Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Audi - comanda vocala

Auto
În aceste instructiuni de utilizare este descris sistemul de comanda vocala Audi (SBS).

Sistemul de comanda vocala faciliteaza utilizarea telefonului auto, a instalatiei Radio si a sistemului de navigatie PLUS cu ajutorul unor comenzi vocale. Operarea manuala a aparatelor mentionate are loc conform descrierii din instructiunile aferente de operare.Comenzile vocale sunt o functie suplimentara confortabila fata de conceptul de operare manuala a vehiculului Dvs. si sunt de mare ajutor mai ales în timpul mersului Nu mai e nevoie nici macar sa luati mâna de pe volan pentru a opera aparatul si puteti sa va concentrati pe deplin asupra traficului.

Daca aveti întrebari cu privire la sistemul de comanda vocala, sau daca aveti probleme, va rugam sa luati legatura cu o reprezentanta Audi.

Va dorim drum bun.

AUDI AG

Informatii generale:

Comanda vocala

Indicatii generale

Sistemul de comanda vocala faciliteaza utilizarea telefonului si a sistemului adio / de navigatie prin intermediul unor comenzi vocale.

Sistemul de comanda vocala (SBS) este activat prin actionarea tastei PTT de pe volan. Este posibil astfel sa utilizati telefonul Auto si sistemul de navigatie si audio fara a lua mâinile de pe volan.

În legatura cu instalatia de mâini libere a autovehiculului, se poate renunta definitiv la a tine telefonul în mâna. Sistemul de comanda vocala recunoaste comenzi si cifre independent de vocea care le emite.

Exista posibilitatea de a crea o agenda interna în cadrul telefonului Dvs. Numerele de telefon utilizate frecvent pot fi memorate ca numere scurte. Numele este memorat în agenda aferenta în acest caz.

Functiile audio (de ex. radio, caseta, CD, navigatie, TV) pot fi stabilite prin comutarea surse - pag. 22.

În modul de navigatie pot fi alese destinatiile de top si pot fi activate. Ghidarea spre destinatie poate fi adaptata la trafic, reprezentarea pe harta poate fi activata si scara hartii poate fi modificata.

Dialogul

Intervalul de timp în care sistemul de comanda vocala este gata de a receptiona comenzi si functii, este mentionata în acest DIALOG. Sistemul de comanda vocala ofera raspunsuri acustice si va ghideaza în caz de nevoie prin aceste functii. Dialogul poate fi întrerupt prin intermediul tastei PTT tasta 3 .

În cazul primirii unui apel dialogul este terminat imediat si apelul poate fi primit.

Telefonul auto si sistemul Radio / de navigatie ramân în continuare utilizabile si prin comenzi manuale ale aparatului integrat.

Instructiuni vocale de la SBS în cazul indicatiilor gresite

Daca o comanda vocala nu este recunoscuta sau daca nu este disponibila pentru tipul de aparat integrat, sistemul raspunde <Care este comanda?>. Puteti da alta comanda. Dupa trei încercari gresite are loc raspunsul <Întrerupere> si dialogul este încheiat.

Daca sistemul Radio / radio - Navigatie este oprit sunt disponibile numai comenzile pentru telefon. O modificare a sursei la functiile audio este refuzata de catre "Sistemul Radio - de Navigatie ".

În cazul în care siguranta anti furt este activa, toate comenzile referitoare la sistemul Audio cu <siguranta anti-furt activa > sunt respinse.

Daca o functie este solicitata care momentan nu este activa, (de ex. nu exista caseta sau CD) raspunsul <(Aparatul) nu este gata de functionare> ►

Informatii generale:

Premise pentru activarea sistemului de comanda vocala

Contactul trebuie sa fie pus.

Nici un apel telefonic nu este în curs la acest moment.

Sistemul de operare este activat prin actionarea tastei Push to Talk. Dialogul începe dupa tonul de semnal.

Pentru a fi întelesi în mod optim, vor fi luate în considerare urmatoarele:

Vorbiti fluent si la un volum normal. Accentuarea exagerata si pauzele sunt de evitat.

Evitati zgomotele de fond prin închiderea usilor, geamurilor si a a trapei.

La viteze mai mari va recomandam sa vorbiti mai tare, pentru a trece peste zgomotele implicite ale motorului în mers.

Evitati sa faceti alte zgomote în vehicul ( de ex. discutiile între pasageri în vehicul ) în timpul unei comenzi vocale.

Nu vorbiti în timp ce sistemul de comanda vocala va da instructiuni.

Sistemul trebuie utilizat numai de catre sofer deoarece microfonul pentru mâini libere se afla pe partea soferului.

Pentru apeluri telefonice cu zgomot de fond mai mare recomanda utilizarea agendei cu comanda vocala în loc de dictarea numarului. Astfel se evita erori la introducerea cifrelor.

ATENŢIE!

Va rugam sa acordati atentia în primul rând condusului! Ca sofer purtati raspunderea întreaga pentru siguranta în trafic. Utilizati functiile numai astfel încât sa pastrati tot timpul controlul asupra vehiculului Dumneavoastra!

Comanda vocala nu trebuie utilizata în cazuri de urgenta deoarece în situatii de stres vocea se modifica. Asta poate duce la întârzierea legaturii telefonice solicitate sau la neobtinerea acesteia. Formati numarul de urgente manual!

Descrierea functionarii

Tasta Push To Talk (PTT )[A]


Activarea si dezactivarea sistemului de comanda vocala

Cu ajutorul tastei Push To Talk (PTT) este activat sistemul de operare.

Img. 1 Tasta PTT

Activarea sistemului de comanda vocala

Apasati tasta PTT de pe volanul multifunctional. Dupa ton, sistemul de comanda vocala este gata de functionare.

Dezactivarea sistemului de comanda vocala

Apasati tasta PTT din nou sau dati comanda <Anulare>.

Functiile tastei PTT

Cu ajutorul tastei PTT se activeaza respectiv se dezactiveaza tasta de comanda vocala (SBS). În plus, în timpul prezentarii unei liste vocale (telefon, lista de posturi radio) se poate selecta una dintre optiuni prin intermediul SBS. Apelurile telefonice primite sunt acceptate cu tasta PTT (5) si apoi încheiate cu aceeasi tasta.

Privire de ansamblu asupra functiilor si a posibilitatilor de selectie în modul telefon:

Acceptarea unui apel telefonic: Un apel telefonic poate fi acceptat prin apasarea tastei PTT.

Încheierea unui apel telefonic: Un apel telefonic poate fi încheiat prin apasarea tastei PTT.

Selectie din agenda telefonului: În timpul unei enumerari din agenda SBS a telefonului poate fi aleasa o optiune direct prin apasarea tastei PTT.

=> pagina 30.

Privire de ansamblu asupra posibilitatilor de selectie pentru instalatia audio:

Finalizarea prematura a unui apel telefonic: Dialogurile în curs în modul audio, ca de ex. scan CS sau caseta, derulare caseta, informatii despre trafic, pot fi întrerupte prin apasarea tastei PTT.

Alegerea unei optiuni din lista de posturi: În timpul unei enumerari din lista de posturi interna SBS poate fi ales un post direct prin actionarea tastei PTT - pag. 43.

Informatii generale:

Reglarea volumului


Img. 2 Taste functionale de reglare a volumului

Volumul instalatiei SBS poate fi modificat si adaptat zgomotelor de fond variabile din vehiculul Dvs.

Cresterea volumului

Activati tasta PTT Starea gata de functionare a sistemului este indicata de catre tonul de semnal.

Apasati în timpul dialogului tasta PTT.

Reducerea volumului

Apasati tasta PTT Starea gata de functionare a sistemului este indicata de catre tonul de semnal.

Apasati în timpul dialogului tasta PTT.

Volumul sistemului de comanda vocala poate fi modificat în 8 trepte diferite, dar numai pâna la un anume volum dat.

Setarile de volum ale telefonului respectiv ale instalatiei Audio nu sunt identice cu setarile de volum ale sistemului de comanda vocala si trebuie reglate separat. ■

Indicatii optice

Display-ul radioului si al sistemului Radio
si de Navigatie

Statutul de sistem al sistemului de comanda vocala activ este afisat pe display-ul aparatului.

Img. 3 Afisaj Radio, Sistem de Navigatie Audi Plus p

Informatii generale:

Afisajul sistemului de comanda vocala activ

Prin apasarea tastei Push to Talk sistemul de comanda vocala este activat si pe ecranul aparatului Radio respectiv al sistemului de navigatie pornit apare mesajul SPEAK. Dupa sunetul de semnal începe dialogul. În timpul întregului dialog, mesajul SPEAK ramâne activ. În functie scan CD sau caseta, derulare de caseta, informatii despre trafic, în loc de SPEAK apare sursa activa.

Cu finalizarea dialogului dispare si mesajul SPEAK de pe ecran.

Afisajul pe instrumentele de bord.

Afisajul sistemului de comanda vocala activ

Cu ajutorul tastei Push To Talk (PTT) este activat sistemul de comanda vocala. Daca radioul respectiv sistemul de navigatie este pornit apare mesajul SPEAK pe ecranul FIS sau al instrumentelor de bord. În cazul vehiculelor cu transmisie automata, trebuie introdusa o treapta de viteza (pozitiile R, D , S). Dupa sunetul de semnal începe dialogul. Pe parcursul întregului dialog, afisajul FIS al instrumentelor de bord ramâne SPEAK si apar toate componentele active.

Cu finalizarea dialogului dispare si mesajul SPEAK de pe afisajul FIS.

În timpul unei convorbiri telefonice, mesajul SPEAK al afisajului FIS este înlocuit prin PHONE sau prin numarul de telefon apelat. ■

Afisajul FIS indica sistemul de comanda vocala.

activ.

SPEAK

Img. 4 Afisaj FIS Instrumente de bord

Afisaj acustic

Emiterea tonului de semnalizare de catre SBS_

Starea gata de functionare a sistemului este indicata printr-un ton de semnalizare.

Sistemul de operare este activat prin actionarea tastei Push to Talk. Imediat ce sistemul este gata de dialog, acest ton de semnal este confirmat prin intermediul unui <Beep> . Dupa acest ton functiile dorite pot fi activate prin intermediul unor comenzi vocale. Daca nu are loc nici o comanda vocala a utilizatorului, sistemul SBS va aduce aminte sa faceti o comanda prin mesajul "Va rugam sa dati o comanda".

Informatii generale:

În functie de tipul de aparat audio integrat, intervalul de timp în care sistemul de operare vocala este gata de functionare si se aud mesajele vocale.

Exemplu pentru functia de asistenta atunci când radioul / Sistemul Radio si de Navigatie sunt oprite si functia de protectie anti furt este activa:


Functii de ajutor purtate în dialog

Asistenta generala

Prin intermediul functiei de asistenta pot fi date comenzi pentru operarea sistemului de comanda vocala.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda AJUTOR.

Dupa comanda vocala AJUTOR începe dialogul cu enumerarea functiilor posibile (de ex. ajutor telefon, ajutor radio, ajutor CD). Selectia functiei AJUTOR depinde de ce tip de aparat audio este montat. Sunt mentionate functiile de ajutor ale componentelor existente si în plus, dupa mesajul "Sau alegeti" apare o lista a componentelor care pot fi activate. Daca radioul / sistemul radio si de navigatie este activ sau în cazul sigurantei active anti furt informatiile sistemului SBS se refera la telefon.

Dupa finalizarea anuntului, dupa reactivarea sistemului SBS poate fi data una dintre comenzile vocale disponibile.

Anuntul SBS

Activitate SBS

Dialog

Conditie

Comanda vocala

AJUTOR

Radio / sistemul radio si de navigatie oprit sau functia de siguranta anti - furt pornita.

<Comenzi posibile sunt:>

<Introducere PIN >

<Formare numar>

<Repeta formarea>

<Selectare nume>

<Memorare nume>

<stergere nume>

<Ascultare agenda telefonica>

si <sterge agenda telefonica >

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT tasta 5 .          

Informatii generale:

Exemplu pentru functia de ajutor atunci când radioul / Sistemul Radio si de Navigatie sunt pornite si functia de protectie anti furt este dezactivata:

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT tasta 5. ■


Comanda vocala

AJUTOR

Conditie

Radioul respectiv sistemul radio si de navigatie este activ si siguranta anti-furt este dezactivata.

Anuntul SBS

<Functii posibile de ajutor sunt:>

<Ajutor Telefon>

<Ajutor Radio>

<Ajutor CD>

<Ajutor schimbator CD»

<Ajutor caseta>

<Ajutor TV>

<Ajutor Navigatie»

<sau alegeti!>

<Radio>

<CD>

<Schimbator CD>

<Caseta>

<TV>

<Navigatie>

Activitate SBS

Dialog

Sfârsit dialog.


Afisaj al functiei Ajutor

Sistemul de navigatie Audi Plus afiseaza functia de ajutor si optic.

Img. 5 Afisaj sistem de navigare Audi Navigation System Plus - Functii de ajutor

În plus fata de mesajul SPEAK, pe ecran apar functiile de ajutor si componentele aparatului posibile pentru sistemul de navigatie Audi Navigation System Plus.


Dupa introducerea unei functii de ajutor (de ex. Ajutor radio), sunt afisate toate comenzile vocale posibile pentru fiecare functie (de ex. Postul urmator, postul anterior).


Afisajul comenzii vocale ramâne pe ecran ca 10 secunde.Prin apasarea tastei Return a sistemului de navigatie Audi Plus poate fi luata de pe ecran comanda vocala (SBS) înainte de acest interval de timp. ■

Ajutor Telefon

Cu functia ajutor telefon, pot fi date comenzi pentru telefonul Audi.

Img. 6 Afisaj Audi Plus - Ajutor telefon

Sistemul de navigatie da comenzile posibile. Sistemul de navigatie Audi Plus pornit afiseaza paralel cu mesajul un meniu de ajutor pe ecran.

- Apasati tasta PTT - starea gata de functionare a sistemului este indicata prin intermediul tonului de semnal.

Sistemul de comanda vocala începe cu enumerarea comenzilor posibile pentru telefon. Pe ecranul radioului / al sistemului de radio si navigatie pornit si pe ecranul FIS apare mesajul SPEAK ca indicatie pentru faptul ca sistemul de comanda vocala este activ.

Dupa finalizarea anuntului, dupa reactivarea sistemului SBS poate fi data una dintre comenzile vocale disponibile.

Exemplu pentru comanda - AJUTOR TELEFON:

Activitate SBS

Dialog

Com. vocala -   Conditie Anunt SBS

AJUTOR TELEFON

<Comenzi posibile sunt:>

<Introducere PIN >

<Formeaza numar>

<Repeta formarea>

<Selectare nume>

<Memorare nume>

<stergere nume>

<Ascultare agenda telefonica>

<sterge agenda telefonica >

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. ■

Rostiti apoi comanda AJUTOR TELEFON.

Informatii generale:

Ajutor Radio

Cu functia Ajutor Radio puteti solicita comenzi pentru operarea sistemului radio.

Dupa finalizarea anuntului, dupa reactivarea sistemului SBS poate fi data una dintre comenzile vocale disponibile.

Exemplu pentru comanda - AJUTOR RADIO:


Sistem de navigatie Audi Plus


Img. 7   Afisaj sistem de navigatie Audi Plus - Ajutor Radio

Sistemul de comanda radio numeste comenzile posibile pentru aparatul radio integrat respectiv pentru sistemul de radio si de navigatie. Sistemul de navigatie Audi Plus pornit afiseaza paralel cu mesajul un meniu de ajutor pe ecran.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda AJUTOR RADIO.

Anuntul SBS

Comanda vocala

Conditie

Activitate SBS

Dialog

AJUTOR RADIO Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

<Comenzi posibile sunt:>

<Postul urmator>

<Postul anterior>

<UKW>

<Banda de unde medii>

<Autostore>

<si informatii de trafic>

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Sistemul de comanda vocala începe cu enumerarea comenzilor posibile pentru radio Pe ecranul radioului / al sistemului de radio si navigatie pornit si pe ecranul FIS apare mesajul SPEAK ca indicatie pentru faptul ca sistemul de comanda vocala este activ.

Informatii generale:

Anunt SBS       Activitate SBS

Radio A 14414k103o udi Concert, Audi Symphony

Comanda Conditie

Comanda vocala

Radio Audi Chorus

Comanda Conditie

Comanda vocala

Anunt SBS       Activitate SBS


AJUTOR RADIO Radio pornit.      «Comenzi posibile- Dialog

sunt:

<Postul urmator>

«postul anterior>

«Selectie post>

«Memoreaza postul>

«sterge postul>

«Ascultare lista de posturi>

«sterge lista de posturi>

«Frecventa>

<UKW>

<Banda de unde medii>

<Scan>

<si informatii de trafic>

Sfârsit dialog.

AJUTOR RADIO Radio pornit. «Comenzi posibile- Dialog

sunt:

<Postul urmator>

<Postul anterior>

«Selectie post>

<Memorare post>

«sterge postul>

«Ascultare lista de posturi>

«sterge lista de posturi>

«Frecventa>

<UKW>

<Banda de unde medii>

«si Scan>

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. ■

Anunt SBS       Activitate SBS

Valabil pentru vehicule: Cu Radio Audi Concert, Audi Symphony

Ajutor CD

Cu functia Ajutor CD puteti solicita comenzi pentru operarea CD-playerului.

Ca CD / CD player este denumit în general aparatul de reproducere de CD-uri integrat în vehicul În functie de varianta de echipament acest CD-player poate fi un radio Concert sau un schimbator intern de CD-uri Radio Symphony. Aparatele externe sunt denumite schimbator de CD-uri.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda AJUTOR CD.

Sistemul de comanda vocala începe cu enumerarea comenzilor posibile pentru operarea CD- playerului. Pe ecranul radioului si pe ecranul FIS al instrumentelor de bord apare mesajul SPEAK ca indicatie pentru faptul ca sistemul de comanda vocala este activ.

Dupa finalizarea anuntului, dupa reactivarea sistemului SBS poate fi data una dintre comenzile vocale disponibile.

Exemplu pentru comanda - AJUTOR CD:

Radio A 14414k103o udi Concert

Comanda Conditie

Comanda vocala

AJUTOR CD Radioul este pornit. <Comenzi posibile- Dialog

sunt:

<Urmatoarea melodie>

<Melodia anterioara>

<Melodiile de la 1 la 20>

<Scan>

<si informatii de trafic>

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Informatii generale:

Comanda vocala

AJUTOR CD

Instalatia Audi Symphony        Conditie

Radioul este pornit.

Anuntul SBS

<Comenzi posibile sunt:>

<Urmatoarea melodie>

<Melodia anterioara>

<CD-uri de la 1 la 6>

<Melodiile de la 1 la 20>

<Scan>

<si Informatii de trafic>

Activitate SBS

Dialog

Valabil pentru vehicule: Cu instalatie radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, Audi Navigation System Plus

Ajutor schimbator CD

Cu functia Ajutor schimbator CD puteti solicita comenzi pentru operarea schimbatorului de CD-uri.


Img. 8 Afisaj sistem de navigatie Audi Plus - Ajutor schimbator CD


Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Ca schimbator de CD-uri sunt denumite toate CD - playerele de catre sistemul de comanda vocala, care nu sunt integrate în aparatul Radio. Sistemul de comanda vocala numeste comenzile posibile pentru aparatul de radio si de navigatie disponibil Sistemul de navigatie Audi Plus pornit afiseaza paralel cu mesajul un meniu de ajutor pe ecran.

Apasati tasta PTT Starea gata de functionare a sistemului este indicata de catre tonul de semnal.

Dati ulterior comanda AJUTOR Schimbator CD. ►

Informatii generale:

Activitate SBS

Dialog

Activitate SBS

Dialog

Sistemul de comanda vocala începe cu enumerarea comenzilor posibile pentru operarea schimbatorului de CD- uri. Pe ecranul radioului si pe ecranul FIS al instrumentelor de bord apare mesajul SPEAK ca indicatie pentru faptul ca sistemul de comanda vocala este activ.

Dupa finalizarea anuntului, dupa reactivarea sistemului SBS poate fi data una dintre comenzile vocale disponibile.

Exemplu pentru comanda - AJUTOR Schimbator CD:

Sistem de navigatie Audi Plus Conditie

Comanda vocala

Ajutor schimbator CD

Anuntul SBS

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

<Comenzile posibile sunt:>

<Urmatoarea melodie>

<Melodia anterioara>

<CD-uri de la 1 la 6>

<Melodiile de la 1 la 20>

<si informatii de trafic>

Radio A 14414k103o udi Concert, Audi Symphony

Comanda vocala

Ajutor schimbator CD

Conditie

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Anuntul SBS

<Comenzile posibile sunt:>

<Urmatoarea melodie>

<Melodia anterioara>

<CD-uri de la 1 la 6>

<Melodiile de la 1 la 20>

<Scan>

<si informatii de trafic>

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Informatii generale:

Radio Audi Chorus

Anunt SBS       Activitate SBS

Com. Vocala Conditie

Ajutor schimbator CD

Radio/ Radio-Navi- <Comenzi posibile Dialog

pornit                           sunt:>


<Urmatoarea melodie>

<Melodia anterioara>

<CD-uri de la 1 la 6>

<Melodiile de la 1 la 20>

<Scan>

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. ■

Valabil pentru vehicule: cu Radio Audi Chorus, Audi Symphony

Ajutor caseta

Cu functia Ajutor Caseta puteti solicita comenzi pentru operarea aparatului de reproducere a casetei.

Dupa tonul de semnal dati comanda AJUTOR CASETĂ.

Sistemul de comanda vocala începe cu enumerarea comenzilor posibile pentru functionarea casetei. Pe ecranul radioului si pe ecranul FIS al instrumentelor de bord apare mesajul SPEAK ca indicatie pentru faptul ca sistemul de comanda vocala este activ.

Dupa finalizarea anuntului, dupa reactivarea sistemului SBS poate fi data una dintre comenzile vocale disponibile.

Exemplu pentru comanda - AJUTOR CASETĂ:

Radio Audi Chorus

Activitate SBS

Dialog

Anuntul SBS

Com. Vocala      Conditie

AJUTOR Caseta Radio pornit             «Comenzi posi-
bile sunt:>

<Urmatoarea melodie>

<Melodia anterioara>

<Deruleaza înainte>

<Deruleaza înapoi>

«Schimba partea »

Sfârsit dialog.


<Scan>


Apasati tasta PTT

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Informatii generale:

Radio Audi Symphony

Com. vocala Conditie Anuntul SBS


AJUTOR CASETĂ

Radioul este pornit.

<Comenzi posibile sunt:>

<Urmatoarea melodie>

<Melodia anterioara>

<Deruleaza înainte>

<Deruleaza înapoi>

«Schimba partea »

<Scan>

<si informatii de trafic>

Activitate SBS

Dialog

Vehicule cu: Sistem de navigatie AUDI PLUS

Ajutor Navigatie
Cu functia Ajutor NAVIGAŢIE puteti solicita comenzi pentru operarea sistemului de navigatie.


Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.
Img. 9 Afisaj sistem de navigatie Audi Plus - Ajutor navigatie

Sistemul de navigatie da comenzile posibile. Pe ecranul sistemului de navigatie AUDI PLUS, în plus fata de mesaj, este afisat si meniul de ajutor.

Apasati tasta Push-to-talk-Taste Dupa ce sistemul este gata de operare se aude un ton de semnal.

Rostiti apoi comanda AJUTOR NAVIGAŢIE.

Sistemul de comanda vocala începe cu enumerarea comenzilor posibile pentru operarea sistemului de navigatie. Pe ecranul sistemului de navigatie si pe ecranul FIS al instrumentelor

de bord apare mesajul SPEAK ca indicator pentru faptul ca sistemul de comanda vocala este activ.

Dupa finalizarea anuntului, dupa reactivarea sistemului SBS poate fi data una dintre comenzile vocale disponibile.

Exemplu pentru comanda - AJUTOR NAVIGAŢIE:

Sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

AJUTOR NAVIGAŢIE

Activitate SBS

Dialog

Conditie

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Anuntul SBS

<Comenzi posibile sunt:>

<Harta>

«Harta de la 50 de metrii la 500 de kilometrii>

<Zoom in sau out>

<Destinatii de top de la 1 la 4>

<Functie dinamica pornita sau oprita>

<si informatii de trafic>

Valabil pentru vehicule cu sistem de navigatie Audi Plus

Ajutor TV

Cu functia Ajutor TV puteti solicita comenzi pentru operarea televizorului.


Img. 10 Afisaj sistem de navigatie Audi Plus - Ajutor TV

Sistemul de navigatie da comenzile posibile. Pe ecranul sistemului de navigatie AUDI PLUS, în plus fata de mesaj, este afisat si meniul de ajutor.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda AJUTOR TV.


Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. ■

Sistemul de operare vocala începe cu enumerarea comenzilor posibile pentru TV. Pe ecranul sistemului de navigatie si pe ecranul FIS al instrumentelor de bord apare ►

mesajul SPEAK ca indicator pentru faptul ca sistemul de comanda vocala este activ.

Dupa finalizarea anuntului, dupa reactivarea sistemului SBS poate fi data una dintre comenzile vocale disponibile.

Exemplu pentru comanda - AJUTOR TV:

Sistem de navigatie Audi Plus

Comanda Conditie Anuntul SBS Activitate

Comanda vocala

Ajutor TV Sistem Radio-Navigatie- <Comenzile posibile Dialog

Pornit                            sunt:>

<Postul urmator>

<postul anterior>

<Autostore>

<si informatii de trafic>

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Informatii generale:

Ajutor de sistem

Sistemul de comanda vocala cere comenzile de la utilizatori.

Daca dupa activarea sistemului de comanda vocala si dupa Daca dupa aceasta solicitare nu sunt date comenzi,

tonul de semnal utilizatorul nu da nici o comanda, sistemul de comanda vocala încheie dialogul.

sistemul de comanda vocala solicita comenzi de la utilizator.

Exemplu Radio respectiv sistemul radio si de navigatie este oprit sau siguranta anti furt este activa:

Utilizator                 Comanda Anuntul SBS Activitate SBS


Apasarea tastei- Radio respectiv sistem radio si de navigatie Ton de semnal: <Beep> Dialog

PPT oprit si siguranta anti furt activa

- ton de semnal.

Daca nu se da nici o comanda dupa ca. 5 minute SBS face urmatoarea solicitare.

Fara comanda Radio respectiv sistem radio si de navigatie <Va rog rostiti o comanda>

oprit si siguranta anti furt activa - fara ton de semnal.

Daca nu se da nici o comanda dupa ca. 5 minute SBS face urmatoarea solicitare.

Fara comanda Radio respectiv sistem radio si de navigatie <Comenzile posibile sunt:>

oprit si siguranta anti furt activa -

<Introducere PIN >

<Formeaza numar>

<Repeta formarea>

<Selectare nume>

<Memorare nume>

<stergere nume>

<Ascultare agenda telefonica>

<sterge agenda telefonica > Sfârsit dialog

Exemplu Radioul respectiv sistemul radio si de navigatie este activ si siguranta antifurt este dezactivata:

Comanda utilizator Conditie Anuntul SBS Activitate SBS


Apasati tasta PTT Radio respectiv sistem de navigatie           Ton de semnal: <Beep> Dialog

. pornit si siguranta antifurt

Inactiva.

Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda          Radio resp. Sistem radio si navigatie <Va rog rostiti o comanda»

pornit si siguranta antifurt dezactivata.


Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare


Fara comanda


Radio resp. sistem radio si de navigatie

pornit si siguranta antifurt dezactivata. Sunt oferite functii de ajutor numai pentru componente active.

<Comenzile posibile sunt:>


<Ajutor Telefon>


<Ajutor Radio>


<Ajutor CD>

<Ajutor schimbator CD»

<Ajutor caseta>

<Ajutor TV>

Ajutor Navigatie

<sau alegeti!>

<Radio>

<CD>

<Schimbator CD>

<Caseta>

<TV><Navigatie>

Sfârsit dialog.

Modificare sursa

Prin modificarea sursei poate fi selectat modul de operare.

Cu comenzile RADIO, CASETĂ, C, SCHIMBĂTOR CD, TV, NAVIGAŢIE poate fi activat fiecare din aceste moduri de functionare. Dupa schimbarea sursei sunt acceptate comenzile vocale specifice componentelor.

Sistemul recunoaste si un schimb realizat manual.

Functiile de telefon si reproducerea TP memo (memorie de informati despre trafic si functie de reproducere) ramân functionale indiferent de componenta aparatului care este activa momentan.Exemplu de schimbare de sursa:
Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS


Activitate SBS

RADIO

Radio / sistem radio si de navigatie oprit.

<Radioul este oprit>

sau sistemul de navigatie

Sfârsit dialog.

RADIO

Eroare aparat

<Radioul nu este gata de functionare>

Sfârsit dialog.

RADIO

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda


Radioul devine sursa activa Sfârsit dialog.

CD

Sistem radio pornit.

Nici o comanda


CD-playerul devine sursa activa Sfârsit dialog.

SCIMBĂTOR DE CD-uri

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda


Schimbatorul de CD-uri devine sursa activa Sfârsit dialog.

CASETĂ

Sistem radio pornit.

Nici o comanda


Casetofonul devine sursa activa Sfârsit dialog.

NAVIGAŢIE

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda


Sistemul de navigatie devine sursa activa Sfârsit dialog.

<TV>

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda


Modul TV devine sursa activaSfârsit dialog.                                 


Telefon

Descriere a dialogului

Functii

Aparatul telefonic poate fi operat independent de modul de operare în care se afla (radio, CD, caseta, navigatie, TV sau daca se afla în modul Audio.

Sistemul de comanda vocala ofera posibilitatea de a crea o agenda interna SBS si de a o accesa prin comanda vocala. În agenda telefonica interna exista 50 de spatii de stocare. Aceasta agenda telefonica este memorata în sistemul de comanda vocala si poate fi utilizata numai în vehicul.

Daca este introdusa o cartela SIM în receptorul telefonului pe care sunt memorate alte date, acestea pot fi accesate manual prin tastele telefonului.

Prin activarea tastei PTT , dupa ce auziti tonul de semnal, puteti da comenzi vocale pentru operarea telefonului si comenzi vocale pentru administrarea agendei interne. ►

Comenzi pentru operarea cu comanda vocala a telefonului

Comenzi pentru operarea vocala a agendei interne a telefonului:

Comenzi vocale


Activitate SBS

Comenzi vocale

Activitate SBS

INTRODUCERE PIN / INTRODUCERE CODUL PIN

FORMAŢI NUMĂRUL

Pornit

Dupa aceasta comanda codul PIN al telefonului auto poate fi introdus - vezi pagina 26

Dupa aceasta comanda poate fi introdus un numar de telefon cu care doriti

SELECŢIE NUME

Dupa aceasta comanda un numar de telefon care a fost memorat cu numele indicat în agenda telefonica interna, este selectat -pag. 29.

FORMEAZĂ NUMĂRUL DIN NOU


sa intrati în legatura -pg.27

Dupa aceasta comanda se apeleaza ultimul nr. selectat - pag. 28.

MEMORARE NUME

Dupa aceasta comanda poate fi memorat un nume în agenda interna - pag. 28.sTERGE NUMELE

Dupa aceasta comanda se poate sterge un nume din agenda telefonica interna

Dupa o comanda vocala emisa, sistemul de comanda vocala confirma acustic receptia ei si eventual poarta un dialog.

ASCULTARE AGENDĂ

=> pagina 31.

Dupa aceasta comanda se pot asculta datele din agenda telefonica interna - pag. 30.

Dupa aceasta comanda poate fi stearsa întreaga agenda telefonica interna - vezi pag. 32.
sTERGE AGENDA


Comenzi de control

Comanda de control REPETĂ

Activitate SBS

Comanda de control face ca sistemul de comanda vocala sa execute o functie selectata în prealabil.

Numele introdus respectiv toate cifrele introduse pâna la acest moment sunt repetate. Sistemul de comanda vocala solicita apoi prin mesajul <mai departe> pentru introducerea altor cifre sau comenzi.


Prin comenzile de control stabilite, în timpul pe timpul sau la sfârsitul dialogului, sistemul de comanda executa anumite functii determinate.


Privire generala asupra comenzilor posibile


Comanda de control                  Activitate SBS

CORECTEAZĂ / CORECTARE

Numele introduse respectiv ultimele cifre introduse

sunt sterse pe rând.

FORMEAZĂ


Formeaza numarul de telefon.


Blocurile de cifre introduse anterior sunt repetate.  Sistemul de comanda vocala solicita apoi prin mesajul <mai departe> pentru introducerea altor cifre sau comenzi.

MEMOREAZĂ

Numele si numarul de telefon sunt memorate în agenda interna respectiv codul PIN introdus este memorat.


ÎNTRERUPE / ANULEAZĂ

Sistemul de comanda vocala încheie dialogul.

sTERGE

Toate cifrele introduse sunt sterse. Sistemul de comanda vocala solicita prin mesajul <Numarul este sters. Va rugam introduceti numarul> reintroducerea cifrelor sau a comenzilor.

Utilizarea telefonului

Introducere PIN / Introducere COD PIN

Înainte de punerea în functie a sistemului trebuie introdus un cod PIN.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda vocala INTRODUCERE PIN / INTRODUCERE COD PIN.

Dupa aceasta comanda poate fi introdus codul PIN al telefonului auto.

Introducerea codului PIN este posibila numai când:

Contactul este pus,

Cartela SIM este introdusa în telefon,

Telefonul este pornit.

Sunt permise cifrele ZERO pâna la NOUĂ. Dupa fiecare secventa de cifre (separate printr-o scurta pauza în dictare) cifrele recunoscute sunt repetate. Sistemul de comanda vocala nu recunoaste combinatii de cifre ca de exemplu "treizeci si doi", ci numai cifre rostite individual (trei, doi).

Indicatii pentru introducerea codului PIN:

La introducerea codului PIN cu mai mult de 8 cifre, sistemul de operare vocala raporteaza " Codul PIN este prea lung".

La introducerea unui cod PIN gresit sistemul de comanda vocala raporteaza "Codul PIN este gresit".

La introducerea unui cod PIN gresit de trei ori unul dupa altul, aceasta cartela este blocata. Cu ajutorul codului personal de deblocare PUK (Personal Unblock Key) cartela SIM poate fi blocata. Codul de deblocare poate fi introdus nu numai prin comanda vocala.


Exemplu pentru introducerea codului PIN:

Comanda vocala

Conditie

Anunt

SBS

Activitate SBS

INTRODUCERE PUN sau INTRODUCERE COD PIN

Cartela SIM introdusa.

Telefonul este pornit.

<Introduceti codul PIN>

Dialog
De ex. ZERO UNU

DOI TREI


<Zero Unu Doi

Trei>
Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda


<Comenzi posibile sunt:>

memoreaza, repeta, corecteaza, sterge, sau alte CIFRE>


MEMOREAZĂ


<Codul PIN-este memorat

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. ■

Formeaza numarul

Se creeaza o conexiune telefonica prin introducerea unui numar de telefon în Dialog cu un sistem de comanda vocala.

Apasati tasta PTT Starea gata de functionare a sistemului este indicata de catre tonul de semnal.

Rostiti apoi comanda FORMEAZĂ NUMĂRUL.

Dupa introducerea acestei comenzi sistemul de comanda vocala cere introducerea unui numar de telefon. Cu acest numar de telefon se creeaza legatura catre numarul de telefon dorit. Numarul de telefon poate fi rostit ca un sir de cifre (numere complete) în forma de secvente de cifre (separarea prin pauze scurte în dictare), sau prin cifre rostite individual. Sunt permise cifrele ZERO pâna la NOUĂ. Dupa fiecare secventa de cifre (separate printr-o scurta pauza în dictare) cifrele recunoscute sunt repetate. Sistemul de comanda vocala nu recunoaste combinatii de cifre ca de exemplui "treizeci si doi", ci numai cifre rostite individual (trei, doi).

Indicatii pentru introducerea numarului de telefon:

La introducerea de mai mult de 20 de cifre, sistemul de comanda vocala raporteaza <Numarul este prea lung>


Exemplu pentru introducerea

Numarului de telefon:

Comanda vocala

Anunt           Activitate SBS

Conditie

Dialog

FORMAŢI NUMĂRUL

«Va rog formati numarul>

Cartela SIM introdusa.

Telefonul este pornit.


De ex. ZERO sAPTE TREI UNU

<zero sapte

trei unu>

Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda

<Comenzile posibile sunt:>

alege,
repeta,


corecteaza,


sau alte


cifre>

TREI NOUĂ

<Trei Noua

DOI

doi

FORMEAZĂ

<Numarul este format»


Dialog - Numarul de telefon 0731392 este format.
Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda vocala FORMAŢI DIN NOU.

Dupa introducerea acestei comenzi vocale se formeaza din nou numarul de telefon selectat.

Exemplu
Comanda vocala

Conditie

FORMAREA UNUI NR. NOU

Anuntul SBS

Dialog

Activitate SBS

FORMEAZĂ NUMĂRUL DIN NOU

Cartela SIM introdusa.

Telefonul este pornit.

<Numarul este format»   

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. ■

Memorare nume

Numele si numerele de telefon corespunzatoare pot fi memorate în agenda interna.

În agenda de telefon cu comanda vocala interna, pot fi memorate si gestionate 50 de numere. Pentru introducerea unui nou numar trebuie sa activati în prealabil sistemul de comanda vocala.

Apasati tasta PTT Tonul de semnal indica faptul ca sistemul este gata de functionare.

Rostiti apoi comanda MEMOREAZĂ NUMELE.

Dupa introducerea acestei comenzi sistemul de comanda vocala cere introducerea unui numar de telefon. Acest nume si acest numar de telefon vor fi memorate în agenda interna a telefonului. Sunt permise cifrele ZERO pâna la NOUĂ. Numarul de telefon poate fi rostit ca un sir de cifre (numere complete) în forma de secvente de cifre (separarea prin pauze scurte în dictare), sau prin cifre rostite individual. Dupa fiecare secventa de cifre introdusa (separate printr-o scurta pauza în dictare) cifrele recunoscute sunt repetate. Sistemul de comanda vocala nu recunoaste combinatii de cifre ca de exemplui "treizeci si doi", ci numai cifre rostite individual (trei, doi). În final comanda MEMOREAZĂ va memora numarul în agenda. ►


Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBS

Dialog


MEMORARE NUME

Cartela telefonica

nu este plina.

<Va rugam introduceti numele>FIRMA XYZ


<Va rog repetati

numele»


FIRMA XYZ


«Va rog formati numarul>


ZERO UNU DOI

TREI


<Zero Unu Doi

Trei>
PATRU CINCI

sASE


<Patru cinci

sase>
Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda


<Comenzi posibile sunt:>

memoreaza, repeta, corecteaza, sterge, sau alte CIFRE>


MEMOREAZĂ


<Numele este memorat»

DialogulNumele FIRMA XYZ cu numarul 0123456 este memorat.

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Indicatii pentru introducerea in agenda interna SBS:

La introducerea de mai mult de 20 de cifre, sistemul de comanda vocala raporteaza <Numarul este prea lung>

Înainte celor 20 de cifre poate fi plasat un Plus (+).

Prin comanda sTERGE sau CORECTEAZĂ blocurile respective de cifre pot fi sterse sau corectate.

Prin comanda REPETĂ pot fi repetate toate cifrele introduse pâna la acest moment în sistem.

În cazul numelor asemanatoare pot fi memorate date identificatoare suplimentare ( de ex. prenume)

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Agenda telefonica este dependenta de sistemul de comanda vocala, datele introduse nu sunt memorate pe cartela SIM a telefonului.

Selectare nume

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda vocala ALEGE NUME.

Dupa aceasta comanda exista posibilitatea de a alege una din pozitiile memorate în telefonul SBS. Sistemul de comanda vocala recunoaste cel mai bine datele care sunt introduse chiar de catre utilizatori. ►


Exemplu pentru selectia unei pozitii din memoria interna SBS:

Comanda vocala

Conditie

Anunt

SBS

Activitate SBS

SELECŢIE NUME

Cartela SIM introdusa.

Telefonul este pornit.

Agenda telefonica nu este gata.

<Va rugam introduceti numele>

Dialog


FIRMA XYZ


<Firma XYZ>


Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda


<Comenzi posibile sunt:> Alege , repeta, coreacteaza>


FORMEAZĂ


<Numarul este format>

Dialog

Numarul de telefon pentru firma XYZ este selectat.

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. ■

Ascultare agenda telefonica

Datele introduse în agenda telefonica interna a sistemului pot fi ascultate prin sistemul de comanda vocala.

Apasati tasta PTT Dupa tonul de semnal sistemul vocal este gata de functionare.

Rostiti apoi comanda ASCULTARE AGENDĂ.

Dupa comanda agenda telefonica interna este citita de catre sistemul de comanda vocala. Dupa apasarea tastei PTT la numele dorit, este format numarul de telefon corespunzator. Dupa finalizarea anuntului, dupa reactivarea sistemului SBS poate fi data una dintre comenzile vocale disponibile.


Exemplu de comanda

ASCULTARE AGENDĂ


Comanda vocala

Conditie

Anunt

SBS

Activitate
SBS


ASCULTARE AGENDĂ

Agenda telefonica nu este gata.


Sistemul SBS citeste întreaga agenda telefonica.

Sfârsit dialog.
Exemplu pentru selectia unei pozitii:

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

ActivitateSBS

ASCULTARE AGENDĂ

Agenda telefonica nu este gata.

Apasati tasta PTT pentru pozitia pe care o doriti.

<Numarul

este format»

Dialog

Sistemul SBS repeta

numele dorit si formeaza apoi numarul de telefon.

Sfârsit dialog.


stergere nume

Datele din agenda telefonica interna sunt sterse.

Apasati tasta PTT. Tonul de semnal indica starea gata de functionare a sistemului.

Rostiti apoi comanda sTERGE NUMELE

Dupa aceasta comanda exista posibilitatea de a sterge una din pozitiile memorate în telefonul SBS.

Exemplu pentru stergerea unei pozitii din memoria interna SBS:

Comanda vocala

Conditie           Anunt SBS

Activitate SBS

sTERGE NUMELE

Agenda telefonica nu este gata.

<Va rugam introduceti numele>

Dialog

FIRMA XYZ

<Doriti sa stergeti firma XYZ »


Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda

<Comenzi posibile sunt:>

Da

Nu

repeta,

corecteaza,


DA

<Numele este sters»

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT tasta 5.

Indicatii pentru functie - sterge numele:

Daca utilizatorul nu a înteles numele, sistemul de operare de voce poate fi solicitat din nou prin comanda REPETĂ

Daca utilizatorul raspunde cu NU, sistemul de comanda vocala raspunde cu ANLUEAZĂ si dialogul este întrerupt.

sterge agenda telefonica

Toata agenda telefonica sau pozitii individuale din agenda pot fi sterse.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda sTERGE AGENDA.

Dupa aceasta comanda exista posibilitatea ca agenda interna SBS, sau pozitii individuale sau nume memorate din aceasta agenda sa fie sterse.


Exemplu pentru stergerea întregii agende:

Comanda vocala     Conditie Anunt SBS

Activitate SBS

sTERGE AGENDA

Agenda telefonica nu este goala.            

<Doriti sa stergeti întreaga agenda telefonica >

Dialog

Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda

<Comenzi posibile sunt:> Da, Nu


DA

<Sunteti sigur>


Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda

<Comenzi posibile sunt:> Da, Nu


DA

<Agenda telefonica este stearsa >

Dialog -Toate datele sunt sterse.


Sfârsit dialog.      

Exemplu pentru stergerea unui nume din memoria interna SBS:


Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBS

sTERGE AGENDA

Agenda telefonica nu este gata.

<Doriti sa stergeti agenda telefonica >

Dialog

Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda


<Comenzi posibile sunt:>

Da, Nu, Repeta>

Nu


Dialog - Sistemul SBS citeste întreaga agenda telefonica.


Comanda vocala

Conditie

Anunt

Activitate SBS

Fara comanda

Dialog

Apasati tasta PTT pe datele care vor fi sterse.

<Doriti sa stergeti agenda telefonica >Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda


<Comenzi posibile sunt:>

Da, Nu
DA

Dialog - Pozitia este stearsa.

si sistemul SBS citeste datele introduse.

Sfârsit dialog.

<Numele este sters»

Toate datele sunt citite.Indicatii pentru functie - sterge numele:

Atâta timp cât agenda telefonica interna este citita prin

apasare tastei PTT sunt sterse alte date introduse.

Recomandari si indicatii

Convorbiri internationale

Prefixele nationale si locale sunt introduse altfel.

Ajutor pentru introducerea numarului de telefon din strainatate:

În cazul unui apel international, la începutul secventei de numere poate fi rostit cuvântul Plus (+).

Dupa Plus (+) trebuie rostit prefixul national aferent. Prefixul national corespunde formatului conventional, de ex. 49 pentru Germania, 44 pentru Marea Britanie.

Dupa prefixul national prefixul local (prefix) este format fara cifra 0 (zero).

Exemplu pentru un numar de telefon pentru Marea Britanie:

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate

SBS

FORMAŢI NUMĂRUL


Cartela SIM introdusa.

Telefon pornit

<Introduceti numarul>

Dialog


PLUS PATRU PATRU SAPTE TREI UNU TREI NOUA DOI


<Plus patru patru>

<sapte trei

unu>

<Trei Noua

doi


FORMEAZĂ


<Numarul este format>

Sfârsit dialog.


Instructiuni generale pentru agenda telefonica SBS

Aceste sfaturi si indicatii trebuie respectate.

Pentru agenda telefonica cu comanda vocala este recomandata memorarea numelor cu diferente acustice pregnante.

Daca sistemul de comanda vocala nu recunoaste o pozitie din agenda telefonica (Daca datele au fost introduse de exemplu de un alt utilizator), prin comanda ASCULTARE AGENDĂ se poate naviga prin agenda telefonului. Dupa apasarea tastei PTT la numele dorit, este format numarul de telefon corespunzator.

Cifrele zero si noua sunt recunoscute.

Daca sistemul de comanda vocala da mesajul < Functie indisponibila momentan>, verificati starea de functionare a sistemului telefonic

Telefonul este pornit?

Cartela SIM este introdusa ?

Codul PIN este introdus?

ATENŢIE!

Comenzile vocale nu trebuie folosite în caz de urgenta, deoarece vocea se modifica în situatii de stres. Asta poate întârzia sau împiedica crerea legaturii telefonice dorite. Formati numerele de urgenta manual.

Functionarea radioului

Functionarea Radioului Descrierea Dialogului

Functii

Img 12. SBS Radio

Cu ajutorul tastei Push To Talk (PTT) este activat sistemul de comanda vocala. Dupa semnalul sonor, cu comanda RADIO activati modul de functionare al radioului.

Pot fi date comenzi pentru operarea functiilor Radio si pentru gestionarea listelor interne de posturi radio. Comenzile posibile depind de sistemul Radio / Radio si Navigatie integrat în vehicul.

În memoria de statii interna exista 20 de spatii de stocare.

Posturile care sunt memorate pe aceste pozitii pot fi activate si manual cu ajutorul tastelor de comanda.

Dupa o comanda vocala, sistemul de comanda vocala confirma acustic receptia comenzii date.   

Comenzi posibile pentru functiile radio:

Comenzi posibile pentru functiile radio:

Radio A 14414k103o udi Concert, Audi Symphony

Radio Audi Chorus


Comanda vocala

Activitate SBS

Comanda vocala

Activitate SBS

Unde ultrascurte

Dupa aceasta comanda se selecteaza domeniul de unde ultrascurte - pag. 38

Unde medii sau unde scurte

Dupa aceasta comanda se selecteaza domeniul de unde ultrascurte - pag. 38

Unde medii

Dupa aceasta comanda se selecteaza domeniul de unde medii - pag. 38Unde medii

Dupa aceasta comanda se selecteaza domeniul de unde medii - pag. 38SCAN

Dupa aceasta comanda sunt reproduse pentru câte 8 secunde toate posturile radio disponibile - pag. 40SCAN

Dupa aceasta comanda sunt reproduse pentru câte 8 secunde toate posturile radio disponibile - pag. 40

CĂUTARE, POSTUL URMĂTOR

Sau POSTUL ANTERIOR

Dupa aceasta comanda se cauta în directia solicitata posturile disponibile - pag. 38


CĂUTARE POSTUL URMĂTOR sau POSTUL ANTERIOR

Dupa aceasta comanda se cauta în directia solicitata posturile disponibile - pag. 38
FRECVENŢA

Cu aceasta comanda pot fi selectate posturile Radio în modul FM (banda ultrascurta) prin comanda vocala => pagina 41.FRECVENŢA

Cu aceasta comanda pot fi selectate posturile Radio în modul FM (banda ultrascurta) prin comanda vocala => pagina 41.INFO TRAFIC

Cu aceasta comanda pot fi reproduse mesajele cu informatii despre trafic pe care le-ati receptionat - pag 42.
Comenzi posibile pentru lista interna de posturi


Sistem de navigatie Audi Plus


Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony

Comanda vocala

Ultrascurte / FM

Activitate SBS


Dupa aceasta comanda se selecteaza domeniul de unde ultrascurte - pag. 38

Comanda vocala

Activitate SBS


MEMOREAZĂ POSTUL

Cu aceasta comanda postul momentan activ poate fi memorat în lista de posturi . pagina 43.UNDE MEDII / AM

Dupa aceasta comanda se selecteaza domeniul de unde medii - pag. 38ALEGEŢI POSTUL

Cu aceasta comanda pot fi alese posturi din lista de posturi memorate - pag. 44.CĂUTARE, POSTUL URMĂTOR

Sau POSTUL ANTERIOR

Dupa aceasta comanda se cauta în directia solicitata posturile disponibile - pag. 38
sTERGEŢI POSTUL

Cu aceasta comanda pot fi alese posturi din lista de posturi memorate - pag. 45.AUTOSTORE

Cu aceasta comanda posturile cu semnalul cel mai puternic sunt cautate si memorate - pag. 40ASCULTARE LISTĂ POSTURI

CITIRE

Aceasta comanda faciliteaza ascultarea listei de posturi memorate - pag. 46.
INFO TRAFIC

Cu aceasta comanda pot fi reproduse mesajele cu informatii despre trafic pe care le-ati receptionat - pag 42.
sTERGE LISTA DE POSTURI

Aceasta comanda faciliteaza stergerea listei de posturi memorate - pag. 47.


ATENŢIE!
Memorarea si stergerea de posturi din lista interna cu comanda vocala se recomanda atunci când vehiculul sta pe loc.Operarea radioului

Exemplu pentru selectia domeniului de unde:


Valabil pentru vehicule:   Cu Radio Audi Chorus Audi Concert, Audi Svmohony, Sistem de navigatie Audi Plus

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi PlusSelectarea domeniului de unde

Unde ultra scurte sau FM

Conditie           Anunt SBS

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda

- Radio sursa activa .

Activitate SBS

Dialog

Domeniul de unde este unde ultrascurte.

Prin comanda vocala poate fi ales domeniul de unde.

Radioul / sistemul radio si de navigatie este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda UNDE ULTRASCURTR sau FM respectiv UNDE MEDII sau AM.

Unde medii sau AM

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda

- Radio sursa activa .

Sfârsit dialog.

Domeniul de unde este unde medii.

Sfârsit dialog.


Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.Daca este ales un domeniu de unde, urmatoarele functii se refera la acest domeniu specific de unde.


Valabil pentru vehicule cu Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi PlusCautare de posturi în sus / în jos


Radioul / sistemul radio si de navigatie este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.


Apasati tasta PTT

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi Plus


Introduceti dupa tonul de semnal comanda CĂUTARE, POSTUL URMĂTOR sau POSTUL ANTERIOR.

Comanda vocala         Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBS

Conform comenzii începe cautarea de posturi în directia specificata. Imediat ce un post a fost gasit, se opreste cautarea.
POSTUL ANTERIOR

Nici una.

Anunt

Dialog - se porneste cautarea dupa postul anterior.

Sfârsit dialog.Radio / sistem radio si de navigatie pornit. - Radio sursa activa.

Exemplu pentru cautare posturi:
Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi Plus
Comanda vocala         Conditie

CĂUTARE


Anuntul SBS

Nici o comanda

Activitate SBS

Dialog

Dialog - se porneste cautarea dupa postul urmator.

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Radio / sistem radio si de navigatie pornit. - Radio sursa activa.
Sfârsit dialog.

POSTUL URMĂTOR

Nici una.

Comanda

Dialog - se porneste cautarea dupa postul anterior.
Radio / sistem radio si de navigatie pornit. - Radio sursa activa.
Valabil pentru vehicule:    Cu sistem de navigatie Audi Plus

Functie automata de memorare

<Autostore>

Cele mai puternice posturi din zona dereceptie sunt memorate automat. .

Img. 13 Display Audi

Sistem de navigatie Audi Plus - Autostore


Radioul / sistemul radio si de navigatie este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.

Apasati tasta PTT Dupa tonul de semnal sistemul vocal este gata de functionare.

Rostiti apoi comanda AUTOSTORE.

Cu aceasta functie, în plus fata de statiile memorate manual în prealabil, sunt memorate pe pozitiile libere posturile cu cel mai puternic semnal de emisie. Posturile sunt memorate în ordinea puterii semnalului lor.


Exemplu de comanda - AUTOSTORE:


Sistem de navigatie Audi PlusComanda vocala         Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBS

AUTOSTORE Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

- Radio sursa activa .

Nici o comanda

Dialog - Autostore se initiza.

Sfârsit dialog. ■

Posturile disponibile sunt reproduse scurt pentru câteva secunde.

Radioul este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.

Apasati tasta PTT Tonul de semnal indica faptul ca sistemul este gata de functionare.

Rostiti apoi comanda SCAN.

Dupa solicitarea functiei SCAN sunt reproduse pentru 8 secunde toate posturile disponibile.


Exemplu pentru functia SCAN:

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBS

SCAN

Radio pornit. Radio sursa activa.

Nici o comanda

Dialog - cautarea porneste în sus, cu reproducerea pentru câteva secunde a fiecarui post.


Toate posturile disponibile sunt reproduse pentru câteva secunde.


Sfârsit dialog.

SCAN

Apasati tasta PTT la postul dorit.

Nici o comanda

Dialog - Functia de reproducere este oprita si postul selectat ramâne activ.

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. Functia de cautare SCAN este oprita si postul ascultat ramâne activ în continaure.


Pentru vehicule cu: Audi Chorus, Audi Concert. Audi Syrnphony

Introducerea frecventei (numai unde ultra scurte UKW /FM)

Prin introducerea frecventei puteti alege postul direct.

Radioul / sistemul radio si de navigatie este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda FRECVENŢĂ.

Sistemul de comanda vocala solicita frecventa dorita.

Pot fi alese frecvente între 87,5 MHz si 108,0 MHz . Cifrele si simbolurile frecventelor dorite trebuie rostite în combinatia completa , de ex. OPTZECI-sI-sAPTE-VIRGULĂ-CINCI

Exemplu de introducere a frecventei :Radio Audi Chorus, Audi Symphony, Audi Concert

Comanda vocala         Conditie

Comanda

SBS

Activitate

SBS


FRECVENŢA

Dialog

«Va rog rostiti frecventa>

Sistem radio pornit.

- Radio sursa activa .

Comenzi posibile: OPTZECI sI sAPTE VIRGULĂ CINCI pâna la O SUTĂ OPT

Nici o comanda

Dialog. - Frecventa rostita este initiata.Sfârsit dialog.  

Valabil pentru vehicule: Cu Radio Audi Concert, Audi Symphony Sistem de navigatie Audi Plus

Informatii despre trafic

Ultimele mesaje receptionate si memorate despre trafic pot fi activate.

Apasati tasta PTT Tonul de semnal indica faptul ca sistemul este gata de functionare.

Rostiti apoi comanda INFO TRAFIC.

Daca aparatul de Radio este pornit, cu functia TP memo, indiferent de sursa activa momentan si fara

o schimbare prealabila de sursa, pot fi reproduse ultimele informatii de trafic receptionate.

Cu tasta PTT poate fi întrerupta oricând reproducerea informatiilor despre trafic.

Exemplu pentru ascultarea info trafic:

Radio Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi Plus


Comanda vocala

INFO TRAFIC

Radio / sistem radio de navigatie pornit

Nici o comanda

Dialog - ultimele mesaje receptionate despre trafic sunt reproduse.

Sfârsit dialog.Informatii de trafic memorate.


INFO TRAFIC

Radio / sistem radio

si de navigatie pornit - Nu exista mesaje info trafic memorate.

<Nici un

Mesaj info trafic

memorat.

DialogSfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

SBS- lista interna de posturi

Valabil pentru vehicule:   Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony

Memorare de posturi                

Postul reglat actual poate fi memorat în lista interna SBS cu orice nume.

Radioul / sistemul radio si de navigatie este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.

Apasati tasta PTT Dupa tonul de semnal sistemul vocal este gata de functionare.

Rostiti apoi comanda sTERGE NUMELE

Prin intermediul acestei functii postul ascultat momentan poate fi memorat în lista interna SBS cu orice nume (de ex. ANTENNE sau POST RADIO TREI).


Exemplu de functionare - Memorare post:


Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate

SBSMEMOREAZĂ POSTUL

Radio pornit - Radio sursa activa - Lista de posturi nu este plina - Post reglat.

<Postul

va rog>

Dialog


ex. ANTENNE


<Va rog repetati postul


ANTENNE


<Numele este memorat»

Sfârsit dialog.

Indicatii despre lista interna de posturi:

Daca toate cele 20 de spatii de memorie sunt memorate, apare dialogul <Lista de posturi este plina>

Daca postul numit este deja memorat în lista, dialogul este continuat cu <Post deja existent, va rog mentionati postul > Dupa trei solicitari ale sistemului de comanda vocala dialogul este finalizat.

Daca numele difera la repetare de primul mod de rostire, dialogul este continuat cu <Numele nu corespunde pozitiei din memorie

Valabil pentru vehicule: Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony

Selectie post

Selectare de posturi memorate din lista interna de posturi.

Radioul / sistemul radio si de navigatie este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda SELECŢIE POST.

Cu aceasta functie poate fi ales un post memorat din lista interna de posturi.

Exemplu pentru selectia din lista de posturi:

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony

Com. vocala Conditie Anunt SBS Activitate
SBS

Selectie post       Radio pornit- <Postul Dialog
pornit va rog>

Sursa activa-

Lista posturi

nu e goala

ex. ANTENNE Radio pornit Nici o comanda Dialog
Post radio este

Sursa activa- .

Antenne este memorat in lista si recunoscut.

Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT tasta 5.

Indicatii despre selectia din lista interna de posturi:

Daca nu are loc nici o comanda, sistemul de comanda vocala solicita postul <Postul, va rog». Daca utilizatorul nu da nici acum nici o comanda, sistemul va invita sa repetati introducerea <Va rog rostiti numele postului>. Dupa aceea dialogul cu sistemul de comanda vocala este întrerupt cu mesajul <Anulare>.

Daca se alege un post care nu este memorat, sistemul de comanda vocala solicita prin mesajul <Post inexistent. Postul, va rog>, o noua rostire. Daca nu se corecteaza sistemul solicita utilizatorul din nou <Va rog rostiti numele postului>

sa dea comanda.                

Dupa doua solicitari la care nu s-a raspuns, dialogul se încheie

Dupa trei nume gresite, dialogul cu sistemul de comanda vocala se încheie .

Daca nu sunt memorate alte poturi, dialogul este încheiat cu <Lista de posturi este goala > . ■

Valabil pentru vehicule - cu Radio A 14414k103o udi Chorus, Audi Concert

stergerea postului _

Posturile pot fi sterse individual din lista de posturi.

Radioul / sistemul radio si de navigatie este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.

- Apasati tasta PTT - starea gata de functionare a sistemului este indicata prin intermediul tonului de semnal.

Rostiti apoi comanda sTERGE POSTUL.

Daca postul dorit este prezent în lista de posturi si a fost recunoscut, dialogul continua conform exemplului urmator:


Exemplu de functionare - stergere post:


Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony


Comanda vocala

Conditie           Anunt SBS

Activitate


SBS

POST

sTERGERE

Radioul este pornit.

Lista de posturi nu este goala

Dialog

<Postul va rog


ex. ANTENNE

Radioul este pornit.

- Radio sursa activa .

Postul este memorat in lista si recunoscut.

<Doriti sa stergeti postul Antenne >


Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda

<Comenzi posibile sunt:>

Da, Nu, repeta, corecteaza>


DA

<Postul este sters»

Sfârsit dialog.

Utilizatorul poate finaliza dialogul oricând prin apasarea tastei PTT.

Indicatii despre stergerea din lista interna de posturi SBS:                           

Daca postul dorit nu este recunoscut, sistemul de comanda vocala solicita postul cu anuntul "POST INEXISTENT. POSTUL VĂ ROG" - pentru a repeta comanda Dupa trei comenzi ininteligibile sistemul încheie dialogul.

Daca nu sunt memorate posturi, dialogul este încheiat cu <Lista de posturi este goala > .

Daca dupa solicitarea "POSTUL, VĂ ROG" nu se face nici o comanda sistemul solicita postul din nou "VĂ ROG ROSTIŢI NUMELE POSTULUI". Daca nu se face nici o selectie, sistemul încheie dialogul. ■


Valabil pentru vehicule - cu Radio A 14414k103o udi Chorus, Audi Concert Audi Concert, Audi Symphony

Ascultare lista de posturi si selectie post

Lista de posturi poate fi ascultata si citita si postul dorit poate fi ales cu tasta PTT

Radioul / sistemul radio si de navigatie este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.

Apasati tasta PTT Starea gata de functionare a sistemului este indicata de catre tonul de semnal.

- Rostiti apoi comanda ASCULTARE / CITIRE LISTĂ POSTURI.


Sistemul citeste posturile memorate în lista oferindu-va o privire de ansamblu asupra acestora.


Postul dorit poate fi ales la orice moment prin intermediul tastei PTT tasta 5.

Exemplu de functionare - Ascultare lista post:

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony


Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBSASCULTARE rsp. CITIRE LISTĂ POSTURI

Radioul este pornit.

- Radio sursa activa .

Lista de posturi nu este goala

Se citesc toate pozitiile din lista.

Dialog - SBS citeste lista de posturi.


Sfârsit dialog.

ASCULTARE rsp. CITIRE LISTĂ POSTURI

Radioul este pornit.

- Radio sursa activa .

Lista de posturi nu este goala

Apasati tasta PTT la postul dorit.

Nici o comanda

Dialog - SBS încheie meajul si repeta postul dorit. Postul selectat este initiat.

Sfârsit dialog.

Indicatii despre ascultarea listei interne de posturi:                         

Daca nu sunt memorate alte posturi, dialogul este încheiat cu <Lista de posturi este goala > . ■

Pentru vehicule: Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony

stergerea listei de posturi

Prin intermediul acestei functii lista interna de posturi poate fi stearsa partial sau total.

Radioul / sistemul radio si de navigatie este pornit si modul de operare Radio este sursa activa.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda sTERGE LISTĂ POSTURI.

Cu comanda sTERGE LISTĂ POSTURI poate fi stearsa lista interna de posturi. Prin activarea tastei PTT pot fi sterse toate posturile individual.


Exemplu pentru stergerea întregii liste:

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony
Comanda vocala

Activitate

SBS


Conditie           Anunt SBS


LISTĂ DE POSTURI

sTERGERE

Dialog


<Doriti sa

stergeti întreaga lista de posturi >


Radio pornit -

- Radio sursa activa .

Lista de posturi nu este goala
Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitareFara comanda<Comenzi posibile sunt:>

Da, Nu

DA

<Sunteti sigur>

Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitareFara comanda<Comenzi posibile sunt:> Da, Nu

DA<Lista de posturi este stearsa>Sfârsit dialog.


Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.Indicatii despre stergerea din lista interna de posturi SBS a unor posturi individuale:

Radio Symphony, Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBS

sTERGE LISTA DE POSTURI

Radio pornit- Radio sursa activa -Lista de posturi nu este goala

<Doriti sa stergeti întreaga lista de posturi >

Dialog

Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda


<Comenzi posibile sunt:>

Da, Nu

NuDialog - Este citita lista de posturi .


Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony


Comanda vocala     Conditie Anunt SBS

Activitate SBS

Fara comanda

<Doriti sa stergeti postul (Post) >

Apasati tasta PTT la postul de sters.

Dialog

Daca nu este data nici o comanda, dupa ca. 5 secunde are loc urmatoarea solicitare

Fara comanda

<Comenzi posibile sunt:>

Da, Nu, Repeta>


DA

<Postul este sters»

Dialog - Pozitia este stearsa.

Dialog - Este citita lista de posturi ramase.Toate datele sunt citite.

Sfârsit dialog.


Instructiuni despre functia - stergerea a listei de posturi / stergerea posturilor individuale:


Atâta timp cât lista interna de posturi este citita, prin actionarea tastei PTT pot fi sterse alte posturi. ■


Mod de functionare cu caseta

Descrierea dialogului

Functii


Img 14. SBS Casetofon


Pentru functionarea casetofonului instalatia radio trebuie sa fie pornita si trebuie sa existe o caseta în unitatea prevazuta în acest scop. Daca în timpul functionarii în mod radio sau CD se introduce o caseta în unitate, aparatul trece automat la reproducerea casetei.

Daca aparatul radio functioneaza în pe radio sau daca este activ schimbatorul de CD-uri, casetofonul poate fi activat prin

Intermediul schimbului de sursa (comanda CASETĂ).

Dupa o comanda vocala emisa, sistemul de comanda vocala confirma acustic receptia ei si eventual poarta un dialog.


Comanda vocala pentru operarea casetofonului:

Comanda vocala

Activitate SBS

CEALALTĂ PARTE

Casetofonul schimba directia de rulare pe partea cealalta - vezi pag. 50SCAN

Melodia / melodiile de pe caseta sunt reproduse ptr. câteva secunde - pag . 50.CĂUTARE sau MELODIA/ PIESA URMĂTOARE

Începe cautarea pentru melodia urmatoare - pag 51.

MELODIA / PIESA ANTERIOARĂ

Începe cautarea pentru melodia anterioara - pag 57.DERULARE ÎNAINTE

Caseta este derulata înainte -pag. 52


DERULARE ÎNAPOI

Caseta este derulata înapoi -pag. 52Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda SCHIMBĂ PARTEA.


Dupa introducerea acesteia pe ecranul aparatului de navigatie apare directia de rulare a casetei. Sageata indica ce parte a casetei este activa.


Exemplu de functionare - Schimbare a partii:

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBS

CEALALTĂ PARTE

Radio pornit, casetofon activ

Nici o comanda

Dialog

Directia de rulare este schimbata.

Sfârsit dialog.

La capatul benzii aparatul schimba automat directia de mers (autoreverse).


Operarea casetofonului

Valabil pentru vehicule:   cu Radio Audi Chorus, Audi Symphony

Schimbarea partii

Partea casetei poate fi schimbata în timpul reproducerii.

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, casetofonul sa fie sursa audio activa.

Valabil pentru vehicule:   cu Radio Audi Chorus, Audi Symphony

SCAN (Reproducere automata a melodiilor)

Cu SCAN sunt reproduse toate melodiile

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, casetofonul sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT Tonul de semnal indica faptul ca sistemul este gata de functionare.

Rostiti apoi comanda SCAN.

Dupa ca a fost activata functia toate melodiile casetei sunt reproduse ptr. aproximativ 8 secunde.

Exemplu pentru functia SCAN:


Comanda vocala

Conditie

Comanda

SBS

Activitate SBS

SCAN

Radio pornit

Casetofon sursa activa.

Reproducerea fiecarei melodii terminata.

Nici o comanda

Dialog


Se porneste cautarea în sus cu o reproducere scurta a fiecarei melodii.

Sfârsit dialog.

SCAN

Radio pornit, casetofon activ

Nici o comanda

Dialog

Se porneste cautarea în sus cu o reproducere scurta a fiecarei melodii.

Sfârsit dialog.

Apasati tasta PTT la melodia dorita.

Nici o comanda

Dialog - Functia de reproducere este oprita si melodia selectata ramâne activa.

Sfârsit dialog.

Valabil pentru vehicule - cu Radio A 14414k103o udi Chorus, Audi Symphony

Pornire Cautare_____ _______ ______ _______

Este posibila cautarea melodiei urmatoare, anterioare

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, casetofonul sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT Tonul de semnal indica faptul ca sistemul este gata de functionare.

Rostiti comanda CĂUTARE sau MELODIA / PIESA URMĂTOARE sau MELODIA / PIESA ANTERIOARĂ.


Exemplu pentru

Cautare:Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBS

CĂUTARE sau  MELODIA/ PIESA URMĂTOARE

Radio pornit, casetofon activ

Nici o comanda

Dialogul

Cautare în

sus pentru melodia / piesa anterioara.

Sfârsit dialog.

MELODIA / PIESA ANTERIOARĂ

Radio pornit, casetofon activ

Nici o comanda

Dialog

Începe cautarea pentru melodia anterioara

Sfârsit dialog.      

Valabil pentru vehicule:   cu Radio A 14414k103o udi Chorus, Audi Symphony

Derularea casetei înainte si înapoi

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, casetofonul sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda DERULEAZĂ ÎNAINTE sau DERULEAZĂ ÎNAPOI.

Cu aceasta functie începe procesul de derulare înainte sau înapoi a casetei.

Exemplu pentru functia de derulare înainte / înapoi


Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

ActivitateSBS

DERULARE ÎNAINTE

Radio pornit, casetofon activ

Nici o comanda

Dialog - se porneste derularea înainte a casetei

Sfârsit dialog.
DERULARE ÎNAPOI

Radio pornit

Casetofon

activ

Nici o comanda

Dialog- se porneste derularea înapoi

a casetei.

Sfârsit dialog.Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. ■

CD-Player / Schimbator de CD-uri Descriere dialog CD-player

Functii

Ca CD / CD player este denumit în general aparatul de reproducere de CD-uri integrat în vehicul În functie de varianta de echipament acest CD-player poate fi un radio Concert sau un schimbator intern de CD-uri în Radio Symphony.

Pentru reproducerea CD-ului trebuie pornit aparatul radio. În CD playerul Audi Concert respectiv în schimbatorul intern de CD-uri Audi Symphony sunt introduse

în functie de aparat, mai multe CD-uri. Modul de operare al CD-ului este activat automat imediat ce un CD este introdus în unitatea de CD-uri.  Daca instalatia radio este pe mod de operare radio sau caseta si exista dejaun CD introdus, reproducerea CD-ului poate fi initiata prin schimbarea sursei (comanda CD) sau manual.

Posibilitatile de comanda vocala depind de aparatul montat în vehicul.            '


Comanzi vocale pentru operarea CD-ului:

Comanda vocala

Activitate SBS

MELODIA / PIESA URMĂTOARE

Este selectata piesa urmatoare


=> pagina 54.

MELODIA / PIESA ANTERIOARĂ

Este selectata piesa anterioara


=> pagina 54.

SCAN

Cu aceasta comanda este activat modul de operare automat pentru CD=> pagina 55.

CD UNU pâna la CD sASE

Este selectat CD-ul indicat => pagina 56.


MELODIA / PIESA UNU pâna la MELODIA / PIESA DOUĂZECI

Este selectat CD-ul indicat => pagina 56.

CD UNU - sASE si MELODIA / PIESA UNU - DOUĂZECI

Sunt  selectate CD-ul si piesa indicate => pagina 57.


Operare CD

Valabil pentru vehicule:   Cu Radio Audi Concert, Audi Symphony

Cautare:        _

Este posibila cautarea melodiei urmatoare, anterioare

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, CD playerul sa fie sursa audio activa.

- Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal rostiti comanda MELODIA / PIESA URMĂTOARE sau MELODIA / PIESA ANTERIOARĂ.

CD_palyerul porneste cautarea si se opreste automat la piesa urmatoare respectiv anterioara. Piesa cautata este reprodusa.


Exemplu pentru cautare:

Radio, Audi Concert, Audi Symphony

Comanda vocala

Conditie

Comanda

SBS

Activitate SBS

MELODIA / PIESA URMĂTOARE

Radio pornit, CD player activ

Nici una.

Comanda

Dialog - Începe cautarea pentru melodia anterioaraSfârsit dialog.

MELODIA / PIESA ANTERIOARĂ

Radio pornit, CD player activ

Nici o comanda

Dialog - Începe cautarea pentru melodia anterioara

Sfârsit dialog.      

Valabil pentru vehicule:   Cu Radio Audi Concert, Audi Symphony

SCAN (Reproducere automata a melodiilor)

Cu SCAN sunt reproduse automat toate melodiile

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, CD playerul sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT Tonul de semnal indica faptul ca sistemul este gata de functionare.

Rostiti apoi comanda SCAN.

Dupa ca a fost activata functia toate melodiile CD-ului sunt reproduse ptr. aproximativ 8 secunde.


Exemplu pentru functia SCAN:

Radio A 14414k103o udi Concert, Audi Symphony

Comanda vocala

Conditie

Comanda

SBS

Activitate SBS

SCAN


Radio pornit, CD player activ

Dupa reproducerea pentru câte 8 secunde a fiecarei piese.

Nici o  

comanda

Dialog - începe cautarea în sus cu reproducerea fiecarei melodii /piese.

Sfârsit dialog.


SCAN


Radio pornit, CD player activ

Nici o comanda

Dialog - începe cautarea în sus cu reproducerea fiecarei melodii /piese.

Apasati tasta PTT la melodia dorita.

Nici o comanda

Dialog - Functia de reproducere este oprita si melodia selectata ramâne activa.

Sfârsit dialog.      

Valabil pentru vehicule: Cu Radio Audi Concert, Audi Symphony

Alegerea pozitiei melodiei

Pozitiile individuale pot fi selectate cu comanda vocala

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, CD playerul sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT Starea gata de functionare a sistemului este indicata de catre tonul de semnal.

Rostiti apoi de exemplu comanda MELODIA PAISPREZECE saur PIESA PAISPREZECE .

Este reprodusa piesa selectata (de ex. melodia / piesa 14). Cu aceasta functie puteti alege direct pâna la 20 de melodii / piese. Numarul piesei dorite trebuie rostit în combinatie completa , de ex. doisprezece, treisprezece et.  douazeci.

Exemplu de functionare - Alegere pozitie:

Radio A 14414k103o udi Concert

Audi Symphony

Comanda vocala

Anuntul SBS

Activitate

Conditie


SBS

Ex PIESA PAISPREZECE sau MELODIA PAISPREZECE .

Nici o comanda

Dialog - piesa cu numarul rostit este reprodusa.

Sfârsit dialog.

Radioul este pornit.

CD player activ

Prin activarea tastei PTT aceasta functie poate fi finalizata oricând. 

Valabil pentru vehicule: Cu radio Audi Symphony

Alegerea CD-ului

CD-urile individuale pot fi selectate cu comanda vocala

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, CD playerul sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda CD CINCI.

CD-playerul alege CD-ul dorit (5).  Cu aceasta functie puteti alege direct pâna la 6 CD-uri.

Exemplu de functionare - Alegere CD:

Radiov

Audi Symphony


Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate

SBSex. CD 5

Radio pornit, CD player activ

Nici o comanda

Dialog - Se cauta CD 5 si este reprodus începând cu prima piesa.

Sfârsit dialog.      
Prin activarea tastei PTT aceasta functie poate fi finalizata oricând. 

Valabil pentru vehicule: Cu radio Audi Symphony

Alegere CD si pozitie melodie

CD-urile si piesele individuale pot fi selectate cu comanda vocala

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, CD playerul sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT. Tonul de semnal indica starea gata de functionare a sistemului.

Rostiti apoi de exemplu comanda CD 1,  PIESA PAISPREZECE .

CD-playerul alege CD-ul dorit si reproduce piesa indicata. Numarul piesei dorite trebuie rostit în combinatie completa , de ex. doisprezece, treisprezece et.  douazeci.

Cu aceasta functie puteti alege direct pâna la 6 CD uri si 20 de melodii / piese.


Exemplu de functionare - Alegere CD si piesa:

Radio Audi SymphonyComanda vocala

comanda

SBS

Activitate

ConditieSBS

CD UNU - MELODIA / PIESA PAISPREZECE

Nici o comanda

Dialog - CD UNU este cautat si este reprodusa melodia /piesa 14

Sfârsit dialog.      

Radioul este pornit.

Playerul activDescriere dialog SCHIMBĂTOR DE CD-uri

Functii

Ca schimbator de CD-uri este numit în general un aparat extern de schimbat CD-uri.
Pentru reproducerea CD-ului trebuie pornit aparatul radio. Daca aparatul de radio se afla în mod de radio sau caseta si deja exista un CD introdus, reproducerea CD-ului poate fi pornita cu modificarea sursei (comanda schimbator de CD-uri). Comenzile posibile depind de sistemul Radio / Radio si Navigatie integrat în vehicul.


Comanzi vocale pentru operarea CD-ului:

Comanda vocala


Activitate SBS

MELODIA / PIESA URMĂTOARE


Se alege piesa urmatoare => pag 58.

MELODIA / PIESA ANTERIOARĂ


Se alege piesa anterioara => pag 58.

SCAN


Cu aceasta comanda este activat modul de operare automat pentru CD - pagina 59

CD UNU pâna la CD sASE


Este selectat CD-ul indicat => pagina 60.

MELODIA UNU pâna la MELODIA DOUĂZECI

Este selectata piesa indicata

=> pagina 60.

CD UNU - sASE si MELODIA / PIESA UNU - DOUĂZECI


Este selectat CD-ul indicat => pagina 61.

SCHIMBĂTOR DE CD-uri

Valabil pentru vehicule:   Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi Plus

Cautare

Este posibila cautarea melodiei urmatoare, anterioare

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, schimbatorul de CD uri sa fie sursa audio activa.


Apasati tasta PTT Tonul de semnal indica faptul ca sistemul este gata de functionare.

Rostiti comanda CĂUTARE sau MELODIA / PIESA URMĂTOARE sau MELODIA / PIESA ANTERIOARĂ.

Cu aceasta functie se porneste cautarea pentru piesa urmatoare / anterioara.

Exemplu pentru cautare:

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate

SBS

MELODIA / PIESA URMĂTOARE

Radio Pornit, Schimbator de CD-uri activ

Nici o comanda

Dialog - Începe cautarea în sus pentru melodia urmatoare

Sfârsit dialog.PIESA ANTERIOARĂ

MELODIA

Radio pornit, Schimbator CD activ

Nici o comanda

Dialog - Începe cautarea pentru melodia anterioara

Sfârsit dialog.
Prin activarea tastei PTT aceasta functie poate fi finalizata oricând.

Selectia acestei piese / melodii  este redusa la CD_ul momentan activ.

Valabil pentru vehicule:   cu Radio Audi Chorus, Audi Concert Audi Symphony

SCAN (Reproducere automata a melodiilor)

Cu SCAN sunt reproduse automat toate melodiile

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, schimbatorul de CD uri sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda SCAN.

Dupa ce a fost activata functia toate melodiile CD-ului sunt reproduse ptr. aproximativ 8 secunde.


Exemplu pentru functia SCAN:

Radio A 14414k103o udi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony

Comanda vocala

Conditie

comanda

SBS

Activitate SBS

SCAN


Radio pornit, Schimbator CD activ

Toate piesele sunt reproduse pentru ca. 8 secunde

Nici o comanda

Dialog - începe cautarea în sus cu reproducerea fiecarei melodii /piese.

Sfârsit dialog.


SCAN


Radio pornit, Schimbator CD activ

Nici o comanda

Dialog - începe cautarea în sus cu reproducerea fiecarei melodii /piese.

Apasati tasta PTT la melodia dorita.

Nici o comanda

Dialog - Functia de reproducere este oprita si melodia selectata ramâne activa.

Sfârsit dialog.      
Valabil pentru vehicule cu Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi Plus

Alegerea pozitiei melodiei

Pozitiile individuale pot fi selectate cu comanda vocala

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, schimbatorul de CD uri sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT Tonul de semnal indica faptul ca sistemul este gata de functionare.

Rostiti apoi de exemplu comanda MELODIA PAISPREZECE saur PIESA PAISPREZECE .

Este reprodusa piesa selectata (de ex. melodia / piesa 14) de catre schimbatorul de CD-uri. Cu aceasta functie puteti alege direct pâna la 20 de melodii / piese. Numarul piesei dorite trebuie rostit în combinatie completa , de ex. doisprezece, treisprezece et. douazeci.

Exemplu de functionare - Alegere pozitie:

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala     Conditie Anunt SBS

Activitate SBS

Ex PIESA PAISPREZECE sau MELODIA PAISPREZECE . Radio pornit Schimbator CD-uri activ.

Nici o comanda

Dialog - piesa cu numarul rostit este reprodusa.


Sfârsit dialog.      Valabil pentru vehicule: Audi Chorus, Audi Concert. Audi Symphony

Alegerea CD-ului

CD-urile individuale pot fi selectate cu comanda vocala

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, schimbatorul de CD uri sa fie sursa audio activa.

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda CD CINCI.

CD-playerul alege CD-ul dorit (5).  Cu aceasta functie puteti alege direct pâna la 6 CD-uri.

Exemplu de functionare - Alegere CD:

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie           Anunt SBS

Activitate

SBS


CD CINCI

Radioul este pornit.

Schimbator CD-uri activ.

Nici o comanda

Dialog - Se cauta CD 5 si este reprodus începând cu prima piesa.

Sfârsit dialog.      
Valabil pentru vehicule:   Cu radio Audi Chorus, Audi Concord, Audi Symphony , sistem de navigatie Audi PLUS

Alegere CD si pozitie melodie____________

Exemplu de functionare - Alegere CD si piesa:

Radio Audi Chorus, Audi Concert, Audi Symphony, sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate SBS

CD UNU-MELODIA

PIESA PAISPREZECE

Nici o comanda

Dialog - CD UNU este cautat si este reprodusa melodia /piesa 14

Sfârsit dialog.      

Radioul este pornit.

Schimbator CD-uri activ.

CD-urile si piesele individuale pot fi selectate cu comanda vocala

Img. 16   Display Audi Navigationssytem Plus - Schimbator CD

Aparatul de radio trebuie sa fie pornit, schimbatorul de CD uri sa fie sursa audio activa.

- Apasati tasta PTT - starea gata de functionare a sistemului este indicata prin intermediul tonului de semnal.

Rostiti apoi de exemplu comanda CD 1, PIESA PAISPREZECE .

Numarul piesei dorite trebuie rostit în combinatie completa , de ex. doisprezece, treisprezece et. douazeci.

Este reprodusa piesa selectata (de ex. melodia / piesa 14) de catre schimbatorul de CD-uri. Cu aceasta functie puteti alege direct pâna la 6 CDuri si 20 de melodii / piese.


Sistem de navigatie Audi Plus Descrierea dialogului

Functii________________

Abb Privire de ansamblu SBS Navigation

Daca radioul este pornit si modul de navigatie este activ, exista posibilitatea ca destinatiile de top sa fie alese si sa se porneasca ghidarea spre destinatie. Reprezentarea hartii poate fi activata si scara hartii poate fi modificata. Ghidarea spre destinatie poate fi adaptata automat, pe baza mesajelor de trafic (dinamizare).

Daca radioul este în mod de radio, schimbator de CD-uri sau TV, modul de navigatie poate fi activat prin schimbarea sursei (comanda NAVIGAŢIE).        


Comenzi de utilizare pentru sistemul de navigatie:

Comanda vocala

Functie

Harta

Afisarea ultimei reprezentari pe harta  => pagina 63.


HARTA CINCIZECI DE METRII pâna la CINCI SUTE DE KILOMETRII

Trecerea reprezentarii pe harta si a setarilor la scara indicata.

=> pagina 64.ZOOM IN / PLUS respectiv. ZOOM OUT/ MINUS

Trecere în modul de reprezentare pe harta. Modificarea scarii hartii.

=> pagina 65.DESTINAŢIE TOP UNU / DOI / TREI / PATRU

DINAMIZARE OPRIT / PORNIT

Abb Display Audi Navigationssytem Plus - CD-Wechsler

Pornire sau oprire a functiei de dinamizare


Sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie

comanda

SBS

Activitate SBS

Harta

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda

Dialog - Este citita lista de posturi .


Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda HARTĂ.

Are loc comutarea în reprezentarea harta.

Exemplu

Operarea sistemului de navigatie

Valabil pentru vehicule:   Cu sistem de navigatie Audi Plus

Activarea reprezentarii pe harta

Pot fi activate diferite moduri de reprezentare pe harta.

Sistemul radio / de navigatie trebuie sa fie pornit si navigatia activa

Valabil pentru vehicule:   Cu sistem de navigatie Audi Plus

Scara hartii_____ _______ ______ ____________

Pot fi activate diferite scari ale hartii.

Abb Display Audi Navigationssystem  Audi - Scara harta

Sistemul radio / de navigatie trebuie sa fie pornit si navigatia activa Exista posibilitatea ca o harta cu date despre scara sa fie activata indiferent de modul de reprezentare activ la un moment dat.

- Apasati tasta PTT - starea gata de functionare a sistemului este indicata prin intermediul tonului de semnal.

Introduceti comanda de ex HARTA CINCIZECI DE KILOMETRII.

Harta este reprezentata si masura indicata este data.

Cifrele trebuie rostite în combinatie (de ex. cincizeci) pentru ca numerele sa fie recunoscute de catre sistemul de navigatie.

Reprezentarea urmatoare a hartii poate fi activata:

Harta cincizeci metrii (scara 1 : 5000)

Harta o suta de metrii (scara 1 : 10.000)

Harta doua sute de  metrii (scara 1 : 20.000)

Harta cinci sute de metrii (scara 1 : 50.000)

Harta un kilometru (scara 1 : 100.000

Harta doi kilometri (scara 1 : 200.000)

Harta cinci kilometri (scara 1 : 500.000)

Harta zece kilometrii (scara 1 : 1.000.000)

Harta douazeci kilometri (scara 1 : 2.000.000)

Harta cincizeci kilometri (scara 1 : 5.000.000)

Harta o suta de kilometrii (scara 1 : 10.000.000)

Harta doua sute de kilometri (scara 1 : 20.000.000)

Harta cincizeci de kilometrii (scara 1 : 50.000.000)

Exemplu pentru activarea scarii unei harti.:

Sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie

comanda

SBS

Activitate


Nici o comanda

SBS

Ex. HARTA

Sistem radio / de navigatie

pornit

Navigatia activa.

Dialog - Harta cu scara de cincizeci de km este afisata.

Sfârsit dialog.      

CINCIZECI KILO

METRII


Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT. ■

Valabil pentru vehicule   cu sistem de navigatie Audi Plus

Modificarea scarii hartii

Scara hartii poate fi modificata.

Sistemul radio / de navigatie trebuie sa fie pornit si navigatia activa

Apasati tasta PTT. Tonul de semnal indica starea gata de functionare a sistemului.

Rostiti apoi comanda ZOOM IN / PLUS sau ZOOM OUT / MINUS.

Ultima harta reprezentata trebuie afisata si scara marita si micsorata în functie de comanda.


Exemplu pentru modificarea scarii hartii

Sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate

SBS


ZOOM IN /

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda

Dialog - ultima reprezentare a hartii este afisata, scara micsorata

Sfârsit dialog.

PLUS

ZOOM OUT /

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda

Dialog-

ultima reprezentare a hartii este afisata, scara marita

Sfârsit dialog.

MINUS

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Valabil pentru vehicule:   Cu sistem de navigatie Audi Plus

Activarea destinatiilor de top

Destinatiile de top memorate pot fi activate din memoria de destinatii.

Sistemul radio / de navigatie trebuie sa fie pornit si navigatia activa

Apasati tasta PTT

Dupa tonul de semnal dati comanda DESTINAŢIA TOP UNU.

Destinatiile frecvente pot fi memorate în memoria de destinatii pe primele 4 pozitii ca destinatii de top. Prin comanda DESTINAŢIA DE TOP si indicarea pozitiei, se acceseaza rapid aceasta destinatie.

Exemplu de functionare - Alegere destinatie de top:

Sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie

comanda

SBS

Activitate

SBS

Destinatie top

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.


Navigatie activa, cel putin o destinatie de top memorata.

Nici o comanda

Dialog - Destinatia de top 1 este activata si se începe ghidarea spre destinatie.

Sfârsit dialog.

UNU


Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Valabil pentru vehicule: Cu sistem de navigatie Audi Plus

Adaptare dinamica / Dinamizare

Ruta poate fi adaptata la conditiile de trafic.

Sistemul radio / de navigatie trebuie sa fie pornit si navigatia activa

Apasati tasta PTT Starea gata de functionare a sistemului este indicata de catre tonul de semnal.

Rostiti apoi comanda PORNEsTE ADAPTAREA DINAMICĂ sau PORNEsTE RUTA DINAMICĂ.       

Exemplu de functie dinamica

Sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie

Anuntul SBS

Activitate
SBS

PORNEsTE FUNCŢIA DINAMICĂ

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda

Dialog - Este activata functia de evitare a congestiilor de trafic .

Sfârsit dialog.FUNCŢIA DE DINAMIZARE OPRITĂ

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

Nici o comanda

Dialog - Este dezactivata functia de evitare a congestiilor de trafic .

Sfârsit dialog.      
Mod de functionare TV

Descrierea dialogului

Functii
Daca sistemul radio & de navigatie este activ, poate fi activat modul de operare TV

Daca radioul este în mod de radio, schimbator de CD-uri sau schimbator CD sau navigatie, modul de navigatie poate fi activat prin schimbarea sursei (comanda TV).

În timpul mersului imaginea TV se întuneca, sunetul ramâne însa. Apare mesajul "Pentru siguranta Dumneavoastra în timpul mersului imaginea TV nu este disponibila". ►

Comenzi vocale

Pentru operarea functiei TV:

Comanda vocala

Functie

POSTUL URMĂTOR

Dialog - se porneste cautarea dupa postul urmator.


POSTUL ANTERIOR

Dialog - se porneste cautarea dupa postul urmator. Pag 69AUTOSTORE

Se porneste functia autostore => pagina 69.


Operarea Televizorului

Valabil pentru vehicule:   Cu sistem de navigatie Audi Plus

Cautare posturi

Cautarea are loc dupa urmatoarele posturi receptionate sau dupa posturile anterioare.

Sistemul de navigatie trebuie sa fie pornit si modul TV activ.

Apasati tasta PTT

Introduceti dupa tonul de semnal comanda CĂUTARE, POSTUL URMĂTOR sau POSTUL ANTERIOR.

Daca instalatia radio este activa si modul TV activ, cautarea posturilor poate fi initiata pentru posturile anterioare sau urmatoare.


Exemplu pentru cautare posturi:

Sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie

comanda

SBS

Activitate SBS

POSTUL URMĂTOR

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

- mod de functionare TV

Nici o comanda

Dialog - se porneste cautarea dupa postul urmator.


Sfârsit dialog.

POSTUL ANTERIOR

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

- mod de functionare TV

Nici o comanda

Dialog - Cse porneste cautarea postului anterior

.


Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.

Valabil pentru vehicule   cu sistem de navigatie Audi Plus

Functie automata de stocare                         

Posturile cu receptia cea mai puternica sunt memorate automat.

Sistemul de navigatie trebuie sa fie pornit si modul TV activ.


Apasati tasta PTT. Tonul de semnal indica starea gata de functionare a sistemului.

Rostiti apoi comanda AUTOSTORE.

Dupa activarea functiei Autostore, sunt memorate 8 posturi cu semnalul mai puternic.

Exemplu de functionare - Autostore:

Sistem de navigatie Audi Plus

Comanda vocala

Conditie

comanda

SBS

Activitate SBS

AUTOSTORE

Radio / sistem radio si de navigatie pornit.

- mod de functionare TV

Nici o comanda

Dialog - Functia Autostore este initiata


Sfârsit dialog.

Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.


Dialogul poate fi întrerupt la orice moment prin intermediul tastei PTT.


Document Info


Accesari: 7952
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )