Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
MEMORIU TEHNIC DE REZISTENTA

tehnica mecanica
MEMORIU TEHNIC DE REZISTENTA


I.           GENERALITATI
Prezenta documentatie trateaza in faza DDE descrierea structurii de rezistenta pentru " P+1" ce urmeaza se realiza in B , SECTOR V , STR. GHIDICENI , proprietate privata apartinand doamnei SIMION ADRIANA SIMONA.

Categoria de importanta a constructiei , ce se preconizeaza a se realiza , este "C" (constructie de importanta normala) conform Regulamentului anexa la Legea 10/1995 , privind calitatea in constructii (vezi HG nr. 766/1997) , iar clasa de importanta este III , conform Normativului P 100-1/2006

Proiectul se va verifica in conformitate cu Legea 10/1995 si HG nr. 925/1995 pentru exigenta esentiala A1.


II.         AMPLASAMENT

Pentru amplasarea constructiei in cadrul incintei de teren cat si pentru dispozitia functiunilor cladirii , se va studia planul de situatie si planurile de arhitectura.

Cota 0.00 reprezinta fata finita a pardoselii cladirii la nivelul parterului iar cota terenului amenajat este -0.55m si corespunde cotei absolute stabilite la trasarea topometrica de nivelment.

Obiectul de constructie este situat intr-o zona de grad VIII pe scara MSK de intensitate macroseismica conform STAS 11.100/1-93 , respectiv in zona seismica "C" corespunzatoare coeficientului seismic ks=0.20 si perioadei de colt Tc =1.5sec. conform "Normativ pentru proiectarea antiseismica a constructiilor" indicative P 100-1/2006.

Incarcarea data de zapada este de 150kg/mp (pentru o perioada de revenire de 10 ani corespunzator zonei "C" conform CR1-1-3/2005.

Incarcarea data de vant este de 55kg/mp (presiunea dinamica de baza corespunzator zonei "C" si tipului de amplasament , conform NP-082/2004.

Adancimea de inghet corespunde cotei relative de -0.800.90m de la fata terenului amenajat conform STAS 6054/1997.

Caracteristicile si conditiile de fundare sunt indicate in "Studiul Geotehnic" ce se va anexa prezentului proiect de catre geotehniciamul lucrarii. Fundarea se va realiza direct la adancimea constructive necesara , in stratul cu structura naturala a terenului de fundare , reprezentat prin argila prafoasa , galben cafenie , plastic vartoasa , presiunea conventionala de calcul luandu-se in considerare a fi 200kPa.

Adancimea de fundare corespunde cotei relative de -1.55m fata de cota finite a pardoselii respective , -1.00m fata de cota terenului amenajat.

La deschiderea sapaturilor se va solicita in mod obligatoriu prezenta geotehnicianului lucrarii pentru verificarea calitatii si caracteristicilor terenului de fundare , numai cu acordul acestuia si a proiectantului de rezistenta se va trece la turnarea betoanelor in fundatii.


III.      STRUCTURA DE REZISTENTA

Cladirea ce face obiectul prezentului volum este o constructie in regim de inaltime P+1.

Structura de rezistenta este alcatuita din :

Infrastructura

Fundatiile structurale ale cladirii sunt realizate sub forma de fundatii continue (talpa sbloc de fundatii) sub pereti stalpi

Ele sunt dispuse in plan orizontal pe cele doua directii pentru asigurarea rigidizarii sistemului in aces plan cat si pentru rezemarea locala a peretilor.

Armatura stalpilor se va incastra in talpa blocului de fundatii.

Suprastructura - reprezentand partea supraterana a constructiei , realizata in structura tip cadre de beton armat , dispuse pe cele doua directii , urmarind configuratia functionala a cladirii ; planseul de nivel peste parter , etaj si scara sunt din beton armat ; acoperisul este de tip sarpanta din lemn.
IV.      MASURI DE CONTROLLa executie si in timpul exploatarii constructiei executantul si beneficiarul lucrarii vor respecta si vor urmarii Programul de control al calitatii lucrarilor in constructii pe santier , Caietele de sarcini privind Programul de urmarire in timp al constructiei (conform P130-99 - ce se va anexa la Cartea Tehnica a Constructiei) , Caietele de sarcini si instructiunile tehnice privind executia pe categorii de lucrare , anexate prezentului volum.

La executie se va intocmi de catre executant un proiect tehnologic si un program dee executie (avand in vedere caracterul unicat al lucrarilor preconizate) , se vor stabili masurile deetaliate de protectia muncii , ,se vor intocmi certificate de calitate pebtrtu toate lucrarile ascunse executate (ce vor fi avizate de beneficiar) , se vor stabili etapele de control si de asistenta tehnica ale proiectantului (impreuna cu beneficiarul si constructorul).


V.        MASURI P.S.I. SI DE PROTECTIE A MUNCII

Prezentul proiect respecta urmatoarele norme generale de protectie si aparare

impotriva incendiilor la proiectarea si realizarea constructiilor si instalatiilor :

P118-99 - Normativ de siguranta la foc a constructiilor (conform Ordin MLPAT nr. 27/N/07.04.99 - publicat in Buletinul Constructiilor nr.7/99)

MP008-2000 - Manual privind exemplificari , detalii si solutii de aplicare a Normativului P118/99 (conform Ordin MLPAT nr.31/N/22.05.2000)

Legea 212/16.12.97 - privind aprobarea Ordonantei de Guvern nr.60/28.08.91 referitoare la apararea impotriva incendiilor.

C300/94 - Normativ de prevenire si stingere a incendiilor pe durata executarii lucrarilor de constructii si instalatii aferente (conform Ordin MLPAT nr.20/N/11.07.94 - publicat in Buletinul Constructiilor nr.9 - 94).

Constructia este de gradul II si IV de rezistenta la foc. Avand o destinatie civila

constructia nu se clasifica din punct de vedere al categoriei de pericol de incendiu.

Prezentul proiect a fost intocmit in conformitate cu Regulamentul privind protectia si igiena muncii in constructii emis in baza Ordinului MLPAT nr.9/N/15.03.93 - publicat in Buletinul Constructiilor nr. 6 , 7/93.

Executantul si beneficiarul vor respect ape timpul executiei si exploatarii normele generale indicate mai sus specifice activitatii de constructii montaj . lunandu-se totodata masuri suplimentare in functie de conditiile concrete de lucru si exploatare.


VI.      URMARIREA LUCRARILOR DE CONSTRUCTII IN TIMP

Urmarirea comportarii lucrarilor de constructii in timp se va face sub supravegherea

permanenta a starii tehnice a constructiei - urmarier curenta (conform prescriptiilor Normativului P130/99 elaborat in baza Ordinului MLPAT nr.57/N/18.08.99 - publicat in B.C. nr.1/2000 si a Regulamentului anexta Legii 10/1995 - in baza HG nr.766/97) , in scopul asigurarii stabilitatii , rezistentei si sigurantei in exploatare a constructiilor.Intocmit

Ing Gheorghe Stefan

Document Info


Accesari: 3159
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )