Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ACTUL UNIC EUROPEAN -1986 (intrat in vigoare in 1987)

Stiinte politice


ACTUL UNIC EUROPEAN -1986 (intrat în vigoare în 1987)

Actul unic european (AUE) marcheaza o noua etapa în procesul de realizare a pietei interne comunitare si a relansat actiunea comu­nit 424h73e ara, constituind un moment foarte important al istoriei Uniunii Europene.Desi realizarea pietei unice a fost prevazuta în tratatele originare ale Comunitatilor europene, progresul a fost lent. Acest lucru s-a schimbat odata cu intrarea în vigoare a AUE, care evidentiaza vointa statelor membre de a pune capat stagnarii constructiei comunitare.

Actul unic european a fost semnat, la 17 februarie 1986, de 9 state din cele 12 membre si, la 28 februarie 1986, de celelalte 3: Italia, Danemarca si Grecia. AUE a intrat în vigoare la 1 iulie 1987.

Preambulul AUE se refera la "transformarea relatiilor statelor membre într-o Uniune Europeana".

Incontestabilul succes al Actului unic european se traduce prin importanta productiei legislative a Comunitatii vizând desavârsirea Pietei interne (aproape 300 de texte între 1985 si 1992). Acest succes a fost amplificat prin integrarea, reusita, a Spaniei si a Portugaliei, începând cu 1ianuarie 1987, si prin elaborarea de catre Consiliul European extraordinar de la Bruxelles, din februarie 1988, a unui acord privind finantarea CEE.

Perspectivele deschise de Actul unic european, ale carui insufi­ciente aveau sa fie denuntate, în special, de catre Parlamentul euro­pean, care sublinia persistenta deficitului democratic, conduc, în mod rapid, la a avea în vedere trecerea într-o noua etapa în evolutia constructiei europene.

Meritul Actului unic european rezida din faptul ca, pentru prima oara într-un tratat international ratificat, este mentionata Uniunea Eu­ropeana ca obiectiv al statelor membre.

La 1 ianuarie 1995, Comunitatile celor 370 milioane de locuitori devin cea mai mare piata unificata din lume.


Document Info


Accesari: 3194
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )