Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Desfasurata unei cutii de carton

tehnica mecanica
EXERCITIUL NR.3: Desfasurata unei cutii de carton

EXERCI|IUL NR.3: Desf[=urata unei cutii de cartonAcest exerci\iu prezint[ desenul desf[=uratei unei cutii de carton.

}n acest exerci\iu vom utiliza din nou comanda line pentru a realiza forma unui carton, ]ns[ ve\i avea de setat de asemenea =i un layer cu tipul de linie "DASHED" care v[ permite ca liniile de ]ndoire s[ le desena\i ]ntr-un stil diferit. Vor fi introduse de asemenea comenzile de editare chamfer =i fillet pentru a produce profilul capetelor folosite pentru asamblarea cutiei.


Comenzi noi


limits

chamfer

fillet

linetype

layerProcedura de desenare


Utilizarea racord[rii cu raz[ 0


Setarea razei la valoarea 0 v[ permite s[ uni\i dou[ linii care nu se ]nt`lnesc cre`nd o racordare cu raza 0 ]ntre ele. Efectul este prezentat ]n figura urm[toare.


Pute\i de asemenea utiliza comanda chamfer cu distan\ele 0 ob\in`nd acela=i rezultat.Layer status


Pute\i vedea din fereastra de dialog Layer&Linetype Properties c[ acolo sunt un num[r de set[ri care dau rela\ii despre fiecare layer al desenului.

Current - Layer-ul curent al desenului este unul ]n care urmeaz[ s[ fie create entit[\i.

Delete - Sterge layer-ele selectate. Nu puteti sterge urmatoarele layere: Layer 0, Defpoints, layer-ul curency si layer-ele care contin obiecte sau cele care depind de referinte externe.

On - Starea on/off al layer-ului. Layere-ele care sunt comutate on sunt afisate si plotate. Layer-ele care sunt comutate off nu sunt vizibile, tiparite sau plotate. Cu toate acestea ele sunt inc[ incluse in regenerarea, in ascunderea si in calculul optiunii ZOOM Extends.
Freeze in All Viewports (Inghetarea in toate ferestrele de vizualizare) - C`nd inghe\a\i un layer al AutoCAD-ului nu numai c[ v[ face entit[\ile invizibile pe ecran dar de asemenea ignor[ entit[\ile c`nd desenul este regenerat. }nghe\`nd un layer va spori viteza comenzilor zoom, pan =i regen. Dazghe\`nd un layer aceasta se petrece invers.

Color - Este posibil s[ asigura\i o culoare unui layer particular care va determina culoarea tuturor entit[\ilor con\inute de acel layer.

Linetype - Este de asemenea posibil s[ seta\i tipul de linie pentru orice entitate desenat[ pe acest layer.

Celelalte op\iuni din fereastra de dialog sunt utilizate la controlul vizibilit[\ii layer-elor c`nd utiliz[m ferestre multiple ]n paper space. Acestea vor fi prezentate ]ntr-un exerci\iu ulterior.


Scara tipului de linie


Scara tipurilor de linii este setat[ astfel ]nc`t cu limitele implicite ale desenului de 420,297 defini\ia punctelor =i liniilor ]ntrerupte care ]nglobeaz[ stilul liniei s[ fie vizibil[.

Dac[ limitele desenului sunt prea mari sau prea mici fa\[ de cele implicite, scara modelului tipului de linie va fi inadecvat[. }n caz extrem un stil particular de linie poate ap[rea continu[ pentru c[ ]n cazul limitelor largi liniile ]ntrerupte se pot uni ]ntre ele, sau pentru limitele prea mici scara poate fi astfel ca numai o singur[ linie ]ntrerupt[ s[ poat[ ap[rea.

Pentru a trece peste aceasta exist[ o variabil[ de sistem numit[ ltscale. Modific`nd valoarea sc[rii tipului de linie pute\i face ca defini\ia punctelor =i liniilor ]ntrerupte s[ fie adecvat[ la limitele particulare folosite ]n desenul curent.Racordarea poliliniilor


Dac[ un col\ al poliliniei nu va fi racordat, aceasta se ]nt`mpl[ pentru c[ ultima latur[ a formei nu a fost realizat[ utiliz`nd op\iunea "close". Dac[ aceasta se ]nt`mpl[, tasta\i "u"(undo) la

promterul command pentru a v[ ]ntoarce la stadiul anterior =i apoi trasa\i ultima latur[ tast`nd "c" pentru a ]nchide polilinia.


16. Salva\i desenul =i apoi ie=i\i cu comanda quit.


Document Info


Accesari: 5002
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )