Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
APARATE PENTRU TRASFER TERMIC

tehnica mecanica


APARATE PENTRU TRASFER TERMIC2.1 Aspecte generale


Aparatele pentru transfer termic sunt utilaje care realizeaza transferul unei cantitati de caldura īntre doua sau mai multe fluide.Prima categorie este cea a aparatelor de transfer termic cu contact direct sau cu amestec īntre agentii termici. Aceste aparate sunt simple din punct de vedere constructiv si realizeaza o utiliz 232v2116c are mai completa a fluxurilor termice. Sunt limitate īnsa numai la procesele tehnologice care permit amestecarea mediilor.

A doua categorie, este cea a aparatelor de tranfer termic fara contact direct īntre agentii termici sau de suprafata,este caracterizata prin faptul ca transferul termic are loc prin pereti de separatie īntre agentii termici. Din punct de vedere constructiv sunt mai complexe decāt precedentele. Pentru a avea un transfer termic eficient coeficientul de conductivitate termica al peretilor de separatie trebuie sa atinga valori ridicate.

U.


Fig. 6 Compensatoare si constructii semielastice pentru aparatele tubulare.

a.Compensator lenticular; b. Compensator toroidal; c. Aparat tubular cu compensator.


Pentru a nu afecta stabilitatea aparatului se recomanda ca numarul maxim de compensatoare īnseriate sa nu depaseasca 3. De mentionat ca utilizarea constructiilor semielastice cu compensatoare este prima solutie de compensare a deformatiilor si numai daca ele nu pot face fata cerintelor se va apela la aparatele tubulare īn constructie elastica.
4 ori mai mari decāt la aparatele tubulare obisnuite.

Domeniul de functionare este caracterizat de presiuni de pāna la 1,8 MPa si temperaturi de pāna la 4000C. Schimbatoarele de caldura spirale au o mare sensibilitate termica; se pot utiliza la recuperarea caldurii chiar la diferente deosebit de mici de temperatura īntre agenti, DT 3.50C. Dezavantajul major al acestor aparate este etansarea frontala dintre capace si tablele spiralate, care poate pune unele probleme la functionare.
Fig. 8. Schimbatoare de caldura spirale.Document Info


Accesari: 8179
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )