Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Virtual Dub: editare video la minut!

Informatica
Virtual Dub: editare video la minut!

andrei.cosmovici 10 Octombrie 2006
Media, Programe 5,257 afisari

VirtualDub este un mic editor video, gratuit (în conditiile GPU), functionând pe platformele Wind 21421t1923v ows 95/98/ME/NT4/2000/XP. Varianta cea mai recenta este 1.6.16 (la 10 octombrie 2006), având 1,14 MB.
Primul motiv pentru care ati putea fi interesati de acest program: posibilitatea stergerii sau salvarii unor secvente dintr-un film. Salvarea ar putea folosi împartirii unui film pe teme sau momente, sau ar putea ajuta la pregatirea unui mic montaj. Pentru acest din urma scop ne vine intr-ajutor înca o functie, "Append video segment", care efectiv lipeste doua sau mai multe fisiere video, transformându-le într-unul singur.

Al doilea centru de interes al acestui soft: captura video. Chestiune de resurse locale. Ceea ce poate faceati cu softuri mâncatoare de resurse, puteti face cu VirtualDub într-un mod mai rapid. Puteti asadar fie sa capturati fara compresie, daca aveti un hard încapator, si sa realizati ulterior compresia. Dar puteti sa si capturati si compresati în acelasi timp, ceea ce va scuteste timp. Daca e vorba de home video, aceasta a doua procedura poate fi considerata satisfacatoare. Daca e vorba de un fisier video ce trebuie sa fie impecabil, mai utila ar fi prima procedura, combinata si cu o placa de captura cât de cât. Eu capturez direct prin USB, si sunt destul de multumit de rezultat, uitându-ma la camera pe care o am eu: Sony Digital 8 Handycam.

virtualdub-screenshot.jpgsi daca tot am vorbit de captura, sa vorbim si de compresie, un alt punct forte al lui VirtualDub. Eu m-am împacat bine de-a lungul timpului cu urmatoarea combinatie: compresor video - divX, compresor audio - MP3. Pentru acesta din urma am instalat Fraunhofer MP3, altfel plaja de posibilitati de compresare audio MP3 din oficiu este destul de limitata. De asemenea, trebuie sa instalati codecul divX, deoarece el nu este preinstalat. Tot la acest capitol al compresarii: putem alege sa nu includem fisierul audio; putem alege conditiile pentru oprirea automata a capturii: dupa o anumita perioada de timp sau dupa o anumita marime a fisierului rezultat, sau putem sa-i specificam manual numarul de frame-uri pe secunda.

Înca ceva: putem extrage fisierul audio dintr-un film, dar numai în format *.wave. si, legat tot de sunet: atunci când realizam captura, putem regla decalajul sonor, o functie foarte importanta, numita "Interleaving".


Document Info


Accesari: 1588
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )