Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
GENERALITATILE APARATELOR DE BORD AUTO

Auto


GENERALITATILE APARATELOR DE BORD AUTO

Controlul functionarii unor instalatii ale motorului si ale automobilului in mers se realizeaza printr-o serie de aparate de masura si control montate la tabloul de bord pentru 555d39f a putea fi observate permanent de catre conducatorul auto.Aparatele de bord au rolulu de a masura, controla si informa pe conducatorul auto asupra functionarii corecte a principalelor elemente functionale ale automobilului, preintampinand prin aceasta anumite deranjamente sau accidente.

Pentru controlul functional al instalatiilor sau parametrilor functionali ai automobilului se folosesc fie aparate indicatoare, fie sesizoare de alerta sau avarii.

Aparatele indicatoare constituie elemente ale sistemului de masurare si control, ale caror dispozitive sunt, in general, constituite pe principiul aparatelor de masurat electrice clasice, avand o serie de particularitati specifice functionarii in conditii de exploatare a automobilelor.

Aparatele de masura si control pot fi montate individual incorporate in tabloul de bord sau aparate combinate monobloc.

Scara cadrului poate fi gradata cu cifre numerice sau in culori.

In general, domeniul verde corespunde unei functionari corecte, iar cel rosu- unei functionari defectuase. In ceea ce priveste functionarea aparatelor, acestea se bazeaza pe principiile se fenomene destul de variate, cunoscandu-se in prezent o diversitate mare de aparate pentru aceeasi destinatie functionala.

Acestea sun: indicatorul de curent (volmetru, ampermetru sau bec de control), indicaorul de temperatura, indicatorul de presiune a uleiului (manometru sau bec de control), indicatorul de presine a aerului in instalatia de franare, indicatorul de combustibil, indicatorul de viteza (vitezometru) si kilometrajul, turometru.


Document Info


Accesari: 4854
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )