Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Crearea BD catalog( file-new-blank database) avand urmatoarele tabele( crearea unei tabele: create table in design view)

Access


Crearea BD catalog( file-new-blank database)    avand urmatoarele tabele( crearea unei tabele: create table in design view):Structura tabelelor:

1.discipline

2.examene

3.note

4.profesori

5.studenti

Pentru vizualizarea structurii tabelelor: clic dr pe numele tabelei-Design View

Pentru adaugarea de inregistrari in tabele: dublu clic pe numele tabelei

Dupa adaugarea inregistrarilor trebuie stabilit indexul(indexes) pentru fiecare tablela unde este necesar pentru a lega tabelele intre ele prin Relationships.

Pentru aceasta se intra in Design View aferent fiecarei tabele iar de pe butonul indexes se stabileste indexul.

Atunci cānd se introduc date īntr-un tabel, īnregistrarile sunt stocate īn general īn ordinea īn care ele sunt introduse. Aceasta este ordinea fizica a datelor. De obicei īnsa utilizatorii doresc sa proceseze datele īntr-o ordine diferita de cea īn care au fost introduse īnregistrarile īn tabele. Aceasta presupune definirea unei asa-numite ordini logice. Aceasta ordine logica va fi de asemenea utila atunci cānd se va dori cautarea īntr-un tabel a unei anumite īnregistrari.

Indexarea este metoda cel mai des utilizata de a ordona tabelele de date. Un index este de asemenea o tabela, care contine o valoare cheie (derivata de obicei din valorile a unul sau mai multe cāmpuri) pentru fiecare īnregistrare din tabela de date; indexul īnsusi este memorat īntr-o ordine logica specifica si contine pointeri (indicatori de adrese) care spun motorului de baze de date unde este localizata īnregistrarea curenta.

Indecsii sunt setati la proiectarea tabelei cu scopul de a mari viteza si de a garanta unicitatea unei īnregistrari. Cartea de telefoane de exemplu este o lista indexata dupa nume. Atunci cānd cautati numarul de telefon al unei persoane īl puteti gasi rapid uitāndu-va doar la cāteva pagini, daca stiti care este numele persoanei. Daca numerele de telefon ar fi date īn cartea de telefon īn ordinea īn care au fost ele atribuite abonatilor, o astfel de carte nu ar folosi nimanui, fiind aproape imposibil de a gasi numarul unei anumite persoane.

O tabela poate avea mai multi indecsi diferiti asociati, pentru a asigura pentru anumite situatii ordonarea datelor īntr-un fel sau īn altul. De exemplu tabela studentilor ar putea fi utila īn ordine alfabetica a acestora sau poate īn ordinea grupelor si eventual alfabetic īn cadrul fiecarei grupe sau, poate, descrescator dupa media rezultata īn urma introducerii notelor de examen. Fiecare index arata aceleasi date īntr-o ordine diferita, pentru un scop diferit.Indexul poate fi un cāmp sau o combinatie de cāmpuri, iar cāmpurile ar putea necesita valori unice sau nu. Daca un index necesita o valoare unica, el este denumit index unic.

Cele mai obisnuite tipuri de indecsi sunt cei cu expresii cheie singulare, adica cei bazati pe valoarea unui singur cāmp din tabel. Exemple de astfel de indecsi sunt identificatorul de student (StudId) sau numele studentului (Nume) sau grupa (Grupa) etc. pentru tabela Studenti. Atunci cānd exista mai multe īnregistrari cu aceeasi valoare a cheii de indexare, asa cum ar putea fi cazul cu numele studentului sau cum este sigur cazul cu indexarea dupa grupa, īnregistrarile multiple sunt prezentate īn ordinea fizica īn cadrul ordinii impuse de indexul cheie singular. Figura 1 arata cum va arata tabela Studenti īn urma indexarii dupa cāmpul Grupa

Urmeaza stabilirea indescilor pentru tabelele create:

Dupa stabilirea indecsilor se stabilesc relatiile intre tabele( Tools-> Relationships).

Cu un simplu clic dreapta oriunde īn aceasta fereastra putem adauga, prin intermediul optiunii Show Tables, cāte o tabela a bazei de date. Apoi, cu metoda drag-and-drop se "traseaza" practic relatiile dintre tabele, unind cāmpurile care fac legatura īntre doua tabele. Butonul de mouse se elibereaza cānd indicatorul mouse-ului va deveni un mic dreptunghi fixat pe cāmpul destinatie. Īn caseta de dialog Relationships care apare se cere definirea legaturii pe care vrem sa o realizam. Tot aici, de obicei, se bifeaza optiunea Enforce Referential Integrity, care are rolul de a ne īmpiedica sa facem greseli la introducerea datelor.

Dupa crearea tabelelor se pot face interogari pe baza datelor introduse afisandu-se informatiile dorite.Pentru crearea interogarilor se va proceda astfel:

Queries-> Create Query in Design View

1.Sa se afiseze data, disciplina, numarul de credite, numele si prenumele studentiilor.

Se aleg cele 3 tabele(discipline, examene, profesori) si se da duclu clic pe campurile aferente interogarii (data, disciplina, numarul de credite, numele si prenumele profesorilor).

Rezultatul interogarii:

2. Sa se afiseze numele si prenumele studentilor, nota, data, disciplina, numele si prenumele profesorilor precum si numarul de credite aferent exemenelor cu note cuprinse intre 6 si 9 iar numarul de credite sa fie mai mare de 5.

Rezultatele interogarii Int_Note:

Document Info


Accesari: 2888
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )