-Cresterea plantelor in plus; seminte, muschi, iarba, in functie de grosimea substratului intins, chiar si copaci mici.
-Stratul intins; material organic, uneori completat de material organic sau chiar artificial in care cresc plantele.
-o membrana filtru de trecere a apei care separa substratul de suprafata de celelalte substraturi.
-drenajul - elemente sau materiale.
-alunecarea - suprafete de protectie, o radacina care sa stopeze alunecarea si sa opreasca apa, fie singura sau combinata.
-structura acoperisului, eventual completat cu un strat termo izolator .Avantajele privitoare la mediul inconjurator si caracteristicile tehnice ale unui acoperis plantat sunt:

-in functie de imprejurari un acoperis plantat ofera un control climateric natural pentru ca are o functie stabilizatoare asupra schimbarilor temperaturii si umiditatii aerului.
-un acoperis plantat poate filtra poluarea aerului din mediul inconjurator, iar cresterea adaugata conduce la reducerea de CO2   . Acoperisurile plantate poate contine pana la 50% din apa de ploaie care este reinclusa in circuitul natural prin evaporare. Canalizarea este de aceea mai putin fortata.

-Desi caracteristicile structurale depind foarte mult de constructia aleasa si de plantatie, in general un acoperis plantat are o izolare termica mai buna. Iarna, totusi, apa de ploaie poate crea un efect daunator. Prin evaporarea lenta a umidtatii din suprafata plantata, constructia are o functie de acoperire privind variatiile de temperatura - acoperisurile plantate au o functie de acoperire a zgomotului, de izolare fonica, pentru imprejurimile lor ca si prin acoperirea zgomotului din exterior spre interiorul cladirii. Acoperisurile plantate sunt in general grele si de aceea necesita o constructie de baza mai grea.Document Info


Accesari: 1718
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )