Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Mecanisme de actionare a ambreiajelor

tehnica mecanica
Mecanisme de actionare a ambreiajelor

Dupa principiul de functionare, mecanismele de actionare a ambreiajelor pot fi: neautomate (mechanic, hydraulic) sau automate (vacuumatic, electric).Mecanismul de actionare mecanic. Mecanismul pentru actionarea mecanica a ambreiajului consta din parghii, bare sau cabluri legate de dispozitivul de decuplare. Deoarece motorul este montat pe cadrul automobilului prin articulatii elastice de cauciuc, unul din elementele mecanismului de actionare trebuie sa fie elastic sau prevazut cu articulatiee sferica. Dispozitivul de decuplare     este format dintr-o bucse (manson), prevazut cu rulment de presiune sau inel de grafit, actionata de o furca.

La unele autoturisme forta de la pedala la furca rulmentului de presiune se transmite prin intermediul unui cablu de otel, montat intr-un tub flexibil.

2. Mecanismul de actionare de tip hidraulic. Aceasta solutie se utilizeaza la autoutilitare, precum si la autoturisme si autobuze.In fig 12 sunt reprezentate partile componente ale acestui tip de mecanism utilizat la un ambreiaj cu arc central tip diafragma. De la pedala se actioneaza pistonul pompei centrale 2, alimentata de la rezervorul 1, care comprima lichidul si il trimite prin tubul de legatura 3 in pompa receptoare 4, care , prin intermediul tijei pistonului, actioneaza furca de comanda 5. Sub actiunea furcii 5, rulmentul de presiune 6 este deplasat, actionand asupra lamelelor arcului de tip diafragma 7, care deplaseaza discul de presiune fata de discul de frecare 8, realizandu-se decuplarea ambreiajului.


Document Info


Accesari: 5576
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )