Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
SISTEME INFORMATICE - BAZE DE DATE ACCESS

Access


UNIVERSITATEA DIN PITESTI

FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

JURIDICE SI ADMINISTRATIVEPROIECT:

SISTEME INFORMATICE - BAZE DE DATE ACCESS

Coordonator

Lector univ. dr. Logica Banica

MASTERAND:

Elena Maria Tudor

SISTEME INFORMATICE

Studiu de caz creditare persoane fizice

Cererea bancii:proiectarea unui sistem informatic care sa duca la imbunatatirea activitatii in cadrul serviciului de creditare PF, la atragerea a cat mai multi clienti, prin rapiditatea culegerii datelor primare si posibilitatea de a oferi clientilor o gama cat mai diversificata de produse.

Descrierea activitatii de creditare

Clientul solicita informatii de la consilierul de credite despre tipurile de credite acordate de banca.

Consilierul de credite, care in urma analizei informatiilor prezentate de client, daca rezulta ca sunt posibilitati reale de garantare si rambursare a creditului, precum si de plata a dobanzilor aferente, incadreaza clientul in categoria de credit solicitata si intocmeste dosarul de credit pe baza documetelor solicitate acestuia.

Paralel, se consulta consilierul juridic (in cazul in care sunt necesare garantii reale pentru acordarea creditului). In fuctie in categoria de credit si garantia solicitata, se verifica legalitatea actelor de proprietate in baza careia se constituie garantia reala. Pentru ca bunurile imobile/mobile sa fie admise in garantie, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie in propritatea clientului sau a oricarei alte personale care are capacitatea deplina de exercitiu, sa fie in circuitul civil, sa fie libere de sarcini, sa existe cosimtamantul tuturor coproprietarilor de a se constitui ipoteca, sa poata fi usor de valorificat, durata existentei in timp sa fie cert ape intreaga durata de creditare si sa se asigure la o societate de asigurare-reasigurare.Garantiile reale constituie numai o sursa secundara de protectie a bancii, in cazul unor imprejurari neprevazute, sursa principala de rambursare fiind veniturile nete lunare realizate de client si de familia acestuia.

Evaluatorul verica garantiile din punct de vedere faptic si stabileste valoarea bunurilor immobile/mobile luate in garantia creditului.

Dupa intocmirea documentatiei necesare aprobarii si avizarii unui credit, dosarul de credit se preda analistului de credit care trece la analizarea lui.

Incadrarea clientului consta in: tipul de credit (credit de consum, credit pentru investitii imobiliare, credit ipotecar credit auto), volumul creditului posibil de contractat, durata de creditare , nivelul ratei totale lunare pe care clientul o poate plati. Daca in urma analizei, respectiv parcurgerea fazelor, rezulta concluzii favorabile aprobarii creditului, se va intocmi referatul de credit, referat care va fi aprobat la toate nivelele de competenta, in functie de expunere/client.

Dupa aprobarea referatului de credit la toate nivelel de competenta se intocmeste prin programul informatic contractul de credit si contractul de cautiune (fidejusiune)/contractul de ipoteca in fuctie de tipul de credit contactat, contract care se inmaneaza clietului pentru semnaturi.

Dupa semnarea contractului de catre client, acesta se preda la compartimentul de monitorizare unde se urmareste derularea creditului.

Stabilirea atributelor:

CLIENTI

Cnp

Nume client

Adresa client

Varsta client

CREDITE

Nr criteriu

Tip credit

Garantie

Rata dobanzi

Durata

Valuta

DOSAR DE CREDIT

Nr dosar

Cnp

Nr criteriu

Tip credit

Valuta

Garantie

Rata

Dobanda

Data acordarii

Scadenta

Tipurile de relatii intre entitati

Clientii sunt persoanle care solicita credite. Deoarece numele unui client poate avea mai multe tipuri de dosare de creditare insa intr-un dosar exista un singur client, intre aceste doua entitati se stabileste o relatie 1-m. Un dosar de credit contine un singur tip de credit insa un tip de credit poate fi continut in mai multe dosare de creditare. Intre aceste doua entitati se stabileste o relatie 1-m. Monitorizarea urmareste toate dosarele de creditare care contin tipuri de credite diferite si pentru fiecare client in parte. De aceea se stabileste o relatie 1-m intre monitorizare si celelalte tabele.

Tabele:

Legatura dintre entitatile aplicatiei este reprezentata Ón figura urmatoare:

Formulare:

Rapoarte:


Document Info


Accesari: 4136
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )