Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Eurocrypt de la A la Z

tehnica mecanica


Eurocrypt de la A la Z


IntroducerePt a-si proteja programele, multe canale tv private isi codifica emisiunile. In ultimul timp puterea de calcul a PC-urilor a crescut impresionant iar "cheile" de decodificare sunt gasite mult mai usor. De aceea tot mai multi amatori isi construiesc cartele pirat pt a viziona canalele codificate sau pt a invata ceva despre metodele de incriptare a datelor.Videocrypt, eurocrypt..

In Europa cel mai cunoscut sistem este Videocrypt, tinta primelor si celor mai puternice atacuri ale piratilor. Principalul ofertant de programe este BSkyB, iar abonarea oficiala nu e posibila decit in Anglia. Pt a contracara atacurile, Sky a introdus o noua protectie in cartelele oficiale incepind cu seria "10" care a facut pe multi pirati sa renunte la decodificare. Este necesar un circuit auxiliar destul de greu de gasit (ASIC). In plus semnalul de pe satelitul Astra (19 E) este prea slab in Romania. In concluzie Videocrypt este inabordabil pt un amator care dispune de o antena uzuala de 1,8m (antenele mai mari ajung la preturi fabuloase).

Eurocrypt este un alt standard de codificare folosit in principal in Scandinavia. Semnalul TV este mai intii convertit in D2MAC care este un standard TV (precum PAL sau SECAM), iar apoi codificat Eurocrypt. Calitatea imaginii este mult mai buna decit la o transmisie PAL. Programele oferite sunt de calitate, cu sonor original in limba engleza, iar o atractie deosebita sunt filmele porno (necenzurate) difuzate noaptea. Cele mai multe programe D2MAC/Eurocrypt sunt la 5 E (SIRIUS) si 1 V (THOR, INTELSAT 707). In Romania semnalul este destul de puternic si poate fi receptionat chiar cu antene de 1,5m. De aceea voi insista numai asupra acestui sistem.

Abonamentul la ambele sisteme consta intr-un "smart card", o cartela cu dimensiunile celei de telefon, dar care se introduce cu contactele in jos si are un procesor pe ea in loc de simplul prom. (Exista multe alte sisteme de genul Syster/Nagravision dar sunt utilizate de programe de interes local, iar filmele sunt dublate. In plus decodoarele sunt imposibil de construit la nivel de amator.)Chestii legale

Este ilegala decodificarea unui program la care se poate face un abonament oficial. Totusi programele nordice nu ofera abonamente pt Romania, deci puteti face orice cu un astfel de semnal.

Nu-mi asum nici o raspundere cu privire la utilizarea informatiilor pe care vi le pun la dispozitie, pt o eventuala incalcare a legilor (prezente sau viitoare) sau pt o posibila defectiune a echipamentelor de receptie satelit. Prezentul "articol" are un rol didactic.De ce am nevoie?

In primul rind o antena de satelit (aleasa in functie de orasul in care va aflati, minim 1.5 m pt Bucuresti), un receptor de satelit si vizibilitate directa catre pozitia orbitala 5E si 1V (prezentul articol nu se ocupa de montarea sau pozitionarea antenei).

Aveti nevoie de un decodor D2-MAC/EUROCRYPT. Acesta poate fi inclus in receptorul de satelit (preferabil) sau poate fi cumparat separat. Si desigur aveti nevoie de o cartela. Constructia ei face obiectul prezentului articol.

Pt un start rapid aveti nevoie de urmatoarele:

-o cartela pe care o puteti construi sau cumpara

-un program pt a scrie cartela respectiva

-codul de acces al canalului (format din 7 grupe de numere in hexa)Cartele...

Exista 2 mari tipuri de cartele:

-cu MAX 232 (modelul cel mai simplu) - necesita un computer 386 sau mai bun care functioneaza tot timpul vizionarii programului; cunoscuta ca "Season card"

-cu microcontroler PIC 16C84 care este independenta (nu are nevoie de computer); cunoscuta ca "PIC card"


Dupa cum va imaginati exista variante pt ambele tipuri de cartela. Pretul unei astfel de cartele este in jur de 30 DM pt Season si 50$ pt PIC.

Personal recomand cartelele Season. Se construiesc extrem de simplu si programele sunt rapid actualizate pe net. In plus decodifica mai multe canale. Cartelele PIC sunt mai dificil de programat iar schimbarile frecvente de coduri o sa va duca la exasperare. Datorita memoriei reduse nu pot tine prea multe chei. Necesita mai multa munca, iar PICurile si memoria se gasesc destul de greu la noi...

Ambele tipuri de cartele pot decodifica atit Eurocrypt cit si Videocrypt. Programele pt Season includ chei pt ambele sisteme. PICurile trebuie programate diferit pt VC/EC.


Observatie importanta: Sa NU ma contactati pt cartele sau componente. NU vind/construiesc asa ceva pt NIMENI.Season

Au fost concepute initial pt Videocrypt de catre un neamt, Markus Kuhn care vroia neaparat sa vada Star-Trek-ul pe Sky. De atunci interfata a ramas cam acceasi, doar programele au evoluat.

Nu trebuie decit sa descarcati fisierul voy_174.zip (datat 1/1/99) si sa urmati sfaturile din "adapter.txt". Ca model pt cartela puteti folosi o cartela telefonica. Latimea cartelei trebuie sa fie exact 54mm, iar lungimea mai mare decit cartela, ca sa puteti pune si piesele (cartela intra aproape complet in decodor). Grosimea cartelei trebuie sa fie 0.8mm ca sa intre in decodor! In arhiva gasiti un exemplu de cablaj (season_c.gif). Desigur puteti sa va faceti propriul model, dar ar fi bine sa puneti linia de VCC spre "dreapta" contactelor (cum este aratat in exemplu) ca sa nu faca scurt cind bagati cartela in decodor. Condensatoarele sunt de 1uF/6V.

Verificati cu mare atentie conexiunile! Apoi conectati totul si dati drumul la program (antena pozitionata la 5E sau 1V si receiverul pe frecventa unui canal Eurocrypt!) In mod normal imaginea ar trebui sa se decodifice (programul functioneaza cu parametrii impliciti). Gata!

Daca nu apare nimic cititi cu atentie documentatia programului! Este posibil ca pe calculatoarele noi sa fie nevoie de un program care sa incetineasca procesorul.


Nu uitati sa uniti pinii DTR, DSR si CTS pe mufa seriala! Daca folositi mufa de 9 pini (pt COM1), uniti 4, 6 si 8. Daca aveti mufa de 25 pini (COM2) uniti 6, 9 si 20! Cablajul de mai sus e pt mufa de 9 pini. Echivalenta intre pinii mufelor se prezinta in tabelul urmator:Nume pin \ Mufa

Mufa 9

Mufa 25

RXDTXDDCDGND

Daca aveti o cartela originala si doriti sa "ascultati" dialogul dintre decodor si cartela, puteti modifica adaptorul. Se introduce un comutator cu 2X2 pozitii si un oscilator. In pozitia 1, adaptorul emuleaza o cartela si decodifica programul selectat (daca aveti codurile), iar in pozitia 2 functioneaza in mod "ascultare" a dialogului dintre cartela originala si decodor. Aveti nevoie de o mufa pt cartela. Oscilatorul de 3.5 MHz se conecteaza la pinul CLK al cartelei. De asemenea va trebui sa conectati pinii I/O, VCC(+5V) si GND ai cartelei originale la MAX (mai multe detalii in adapter.txt).PIC cards

Ce este deci un PIC16C84? Este un microcontroler programabil. Un mic circuit cu 18 pini (2X9 pini) care contine inauntru un "procesor", o memorie RAM (36 locatii) si o memorie EEPROM pt program de 1K. Controlerul lucreaza intern pe 14 biti (8 instructiuni + 6 date). O cartela poate sa aiba un singur PIC, 2 PIC-uri (cu un "master" si un "slave" - atentie la programare!) sau un PIC si un EEPROM 24C16 (denumita Multimac2-card). Exista si alte variante mai mult sau mai putin reusite. Un model ciudat este cel cu 2 PIC-uri si 2 EEPROM-uri! Dar nu am vazut programe (hex) pt acest tip de cartela.


Observatie: In ultimul timp PIC16C84 a fost inlocuit de firma producatoare cu PIC16F84, un controler mai performant cu 68 locatii de RAM. Totusi inca nu au aparut programe care sa utilizeze plusul de ram. Daca folositi acest controler va trebui sa faceti o mica modificare la programare (explicata in arhivele cu hex-uri)


Fiecare varianta are avantaje si dezavantaje. Varianta cu 1 PIC este cea mai simpla, dar din pacate nu poate retine prea multe "chei" de acces. In general sunt preferate modelele cu 1 PIC + EEPROM sau 2 PIC .

Pe linga cartela propriu-zisa este nevoie de un programator (denumit ludipipo). Acesta serveste la scrierea circuitului PIC si a eventualei memorii EEPROM (24C16) externe. Programatorul este ludipipo.zip. Tot in arhiva se afla si programul necesar pt "arderea" PIC-ului. Cu o mica modificare se pot arde si memorii 24C16. Documentatia este in germana, in arhiva aveti o traducere (roludipipo.txt). Cititi documentatia altfel va puteti lua adio de la calculator.


Acum puteti construi cartela. Atentie! Puneti circuitele pe socluri! Numai asa puteti sa le scoateti si sa le programati! Schemele sunt prezentate alaturat pt cartela cu 1 PIC si 1 PIC+1 EEPROM. Cele 5 contacte se leaga la cartela.

Exista foarte multe modele de cablaje. Unele au chiar 10 contacte in locul celor (maxim) 6 folosite in mod normal. Acestea sunt folosite pt a programa cartela fara a mai scoate circuitele (se introduce intr-un soclu ca cel din decodor). Nu recomand sa puneti totusi aceste contacte suplimentare deoarece unele decodoare nu vor functiona. Programarea unei cartele se face o singura data, iar apoi codurile se introduc manual prin telecomanda, deci nu are rost construirea unui programator complicat (daca totusi vreti, gasiti pe web). Reprogramarea se face doar in situatii deosebite cum s-a intimplat la sfirsitul lui 1998 cind Canal + a trecut la "triple-DES" iar algoritmul de decodificare a trebuit schimbat in cartelele pirat. In arhiva aveti modele de cablaje pt 1 PIC (1pa.gif) si 1 PIC+1 EEPROM (1p1e_c.gif) si 2p_a.gif pt 2 PIC.


Pt programare aveti nevoie de fisiere in format hexa specifice pt fiecare tip de cartela (1, 2 PIC, EEPROM). Pt fiecare circuit este necesar cite un fisier! Deci pt o cartela cu 1 PIC + 1 EEPROM sunt necesare 2 fisiere. Puteti obtine cele mai noi fisiere de pe net sau cu un program care le genereaza "pe loc" de genul multimac. Sunt preferabile fisierele gata facute (hex) pt ca ele contin deja cheile de acces si sunt "plug and.. pray" :) Cele generate cu multimac necesita introducerea manuala a cheilor pt toate canalele (foarte incomod).


Observatie: In functie de modelul de cablaj (cartela) ales, exista fisiere hexa specifice. Fisierele "RB7" sunt cele mai uzuale. "RB7" este pinul 13 al PIC. Daca acest pin este legat la contactul I/O (7) al cartelei, atunci aveti nevoie de acest fisier (cartelele prezentate aici sunt RB7). Un alt tip este RB6 (pinul 12 al PIC legat la I/O). Recomand utilizarea RB7 pt ca este cel mai uzual si veti gasi mai usor fisierele hexa necesare. Un alt tip de fisier hexa este "ee" pt EEPROM. Toate aceste fisiere (rb6, rb7, ee) sunt incluse in pagina de soft.


Puneti circuitul (memoria sau pic-ul) in programator, incarcati programul de ardere si apoi incarcati fisierul hex. Dati comanda de scriere. Repetati operatia pt toate circuitele.

Reintroduceti circuitele in cartela, verificati toate conexiunile si introduceti-o in decodor. Imaginea trebuie sa de decodifice. Din nou: Cititi documentatia cu atentie! Verificati conexiunile inainte de a introduce cartela!Update

Din cind in cind codurile programelor se schimba. Pt a actualiza cartela (Season sau PIC) puteti introduce codurile direct cu telecomanda decodorului. Aveti nevoie de codurile date in "multimac". Acestea sunt un 7 grupe de 4 cifre (de ex 4410 5331 4832 1123 4834 7105 5306). Va recomand "D2mac.com Mailing list" care trimite ultimile coduri valabile direct in casuta postala. Inscrierea o faceti la https://www.d2mac.com/ Unele site-uri dau codurile in hexa, 7 grupe de cite 2 cifre (de ex 3B CA BF 80 BF 60 42). Pt a face conversia intre hexa si multimac folositi hexmac.zip

Introducerea codului depinde de tipul de decodor folosit. Trebuie sa fiti pe canalul dorit. Selectati meniul de "access" si dati "change secret code" (meniul difera in functie de decodor). Apoi introduceti cele 7 grupe de 4 cifre. Veti obtine de fiecare data un mesaj de eroare. Ignorati-l si continuati cu introducerea urmatorului grup. Dupa introducerea ultimului grup schimbati canalul si reveniti. Imaginea se decodifica.

Pt cartelele Season update-ul mai poate face editind fisierul de key sau direct din interfata programului.


Important: Daca aveti o cartela PIC pt ambele sisteme (ECM/ECS) va trebui sa schimbati manual sistemul cind treceti la/de la Canlal+ (codificat ECS). Pt ECM - 1117, ECS - 2227. Alta metoda este scoaterea si reintroducerea cartelei sau resetarea decodorului (prin trecere in stand-by).Documentatie Eurocrypt (doar pe site)

euro.zip - explica pe larg cele 2 subsisteme Eurocrypt M si Eurocrypt S2. Prezinta "dialogul" intre cartela si decodor si rezultatul fiecarei comenzi.

euros2.zip - ofera informatii despre Eurocrypt S2.

ecs3.zip - Eurocrypt S3 - Ultima versiune Eurocrypt cu triple-DES (dec. 98)

1798.pdf - Manualul oficial al circuitului MAX 232 luat de la Maxim

30445c.pdf - Manualul oficial al circuitului PIC 16C84 luat de la Microchip Technology Inc. (producatorul controlerului).


Cu documentatia asta ar trebui sa puteti scrie propriile programe pt cartele! (compilarea se face cu asamblorul din pagina de utilitare)Final

Sper ca veti folosi aceste informatii doar in scop personal, in special pt a invata ceva in plus dar si pt niste filme bune :)


Daca aveti ceva de adaugat sau daca s-au strecurat unele erori in text va rog sa-mi scrieti. Orice alta sugestie este bine venita.

Astept cit mai multe e-mail-uri de la voi.


Email: tvhack@ucsd.comActualizat 20-VII-1999.


Anexa


D2-MAC (Multiplexed Analogic Components) este un standard de televiziune, si nu unul de codificare. In principiu semnalul TV PAL (normal) este separat in 2: luminanta si crominanta, transmise secvential, in care luminanta se comprima la 2/3 din valoarea reala iar crominanta se comprima la 1/3, dar pe durata unei linii TV normale (64uS). De asemenea crominanta se transmite alternativ (ca la SECAM) adica o linie R-Y si o linie B-Y. Se pot transmite 4 canale de sunet stereo cu calitate CD sau 8 mono. Admite teletext si transmisii de date. Datele, sincronizarea si sunetul se transmit digital in cod duo-binar (adica -1, 0, 1). Nu este considerat un standard de TV digital. Datorita prelucrarii digitale, imaginea TV este mult mai buna decit la o transmisie PAL, asiguraindu-se o corectie a erorilor. De asemenea semnalul de culoare nu poate interfera cu luminanta (fiind transmise pe rind), iar "purecii" si contururile sterse dispar. Se obtine o imagine perfecta!


Eurocrypt (EC) este standardul de codificare specific pt D2-MAC. La emisie fiecare linie TV este rupta in 2 locuri (adica luminanta si crominanta sunt "rupte" in bucati, independent una de cealalta) in functie de o cheie de codificare. La receptie se inverseaza procedeul. Chiar daca pare simplu standardul era destul de eficient la data realizarii. Insa odata cu cresterea puterii de calcul a PC-urilor s-a ales praful :)

Exista 2 variante Eurocrypt: M (notat ECM) si S2 (notat ECS). Un decodor EC ar trebui sa le decodifice pe amindoua (daca aveti cartela).


Observatie: Prescurtarea ECM mai este folosita si pt "electronic counter measure" care este o masura luata de emitatorul programului impotriva piratilor (de ex schimbarea cheii) si de obicei scoate din uz cartelele pirat. Din context puteti face diferenta intre cei 2 termeni.Canalele EC receptionabile


Nume

Satelit

Frecv

3+ (Denmark)

THOR 3

H

Animal Planet/Fox

THOR 1

R

BBC Prime

INTELSAT 707

H

Canal+ Gul

THOR 1

R

Canal+ Norge

THOR 2

H

Canal+ Sverige

THOR 1

R

Cartoon / TNT

INTELSAT 707

V

CNN International

INTELSAT 707

H

DR 2 Danmark

THOR 2

V

Eurosport Nordic

THOR 1

R

Hallmark Nordic

SIRIUS 2

V

Kanal 5

SIRIUS 2

V

Kanal 5

THOR 2

V

MTV Nordic

SIRIUS 2

V

NRK 1

THOR 2

H

NRK 2

THOR 2

H

Sky News and Nat.

THOR 3

V

TCC/Discovery

THOR 1

R

TV 1000

INTELSAT 707

V

TV 1000 Cinema

THOR 3

H

TV 2 Norge

INTELSAT 707

L

TV 3 Danmark

INTELSAT 707

V

TV 3 Norge

INTELSAT 707

H

TV 3 Sverige

INTELSAT 707

V

TV 3 Sverige

SIRIUS 2

V

TV 4

SIRIUS 1

R

TV 6

SIRIUS 1

R

TV Danmark

THOR 2

V

TV Norge

THOR 2

H

VH-1

SIRIUS 1

R

ViaSat Sport

SIRIUS 2

V

Z-TV

SIRIUS 1

R

Sirius 1,2 = 5E / Thor 1,2,3 = 0.8V / Intelsat707 = 1V


(Programele se pot modifica. Pt a obtine o lista actualizata folositi pagina de links)


Canal+, Animal Planet, Kanal 5, FOX KIDS sunt transmise momentan in EC-S, restul sunt codificate EC-M sau dual (adica ECM/ECS). De aceea, cei care isi construiesc o cartela cu 1 PIC pot renunta la EC-S (deci si la aceste canale) pt a avea mai mult spatiu pt cheile programelor EC-M. Datorita noului sistem triple-DES utilizat de Canal+ algoritmul de decodificare ocupa mult spatiu in memoria PIC iar multe programe renunta la chei pt a-l implementa. Canal + schimba cheile foarte des, uneori saptaminal. Trebuie deci sa alegeti cu grija!


Nu mai exista alti sateliti care sa emita programe D2-MAC/EUROCRYPT.Site-uri web

https://www.d2mac.com/ coduri chiar pe prima pagina!

https://FreeTV.Notrix.de utilitare de tot felul (unele in germana) inclusiv fisiere hex pt PIC

https://www.eurosat.com/sanctuary/ informatii si utilitare

https://satswiss.com/ alte informatii si unele coduri

https://www.smw.se/footprin/footprnt.htm frecvente si arii de acoperire ale satelitilor (actualizate)

https://www.maxim-ic.com/ firma care produce MAX 232

https://www.microchip.com/ firma care produce PIC16C84Document Info


Accesari: 7311
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )