Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
STUDIUL PROCESULUI DE MATRITARE PRIN FOLOSIREA OPERATIILOR PREGATITOARE

tehnica mecanica

Facultatea Stiinta Si Ingineria Materialelor

Catedra Deformari Plastice si Tratamente TermiceSTUDIUL PROCESULUI DE MATRITARE PRIN FOLOSIREA OPERATIILOR PREGATITOARE
Generalitati


locas finisor

locas de intindere

locas profilare tip deschis

locas profilare tip inchis

locas de profilare conform coeficientului alfa

profilare locas inchis


Diametrul dmax este diametrul maxim al semifabricatului theoretic; dmed lt sunt diametrul mediu si lungimea semifabricatului theoretic; l- lungimea tijei de legatura cu capatul dk - diametru maxim al tijei conice.


Cavitatile de profilare servesc pentru majorarea unor sectiuni transversale de pe tronsoanele semifabricatelor pe seama reducerii altora, respective pentru redistribuirea materialului de`alungul axei semifabricatului corespunzator distributiei lui in piesa matritata.Pentru redistribuirea aterialului in cavitatea de profilare se executa cateva lovituri ( pana la zece) dupa fiecare lovitura semifabricatul este rotit 90 de grade in jurul exei. In cazul formelor mai simple ale semifabricatului profilat unde deformarea este mai putin intense se utilizeaza cavitati deschise (fig. 2a) iar pentru semifabricatele cu variatii mari de sectiune pe lungime se folosesc cavitatile inchise (fig. 2b). In cavitatile de profilare se prelucreaza fie produsul semifabricat cu sectiune transversala constanta, fie unul deformat in cavitatea de intindere. Dupa profilare, semifabricatul este trecut in cavitatea de ebosare sau direct in cea finala de matritare.

Fig.2 Forme ale cavitatilor de profilare

a-   deshisa ; b- inchisa


Partea experimentala


Pentru executarea lucrarii sunt necesare: epruvete din plumb cu sectiunea patrata, ciocan de forjare libera, nicovale profilate, subler.

Se masoara dimensiunile initiale ale cavitatii matritei si ale semifabricatului. Procesul deformarii semifabricatelor se realizeaza masurand parametri dupa fiecare lovitura. Loviturile succesive se realizeaza prin rasucirea semifabricatului in jurul exei cu 90 de grade. Valorile medii ale parametrilorNr.inc

HxBxL

Nr.lov

hc

bc

ht

bt

L

v

y


DVt

DVexp

Krt

Krexp

Apropierea    va fi tot mai evidenta dupa executarea loviturilor succesive, respective dupa deformarea treptata a semifabricatului. Volumele teoretice si cele obtinute practic experimental, ale distributiei materialului metalic DV se determina dupa fiecare lovire. Datele obtinute se compara, fapt ce da posibilitatea sa se traga concluziile asupra intregii lucrari.
Document Info


Accesari: 1744
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )