Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Taste de comenzi rapide în Power Point

Informatica


Taste de comenzi rapide în Power Point

Pentru a imprima acest subiect, apăsați tasta TAB pentru a selecta Afișare totală, apăsați tasta ENTER, apoi apăsați tastele CTRL+P.

Activități uzuale în Microsoft PowerPoint

Mutarea între panouriF6

Realizează mutarea în sensul acelor de ceas între panouri, în vizualizarea normală

SHIFT+F6

Realizează mutarea în sens invers acelor de ceas între panouri, în vizualizarea normală

CTRL+SHIFT+TAB

Comută între foile Diapozitive și Schiță ale panourilor Schiță și Diapozitive, în vizualizarea normală

Crearea și editarea prezentărilor

CTRL+N

Creează o prezentare nouă

CTRL+M

Inserează un diapozitiv nou

CTRL+D

Realizează o copie a diapozitivului selectat

CTRL+O

Deschide o prezentare

CTRL+W

Închide o prezentare

CTRL+P

Imprimă o prezentare

CTRL+S

Salvează o prezentare

F5

Execută o prezentare

ALT+F4

Părăsește PowerPoint

CTRL+F

Găsește text

CTRL+H

Înlocuiește text

CTRL+K

Inserează un hyperlink

F7

Verifică ortografia

ESC

Anulează o acțiune din meniu sau dintr-o casetă de dialog

CTRL+Z

Anulează o acțiune

CTRL+Y

Reface sau repetă o acțiune

Lucrul într-o schiță

ALT+SHIFT+SĂGEATĂ STÂNGA

Promovarea unui paragraf (paragraf: Textul care are un sfârșit de linie (retur de car), ca atunci când se apasă tasta ENTER. Fiecare element dintr-o listă marcată cu marcatori sau numerotată este un paragraf; de asemenea, un titlu sau un subtitlu este un paragraf.)

ALT+SHIFT+SĂGEATĂ DREAPTA

Retrogradează un paragraf

ALT+SHIFT+SĂGEATĂ ÎN SUS

Mută în sus paragraful selectat

ALT+SHIFT+SĂGEATĂ ÎN JOS

Mută în jos paragraful selectat

ALT+SHIFT+1

Afișează nivelul 1 de titluri

ALT+SHIFT+SEMNUL PLUS

Extinde textul aflat sub un titlu

ALT+SHIFT+SEMNUL MINUS

Restrânge textul aflat sub un titlu

ALT+SHIFT+A

Afișează sau restrânge toate textele sau titlurile

BARĂ OBLICĂ (/) pe tastatura numerică

Activează sau dezactivează formatarea caracterelor

Lucrul cu forme, imagini și WordArt

Inserarea unei forme

 1. Apăsați ALT+U pentru a alege Forme automate din bara de instrumente (bară de instrumente: O bară cu butoane și opțiuni utilizată pentru a lansa comenzile în execuție. Pentru a afișa o bară de instrumente se utilizează caseta de dialog Particularizare (se poziționează pe Bară de Instrumente din meniul Vizualizare și se face clic pe Particularizare). Pentru a fi vizibile mai multe butoane, se face clic pe Opțiuni bară de instrumente de la sfârșitul barei de instrumente.) Desenare.
 2. Utilizați tastele săgeți pentru a naviga printre categoriile de Forme automate (Forme automate: Un grup de forme gata făcute, care cuprinde forme de bază cum ar fi dreptunghiuri și cercuri, plus o varietate de linii și de conectori, săgeți bloc, simboluri de scheme logice, stele și forme ondulate, precum și explicații.) și selectați Forma automată pe care o doriți.
 3. Apăsați CTRL+ENTER.

Notă   Pentru a edita Forma automată, selectați Forma automată, apoi utilizați tastatura pentru a alege Formă automată din meniul Format. Selectați opțiunile pe care le doriți din filele disponibile.

Inserarea unei casete text

 1. Utilizați tastatura pentru a alege Casetă text din meniul Inserare.
 2. Apăsați CTRL+ENTER.
 3. Tastați textul dorit în caseta text (casetă text: Un container deplasabil și dimensionabil pentru text și grafică. Se utilizează pentru a poziționa diverse blocuri text pe o pagină sau pentru a determina ca o porțiune de text să aibă orientare diferită față de restul textului din document.).
 4. Când ați terminat tastarea și doriți să comutați înapoi la editarea textului din diapozitiv, apăsați SHIFT+F10, alegeți Ieșire din editare text din meniul de comenzi rapide, apoi apăsați ESC.

Notă   Pentru a formata caseta text (pentru a adăuga o culoare de umplere sau pentru a modifica dimensiunea, de exemplu) selectați caseta text, alegeți Casetă text din meniul Format, apoi selectați opțiunile pe care le doriți din filele disponibile.

Inserarea unui obiect WordArt

 1. Utilizați tastatura pentru a alege WordArt din meniul Inserare, submeniul Imagine.
 2. Utilizați tastele săgeți pentru a selecta stilul WordArt (WordArt: Obiecte text create cu efecte gata făcute, cărora li se pot aplica opțiuni suplimentare de formatare.) dorit, apoi apăsați ENTER.
 3. Tastați textul dorit, apoi utilizați tasta TAB pentru a selecta alte opțiuni în caseta de dialog.
 4. Apăsați ENTER pentru a insera obiectul WordArt.

Notă   Pentru a edita un obiect WordArt, selectați obiectul, alegeți WordArt din meniul Format, apoi selectați opțiunile pe care le doriți din filele disponibile.

Selectarea unei forme

Notă   Dacă punctul de inserare este în text, apăsați ESC.

Variante disponibile:

Selectarea unei singure forme

Pentru a selecta o singură formă, apăsați tasta TAB pentru a cicla înainte (sau SHIFT+TAB pentru a cicla înapoi) printre obiecte, până când apar ghidaje de dimensionare pe obiectul pe care doriți să îl selectați.

 • Selectarea mai multor forme
  1. Dacă nu există pe bara de instrumente Desenare, adăugați butonul Selectare obiecte multiple.

Cum?

   1. Apăsați ALT+F, apoi apăsați CTRL+TAB până când selectați bara de instrumente Desenare.
   2. Apăsați tasta SĂGEATĂ LA DREAPTA până când ajungeți la săgeata Mai multe butoane.
   3. Apăsați tasta SĂGEATĂ ÎN JOS. Va apărea meniul Adăugare sau eliminare butoane.
   4. Apăsați tasta SĂGEATĂ ÎN JOS, apăsați tasta SĂGEATĂ LA DREAPTA, apoi apăsați TAB până când ajungeți la butonul Selectare obiecte multiple, apoi apăsați ENTER.
  1. În bara de instrumente Desenare, faceți clic pe Selectare obiecte multiple.
  2. Selectați caseta de selectare de lângă obiectul sau obiectele dorite, apoi apăsați tasta TAB până la OK și apăsați ENTER.

Gruparea sau anularea grupării formelor, imaginilor, obiectelor WordArt

 • Pentru a grupa obiectele Formă automată (Forme automate: Un grup de forme gata făcute, care cuprinde forme de bază cum ar fi dreptunghiuri și cercuri, plus o varietate de linii și de conectori, săgeți bloc, simboluri de scheme logice, stele și forme ondulate, precum și explicații.), imagine (imagine: Un fișier (de exemplu un metafișier) pentru care este posibilă anularea grupării și manevrarea sa ca pe două sau mai multe obiecte sau un fișier care reprezintă un obiect independent (de exemplu un fișier bitmap).) sau WordArt (WordArt: Obiecte text care se creează cu efecte predefinite, la este posibilă aplicarea opțiunilor de formatare suplimentară.), selectați elementele pe care le grupați, apoi apăsați tastele CTRL+SHIFT+G.
 • Pentru a anula gruparea unui grup, selectați grupul, apoi apăsați tastele CTRL+SHIFT+H.

Rotirea unei forme, imagini sau a unui obiect WordArt

 1. Selectați Forma automată (Forme automate: Un grup de forme gata făcute, care cuprinde forme de bază cum ar fi dreptunghiuri și cercuri, plus o varietate de linii și de conectori, săgeți bloc, simboluri de scheme logice, stele și forme ondulate, precum și explicații.), imaginea (imagine: Un fișier (de exemplu un metafișier) pentru care este posibilă anularea grupării și manevrarea sa ca pe două sau mai multe obiecte sau un fișier care reprezintă un obiect independent (de exemplu un fișier bitmap).) sau obiectul WordArt (WordArt: Obiecte text care se creează cu efecte predefinite, la este posibilă aplicarea opțiunilor de formatare suplimentară.) pe care doriți să-l rotiți.
 2. În meniul Format, utilizați tastatura pentru a alege comanda pentru tipul de obiect selectat - de exemplu, Formă automată sau Casetă text -, apoi selectați fila Dimensiune.
 3. În Dimensionare și rotire, utilizați tasta TAB pentru a selecta Rotație, apoi tastați unghiul de rotire dorit.
 4. Pentru a examina rotația, alegeți Examinare.

Este posibil să fie nevoie să mutați caseta de dialog pentru a examina.

Afișarea sau ascunderea unei grile sau a unor ghidaje

SHIFT+F9

    Afișează sau ascunde grila (grilă: Un set de linii care se intersectează, utilizate pentru alinierea obiectelor.)

ALT+F9

    Afișează sau ascunde ghidaje (ghidaje: Linii drepte neimprimabile, atât orizontale cât și verticale, utilizate pentru alinierea vizuală a obiectelor.)

CTRL+G

    Modifică setările grilei sau ale ghidajelor

Modificarea poziției unei forme, imagini sau a unui obiect WordArt într-un diapozitiv

 1. Selectați Forma automată (Forme automate: Un grup de forme gata făcute, care cuprinde forme de bază cum ar fi dreptunghiuri și cercuri, plus o varietate de linii și de conectori, săgeți bloc, simboluri de scheme logice, stele și forme ondulate, precum și explicații.), imaginea (imagine: Un fișier (de exemplu un metafișier) pentru care este posibilă anularea grupării și manevrarea sa ca pe două sau mai multe obiecte sau un fișier care reprezintă un obiect independent (de exemplu un fișier bitmap).) sau obiectul WordArt (WordArt: Obiecte text care se creează cu efecte predefinite, la este posibilă aplicarea opțiunilor de formatare suplimentară.) pe care doriți să îl modificați.
 2. În meniul Format, utilizați tastatura pentru a alege comanda pentru tipul de obiect selectat - de exemplu, Formă automată sau Casetă text -, apoi selectați fila Poziție.
 3. În Poziție pe diapozitiv, selectați opțiunile dorite.
 4. Pentru a examina modificările, alegeți Examinare.

Este posibil să fie nevoie să mutați caseta de dialog pentru a examina.

Modificarea dimensiunii unei forme, imagini sau a unui obiect WordArt

 1. Selectați Forma automată (Forme automate: Un grup de forme gata făcute, care cuprinde forme de bază cum ar fi dreptunghiuri și cercuri, plus o varietate de linii și de conectori, săgeți bloc, simboluri de scheme logice, stele și forme ondulate, precum și explicații.), imaginea (imagine: Un fișier (de exemplu un metafișier) pentru care este posibilă anularea grupării și manevrarea sa ca pe două sau mai multe obiecte sau un fișier care reprezintă un obiect independent (de exemplu un fișier bitmap).) sau obiectul WordArt (WordArt: Obiecte text care se creează cu efecte predefinite, la este posibilă aplicarea opțiunilor de formatare suplimentară.) pe care doriți să îl modificați.
 2. În meniul Format, utilizați tastatura pentru a alege comanda pentru tipul de obiect selectat - de exemplu, Formă automată sau Casetă text -, apoi selectați fila Dimensiune.
 3. Selectați opțiunile dorite.
 4. Pentru a examina modificările, alegeți Examinare.

Este posibil să fie nevoie să mutați caseta de dialog pentru a examina obiectul desenat.

Copierea atributelor unei forme

 1. Selectați Forma automată (Forme automate: Un grup de forme gata făcute, care cuprinde forme de bază cum ar fi dreptunghiuri și cercuri, plus o varietate de linii și de conectori, săgeți bloc, simboluri de scheme logice, stele și forme ondulate, precum și explicații.) care are atributele (atribut: O caracteristică a obiectului sau textului, cum ar fi umplerea linilor sau culoarea textului, care poate fi manipulată prin utilizarea instrumentelor de desenare și a comenzilor din meniu.) pe care doriți să le copiați.

Dacă selectați o Formă automată cu text atașat, copiați atât aspectul și stilul textului, cât și atributele Formei automate.

 1. Apăsați CTRL+SHIFT+C pentru a copia atributele obiectului.
 2. Apăsați tasta TAB sau SHIFT+TAB pentru selecta obiectul în care doriți să copiați atributele.
 3. Apăsați CTRL+SHIFT+V.

Selectarea textului și obiectelor

SHIFT+SĂGEATĂ DREAPTA

Un caracter la dreapta

SHIFT+SĂGEATĂ STÂNGA

Un caracter la stânga

CTRL+SHIFT+SĂGEATĂ DREAPTA

La sfârșitul unui cuvânt

CTRL+SHIFT+SĂGEATĂ STÂNGA

La începutul unui cuvânt

SHIFT+SĂGEATĂ ÎN SUS

O linie în sus

SHIFT+SĂGEATĂ ÎN JOS

O linie în jos

ESC

Un obiect (cu text selectat în interiorul obiectului)

TAB sau SHIFT+TAB până când este selectat obiectul dorit

Un obiect (cu un obiect selectat)

ENTER

Text în cadrul unui obiect (cu un obiect selectat)

CTRL+A (pe fila Diapozitive)

Toate obiectele

CTRL+A (în vizualizare sortare diapozitive)

Toate diapozitivele

CTRL+A (pe fila Schiță)

Tot textul

Ștergerea și copierea textului și obiectelor

BACKSPACE

Șterge un caracter la stânga

CTRL+BACKSPACE

Șterge un cuvânt la stânga

DELETE

Șterge un caracter la dreapta

CTRL+DELETE

Șterge un cuvânt la dreapta

CTRL+X

Decupează obiectul selectat

CTRL+C

Copiază obiectul selectat

CTRL+V

Lipește obiectul decupat sau copiat

CTRL+Z

Anulează ultima acțiune

Mutarea în text

SĂGEATĂ STÂNGA

Un caracter la stânga

SĂGEATĂ DREAPTA

Un caracter la dreapta

SĂGEATĂ ÎN SUS

O linie în sus

SĂGEATĂ ÎN JOS

O linie în jos

CTRL+SĂGEATĂ STÂNGA

Un cuvânt la stânga

CTRL+SĂGEATĂ DREAPTA

Un cuvânt la dreapta

END

La sfârșitul unei linii

HOME

La începutul unei linii

CTRL+SĂGEATĂ ÎN SUS

Un paragraf în sus

CTRL+SĂGEATĂ ÎN JOS

Un paragraf în jos

CTRL+END

La sfârșitul unei casete text (casetă text: Un container deplasabil și dimensionabil pentru text și grafică. Se utilizează pentru a poziționa diverse blocuri text pe o pagină sau pentru a determina ca o porțiune de text să aibă orientare diferită față de restul textului din document.)

CTRL+HOME

La începutul unei casete text

CTRL+ENTER

Următorul substituent (substituent: Casete cu bordura punctată sau hașurată din care se constituie majoritatea diapozitivelor. Aceste casete conțin textul titlului și al corpului sau obiecte cum ar fi diagrame, tabele și imagini.) al titlului sau corpului textului. Dacă acesta este ultimul substituente al unui diapozitiv, se va insera un diapozitiv nou cu același aspect al diapozitivului ca diapozitivul original.

SHIFT+F4

Pentru a repeta ultima acțiune de găsire

Mutarea și lucrul în tabele

TAB

Se mută în celula următoare

SHIFT+TAB

Se mută în celula precedentă

SĂGEATĂ ÎN JOS

Se mută pe rândul următor

SĂGEATĂ ÎN SUS

Se mută pe rândul precedent

CTRL+TAB

Inserează un tabulator într-o celulă

ENTER

Începe un paragraf (paragraf: Textul care are un sfârșit de linie (retur de car), ca atunci când se apasă tasta ENTER. Fiecare element dintr-o listă marcată cu marcatori sau numerotată este un paragraf; de asemenea, un titlu sau un subtitlu este un paragraf.) nou

TAB la sfârșitul ultimului rând

Adaugă un rând nou în partea inferioară a unui tabel

Formatarea și alinierea caracterelor și paragrafelor

Modificarea sau redimensionarea fontului

CTRL+SHIFT+F

Modifică fontul

CTRL+SHIFT+P

Modifică dimensiunea fontului

CTRL+SHIFT+:

Mărește dimensiunea fontului

CTRL+SHIFT+;

Micșorează dimensiunea fontului

Aplicarea formatelor pentru caractere

CTRL+T

Modifică formatarea caracterelor (comanda Font meniul Format) din propoziții, în litere mici sau majuscule

SHIFT+F3

Modifică majusculele în litere mici și invers

CTRL+B

Aplică formatarea cu caractere aldine

CTRL+U

Aplică o subliniere

CTRL+I

Aplică formatarea cu caractere cursive

CTRL+SEMNUL EGAL

Aplică formatarea cu caractere indice (spațiere automată)

CTRL+SHIFT+SEMNUL PLUS

Aplică formatarea cu caractere exponent (spațiere automată)

CTRL+SPAȚIU

Elimină formatarea manuală a caracterelor, precum indicele și exponentul

Copierea formatelor textului

CTRL+SHIFT+C

Copierea formatelor

CTRL+SHIFT+V

Lipirea formatelor

Alinierea paragrafelor

CTRL+E

Centrează un paragraf (paragraf: Textul care are un sfârșit de linie (retur de car), ca atunci când se apasă tasta ENTER. Fiecare element dintr-o listă marcată cu marcatori sau numerotată este un paragraf; de asemenea, un titlu sau un subtitlu este un paragraf.)

CTRL+J

Aliniază stânga-dreapta un paragraf

CTRL+L

Aliniază la stânga un paragraf

CTRL+R

Aliniază la dreapta un paragraf

Execuția unei prezentări expunere diapozitive

Aveți posibilitatea de a utiliza următoarele taste de comenzi rapide (tastă de comenzi rapide: O tastă de funcții sau o combinație de taste, cum ar fi F5 sau CTRL+A, utilizată pentru a executa o comandă de meniu. Spre deosebire de aceasta, o tastă de acces este o combinație de taste, cum ar fi ALT+F, care deplasează selecția pe un meniu, comandă sau control.) în timp ce executați expunerea de diapozitive în mod ecran complet.

N, ENTER, PAGE DOWN, SĂGEATĂ LA DREAPTA, SĂGEATĂ LA STÂNGA au SPAȚIU (sau faceți clic cu mausul)

Executarea următoarei animații sau avansarea la diapozitivul următor

P, PAGE UP, SĂGEATĂ LA STÂNGA, SĂGEATĂ ÎN SUS sau BACKSPACE

Execută animația anterioară sau revenirea la diapozitivul anterior

număr+ENTER

Deplasare la diapozitivul numărul

B sau PUNCT

Afișarea unui ecran gol sau revenirea la expunerea de diapozitive dintr-un ecran gol

W sau VIRGULĂ

Afișarea unui ecran alb sau revenirea la expunerea de diapozitive dintr-un ecran alb

S sau SEMNUL PLUS

Oprirea sau repornirea unei expuneri automate de diapozitive

ESC, CTRL+ÎNTRERUPERE sau LINIUȚĂ DE DESPĂRȚIRE

Încheierea unei expuneri de diapozitive

E

Eliminarea adnotărilor de pe ecran

H

Deplasarea la următorul diapozitiv ascuns

T

Setarea unei noi temporizări în timpul repetiției

O

Utilizarea temporizării originale în timpul repetiției

M

Utilizarea unui clic cu mausul pentru a avansa în timpul repetiției

1+ENTER (sau apăsați ambele butoane ale mausului pentru 2 secunde)

Revenirea la primul diapozitiv

CTRL+P

Reafișarea indicatorului ascuns și/sau modificarea indicatorului într-un creion

CTRL+A

Reafișarea indicatorului ascuns și/sau modificarea indicatorului într-o săgeată

CTRL+H

Ascunderea imediată a indicatorului și a butoanelor de navigare

CTRL+U

Ascunderea indicatorului și a butoanelor de navigare în 15 secunde

SHIFT+F10 (sau clic cu butonul drept)

Afișarea meniului de comenzi rapide (meniu de comenzi rapide: Un meniu care afișează o listă de comenzi relevante pentru un element particular. Pentru afișarea unui meniu de comenzi rapide se face clic cu butonul din dreapta pe un element, sau se apasă SHIFT+F10.)

TAB

Deplasarea la primul sau următorul hyperlink (hyperlink: Text colorat și subliniat sau grafică pe care se face clic pentru a ajunge la un fișier, o amplasare dintr-un fișier, o pagină HTML de pe World Wide Web sau o pagină HTML dintr-un intranet. Hyperlink-urile pot, de asemenea, conduce la grupurile de știri și la siturile Gopher, Telnet și FTP.) dintr-un diapozitiv

SHIFT+TAB

Deplasarea la ultimul sau anteriorul hyperlink dintr-un diapozitiv

ENTER în timp ce este selectat un hyperlink

Executarea comportamentului unui clic de maus asupra hyperlink-ului selectat

SHIFT+ENTER când este selectat un hyperlink

Executarea comportamentului trecerii mausului peste hyperlink-ul selectat

Sfat   Aveți posibilitatea de a apăsa F1 în timpul unei expuneri de diapozitive pentru a vizualiza o listă de controale (control: Un obiect grafic al interfeței cu utilizatorul, cum ar fi o casetă text, o casetă de selectare, o bară de defilare sau un buton de comandă, care permit utilizatorului să controleze programul. Controalele sunt utilizate pentru a afișa date sau opțiuni, a executa o acțiune sau a face interfața cu utilizatorul mai ușor de citit.).

Răsfoirea hyperlink-urilor într-o prezentare expunere de diapozitive

TAB

Face un salt la primul sau următorul hyperlink pe diapozitiv

SHIFT+TAB

Face un salt la ultimul sau precedentul hyperlink pe diapozitiv

ENTER în timp ce un hyperlink este selectat

Realizează comportamentul "clic cu mausul" asupra hyperlink-ului selectat

SHIFT+ENTER în timp ce un hyperlink este selectat

Realizează comportamentul "maus deasupra" asupra hyperlink-ului selectat

Răsfoirea prezentărilor Web

Tastele următoare sunt pentru vizualizarea prezentărilor Web în Microsoft Internet Explorer 4.0 sau ulterior.

TAB

Se mută înainte prin hyperlink-uri într-o prezentare Web, bara de adrese și bara de legături

SHIFT+TAB

Se mută înapoi prin hyperlink-uri într-o prezentare Web, bara de adrese și bara de legături

ENTER

Realizează comportamentul "clic cu mausul" asupra hyperlink-ului selectat

SPAȚIU

Face un salt la diapozitivul următor

BACKSPACE

Face un salt la diapozitivul precedent

Trimiterea unei prezentări prin poșta electronică

Utilizați tastele următoare (dacă trimiteți prezentarea ca pe corp al mesajului) când este activ antetul poștei electronice. Pentru a activa antetul poștei electronice, apăsați tastele SHIFT+TAB de câte ori este necesar. (Dacă este selectat text în cadrul unei casete text (casetă text: Un container deplasabil și dimensionabil pentru text și grafică. Se utilizează pentru a poziționa diverse blocuri text pe o pagină sau pentru a determina ca o porțiune de text să aibă orientare diferită față de restul textului din document.), trebuie să apăsați mai întâi tasta F2 pentru a selecta caseta text înainte de a apăsa tastele SHIFT+TAB).

ALT+S

Trimiterea prezentării curente ca mesaj de poștă electronică

CTRL+SHIFT+B

Deschide Agenda

ALT+K

Verifică numele din liniile To, Cc și Bcc în Agendă

TAB

Selectează caseta următoare din antetul de poștă electronică sau corpul mesajului când este activă ultima casetă din antetul de poștă electronică

SHIFT+TAB

Selectează câmpul sau butonul precedent din antetul de poștă electronică

Ajutorul interactiv și Asistentul Microsoft Office

Afișarea și utilizarea Asistentului Office

Este posibil ca o parte din conținutul acestui subiect să nu se aplice pentru anumite limbi.

Pentru a efectua acțiunile următoare, Asistentul Microsoft Office trebuie să fie activat și vizibil. Pentru a activa sau afișa Asistentul Office, apăsați ALT+H pentru a deschide meniul Ajutor, apoi apăsați O. Când Asistentul este vizibil, apăsați F1 pentru a afișa balonul Asistent.

F1

Afișează balonul Asistent (dacă Asistentul este dezactivat, F1 deschide fereastra Ajutor) 

În balonul Asistent

ALT+număr 

Selectează un termen din Ajutor din lista pe care Asistentul o afișează. ALT+1 este primul termen, ALT+2 este al doilea și așa mai departe.

ALT+SĂGEATĂ ÎN JOS

Afișează mai mulți termeni din Ajutor în lista Asistent

ALT+SĂGEATĂ ÎN SUS

Afișează termeni anteriori din Ajutor în lista Asistent

ESC

Închide un mesaj Asistent sau un sfat 

În unii experți sau casete de dialog

TAB

Se mută la butonul Ajutor din expert

SPAȚIU, cu butonul Ajutor selectat 

Afișează Asistentul într-un expert sau într-o casetă de dialog. Pentru a ascunde Asistentul, apăsați SPAȚIU din nou. Observați că nu toți experții sau toate casetele de dialog au Ajutor furnizat de Asistent.

Afișarea și utilizarea ferestrei Ajutor

Este posibil ca o parte din conținutul acestui subiect nu se aplice pentru anumite limbi.

Pentru a utiliza fereastra Ajutor, se dezactivează Asistent Microsoft Office. Pentru a dezactiva Asistentul, apăsați F1 pentru a afișa Asistentul. Apăsați ALT+O pentru a deschide fila Opțiuni în caseta de dialog Asistent Office. Apăsați ALT+U pentru a goli caseta de selectare Utilizare Asistent Office, apoi apăsați ENTER. Apăsați F1 pentru a afișa fereastra Ajutor.

F1

Afișează fereastra Ajutor dacă Asistentul este dezactivat (dacă Asistentul este activat, F1 afișează balonul Asistent).

În fereastra Ajutor

F6

Comută între termenul din Ajutor și panoul (panou: O porțiune a ferestrei documentului legată și separată de alte porțiuni prin bare verticale sau orizontale.) Cuprins, Căutare.

TAB

Selectează următorul text ascuns sau hyperlink sau Afișare totală sau Ascundere totală din partea superioară a termenului

SHIFT+TAB

Selectează precedentul text ascuns sau hyperlink sau a butonul Vizualizare browser, din partea superioară a unui articol dintr-un sit Web Microsoft Office 

ENTER

Efectuează acțiunea pentru textul ascuns, hyperlink-ul, Afișare totală sau Ascundere totală selectată.

ALT+O

Afișează meniul Opțiuni pentru a accesa orice comandă din bara de instrumente (bară de instrumente: O bară cu butoane și opțiuni utilizată pentru a lansa comenzile în execuție. Pentru a afișa o bară de instrumente se utilizează caseta de dialog Particularizare (se poziționează pe Bară de Instrumente din meniul Vizualizare și se face clic pe Particularizare). Pentru a fi vizibile mai multe butoane, se face clic pe Opțiuni bară de instrumente de la sfârșitul barei de instrumente.) Ajutor

ALT+O, apoi apăsați T

Ascunde sau afișează panoul conținând filele Cuprins și Căutare

ALT+O, apoi apăsați B

Afișează termenul vizualizat anterior

ALT+O, apoi apăsați F

Afișează termenul următor dintr-o succesiune de termeni afișată anterior 

ALT+O, apoi apăsați H

Revine la pagina de început specificată

ALT+O, apoi apăsați S

Împiedică fereastra Ajutor să deschidă un termen din Ajutor (util dacă doriți să opriți o pagină Web de la descărcare)

ALT+O, apoi apăsați I 

Deschide caseta de dialog Opțiuni Internet pentru Microsoft Internet Explorer, unde aveți posibilitatea să modificați setările de accesibilitate

ALT+O, apoi apăsați R

Reîmprospătare termen (util dacă l-ați legat la o pagină Web)

ALT+O, apoi apăsați P

Imprimă toți termenii dintr-un registru sau numai un termen selectat

ALT+F4

Închide fereastra Ajutor

Utilizarea panoului Cuprins și Căutare

Este posibil ca o parte din conținutul acestui subiect să nu se aplice pentru anumite limbi.

Apăsați F6 pentru a comuta între termenul din Ajutor și panoul (panou: O porțiune a ferestrei documentului legată și separată de alte porțiuni prin bare verticale sau orizontale.) Cuprins, Căutare.

CTRL+TAB

Comutare la fila următoare

ALT+C

Comutare la fila Cuprins

ALT+A

Comutare la fila Căutare

ENTER

Deschidere registru selectat sau termen din Ajutor

SĂGEATĂ ÎN JOS

Selectare următorul registru sau termen din Ajutor

SĂGEATĂ ÎN SUS

Selectare registru sau termen din Ajutor anterior

SHIFT+F10

Afișare meniu de comenzi rapide

Utilizarea panoului subiectelor

Este posibil ca o parte din conținutul acestui subiect nu se aplice pentru anumite limbi.

Apăsați F6 pentru a comuta din panoul (panou: O porțiune a ferestrei documentului legată și separată de alte porțiuni prin bare verticale sau orizontale.) Cuprins, Căutare în termenul deschis din Ajutor.

ALT+SĂGEATĂ LA DREAPTA

Salt la următorul termen din Ajutor

ALT+SĂGEATĂ LA STÂNGA

Salt la termenul anterior din Ajutor

TAB

Selectează următorul text ascuns ori hyperlink sau Afișare totală sau Ascundere totală din partea superioară a unui termen

SHIFT+TAB

Selectează precedentul text ascuns sau hyperlink sau butonul Vizualizare browser din partea superioară a unui articol dintr-un sit Microsoft Office Web

ENTER

Efectuează acțiunea pentru Afișare totală, Ascundere totală, textul ascuns sau hyperlink-ul selectat

SĂGEATĂ ÎN SUS sau SĂGEATĂ ÎN JOS

Defilează către începutul sau sfârșitul unui termen din Ajutor

PAGE UP sau PAGE DOWN

Defilează către începutul sau sfârșitul unui termen din Ajutor, cu incrementări mari

HOME sau END

Salt la începutul sau la sfârșitul unui termen din Ajutor

CTRL+P

Imprimă termen din Ajutor curent

CTRL+A

Selectează întregul termen din Ajutor

CTRL+C

Copiază elementele selectate în Clipboard

SHIFT+F10

Afișează un meniu de comenzi rapide (meniu de comenzi rapide: Un meniu care afișează o listă de comenzi relevante pentru un element particular. Pentru afișarea unui meniu de comenzi rapide se face clic cu butonul din dreapta pe un element, sau se apasă SHIFT+F10.)

Elemente Microsoft Office de bază

Afișarea și utilizarea ferestrelor

Este posibil ca o parte din conținutul acestui subiect nu se aplice pentru anumite limbi.

ALT+TAB

Comută la fereastra următoare

ALT+SHIFT+TAB

Comută la fereastra anterioară

CTRL+W sau CTRL+F4

Închide fereastra activă

CTRL+F5

Restabilește dimensiunea ferestrei active după maximizare

F6

Se mută într-un panou de activitate (panou de activități: O fereastră în interiorul unei aplicații Office care furnizează comenzile utilizate în mod obișnuit. Amplasarea și mărimea redusă a ferestrei permit utilizarea acestor comenzi în același timp în care ce se lucrează la fișiere.) din alt panou din fereastra programului (în direcția acelor de ceasornic). S-ar putea să fie nevoie să apăsați F6 de mai multe ori.

Notă   Dacă apăsarea tastei F6 nu afișează panoul de activitate dorit, apăsați ALT pentru a vă plasa în bara de meniu, apoi apăsați CTRL+TAB pentru a vă deplasa la panoul de activitate. 

SHIFT+F6

Se mută într-un panou din alt panou din fereastra programului (în direcția opusă acelor de ceasornic)

CTRL+F6

Când mai mult de o fereastră este deschisă, comută la fereastra următoare

CTRL+SHIFT+F6

Comută la fereastra anterioară

CTRL+F7

Când fereastra unui document nu este maximizată, efectuează comanda Mutare (în meniul Control pentru fereastră). Utilizați tastele săgeți pentru a deplasa fereastra; când ați terminat, apăsați ESC.

CTRL+F8

Când o fereastră document nu este maximizată, efectuează comanda Dimensiune (în meniul Control pentru fereastră). Utilizați tastele săgeți pentru a redimensiona fereastra;când ați terminat, apăsați ESC. 

CTRL+F9

Minimizează o fereastră la dimensiunea unei pictograme (funcționează doar pentru unele programe Microsoft Office)

CTRL+F10

Maximizează sau restabilește o fereastră selectată

PRINT SCREEN

Copiază o imagine a ecranului în Clipboard

ALT+PRINT SCREEN

Copiază o imagine a ferestrei selectate în Clipboard

Accesarea și utilizarea etichetelor inteligente

ALT+SHIFT+F10

Afișează meniul sau mesajul pentru o etichetă inteligentă. Dacă există mai mult de o etichetă inteligentă, comută la următoarea etichetă inteligentă și afișează meniul sau mesajul său.

SĂGEATĂ ÎN JOS

Selectează elementul următor într-un meniu etichetă inteligentă.

SĂGEATĂ ÎN SUS

Selectează elementul anterior într-un meniu etichetă inteligentă.

ENTER

Efectuează acțiunea pentru elementul selectat într-un meniu etichetă inteligentă.

ESC

Închide meniul etichetă inteligentă sau mesajul.

Sfat

Cereți să fiți anunțat printr-un sunet ori de câte ori apare o etichetă inteligentă. Pentru a auzi indicațiile audio este necesară o placă de sunet. De asemenea, este necesar să aveți instalat în computer Microsoft Office Sounds.

Dacă aveți acces la World Wide Web, descărcați Microsoft Office Sounds din situl Web Microsoft Office. În meniul Ajutor, faceți clic pe Office pe Web și căutați "Microsoft Office Sounds". După ce ați instalat fișierele de sunet, selectați caseta de selectare Furnizare feedback însoțit de sunet din fila General a casetei de dialog Opțiuni (meniul Instrumente). Când selectați (sau goliți) această casetă de selectare, setarea afectează toate programele Office care acceptă sunet.

Notă    Hyperlink (hyperlink: Text colorat și subliniat sau grafică pe care se face clic pentru a ajunge la un fișier, o amplasare dintr-un fișier, o pagină HTML de pe World Wide Web sau o pagină HTML dintr-un intranet. Hyperlink-urile pot, de asemenea, conduce la grupurile de știri și la siturile Gopher, Telnet și FTP.)-ul din acest subiect conduce la Web. Întoarcerea în meniul Ajutor este posibilă în orice moment.

Accesarea și utilizarea panourilor de activități

F6

Se mută într-un panou de activitate (panou de activități: O fereastră în interiorul unei aplicații Office care furnizează comenzile utilizate în mod obișnuit. Amplasarea și mărimea redusă a ferestrei permit utilizarea acestor comenzi în același timp în care ce se lucrează la fișiere.) din alt panou din fereastra programului. (S-ar putea să fie nevoie să apăsați F6 de mai multe ori.)

Notă   Dacă apăsarea tastei F6 nu afișează panoul de activitate dorit, apăsați ALT pentru a vă plasa în bara de meniu, apoi apăsați CTRL+TAB pentru a vă deplasa la panoul de activitate. 

CTRL+TAB

Când un meniu sau o bară de instrumente (bară de instrumente: O bară cu butoane și opțiuni utilizată pentru a lansa comenzile în execuție. Pentru a afișa o bară de instrumente se utilizează caseta de dialog Particularizare (se poziționează pe Bară de Instrumente din meniul Vizualizare și se face clic pe Particularizare). Pentru a fi vizibile mai multe butoane, se face clic pe Opțiuni bară de instrumente de la sfârșitul barei de instrumente.) este activă, se mută într-un panou de activitate. (S-ar putea să fie nevoie să apăsați CTRL+TAB de mai multe ori.)

TAB sau SHIFT+TAB 

Când un panou de activitate este activ, selectează opțiunea următoare sau anterioară din panoul de activitate

CTRL+SĂGEATĂ ÎN JOS

Afișează setul complet de comenzi din meniul panou de activitate

SĂGEATĂ ÎN JOS sau SĂGEATĂ ÎN SUS

Se mută între opțiuni într-un submeniu selectat; se mută între anumite opțiuni într-un grup de opțiuni

SPAȚIU sau ENTER

Deschide meniul selectat sau efectuează acțiunea asociată butonului selectat

SHIFT+F10

Deschide un meniu de comenzi rapide (meniu de comenzi rapide: Un meniu care afișează o listă de comenzi relevante pentru un element particular. Pentru afișarea unui meniu de comenzi rapide se face clic cu butonul din dreapta pe un element, sau se apasă SHIFT+F10.); deschide un meniu vertical pentru elementul de galerie selectat

HOME sau END 

Când un meniu sau submeniu este vizibil, selectează prima sau ultima comandă din meniu sau submeniu

PAGE UP sau PAGE DOWN

Defilează în sus sau în jos în lista de galerii selectată

CTRL+HOME sau CTRL+END

Se mută în partea superioară sau inferioară a listei de galerii selectată

Redimensionarea și mutarea barelor de butoane, meniurilor și panourilor de activități

 1. Apăsați ALT pentru a selecta bara de meniuri (bară de meniuri: Bara orizontală de sub bara de titlu care conține numele meniurilor. O bară de meniuri poate fi bara de meniuri predefinită sau o bară de meniuri particularizată.).
 2. Apăsați în mod repetat CTRL+TAB pentru a selecta bara de instrumente (bară de instrumente: O bară cu butoane și opțiuni utilizată pentru a lansa comenzile în execuție. Pentru a afișa o bară de instrumente se utilizează caseta de dialog Particularizare (se poziționează pe Bară de Instrumente din meniul Vizualizare și se face clic pe Particularizare). Pentru a fi vizibile mai multe butoane, se face clic pe Opțiuni bară de instrumente de la sfârșitul barei de instrumente.) sau panoul de activități (panou de activități: O fereastră în interiorul unei aplicații Office care furnizează comenzile utilizate în mod obișnuit. Amplasarea și mărimea redusă a ferestrei permit utilizarea acestor comenzi în același timp în care ce se lucrează la fișiere.) dorit.
 3. Variante disponibile:

Redimensionarea unei bare de instrumente

  1. În bara de instrumente, apăsați CTRL+SPAȚIU pentru a afișa meniul Opțiuni bară de instrumente.
  2. Selectați comanda Dimensiune, apoi apăsați pe ENTER.
  3. Utilizați tastele săgeți pentru a redimensiona bara de instrumente. Apăsați CTRL+ tastele săgeți pentru o redimensionare pixel cu pixel.

Mutarea unei bare de instrumente

  1. În bara de instrumente, apăsați CTRL+SPAȚIU pentru a afișa meniul Opțiuni bară de instrumente.
  2. Selectați comanda Mutare, apoi apăsați ENTER.
  3. Utilizați tastele săgeți pentru a poziționa bara de instrumente. Apăsați CTRL+ tastele săgeți pentru mutarea din pixel în pixel. Pentru a anula fixarea barei de instrumente, apăsați în mod repetat tasta SĂGEATĂ ÎN JOS. Pentru a fixa bara de instrumente vertical pe latura stângă sau dreaptă, apăsați SĂGEATĂ LA STÂNGA sau respectiv SĂGEATĂ LA DREAPTA când bara de instrumente se află la extremitatea stângă sau dreaptă.

Redimensionarea unui panou de activități

  1. În panoul de activități, apăsați CTRL+SPAȚIU pentru a afișa un meniu de comenzi suplimentare.
  2. Utilizați tasta SĂGEATĂ ÎN JOS pentru a selecta comanda Dimensiune, apoi apăsați ENTER.
  3. Utilizați tastele săgeți pentru a redimensiona panoul de activități. Utilizați CTRL+ tastele săgeți pentru a redimensiona cu câte un pixel la o apăsare.

Mutarea unui panou de activități

  1. În panoul de activități, apăsați CTRL+SPAȚIU pentru a afișa un meniu de comenzi suplimentare.
  2. Utilizați tasta SĂGEATĂ ÎN JOS pentru a selecta comanda Mutare, apoi apăsați ENTER.
  3. Utilizați tastele săgeți pentru a poziționa panoul de activități. Utilizați CTRL+ tastele săgeți pentru mutarea din pixel în pixel.
 1. Când ați terminat mutarea sau redimensionarea, apăsați ESC.

Utilizarea casetelor de dialog

TAB

Mutare la opțiunea sau grupul de opțiuni următor

SHIFT+TAB

Mutare la opțiunea sau grupul de opțiuni anterior

CTRL+TAB

Comutare la fila următoare într-o casetă de dialog 

CTRL+SHIFT+TAB

Comutare la fila anterioară într-o casetă de dialog 

Taste săgeți

Mutare între opțiunile dintr-o listă verticală deschisă sau între opțiunile dintr-un grup de opțiuni

SPAȚIU

Efectuare a acțiunii asociate butonului selectat; selectare sau golire a casetei de selectare alese

Prima literă a unei opțiuni dintr-o listă verticală

Deschidere listă dacă este închisă și deplasare la acea opțiune din listă

ALT+ litera subliniată dintr-o opțiune

Selectare a unei opțiuni; selectare sau golire a unei casete de selectare

ALT+SĂGEATĂ ÎN JOS

Deschidere a unei liste verticale selectate

ESC

Închidere a unei liste verticale selectate; revocare a unei comenzi și închidere a unei casete de dialog

ENTER

Efectuare a acțiunii asociate unui buton implicit dintr-o casetă de dialog

Utilizarea casetelor de editare din cadrul casetelor de dialog

O casetă de editare este un spațiu necompletat în care tastați sau lipiți o intrare, cum ar fi numele utilizator personal sau calea (cale: Ruta pe care sistemul de operare o utilizează pentru a localiza un folder sau un fișier, de exemplu, C:\Financiar\Martie.doc.) spre un folder.

HOME

Mutare la începutul intrării

SFÂRȘIT

Mutare la sfârșitul intrării

SĂGEATĂ LA STÂNGA sau SĂGEATĂ LA DREAPTA

Mutare cu un caracter la stânga sau la dreapta

CTRL+SĂGEATĂ LA STÂNGA

Mutare cu un cuvânt la stânga

CTRL+SĂGEATĂ LA DREAPTA

Mutare cu un cuvânt la dreapta

SHIFT+SĂGEATĂ LA STÂNGA

Selectare sau anulare selectare un caracter la stânga

SHIFT+SĂGEATĂ LA DREAPTA

Selectare sau anulare selectare un caracter la dreapta

CTRL+SHIFT+SĂGEATĂ LA STÂNGA

Selectare sau anulare selectare un cuvânt la stânga

CTRL+SHIFT+SĂGEATĂ LA DREAPTA

Selectare sau anulare selectare un cuvânt la dreapta

SHIFT+HOME

Selectare de la punctul de inserare până la începutul intrării

SHIFT+END

Selectare de la punctul de inserare până la sfârșitul intrării

Utilizarea casetelor de dialog Deschidere și Salvare ca

Casetele de dialog Deschidere, Inserare imagine și Salvare ca acceptă comenzi rapide standard de la tastatură pentru casete de dialog. (Pentru a vizualiza comenzi rapide standard pentru casete de dialog, consultați secțiunile Utilizarea casetelor de dialog și Utilizarea casetelor de editare din casetele de dialog din termenul principal Taste de comenzi rapide.) Aceste casete de dialog acceptă și comenzile rapide următoare.

ALT+1   Salt la folderul anterior

ALT+2   Butonul Mai sus cu un nivel : deschide folderul aflat mai sus cu un nivel față de folderul                                  deschis

ALT+3   Butonul Căutare pe Web : închide caseta de dialog și deschide pagina de căutare (pagină   de căutare: O pagină de la care se pot găsi și se poate ajunge pe alte situri Internet sau pe documentele dintr-un intranet. Multe pagini de căutare furnizează modalități diverse de căutare, cum ar fi după termen, după cuvinte cheie, sau după corespondența cu interogările utilizatorului.) Web personală

ALT+4   Butonul Ștergere : șterge fișierul sau folderul selectat

ALT+5   Butonul Creare folder : creează un folder nou.

ALT+6   Butonul Vizualizări : comută între vizualizările disponibile pentru folder

ALT+7 sau ALT+L   Butonul Instrumente: afișează meniul Instrumente 

SHIFT+F10   Afișează un meniu de comenzi rapide (meniu de comenzi rapide: Un meniu care afișează o listă de comenzi relevante pentru un element particular. Pentru afișarea unui meniu de comenzi rapide se face clic cu butonul din dreapta pe un element, sau se apasă SHIFT+F10.)              pentru un element selectat, cum ar fi un folder sau un fișier

TAB

Se mută între opțiuni sau suprafețe din caseta de dialog 

F4 sau ALT+I

Deschide lista Privire în

F5   = Reîmprospătează lista de fișiere


Document Info


Accesari: 3890
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )