Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Tipuri de suspensii

tehnica mecanica
ALTE DOCUMENTE

OPTIMIZAREA DISPOZITIVELOR DE PRESARE LA RECE PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA TEHNOLOGIEI ŞI REDUCEREA CONSUMULUI DE MATERIAL
ELEMENTE DE AUTOMATIZARE
STUDIUL SI TRASAREA CARACTERISTICILOR APRINDERILOR ELECTRONICE CU CONTACTE
Determinarea unor proprietati magnetice ale materialelor magnetic dure (magneti permanenti)
Miscarea de rotatie
Alegerea componentelor tipizate
Instalaie electric[ Volkswagen 1300 (1967)
Proiect la Senzori-Traductoare-Masurari - SISTEM PENTRU MASURAREA TEMPERATURII INTRE 0..100ºC
Modelul energetic al convertorului electric cu energie magnetica intermediara
Sistemul electrotehnic, grupe de produse electrotehnice
Tipuri de suspensii


In functie de tipul puntii si tipul caracteristicii elastice, suspensiile pot fi: suspensii cu roti dependente si cu roti independente – dupa tipul puntii, respectiv suspensii cu caracteristica elastica lineara si caracteristica elastica neliniara – dupa tipul caracteristicii elastice. Caracteristica elastica a unei suspensii este reprezentata de variatia deformatiei (sagetii) elementului elastic in functie de sarcina care produce aceasta sageata.Suspensia cu roti dependente se intalneste la puntile rigide, la care elementele elastice sunt montate intre cadru si punte. Acest tip de suspensie provoaca schimbarea pozitiei si a celeilalte roti, in cazul ridicarii sau coborarii acesteia datorita denivelarii drumului asa cum se observa in imaginea urmatoare (a).

Text Box: Influenta tipului de suspensie asupra pozitiei rotilor la trecerea unui obstacol Suspensia cu roti independente se intalneste la puntile articulate la care fiecare roata este suspendata direct de cadru sau caroserie. La acest tip de suspensie, schimbarea pozitiei unei roti nu influenteaza si pozitia celeilalte roti (b).

Ca elemente elastice are arcurile in foi dispuse longitudinal sau arcurile elicoidale. Spre deosebire de suspensia din spate, suspensia din fata trebuie sa asigure si o functionalitate corecta a mecanismului de directie. Daca mecanismul de directie este dispus necorespunzator, in raport cu arcul din fata, rotile de directie vor oscila in ritmul si cu pulsatia oscilatiilor verticale ale arcului de suspensie.Cel mai des intalnit tip de suspensie la automobilele cu punte rigida, este suspensia cu arcuri in foi semieliptice dispuse longitudinal.

Aceasta este alcatuita dintr-un arc in foi care este dispus longitudinal fata de cadru. Partea din fata a arcului este in legatura cu cadrul prin intermediul boltului de articulatie, iar partea din spate prin intermediul cercelului. Pentru limitarea cursei arcurilor sunt prevazute tampoane de cauciuc, acestea fiind montate pe placile de fixare a arcurilor. Amortizarea oscilatiilor este asigurata de amortizoarele hidraulice telescopice cu dublu efect.

Un alt tip de suspensie intalnit in cazul puntilor rigide, este suspensia dependenta cu arcuri elicoidale. Acest tip de suspensie, este intalnit la autoturismele Dacia 1300. Intrucat arcurile elicoidale preiau numai sarcini verticale, puntea este prevazuta cu doua brate, pentru preluarea fortelor orizontale.

Pentru majoritatea autoturismelor, se utilizeaza la rotile de directie suspensia cu roti independente, iar la cele din spate suspensia cu roti dependente, insa, unele autoturisme folosesc atat in fata cat si in spate suspensia cu roti independente. In general, autocamioanele si autobuzele utilizeaza suspensia cu roti dependente.Document Info


Accesari: 5944
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )