Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Crearea unei interogari de selectie multitabela (din trei tabele)

Access
Crearea unei interogari de selectie multitabela (din trei tabele)
Exemplul 1: setul de rezultate al interogarii va contine inregistrarile: toti clientii dintr-un anumit oras care sunt in evidenta unui anumit angajat ; se va lucra cu tabelele personal, comenzi si clienti..

Grila de proiectare arata astfel:

Exemplul 2: setul de rezultate al interogarii sa contina inregistrarile: toate comenzile facute dupa o anumita data de catre clientii    din doua orase care sunt in evidenta unui anumit angajat. Tabelele sursa sunt personal, clienti, comenzi.

Grila de proiectare arata astfel:


Observati si explicati rezultatele obtinute de interogare. Dati solutia pentru obtinerea unui set de rezultate corespunzator in exclusivitate angajatului Peacock.

Utilizarea programului Expression Builder la adaugarea criteriilor de interogare

Simplificarea procesului de adaugare a criteriilor de selectie in interogari se poate face cu ajutorul programului Expression Builder (generatorul de expresii).    Pentru a construi expresii cu ajutorul acestui program se executa pasii:

- se intra in modul de proiectare a interogarii (Design View)

- se plaseaza cursorul de editare in casuta (randul) Criteria al grilei de proiectare

- pentru afisarea ferestrei Expression Builder se executa clic pe butonul Builder de pe bara cu instrumente sau se executa clic dreapta in randul Criteria alegandu-se Build din meniul popup

Exemplu: crearea unei interogari care sa aiba ca set de rezultate toate produsele ale caror nume incep cu litera "t" , iar setul sa cuprinda si un camp calculat Valoare care se obtine aplicand operatia de inmultire intre pretul unitar si stoc.


Grila de proiectare va arata astfel:

Pentru stabilirea conditiei din prima coloana care se refera la numele produsului, in randul Criteria am apelat la Expression Builder pentru a construi expresia: Like "t*" (am folosit butonul Like)


Pentru a doua coloana care este un camp calculat pe baza valorilor din alte campuri existente in tabel vom selecta tabelul produse din Tables si vom efectua operatia de inmultire intre campurile pret_unit si unit_in_stoc:Se observa ca denumirea campului este insotita in fata de numele tabelului din care face parte campul respectiv.

Exemplu: crearea unei interogari al carei set de rezultate sa cuprinda acele categorii de produse care au produse al caror nume incepe cu "C" si a caror valoare totala este mai mare decat 500. Pentru aceasta avem nevoie de doua tabele: categorii din care ne intereseaza campul nume_categ si tabelul produse din care ne intereseaza campul nume_prod caruia ii


aplicam o conditie si un camp calculat valoare obtinut din valorile campurilor pret_unit si unit_stoc.

Se va obtine setul de rezultate:


Observatie: pentru ca numele campului calculat sa nu apara sub forma Expr1 va trebui ca in grila de proiectare inaintea expresiei campului calculat sa stergem Expr1 si sa tastam Valoare

Exemplu: crearea unei interogari al carei set de rezultate sa contina toti clientii ale caror comenzi au fost onorate la timp.

Interogarea va lua date din tabelul clienti (campul nume_firma) si din tabelul comenzi (campul IDCo si campul calculat Interval obtinut ca diferenta a valorii campurilor data_limita si data_trimiterii caruia i se aplica criteriul Interval=0)

Grila de proiectare va arata astfel:

Document Info


Accesari: 2952
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )