Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Windows Xp - reinstalare

Informatica
Windows Xp - reinstalare

Ce este cd-ul bootabil?Ce sa faceti sa booteze computerul de pe cd?

Pasii care trebuie urmati pentru a instala un WINDOWS

Drivere pentru placa de baza, video, sunet, usb, etc

Sfaturi!

Inainte de a incepe va rog sa salvati toate datele personale de pe partitia pe care aveti windows-ul (cu probleme), pe cd sau pe alta partitie pentru ca vor fi sterse la instalarea windows-ului..

Scoateti cablul de inernetdin spatele computerului si sa stati langa computer atata timp cat instalarea are loc.

Sa aveti un antivirus la indemana sau daca nu un kit "AVG FREE" pe partitia pe care ati salvat documentele personale (nu pe cea cu windows)

Sa aveti kitul de la Dc++, pentru a copia diferite alte programe din retea dupa reinstalarea Windows-ului.

Dupa reistalarea Windows-ului sa nu instalati 2 programe de antivirus.

Sa aveti grija ca modificarile pe care le efectuati sa le faceti inapoi in cazul in care dupa modificare nu va mai merge computerul la fel.

Pentru ca instalarea unui windows sa fie eficienta si sa deie dovada de randament dar mai ales sa mearga trebuie sa folostiti un cd bootabil.

Un cd bootabil inseamna ca la pornirea sitemului prin alegerea dvs. faceti ca incarcarea windows-ului existent pe hard sa se opreasca si sa incarce sistemul windows de pe cd.

De la bun inceput trebuie sa stiti ca toate datele de pe partitia pe care aveti deja un widows instalat (c, d, etc.) ca de exemplu driverele pentru un aparat foto de exemplu , SE VOR PIERDE.

Pentru a boota cd-ul trebuie sa intrati in bios-ul computerului (nu este complicat).

Pentru a intra in bios - reporniti computerul si chiar imediat dupa repornirea lui apasati "delete", aceasta comanda va permite intrarea in bi 21421b124v os.

Apoi la optiunea "Bios Features setup" - tastati enter - apoi la "Boot Sequence" selectati ca prima optiune de boot sa fie cd-rom-ul nu alceva. Nu gasiti aceste optiuni? cautati ceva similar care sa contina cuvintele Boot, ex: First Boot device, Second Boot Device. Daca nu aveti aceste optiuni tipul dvs de Bios este diferit decat cel pe care am facut acest document. Sfatul nostru e sa nu schimbati alte optiuni doar cele despre care am vorbit mai sus.

Dupa ce ati ales la optiunea First Boot Device - sa fie CD-Rom-ul mergeti pe optiunea "save changes and exit". Asta va reporni iara computerul iar imediat dupa resetarea lui la 20 de secunde va trebui sa va afiseze urmatoarea fraza :

"Press any key to boot from CD" - apasati orice tasta.

Urmeaza incarcarea driverelor pentru instalarea windows-ului.

Welcome to Setup - este titlul care va va aparea, iar jos de tot pe monitor aveti optiunile : "enter=Continue" , "R=repair" , "F3=Quit". Dati enter pentru a continua cu instalarea Windos-ului.

Ceea ce s-a intamplat intre timp a fost sa examineze hardul cu ce partitii si Windows exista pe el.

Urmeaza sa va dati acordul, pentru licenta de Windows pe care o aveti. Tot asha in partea de jos a ecranului aveti optiunile necesare. Apasati F8 pentru a continua, nu inainte de a citi regulamentul.

In continuare va va afisa locul, Windows-ul, si tipul acestuia si va va intreba tot prin optiunile din partea de jos a monitorului ce doriti sa faceti in continuare. Alegeti optiunea "ESC=don't repair" apasand tasta "Escape" de la tastatura, tasta Escape o veti gasi pe tastatura in partea din stanga sus.

Urmatorul pas e sa alegeti pe ce partitie doriti sa instalati Windows-ul. Noi vom face alceva. In primul rand vom sterge partitia c: (asta daca aveti Windows-ul precedent intstalat acolo), cursorul fiind pe acea partitie (o banda alba, cu tastele jos, sus, mutati cursorul), apasand tasta "d". Inca odata va rog sa fiti atenti ca cursorul sa fie pe partitia pe care aveti deja Windows-ul instalat, ca sa nu stergeti alceva.Apoi apasati pe tasta care confirma stergerea partitiei "l", fiind atent la optiunile care sunt afisate in partea de jos a monitorului.

Ceea ce ati facut, stergand partitia, ati facut ca toate datele fizice de pe a cea parte a harddisk-ului sa dispara. Dupa stergerea ei, creati-o inapoi cu aceeasi dimensiune, doar ca Setup-ul va va da dimensiunea ei cu 8Mega mai mic, pentru ca hardul sa functioneze mai bine. Este spatiul creat de Setup ca propriu spatiu de management de depizitare a datelor temporare.

Dupa re-crearea acestei partitii, urmeaza formatarea lui (stergerea datelor psihice-virtuale). Alegeti orice fel de formatare NTFS, sau FAT32. Va rog sa alegeti FAT32 in cazul in care aveti un windows 98, 95, Millenium deja instalat, deoarece aceste tipuri de Windows nu recunosc partitiile create in NTFS. Apoi computerul se va reseta automat si va continua copierea fisierelor necesare pentru instalarea Windows-ului

Aceasta operatiune va dura cca. 15 minute dupa care compuerul se va reseta singur si va porni automat instalarea Windows-ului.

In timpul instalarii va va ceare cd key-ul, acesta este o combinatie de litere si cifre, toate in numar de 25, in grupe de 5, deasemenea, data, ora si GMT-ul, puneti-l pe Bucharest.

Dupa terminarea instalarii, va trebui sa introduceti unul sau mai multe id-uri (conturi pentru fiecare utilizator al computerului).

Imediat dupa terminarea instalarii, va rog sa sa instalati toate driverele pentru hardware-ul pe care il aveti in computer, gen placa video, sunet si pentru cele din afara ca o imprimanta, un scanner, un web cam, etc.

Pe durata instalarii programelor va rogt sa opriti "windows update", de cate ori va intreaba ce sa faceti.

Introduceti unul dintre cd-uri. Apoi click dreapta pe icoana de pe desktop "My Computer" - "properties" - "hardware"

- "device manager". In acea fereastra unitatile din computer care nu au un diver instalat vor fi afisate cu un semn al intrebarii galben ori o icoana rosie.

Noi o sa avem cel putin 3 semne ale intrebarii galbene pentru computerele mai noi. Daca in dreptul unui semn de intrebare scrie : "display adapters" inseamna ca placa video nu este instalata (necesita drivere pentru a functiona la standardele prevazute). Alt mod de a afla daca nu e instalata, pointerul de la maus pe monitor miscat cu viteza mare sare la distante mari in directia in care este miscat si nu curge sau nu are o miscare fluenta cum ar trebui sa mearga - exact cum a functionat inainte de a sterge Windows-ul trecut. Placa video in cele mai frecvente cazuri ar putea sa fie nVidia, si pentru care aveti cu siguranta un cd pe care scrie nVidia. Daca nu luati orice cd care a venit cu computerul cand l-ati cumparat pe care scrie "display" sau "video" drivers. Introduceti-l in CD-DVD/ROM si selectati optiunea "Install drivers", la fel facand si cu celalate cd-uri, pana cand in fereastra Device Manager nu mai ramane nici un semn al intrebarii. Daca totusi mai raman si dupa ce ati instalat toate driverele posibile de pe Cd-uri, faceti click dreapta pe ceea ce scrie in dreptul S.D.I(semnului de intrebare) si apoi pe "install driver" , se va deschide o fereastra cu intrebarea daca doriti sa va conectati la internet pentru cautarea driverelor. Normal ca veti alege "no, not at this time" pentru a asigura urmatorul pas, acela de a cauta in computer drivere, asta incluzand si cd-ul. Urmati pasii si faceti in asa fel incat ca motorul de cautare sa acceseze cd-ul pentru drivere. Daca nu gaseste nimic pe un CD, incercati altu si tot asa iar daca nu aveti nici un rezultat si sunteti sigur ca driverele se afla pe unul dintre cd-uri faceti asa fel in cat sa deschideti fiecare folder in parte ca motorul de cautare sa scaneze doar folderul ales de dvs. Asigurati-va ca folositi acelasi device, si aceeasi fereastra.

La fel continuati si incercati fiecare dintre pasii de mai sus si pentru celelate S.D.I galbene care au mai ramas.

Acuma urmeaza instalarea unui antivirus si configurarea unuia. Precum am precizat la inceput va rog sa instalati un antivirus, iar daca nu aveti va rog sa folositi "AVG free" care l-ai salvat pe paritita cu restul documentelor personale si sa il instalati. Simplu, porniti instalarea lui si urmati pasii necesari. Dupa instalare sa aveti grija sa nu resetati computerul si dati dublu click pe icoana nou aparuta in dreapta jos a monitorului. Asta ar trebui sa deschida o fereastra, pe care va rog sa o maximizati, cu mai multe optiuni care au culoarea albastra, sigur una dintre ele e rosie si cere imediata atentie. Un simplu click stanga pe ea si in dreapta jos langa "settings" aveti "update", dati un simplu click pe el, asta deschide o alta fereastra de care va rog sa nu va atingeti doar la terminarea incarcarii acesteia, desi la sfarsit va trebui sa dati "ok" in 59 de secunde, daca nu o veti face, se va inchide automat. Asta a fost instalarea, antivirusului, configurare nu necesita, pentru ca e deja, iar in ultimul rand aducerea la zi a definitiilor antivirus.

Dupa ce ati terminat cu S.D.i si instalarea antivirusului, urmeaza conectarea cablului inapoi in unitate, mai exact in placa de retea. Configurarea retelei si a conexiunii la internet Spider Net o gasiti in documentul "Setarea Ip-ului" tot din acelasi grup (folder) de fisiere (documente) in care ati gasit si acest document.Am vorbit mai sus de Dc++ va rog sa il instalati si sa il configurati cu ajutorul documentului "Instalare si configurare DC++"

Dc++ este singurul mod de a schimba, informatii, fisiere, muzica, filme, etc, cu ceilalti utilizatori Spider Net, care deasemenea va peermite posibilitatea altora sa copieze de a dvs fisierele si folderele alese de dvs.

Acest schimb de date la viteze f. mari in retea este avantajul principal al unei retele tip WAN, pentru ca gasiti aproape tot ce este necesar pentru computerul dvs. de la programe la ultimele tipuri de fisiere (ex. :*.dll) facand rost de ele intr-un timp foarte scurt.

Astefel, fiind nevoiti sa descarcati toate aceste date de pe internet la o viteza de 16 KB/s - acesta fiind abonamentul nostru cel mai mic - Speeder 1, de pe retea veti lua cu 1-10 MG/s.

Faceti dvs. calculul.

In continuare voi prezenta programele care urmeaza sa fie instalate pentru toate gradele de utilizatori a unui Windows.

Incepem cu DirectX , acest program verifica toate driverele instalate pentru toate unitatile hardware care le aveti in computer. De exemplu verifica driverele pentru sunet, daca sunt instalate bine si versiunile de software care le aveti sunt compatibile cu hardware-ul care il aveti.

Cea mai recenta versiune de Directx e "9c", tot la fel cum ati facut si cu Windows-ul, fara nici o alta problema, click stanga pe butoane gen "next", "yes" si tot asa.

Dupa terminarea instalarii, rulati toate testele, prin verificarea fiecarei pagini, cu ajutorul butoanelor care se afla in partea de jos a ferestrei.

Tot in partea de josa ferestrei deasupra butoanelor pentru teste, apare si rezultatele testelor pe care le efectuati.

Pentru probleme, pe ultimul bunton aveti "Trubleshoot", unde aveti sfaturi pentru remedierea problemelor aparute.

Incercam Windows Media Player 10, deoarece versiunea 9 vine odata cu Windows-ul si nu poate sa faca aceleasi lucruri precum v.10. Cu WMP10 puteti scrie CD-uri, transforma un cd audio in mp3, acesta fiind copiat automat in computer. Urmarind filme si ascultand muzica la o calitate mai buna si organizand toate genurile de fisiere media pe care le aveti.

Codecurile pe care le recomand eu si care merg in toate cazurile fara nici o problema sunt Ace Mega Codecs Pack, ultima versiune fiind cea despre care vb. Acestea daca la instalare urmariti cu atentie intrebarile care va sunt puse, va vor asigura in BsPlayer ori Windows Media Player subtitrarile, calitatea audio - video, in unele cazuri chiar o multime de extensii in plus ex de extensii: .mpeg, .mpg, .avi). Am vorbit de BsPlayer care deasemea este un foarte bun player de muzica, videoclipuri, filme, etc, in care puteti sa organizati un playlist.

Daca aveti un Cd Writer sau DVD Writer - cum aflati ? - uitati-va pe unitatile in care ati mai introdus pana acuma Cd-uri sau DVD-uri daca aveti mai multe. Pe ele ar trebui sa scrie in cele mai multe dintre cazuri WRITER. Daca aveti recomand programul NERO. Acesta il instalati in modul urmator: porniti instalarea, ceea ce urmeaza va fi dezarhivarea fisierelor necesare pentru instalare iar dupa terminare, programul va cere automat resetarea computerului, da-ti "yes, reset now".

Dupa resetare va trebui sa asteptati unpic pentru autoconfigurarea instalarii. Iara ferestre gen "next", "yes", "i agree".La sfarsit resetati computerul.

Cu acest program puteti scrie Cd-uri, sau Dvd-uri depinde de ce unitati aveti dvs in computer, cu filme, jocuri, muzica chiar si cd-uri pentru combine audio, etc.

Yahoo Messenger este un mod de chat si un program flexibil de a intra in legatura cu alti oameni din intreaga lume care au deasemenea un computer, Yahoo Messenger instalat si il utilizeaza in acelasi moment cu dvs., cu o conexiune la internet)

Aceasta instalare de Windows, este un exemplu, realizat din memorie!

Document Info


Accesari: 3745
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )