Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Placaje de faianta - pardoseli din gresie

Arhitectura constructii
Placaje de faianta pardoseli din gresie

  1. Pregatirea suprafetelor suprt in vederea realizarii lucrarilor de placaje si pardoselii, placaje din fainta si pardoseli de gresie. Suprafetele support trebuie sa fie cat mai rugoase sa fie plane sa fie curate san u fie incarcate cu noroi, praf sau pete de grasime.
  2. Trasarea suprafetelor : - Se executa atat fata de orizontala cat si de verticala pentru a asigura orizontalitatea randurilor se as 23123d35x eaza pe cant un dreptar lipit pe suprafata care se placheaza cu o latime egala cu inaltimea viitoarei plinte de 10 - 15 cm si care reazama pe 2 repere alaturate ( aceleasi repere care indica nivelul suprafetei finisate a pardoselilor) suprafata support ce urmeaza a se placa se obtine cu ajutorul unor repere verticale alcatuite din bucati de placi de faianta fixate provizoriu cu mortar de ipsos pe sup resp. a tencuielii cca 1. m pentru placarea peretilor cu placi de faianta se executa mai intai repere in asa fel incat dosul placilor care se vor monta ulterior sa corespunda pe verticala cu fata tencuielii firul cu plumb lasat la fata reperelor trebuie sa reprezinte linia suprafetelor de faianta care umreaza sa se execute.
  3. - placile se curate de praf prin perire

se tin in apa o ora inainte de montare pt a nu ..
Se lasa sa se scurga 2 - 3 minute

Placile se aplica in randuri orizontale incepand de la colturi de la stanga la dreapta si de sus in jos

Placile de faianta se recordeaza cu pardoseala in unghi drept avand grija ca pe linia de racordare sa se execute o ecansare satisfacatoare astfel ca apa san u se poata infiltra intre pardoseala si placaj

Primele 2 placi se fixeaza cu mortar deasupra dreptarului si se reazma usor pe cantul acesteiaplaca din staga se fixeaza definitive iar cea din dreapta se fixeaza provizoriu urmand ca si acesta sa se fixeze definitive dupa terimnarea materialului

la nivelul montajului suprafata ale primelor 2 placi se intinde o sfoara care indica nivelul orizontal pt ficsarea placilor intermediare.

Placile se fixeaza astfel incat sa fie perfect vertical deci pe directia firului cu plumb

In randul urmator placile se monteaza pastranduse modul de montare cu o singura deosebire ca cele 2 placi de la capetele randului rumator se fixeaza pe primul rand de placi care este deja montat partea de sus a placajului se termina un mod urent cu placi cu o margine rot. sau cu borduri speciale sau braturi specialeLa placarea suprafetelor orizontale cu placi de faianta in cazul gluferilor al pnargin-lea cazi de bat se prevede o panta de cca 2% spre interior rost orizontale ale placajului trebuie sa fie in prealung si cu latimea uniforma de 0,5 mm

Rosturile verticale pot fi in prelung sau tesute avand latimea de max 1 mm plintele si scafele se monteaza dupa aceleas reguli ca si placile de fainta tot cu mrt. Deci in loc last liber diintre nivelul suprafetei pardoselii si marginea inferioara a primului rand de placi ale placajului sup. Scafelor si a plintelor ramne inafara sup. placajului cca min 2 mm dat dif de grosime pentru montarea placilor se aplica pe dosul fiecarei placi mortar cu ajut mostriei  strtul de mortar aplicat are fors de cca 2 cm si acopera cel putin 2 pe 3 din sup.

Mortarul de leg dintre placi si stratul support trebuie sa se formeze incat san u fie un camp cont. si interrupt in dreptul rost pt a se evita cons. Contractiei moratrului. Fix cu stricurile pe dos cu st de pe dos in pos oriz.

Gardurile ramase in fosul pl se completeaza cu mart dupa executarea fiecarui rand  gaurirea pt trecerea tevilor si fix sup metal se executa cu disp.


Document Info


Accesari: 4586
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )