Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Intretinerea ambreiajului

tehnica mecanica
Intretinerea ambreiajului

Lucrarile de intretinere a ambreiajului cuprind lucrari de ungere, control, verificare si reglare (tab 13).

Verificarea cursei libere a pedalei ambreiajului se face periodic, deoarece prin uzarea garniturilor de 131b17b frecare , cursa se micsoreaza.
Tab 13.

Verificarea cursei libere a pedalei ambreiajului se face cu ajutorul unei rigle al carei capat se sprijina pe podea, alaturi de pedala ambreiajului.

Se deplaseaza prin apasare pedala pana la momentul in care ambreiajul incepe sa decupleze. Acest moment se simte prin marirea fortei necesare deplasarii in continoare a pedalei. Distanta cu care s-a deplasat pedala reprezinta cursa libera a pedalei si dse citeste direct in milimetri pe scara gradata a riglei. Ea trebuie sa fie cuprinsa intre 20-40 mm, corespunzator unui joc de 2-4 mm intre capetele interioare ale parghiilor de debreiere (sau arcul diafragmei) si rulmentul de presiune sau intre inelul de debreiere si rulmentul de presiune, in functie de tipul automobilului.

Reglarea cursei libere a pedalei ambreiajului se face in mod diferit, in functie de tipul mecanismului de actionare.De obicei reglarea cursei libere a pedalei se face prin modificarea lungimii tijelor care transmit miscarea de la pedala la furca de decuplare la actionarea mecanica. Reglarea cursei libere apedalei ambreiajului la autoturisme cu mecanism de actionare de tip mecanic cu cablu se face prin variatia lungimii cablului de actionare 3 (fig 14). La reglare, se slabeste contrapiulita 1 si se insurubeaza sau desurubeaza piulita 2 pana se obtine cursa libera a pedalei, corespunzatoare unui joc de 2-3,5 mm in extremitatea furcii ambreiajului. In cazul ambreiajelor cu mecanism de actionare hidraulic (v. Fig 12), cursa libera a pedalei se regleaza prin modificarea lungimii tijei pistonului cilindrului receptor 4 (dupa aerisire).

Fig 13. Reglarea cursei libere a pedalei ambreiajului la mecanismul de actionare cu cablu.Document Info


Accesari: 5870
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )